Take a fresh look at your lifestyle.

۹ توصیه مهم برای داشتن یک سخنرانی موفق و رضایت بخش

برای همه ی ما موقعیت هایی پیش می آید که مجبوریم در جمع سخنرانی کنیم مثلاً برای ارائه ی یک درس دانشگاهی، دفاع از پایان نامه، مصاحبه ی کاری و …. و این موقعیت برای همه ی ما اضطراب آور و دلهره زا است به خصوص اگر برای بار اول بخواهیم در یک جمع سخنرانی کنیم. در این نوشته ما 9 توصیه برای داشتن یک سخنرانی موفق در جمع به شما ارائه می دهیم که با رعایت آن ها می توانید به خوبی از پس آن بربیایید و یک سخنرانی موفق و بی عیب و نقص داشته باشید.

9 توصیه برای یک سخنرانی موفق

چند عامل اساسی برای اینکه یک سخنرانی موفق و بدون عیب داشته باشید حرف اول را می زند که اگر از آن ها برخوردار باشید برای سخنرانی یک سر و گردن از بقیه بالا هستید مانند داشتن اعتماد به نفس بالای ذاتی، صدای خوب، آشنایی با فن بیان و … ولی اگر این ها را ندارید نگران نباشید بدون این ها هم می توان یک سخنرانی موفق داشت. کافی است توصیه های زیر را عملی کنید:

 

1. نقشه داشته باشید

برای سخنرانی خود یک نقشه داشته باشید و طبق آن عمل کنید. سخنرانی خود را به چند قسمت تقسیم کنید و برای هر قسمت برنامه داشته باشید. مهم ترین قسمت سخنرانی شروع آن است. سعی کنید یک شروع جذاب برای سخنرانی خود در نظر بگیرید و مخاطبانتان را از همان ابتدا با خود همراه کنید.

یک روش خوب برای شروع سخنرانی جذاب این است که از یک داستان مرتبط با موضوع سخنرانی شروع کنید این کار باعث می شود که حضار با موضوع سخنرانی شما بهتر آشنا شوند و مایل باشند ادامه ی آن را گوش دهند.

برای داشتن یک سخنرانی موفق در جمع بعد از یک شروع هیجان انگیز چکیده و خلاصه ای از آنچه قرار است درباره آن صحبت کنید را به مخاطبان بگویید تا از روند سخنرانی شما آگاه باشند. و در همه ی مراحل زمانبندی را از دست ندهید.

سعی کنید در همه ی قسمت های سخنرانی یک موضوع جالب برای گفتن داشته باشید تا شنونده از یکنواختی سخنرانی شما خسته نشود.

 

2. تمرین و تمرین و تمرین

متن سخنرانی خود را بنویسید و بارها و بارها آن را تمرین کنید. برای تمرین سخنرانی راه های مختلفی وجود دارد:

  •  برای داشتن یک سخنرانی موفق در جمع صدای خود را ضبط کنید و به آن گوش دهید و سعی کنید نقاط ضعف آن را برطرف کنید و انقدر این کار را تکرار کنید تا کاملا از نحوه سخنرانی خودتان راضی باشید.
  • جلوی آینه سخنرانی کنید
  • برای جمع نزدیکی از دوستان یا افراد خانواده تان سخنرانی کنید

تمرین کردن باعث می شود علاوه بر این که تسلط شما بالا می رود، ایرادهای سخنرانی شما برطرف شود به خصوص اگر در جمعی سخنرانی کنید و از آن ها بخواهید راجب متن سخنرانی شما نظر بدهند. همچنین در این تمرین ها می توانید زمانبندی سخنرانی تان را نیز چک کنید.

 

3. خودتان باشید

سعی کنید سخنرانی تان اغراق آمیز نباشد. هرچه بیشتر به خود واقعی تان نزدیک شوید شنونده حس بهتری خواهد داشت و با اشتیاق بیشتری به سخنرانی شما گوش می دهد. از کلمات غلو شده و سنگین و با معانی سخت و پیچیده بپرهیزید و تا جایی که ممکن است ساده و صادقانه صحبت کنید.

صادقانه صحبت کردن باعث می شود هم خودتان راحت باشید و هم مخاطبانتان احساس بهتری از شنیدن سخنرانی شما داشته باشند.

 

4. حاشیه نروید

بعد از اینکه شنونده با شما همراه شد و فهمید که داستان از چه قرار است یکراست سر اصل مطلب بروید و از پرحرفی دوری کنید. پرحرفی، حضار شنونده سخنرانی را خسته می کند و باعث می شود از فهم موضوع اصلی دور شوند.

یک اصل اساسی برای اینکه در جمع به خوبی سخنرانی کنید این است که خودتان کاملاً در جریان چیزی که می گویید باشید تا بتوانید آن را به خوبی منتقل کنید. موضوع اصلی را در قسمت های اصلی سخنرانی خود تکرار کنید تا به خوبی برای شنونده جا بیفتد و منظور شما را به درستی درک کند.
مهارت های سخنرانی موفق در جمع

5. مخاطبان را به چالش بکشید

 

با مخاطبان ارتباط برقرار کنید و سعی کنید جلسه را از خشکی و یکنواختی خارج کنید تا آن ها خسته نشوند.یک نکته ی مهم برای داشتن یک سخنرانی خوب این است که می توانید با بیان چند داستان کوتاه، جملات طنز، سوال پرسیدن از مخاطبان و …  آن ها را با خود همراه کنید و ذهن ان ها را به چالش بکشید تا در تمام مدت سخنرانی با شما همراه شوند. ارتباط چشمی را فراموش نکنید.

 

6. کمتر از پاورپوینت استفاده کنید

بعضی ها برای سخنرانی خود تمام متن سخنرانی را در یک پاورپوینت می گنجانند و از روی آن ارائه می دهند. این کار اشتباه است. اگر برای سخنان خود از پاورپوینت استفاده می کنید فقط نکات مهم را در آن بگنجانید و از آوردن متن های طولانی و خسته کننده خودداری کنید. فقط مطالبی که حاوی قسمت های اصلی سخنرانی است را در پاورپوینت خود قرار دهید.

 

7. مراقب تن صدایتان باشید

رمز موفقیت در یک سخنرانی این است که کلمات را واضح ادا کنید و مراقب باشید انتهای کلمات را نخورید. تن صدایتان را کنترل کنید تا یکنواخت نباشد. هنگام سخنرانی داد نزنید و خیلی آهسته صحبت نکنید و متعادل صحبت کنید. قسمت های مهم تر را بلندتر ادا کنید و تن صدای خود را مدام بالا و پایین کنید. یکی از مهارت های مهم برای سخنرانی موفق کنترل تن صداست.

 

8. متن سخنرانی را حفظ نکنید

حفظ کردن متن سخنرانی کاری است که خیلی ها انجام می دهند. اما این کار اشتباه است زیرا ممکن است در اثر میزان استرس بالایی که ممکن است در هنگام سخنرانی بر شما غلبه کند متن خود را فراموش کنید و در حین سخنرانی دستپاچه شوید. به متن سخنرانی مسلط باشید اما آن را حفظ نکنید.

برای جلوگیری از فراموش کردن متن سخنرانی بهتر است یک تکه کاغذ همراهتان باشد و نکات مهم را در آن یادداشت کنید تا در صورت لزوم بتوانید به ان نگاهی بیاندازید.

 

9. مراقب زبان بدنتان باشید

زبان بدنصاف بایستید، قوز نکنید، شانه ها را بالا و عقب نگه دارید. حفظ یک استایل خوب برای سخنرانی باعث می شود که هم خودتان حس بهتری داشته باشید و هم در نظر حضار سخنرانی فردی با اعتماد به نفس جلوه کنید.

هنگام بیان نکات مهم سخنرانی از حرکت دست ها کمک بگیرید. البته تعادل را رعایت کنید و از بی جهت تکان دادن دست ها و سر خود خودداری کنید.

در انتها پس از این که این موارد را رعایت کردید نگران نباشید و بدون استرس به جلسه سخنرانی بروید و مطمئن باشید که یک سخنرانی خوب و موفق خواهید داشت.

 

مگ تک

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.