Take a fresh look at your lifestyle.

۱۱ نکته حقوقی مهم که همه افراد باید آن را بدانند

به عنوان یک شهروند موارد و نکات حقوقی بسیاری وجود دارد که ما از آنها اطلاعی نداریم.حتی گاهی مواردی درباره قانون در ذهن ما نقش بسته که به کل اشتباه است و باید اطلاعات خود را در این زمینه بالا ببریم تا دچار سوء استفاده و یا از بین رفتن حقوق خود و دیگران نشویم.
در ادامه این مطلب 11 نکته حقوقی مهم که باید بدانید را در اختیار شما قرار می دهیم. می توانید از مطالب مرتبط همچون قصور پزشکی و حقوق نیز بازدید نمایید.

11 نکته حقوقی مهم که باید بدانید!

مواردی همچون : همراه نداشتن مدارک خودرو ، تجاوز سفید ، ارث مرد چند زنه ، استرداد جهیزیه ، تفاوت دستور تخلیه و حکم تخلیه  ، ازدواج مجدد مرد بدون اجازه همسر اول  و ایجاد مزاحمت در ساختمان از جمله موارد حقوقی است که هر فرد باید به آن آگاهی داشته باشد.

1. پارک=پنچری

همه شما تصویر زیر که نشان دهند پارک = پنچری را در جلوی درب پارکینگ برخی منازل مشاهده نموده اید یک نکته حقوقی مهم که حتما باید بدان آگاه باشید این است که جلوی درب منازل با چنین نوشته یا تابلویی که پارک = پنچری را می بینیم. از نظر حقوقی درج عباراتی از این قبیل طبق ماده ۶۶۹ قانون مجازات اسلامی تهدید بوده و مجازات آن، تا ۷۴ ضربه شلاق یا دو ماه تا دو سال حبس است.

 

پارک=پنچری

 

2. سفته

اگر سفته را به منظور حسن انجام کار به مدیر و کارفرما خود می دهید بهتر است سفته تاریخ نداشته باشد، و در روی سفته عبارت بابت ضمانت و حسن انجام کار قید شود و کپی از سفته تهیه شود و به امضاء مدیر شرکت یا کارفرما برسد.

و عبارت ” سفته بابت ضمانت و حسن انجام کار به شرکت داده شده است” را حتما در قرارداد کار ذکر کنید. در اینصورت چنانچه کارفرما پس از اتمام کار به دنبال وصول سفته باشد، با اثبات انجام کار، می توان از وصول آن جلوگیری نمود.

پس از انجام کار، در فرضی که سفته نزد کارفرما بماند این عمل مصداق خیانت در امانت است. جالب است که بدانید بر خلاف باور عمومی سفته ، وجه کیفری به هیچ عنوان ندارد و این بدان معناست که صادرکننده سفته را نمیتوان به دلیل پرداخت سفته بلامحل تحت تعقیب کیفری قرار داد.

3. تجاوز سفید

قانونا تجاوز سفید یکی از جرایم جنسی محسوب می شود که در خانم ها بیشتر از آقایان اتفاق می افتد و تفاوت آن با نوع دیگر تجاوز در این است که متاسفانه متجاوز با میل خود به محل وقوع تجاوز رفته است.

در این نوع از تجاوز، متجاوز و آسیب دیده به طور معمول رابطه دوستانه ای با یکدیگر دارند. امکان دارد شخص متجاوز همکار یا همکلاسی و یا حتی پارتنر عاطفی شخص آسیب دیده باشد.

تجاوز سفید عموما با تصویر برداری و عکس برداری انجام می شود. ترس از همین موارد باعث میشود که طرح دعوا صورت نگیرد. مواردی همچون بغل کردن و بوسیدن در صورت عدم رضایت تجاوز سفید محسوب می شود.

4. همراه نداشتن مدارک خودرو

بر خلاف باور رایج مردم در کشور، هر چند که تمام رانندگان مکلف اند کارت ماشین و بیمه نامه را همراه خود داشته باشند، اما به همراه نداشتن این مدارک دلیلی بر انتقال خودرو به پارکینگ نیست.

مطابق با ماده ۹ قانون تخلفات راهنمایی و رانندگی چنانچه یکی از موارد فوق و یا شناسنامه یا کارت ملی همراه راننده باشد، مأمور مکلف است مدارک مزبور را اخذ و رسید آن را تسلیم راننده کند. راننده نیز بعدا با ارائه مدارک خود به اداره راهنمایی و رانندگی مدارک اخذ شده را دریافت می کند.

5. ارث مرد چند زنه

نکته حقوقی مهم درباره ارث مرد چند زنه به این صورت است که بر اساس ماده ۹۴۲ قانون مدنی یک چهارم و یا یک هشتم ترکه متعلق به زوجه است (بر حسب اینکه زوج و زوجه دارای فرزند باشند یا نباشند).

اگر مردی دارای دو زن دائمی باشد، پس از فوت در صورت داشتن فرزند یک هشتم اموالش بین زنهای وی به صورت تساوی تقسیم میشود و به هر کدام یک شانزدهم میرسد.

6. استرداد جهیزیه

در دعوای استرداد جهیزیه طرف مقابل امکان دارد اموال را از بین ببرد و یا به آنها خسارت وارد کند. بنابراین زوجه باید همراه با دادخواست استرداد جهیزیه مطابق ماده ۱۰۸ قانون آیین دادرسی درخواست صدور قرار تأمین انجام دهد. چنانچه امکان تضییع اموال از طرف شوهر وجود داشته باشد، دادگاه بدون ابلاغ قرار را اجرا میکند.

قانون استرداد جهیزیه

دزدی و سوء استفاده از عکس های شما

7. تفاوت دستور تخلیه و حکم تخلیه چیست؟

یکی از دیگر نکات حقوقی که هر شخص باید به آن اطلاع داشته باشد ، “تفاوت دستور تخلیه و حکم تخلیه” می باشد که متاسفانه این روز ها زیاد شاهد این نوع مسائل هستیم.

برای گرفتن دستور تخلیه 4 نکته حقوقی مهم زیر را رعایت کنید:

  1. در اجاره نامه حتما باید مدت و تاریخ ذکر شده باشد.
  2. اجاره نامه در ۲ نسخه تنظیم شده باشد.
  3.  هر دو نسخه اجاره نامه به امضای ۲ نفر شاهد رسیده باشد.
  4. مدت اجاره تمام شده باشد.

در صورت وجود تمامی این شرایط شورای حل اختلاف دستور تخلیه صادر خواهد کرد.
دستور تخلیه نیازی به صدور برگه اجرائیه ندارد و اصولا طی یک هفته پس از تقدیم تقاضای صاحب خانه انجام میشود. در صورت عدم وجود یکی از شرایط مذکور در بالا باید درخواست حکم تخلیه از مرجع قضایی صورت بگیرد.

8. تصادف ناشناس

اگر در تصادف راننده مقصر فراری باشد و شناخته نشود، دیه مصدوم یا متوفی از صندوق تأمین خسارتهای بدنی پرداخت میشود.

9. خرید اموال و املاک ورثه ای

اشخاصی که قصد خرید اموال و املاک ورثه ای را دارند، باید بسیار مراقب باشند و این نکته حقوقی را فراموش نکنند که هنگام خرید آن مال یا ملک، گواهی انحصار وراثت از سوی وراث ارائه شود و از سوی دیگر تکلیف مالیات بر ارث نیز کاملا مشخص شده باشد.

10. ازدواج مجدد مرد بدون اجازه همسر اول

این نکته حقوقی یکی از مواردی است که اکثر افراد فکر می کنند از آن اطلاع دارند در حالیکه اینطور نیست. مطابق بند ۱۲ شروط چاپی مندرج در سند ازدواج که مقرر می دارد:

«زوج همسر دیگری بدون رضایت زوجه اختیار کند یا به تشخیص دادگاه نسبت به همسران خود اجرای عدالت ننماید» زن اول وکیل زوج در طلاق خواهد شد و می تواند به محض ازدواج مجدد وی با مراجعه به دادگاه حکم طلاق دریافت کند. ( از این جهت هیچ تفاوتی میان نکاح دائم و موقت وجود ندارد.)

11. ایجاد مزاحمت در ساختمان

محیط هر ساختمان شامل دو بخش خصوصی و عمومی می شود. آن بخش از ساختمان که در سند مالکیت برای مالک تعریف شده، حریم خصوصی اوست. مابقی قسمتهای ساختمان مثل راهرو، حیاط، پشت بام و … بخش مشاع یا عمومی ساختمان هستند.

بخش عمومی قابل تصرف برای هیچ کدام از اهالی ساختمان نیستند. در بخش خصوصی یا حریم شخصی مالک می تواند هر تصرفی بنماید، البته نباید موجب ضرر سایر مالکین را فراهم کند.

اگر به هر دلیلی بخش مشاع ساختمان نیاز به تعمیر پیدا کند، اما شخص یا اشخاص ساکن هزینه تعمیر را پرداخت نکنند، مدیر ساختمان بر اساس ماده ۱۰ مکرر قانون تملک آپارتمانها می تواند امتیازات آن واحد را قطع کند.

در صورت تجدید مزاحمت بر اساس مواد ۶۹۰، ۶۹۳ قانون مجازات اسلامی همسایه مزاحم به شش ماه تا یک سال حبس محکوم می شود‌.

مگ تک

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.