Take a fresh look at your lifestyle.

سرکه سیب برای کبد چرب (علائم اصلی کبد چرب و درمان خانگی)

درمان پزشکی برای بیماری‌ کبد چرب محدود است و تاکنون هیچ داروی قطعی برای درمان کبد چرب کشف نشده است. به همین دلیل، علاقه به درمان‌ های طبیعی در حال افزایش است. یکی از محبوب‌ترین و البته موثرترین درمان‌های خانگی، سم زدایی کبد با سرکه سیب است. نوشیدن سرکه سیب به از بین رفتن سموم بدن کمک می‌کند، سطح قند خون را تنظیم می‌کند و در کاهش وزن سالم موثر است.

کبد ما در مرکز فرآیند سم زدایی در بدن قرار دارد. وظیفه کبد، دفع سموم انباشته شده در بدن است. این سموم از طریق مصرف غذاهای فرآوری شده و محیط وارد بدن می‌شود.

کبد بزرگ‌ترین اندام بدن است و بسیاری از عملکردهای حیاتی بدن را انجام می‌دهد. این‌ها عبارتند از:

  • از بین بردن سموم از جریان خون.
  • به متابولیسم مواد مغذی کمک می‌کند.
  • به پردازش اسیدهای آمینه و لیپیدها کمک می‌کند.

خواص سرکه سیب

مصرف سرکه سیب دارای فواید سلامتی مختلفی است از جمله:

  • به مدیریت وزن و کاهش وزن کمک می‌کند
  • به حفظ و تعادل pH بدن کمک می‌کند
  • به تنظیم سطح قند خون کمک می‌کند
  • کلسترول بالا را مدیریت می‌کند
  • هضم غذا را بهبود می‌بخشد
  • عملکرد سیستم ایمنی را بهبود می‌بخشد
  • باکتری‌های خوبی را برای روده فراهم می‌کند
  • به دفع سموم از بدن کمک می‌کند
  • به درمان بیماری‌های پوستی کمک می‌کند
  • آنزیم‌ هایی را فراهم می‌کند که برای عملکردهای مختلف بدن مفید هستند

بیایید نگاهی بیاندازیم به انواع مختلف بیماری‌ کبد چرب و درمان این بیماری‌ها با استفاده از مصرف سرکه سیب. همچنین روش‌ های سم زدایی طبیعی موثر را نیز بررسی خواهیم کرد.

بیماری کبد چرب چیست؟

کبد کربوهیدرات‌ های اضافی بدن را به اسیدهای چرب و سایر موادی تبدیل می‌کند که بدن می‌ تواند از آن‌ها هم به عنوان منبع انرژی و هم منبع چربی استفاده کند. مقدار مشخصی از این مولکول‌ها در خود کبد ذخیره می‌شوند.

اگر توانایی کبد در انجام بسیاری از عملکردهای حیاتی خود به دلیل بیماری‌هایی همچون سوءمصرف الکل، مصرف طولانی مدت مواد مخدر، اختلالات متابولیکی یا کمبود تغذیه تحت تاثیر قرار گیرد، عوارض جانبی را به همراه خواهد داشت.

کبد ممکن است شروع به افزایش مقدار چربی ذخیره شده در سلول‌های خود کند و پس از یک آستانه مشخص، علائم مختلفی را مشاهده می‌کنید و برای ارزیابی وضعیت خود نیاز به تشخیص پزشک دارید.

علائم بیماری کبد چرب چه هستند؟

با شروع وخیم‌تر شدن وضعیت کبد، علائم و نشانه‌ های بیماری کبد چرب نیز ظاهر می‌شوند. در زیر علائم مختلف بیماری کبد چرب آورده شده است. اگر این علائم حتی پس از درمان علائم باقی ماند، توصیه می‌شود با یک متخصص مشورت کنید.

درد و حساسیت

به دلیل بزرگ شدن کبد، درد و حساسیت را در سمت راست بالای شکم خود تجربه خواهید کرد. درد مداوم می‌ تواند نشانه‌ای از سیروز کبدی باشد.

همچنین بخوانید: رژیم غذایی فیبروز کبدی

از دست دادن اشتها

کم اشتهایی یکی از اولین علائم و نشانه‌های کبد چرب است.

کاهش وزن

کاهش وزن ناسالم یکی از علائم شایع بیماری‌ های کبدی به دلیل اختلال در عملکردهای کبد است. از آنجایی که کبد وظیفه‌ی تجزیه و پردازش آمینواسیدها و لیپیدها را برعهده دارد، کاهش وزن می‌تواند با بیماری کبد چرب مرتبط باشد.

خستگی

احساس خستگی و خستگی ممکن است در نتیجه کمبود مواد مغذی باشد زیرا کبد مسئول متابولیسم بسیاری از مواد مغذی است.

زردی

افراد ممکن است زردی پوست و چشم را مشاهده کنند که از علائم رایج زردی است.

ضعف

از آنجایی که بیماری‌ های کبدی بر سیستم گردش خون و سیستم ایمنی نیز تأثیر می‌گذارد، ممکن است احساس ضعف کنید زیرا بدن شما در معرض عوامل بیماری زا مضر قرار می‌گیرد.

رگ‌های عنکبوتی

تشکیل رگ‌های عنکبوتی که دسته‌ای از رگ‌های خونی هستند، یکی دیگر از علائم کبد چرب است. این رگ‌ها شباهت زیادی به تار عنکبوت دارند و به همین دلیل است که رگ‌های عنکبوتی نامیده می‌شوند.

درد و تورم

درد و ناراحتی مداوم در شکم و تورم در پاها.

مشکل در تمرکز

از آنجایی که سیستم عصبی نیز تحت تاثیر قرار می‌گیرد، ممکن است منجر به سردرگمی و مشکل در تمرکز شود.

ژنیکوماستی

یک شرایط پزشکی است که در آن سطح استروژن مردانه یا سطح تستوسترون در تعادل نیست و در نتیجه منجر به بزرگ شدن و تورم سینه‌ها در مردان می‌شود.

سایر علائم

خارش و خونریزی بی دلیل بینی.

تشخیص بیماری کبد چرب

مراحل اولیه کبد چرب با علائم و نشانه‌ های فیزیکی مشخصی همراه نیست. تنها وقتی که بیماری به مراحل پیشرفته‌ تر برسد یا اگر آزمایش‌ های پزشکی نامرتبط نشانگر اختلال در عملکرد کبد باشند، بیماری تشخیص داده می‌شود.

یکی از مرسوم‌ ترین روش‌های پزشکی برای غربالگری بیماری‌های مزمن، آزمایش خون است اما ممکن است به درستی سلامت کبد را نشان ندهد.

این به این دلیل است که افراد مبتلا به بیماری‌های کبدی ممکن است سطح آنزیم طبیعی داشته باشند، حتی اگر بیماری تا مرحله سیروز پیش رود.

یکی از روش‌ های موثر برای تشخیص کبد چرب سونوگرافی است. سونوگرافی یک روش غیرتهاجمی برای غربالگری هر نوع بیماری کبدی در افرادی است که هیچ گونه علائمی را تجربه نمی‌کنند. این کمک می‌کند تا اطمینان حاصل شود که آنها در اسرع وقت درمان پزشکی دریافت می‌کنند.

انواع مختلف بیماری‌ کبد چرب

دو نوع اصلی بیماری کبد چرب وجود دارد که سلامت انسان را تحت تاثیر قرار می‌دهد. به دلیل پاتوفیزیولوژی‌های مختلف، این که بدن چگونه به درمان واکنش می‌دهد بسیار ارزشمند است.

اثرات فیزیکی و علائم هر دو نوع بیماری کبد چرب یکسان هستند زیرا هر دو باعث آسیب کبدی می‌شوند.

بیماری کبد چرب الکلی

بیمایر کبد چرب الکی ناشی از سوءمصرف الکل برای مدت طولانی است زیرا مصرف بیش از حد الکل منجر به بیماری کبدی می‌شود. از آنجایی که متابولیسم الکل در کبد رخ می‌دهد، سلامت کبد را در معرض آسیب‌‌های مرتبط با مصرف الکل قرار می‌دهد.

استئاتوهپاتیت الکلی اولین مرحله از بیماری کبد چرب الکلی است که در آن کبد در تجزیه اسیدهای چرب با مشکل روبرو می‌شود. این منجر به افزایش سطح تری گلیسیرید سرم، التهاب کبد و ایجاد اسکار (سیروز در مراحل اولیه) می‌شود.

مداخله در این مرحله با اجازه دادن به کبد برای تجزیه اسیدهای چرب منجر به معکوس کردن تجمع چربی به طور طبیعی می‌شود. معمولا، یک دوره دو هفته‌ای که در آن فرد از نوشیدن هرگونه مشروبات الکی خودداری کند، کافی است.

این دوره به کبد اجازه می‌دهد تا به طور طبیعی خود را بازسازی کند. اما اگر تجمع چربی ادامه یابد، آسیب ناشی از آن، احتمال نارسایی طولانی مدت کبد، سیروز پیشرفته یا دائمی (اسکار) و حتی نارسایی کبد را افزایش می‌دهد.

بیماری کبد چرب غیرالکلی

آسیب به کبد تنها ناشی از سوءمصرف الکل نیست. فاکتورهای دیگری نیز سلامت انسان را به خطر می‌اندازند که موجب تجمع چربی در کبد شده و در مجموع به عنوان بیماری کبد چرب غیرالکی شناخته می‌شوند.

سابقه خانوادگی

افراد با سابقه خانوادگی ابتلا به دیابت نوع 2 در معرض ابتلا به بیماری‌های کبدی هستند. بالا بودن سطح قند خون منجر به اختلالات مختلف در سیستم گردش خون، سیستم عصبی و سیستم ایمنی بدن می‌شود.

کهنسالی

افزایش سن، آسیب‌پذیری کبد و آسیب حاد کبد را افزایش می‌دهد. همچنین کبد را نسبت به پاسخ فیبروتیک حساس‌تر می‌کند.

وزن بدن

افزایش وزن بدن منجر به افزایش انباشت چربی و به خصوص انباشت چربی در اطراف شکم می‌شود که خود یکی از فاکتورهای خطر بیماری‌های کبدی است.

بیماری کبد چرب غیرالکلی همچنین ممکن است با سطح انسولین بدن تداخل داشته باشد. بدن وجود انسولین را به درستی ثبت نمی‌کند و این کمبود با تسریع فرآیند تولید ذاتی انسولین منجر به افزایش سطح انسولین می‌شود.

شرایط رایجی مانند فشار خون بالا، افزایش سطح تری گلیسیرید سرم و تجمع چربی در کبد به دلیل افزایش سطح انسولین ایجاد می‌شود.

بیماری کبد چرب غیرالکی ممکن است به دلیل تجمع چربی اضافی در کبد بدون هیچ نگرانی ایجاد شود، اما با پیشرفت این بیماری به استئاتوهپاتیت غیر الکلی، ممکن است التهاب کبد و اسکارهای بافت‌های کبد را به همراه داشته باشد.

بیماری کبد چرب غیرالکلی عمدتا بدون علائم است و ممکن است جمعیت زیادی را تحت تاثیر قرار دهد.

نحوه استفاده از سرکه سیب برای درمان کبد چرب

ایده‌ی رژیم پاک‌سازی و محبوبیت آن در طی چند سال گذشته رو به رشد بوده است. سرکه سیب یکی از رژیم‌های سم زدایی است که گفته می‌شود خاصیت سم زدایی دارد. سرکه سیب به رنگ کهربایی است و از سیب تهیه می‌شود.

سایر رژیم‌های سم زدایی که حاوی خاصیت سم زدایی هستند، عبارتند از آب لیمو، چای سبز، روغن زیتون و غیره. سم زدایی کبد با استفاده از سرکه سیب به دلیل خاصیت پاک‌سازی آن شهرت یافته است و از له کردن، تقطیر و تخمیر سیب بدست می‌آید.

شما باید سرکه سیب خام و تصفیه نشده بنوشید زیرا حاوی آنزیم‌ها، مواد معدنی و پروبیوتیک‌هایی است که ممکن است برای سلامت کلی شما مفید باشد.

نوشیدنی سم زدایی کبد سرکه سیب به صورت زیر تهیه می‌شود:

سرکه سیب 1-2 قاشق غذاخوری
آب1 فنجان
شیرین کننده‌های طبیعی مانند عسل ارگانیک یا شربت افرا (اختیاری)1-2 قاشق غذاخوری

افزودن شربت افرا یا عسل ارگانیک می‌تواند طعم ترش سرکه سیب را بهبود بخشد. برای افزایش ارزش غذایی نوشیدنی و فواید آن برای سلامتی می‌توانید موارد زیر را اضافه کنید. این کار طعم نوشیدنی را نیز بهتر می‌کند.

  • آب لیمو
  • آب سیب
  • دارچین
  • زنجبیل

نوشیدن سرکه سیب علاوه بر خاصیتی که برای کبد دارد برای سلامت دستگاه گوارش و کمک به هضم غذا نیز مفید است. به همین دلیل می‌توانید آن را بر روی سالاد بریزید، برای طعم‌دار کردن گوشت یا سبزیجات از آن استفاده کنید یا به سوپ و خورش اضافه کنید.

سم زدایی کبد با سرکه سیب باید با احتیاط انجام شود. برخی از افراد ممکن است سرکه سیب را برای چند روز بنوشند، در حالی که برخی دیگر ممکن است مصرف آن را برای یک ماه ادامه دهند. برخی دیگر نیز ممکن است آن را در فواصل منظم برای سم زدایی چند بار در سال بنوشند.

سرکه سیب دارای خواص زیر برای سلامتی است:

  • سرکه سیب دوز خوبی از آنزیم‌ ها را در اختیار بدن قرار می‌دهد.
  • مصرف پتاسیم بدن را افزایش می‌ دهد.
  • سرکه سیب از سیستم ایمنی سالم حمایت می‌کند.
  • به مدیریت وزن کمک می‌ کند.
  • سرکه سیب تعادل pH را در بدن تنظیم می‌ کند.
  • سرکه سیب باکتری‌ های خوبی را برای روده و سیستم ایمنی بدن فراهم می‌کند.
  • به تسکین پوست و بهبود شرایط پوست کمک می‌کند.
  • سرکه سیب را می‌توان به صورت موضعی برای درمان آکنه نیز استفاده کرد.

آیا سرکه سیب برای سلامت کبد مفید است؟

شواهد حاکی از این است که سرکه سیب دارای خواص زیادی برای سلامت کبد است. مصرف مقدار کنترل شده از سرکه سیب می‌تواند به سلامت عمومی بدن کمک کند.

اگرچه پشتوانه علمی برای خواص و فواید سرکه سیب کم است، اما اثربخشی آن به عنوان درمانی برای بیماری‌های کبد مورد مطالعه قرار گرفته است. سرکه سیب همچنین به هضم سالم کمک می‌کند و مصرف مقدار کمی از آن یک بار در روز می‌ تواند تأثیر مثبتی بر کبد و سلامت شما داشته باشد.

در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2، رژیم غذایی سرکه سیب برای کاهش کلسترول شناخته شده است. سرکه سیب به التهاب کبد و به کاهش وزن کمک می‌کند.

فواید سم زدایی سرکه سیب برای سلامت کبد

گفته می‌شود که نوشیدن سرکه سیب موجب بهبود سلامت کبد می‌شود. یک کبد سالم باعث می‌شود تا روده‌ها عملکرد بهتری داشته باشند، عملکرد سیستم ایمنی بدن تقویت شود و با تنظیم چربی بدن وزن کاهش یابد.

تاثیر خاص سرکه سیب بر سلامت کبد هنوز مشخص نیست. محققان تایید می‌کنند که رژیم غذایی مسئول سلامت کلی بدن است و می‌تواند روند سم زدایی طبیعی بدن را بهبود بخشد یا تضعیف کند.

سم زدایی

بدن ما یک فرآیند سم زدایی طبیعی دارد. این فرآیند بدن ما را به طور کامل پاک می‌کند و هرگونه سموم موجود در جریان خون را دفع می‌کند. یک کبد سالم محور اصلی یک فرآیند سم زدایی است که به خوبی کار می‌کند.

اگر سلامت کبد به خطر افتد، توانایی طبیعی بدن برای سم زدایی تحت تاثیر قرار می‌گیرد. با افزایش چربی کبد، در عملکرد روده و سیستم ایمنی بدن نیز اختلال وارد می‌شود. مشاهده شده است که توانایی سرکه سیب برای بهبود عملکرد کبد موجب بهبود فرآیند سم زدایی طبیعی بدن می‌شود.

هنگامی که توانایی کبد در دفع سموم و مدیریت قند خون به دلیل تجمع سموم و چربی در کبد تحت تأثیر قرار می‌گیرد، نوشیدن سرکه سیب می‌تواند به تخلیه مقداری چربی و دفع سموم از بدن کمک کند.

کاهش وزن

گفته می‌شود که مصرف سرکه سیب به کاهش وزن در افراد کمک می‌کند زیرا سرعت تخلیه معده را کاهش می‌دهد و علیرغم میزان دریافت غذای کمتر، احساس سیری در فرد ایجاد می‌شود که برای کاهش وزن ضروری است.

گفته می‌شود مصرف سرکه سیب باعث کاهش تجمع چربی (توده چربی)، کاهش وزن بدن و کاهش قابل توجه سطح تری گلیسیرید سرم در جریان خون می‌شود.

اگرچه این مطالعه با حقایق محکمی تأیید نشده است، اما نشان می‌دهد که سرکه سیب به کاهش وزن کمک می‌کند، اما هنوز توسط تحقیقات علمی قطعی تأیید نشده است.

سطح کلسترول

سرکه سیب سطح کلسترول خون را کاهش می‌دهد، به خصوص سطح تری گلیسیرید سرم. چندین مطالعه نشان داده‌اند که مصرف منظم سرکه سیب به طور منظم می‌تواند به طور چشمگیری مقدار چربی‌های مضر را کاهش دهد.

مصرف سرکه سیب به بهبود کلسترول کلی، LDL و تری گلیسیرید در افراد کمک می‌کند. این نیز به عنوان یک اثر مستقیم کاهش وزن در نظر گرفته می‌شود.

تنظیم قند خون

سرکه سیب تنظیم سطح قند خون را در جریان خون بهبود می‌بخشد و از افزایش ناگهانی قند ناشی از داشتن یک رژیم غذایی سرشار از کربوهیدرات جلوگیری می‌کند.

برای بیماران دیابتی، حفظ سطح قند خون بسیار مهم است زیرا ممکن است منجر به بیماری کبد چرب غیرالکلی شود. مطالعات نشان داده‌اند که نوشیدن سرکه سیب تاثیر مثبتی بر تنظیم سطح قند خون دارد. دلیل آن وجود اسید استیک در سرکه سیب است که سرعت تجزیه کربوهیدرات‌ها به قند را کاهش می‌دهد.

نکات ایمنی برای نوشیدن سرکه سیب

به طور قطع نوشیدن سرکه سیب به عنوان یک سم زدا خطراتی را به همراه دارد. سرکه سیب بسیار اسیدی است و موجب تحریک گلو و معده می‌شود. مصرف سرکه سیب با معده خالی توصیه نمی‌شود زیرا همانطور که گفته شد بسیار اسیدی است و ممکن است معده شما را اذیت کند.

مصرف سرکه سیب نباید با برخی داروها مانند انسولین و دیورتیک‌ها مخلوط شود. همچنین ممکن است به طور بالقوه مینای دندان را فرسایش دهد. مهم است که با احتیاط سرکه سیب را مصرف کنید زیرا همانطور که گفته شد پشتوانه‌ی علمی معتبری برای استفاده منظم و بی خطر آن وجود ندارد.

احتیاط کنید

در ابتدا با مقدار کم شروع کنید و سپس به تدریج میزان مصرف روزانه خود را افزایش دهید. نباید بیش از 2 قاشق غذاخوری یا 30 میلی متر در روز باشد.

در صورت احساس ناراحتی یا هر گونه عوارض جانبی ناخوشایند مانند مسمومیت غذایی، مقدار مصرف را کاهش دهید.

محافظت از مینای دندان

در صورت داشتن هر گونه بیماری دندانی، سرکه سیب تصفیه نشده ممکن است اثرات نامطلوبی بر روی دندان‌های شما داشته باشد.

برای محافظت از مینای دندان، سرکه سیب را با مقداری آبمیوه یا آب مقطر رقیق کنید. همچنین، استفاده از نی برای نوشیدن گزینه‌ی بهتری است.

سرکه سیب را همراه با غذا مصرف کنید

اگر از معده درد رنج می‌برید، مصرف سرکه سیب را به یک قاشق چایخوری یا 5 میلی لیتر کاهش دهید. برای کاهش عوارض جانبی سرکه سیب، آن را همراه با غذا مصرف کنید. به عنوان مثال، می‌توانید آن را روی سالاد یا در سوپ بریزید.

سایر روش‌ها برای درمان کبد چرب

سم زدایی با استفاده از سرکه سیب تنها درمان خانگی برای کبد چرب نیست. روش‌ های دیگری نیز برای بهبود سلامت کبد و کمک به کاهش وزن وجود دارند که به همین اندازه موثر هستند.

داشتن یک رژیم غذایی سالم و متعادل همراه با ورزش منظم بخشی از یک سبک زندگی سالم است. در ادامه برخی از درمان‌ های طبیعی محبوب برای درمان کبد چرب و بهبود سلامت کبد شما آورده شده است.

رژیم غذایی مناسب کبد چرب

رژیم غذایی مهم‌ترین جنبه از سلامت شماست. رژیم غذایی شما تاثیر مستقیمی بر فاکتورهای خطر ابتلا به بیماری‌های مختلف دارد. در ادامه بیشتر در مورد تغذیه و کبد چرب صحبت می کنیم.

برخی از مواد غذایی که بر سلامت انسان تاثیر منفی می‌گذارند عبارتند از چربی‌ های ترانس،‌ چربی‌ های اشباع شده، غذاهای فرآوری شده، غذاهای سرخ کردنی، گوشت قرمز، قند و غیره. در مقابل، یک رژیم غذایی سرشار از فیبر، سبزیجات برگ‌ دار سبز و میوه‌ های تازه موجب تقویت سیستم گوارشی و لنفاوی می‌شوند.

توفو

توفو یک منبع پروتئین سالم است که تجمع چربی در کبد را کاهش می‌دهد و همچنین به افزایش وزن کمک می‌کند.

همچنین بخوانید: طرز تهیه غذا با پنیر توفو

امگا 3

اسیدهای چرب غیر اشباع برای بهبود سلامت کبد مفید هستند. بنابراین منابع غنی امگا 3 مانند ماهی سالمون، قزل آلا و تن در بهبود عملکرد کبد موثرند.

مغزیات و دانه‌ها

مغزیات و دانه‌ها منبع سرشاری از ویتامین E و انتی اکسیدان‌ های قوی هستند. ثابت شده است که تخم آفتابگردان با استرس اکسیداتیو مبارزه می‌کند و برای تقویت سیستم ایمنی بدن مفید است. داشتن یک رژیم غذایی سالم و متعادل کار دشواری نیست. با حفظ یک رژیم غذایی سالم، عملکرد سیستم لنفاوی و گوارش خود را بهبود می‌بخشیم.

ورزش

فعالیت بدنی منظم نقش کلیدی در درمان کبد چرب دارد. ثابت شده است که ورزش برای بهبود سلامت کبد ضروری است و همچنین مانع از ابتلا به بیماری‌ های کبد چرب می‌شود.

شرکت در فعالیت‌های بدنی فواید مختلفی دارد از جمله:

  • کاهش مقاومت به انسولین
  • انتقال بیش از حد اسیدهای چرب و گلوکز به کبد کاهش می‌یابد
  • بهبود اکسیداسیون چربی
  • کاهش سنتز اسیدهای چرب

مدیریت وزن

با مدیریت وزن بدن خود، می‌توانید خطر ابتلا به کبد چرب را تا حد چشمگیری کاهش دهید. تکنیک‌های کاهش وزن با بهبود سلامت کبد در ارتباط هستند.

سبزیجات سبز

سبزیجات برگ‌دار سبز مانند اسفناج، کلم کاله و بروکلی سرشار از فیبر هستند و از تجمع چربی در کبد جلوگیری می‌کنند.

با مدیریت چربی بدن، سلامت کلی بهبود می‌یابد. عملکرد بدن و توانایی در انجام وظایف مختلف نیز تقویت می‌شود.

مکمل‌ ها

مکمل‌های دارای پشتوانه علمی تأثیر عمیقی بر سلامت کبد شما دارند. رژیم غذایی و ورزش فواید بیشتری برای سلامتی دارند، اما این مکمل‌ها نیز فواید مختلفی را برای شما به ارمغان می‌آورند و سبک زندگی شما را بهبود می‌ بخشند.

برخی از مکمل‌ های رایج برای درمان بیماری‌ های کبد چرب عبارتند از:

خار مریم

خار مریم دارای خواص ضد التهابی، آنتی اکسیدانی و ضد فیبروتیک است و یک درمان گیاهی طبیعی برای درمان کبد چرب می‌باشد.

خواص ضد فیبروتیک آن که باعث کاهش تشکیل بافت‌های اسکار در سیروز می‌شود برای درمان علائم بیماری‌های کبد چرب و کاهش رشد سایر بیماری‌ها استفاده می‌شود.

به دلیل وجود سیلیبین، خار مریم دارای خواصی است که آسیب کبدی مرتبط با بیماری‌های مزمن کبدی مانند سیروز را کاهش می‌دهد. علاوه بر این، به بهبود نشاط سلولی و کاهش تجمع چربی در کبد، استرس اکسیداتیو، مقاومت به انسولین و اختلال عملکرد میتوکندری معروف است.

زردچوبه

 گفته می‌شود زردچوبه یک درمان امیدوارکننده برای کبد چرب غیرالکلی است زیرا زردچوبه و ترکیبات فعال در آن شدت بیماری کبد چرب را کاهش می‌دهند. مصرف مکمل زردچوبه شدت بیماری را کاهش داده و پیشرفت بیشتر آن جلوگیری می‌کند. دوزهای بالای این مکمل تاثیرات مطلوبی بر کبد چرب غیرالکلی دارد.

آمینواسیدها

فواید مکمل‌های آمینو اسید در درمان بیماران مبتلا به بیماری کبد چرب یا خطر ابتلا به بیماری کبد چرب توسط محققان مختلف پشتیبانی می‌شود. برخی از اسیدهای آمینه رایج به شرح زیر است:

  • آمینو اسید تورین حاوی گوگرد، تجمع اسیدهای چرب در کبد را پس از رژیم‌های پرچرب کاهش می‌دهد. همچنین از آسیب اکسیداتیو و نوسانات منفی در سطح آنزیم جلوگیری می‌کند. باور بر این است که تورین دارای ارزش درمانی در درمان بیماری‌های کبد چرب است.
  • طبق مطالعات، استفاده از آمینو اسیدهای شاخه‌دار لوسین، ایزولوسین و والین می‌تواند پیشرفت بیماری کبد چرب را در مراحل اولیه آن کند کند. فیبروز کبد را کاهش می‌دهد و همچنین از آسیب به سلول‌های کبدی جلوگیری می‌کند.
  • سیستئین یک آمینو اسید حاوی گوگرد است که به شکل مکمل موجود است. از آنجایی که N-استیل سیستئین دارای خواص آنتی اکسیدانی است، تجمع چربی در کبد را کاهش می‌دهد و عملکرد کبد را بهبود می‌بخشد. استفاده از NAC در درمان بیماری کبد چرب غیر الکلی ممکن است عملکرد کبد را بهبود بخشد.

اگرچه نتایج مثبتی از مصرف مکمل آمینو اسیدها بدست آمده است، این مزایا را می‌توان در ترکیب با هر نه اسید آمینه ضروری بهبود و تقویت کرد.

این 9 اسید آمینه ضروری با هم کار می‌کنند تا فرآیندهای بیولوژیکی مختلف بدن را تسهیل کنند. این نه تنها سلامت کبد را بهبود می‌بخشد، بلکه عملکرد کل بدن را با تامین متعادل تمام بلوک‌های ساختمانی ضروری بهبود می‌بخشد.

آمینو اسیدهای هدفمند با دوز بالا از تجمع چربی بیش از حد در کبد جلوگیری می‌کند و از اثرات مضر مصرف الکل جلوگیری می‌کند.

ثابت شده است که مکمل آمینو اسیدها تجمع چربی را کاهش می‌دهد حتی اگر تغییرات تغذیه‌ای وجود نداشته باشد. افراد کاهش سطح چربی کبد، کاهش سطح تری گلیسیرید و کلسترول کلی را مشاهده می‌کنند.

درمان‌های طبیعی برای سم زدایی کبد چرب

بدن ما به طور طبیعی و منظم سموم را از بدن دفع می‌کند. این عملکرد برای تضمین سلامت بدن ضروری است. روش‌های سم زدایی مختلف برای کمک به درمان کبد چرب مورد استفاده قرار می‌گیرند. لازم به ذکر است که برخی از این روش‌ها پشتوانه علمی ندارند. بنابراین، بهتر است روش‌های درمان خانگی را انتخاب کنید که تاثیر معکوس بر سلامت نداشته باشند. در مطالب گذشته درباره مواد غذایی که کبد را پاکسازی میکنند و دتاکس واتر برای پاکسازی کبد صحبت کردیم که می توانید ببینید.

این درمان‌های طبیعی همچنین ممکن است علائم سم زدایی را درمان یا کاهش دهند.

1. دوش گرفتن

دوش آب گرم به دفع سموم از طریق منافذ پوست کمک می‌کند. دوش آب سرد سلامت پوست را بهبود می‌بخشد و به تسکین پوست کمک می‌کند. سونا یک روش قدیمی برای دفع سموم کبد است.

2. تکنیک‌ های تنفس

تنفس آهسته و آرام به کاهش علائم کبد چرب کمک می‌کند. نفس‌ های عمیق و کنترل شده عملکرد بدن و دفع سموم توسط بدن را بهبود می‌ب خشد.

افزایش خون‌رسانی به مغز نیز به کاهش استرس کمک می‌کند.

3. نوشیدن مایعات

نوشیدن مایعات می‌تواند به بدن در دفع سموم از طریق دستگاه ادراری کمک کند. نوشیدن آب تصفیه شده خاصیت سم زدایی دارد و همچنین به رفع سردرد کمک می‌کند. هیدراته ماندن بسیار مهم است زیرا آب برای بسیاری از عملکردهای ضروری است.

عملکرد دستگاه گوارش نیز با نوشیدن مقدار کافی آب در طول روز بهبود می‌بخشد. دمنوش‌ های گیاهی، چای زنجبیل، چای نعناع فلفلی، چای بابونه، چای سبز و آبمیوه‌های تازه به فرآیند سم زدایی طبیعی بدن کمک می‌کنند زیرا حاوی هیچ گونه مواد نگهدارنده یا قند اضافی نیستند.

4. روغن‌ های ضروری

ماساژ پیشانی، شقیقه‌ها و پشت گردن با استفاده از یک قطره روغن نعناع فلفلی جریان خون را تحریک می‌کند و انقباضات عضلانی را تسکین می‌دهد. روغن اسطوخودوس یک آرام‌ بخش و تثبیت‌ کننده است و استنشاق اسطوخودوس معمولاً برای درمان سردرد پیشنهاد می‌شود.

5. گیاهان طبیعی

گیاهان طبیعی خاصیت سم زدایی دارند و در کاهش علائم سم زدایی نیز موثر هستند. برخی از گیاهان طبیعی که خاصیت تسکین سردرد نیز دارند عبارتند از:

6. مدیتیشن

مدیتیشن کل بدن شما را آرام می‌کند. باور بر این است که مدیتیشن عملکرد سیستم ایمنی، سیستم عصبی، سیستم گوارشی و سیستم لنفاوی را بهبود می‌بخشد.

نتیجه‌ گیری

سرکه سیب فواید مختلفی برای سلامتی دارد و خاصیت آن تنها به درمان کبد چرب محدود نمی‌ شود. درمان بیماری‌ های کبد چرب در مراحل اولیه از طریق درمان‌ های خانگی امکان‌ پذیر است.

درمان‌ های مختلف با جلوگیری از تجمع چربی در کبد از پیشرفت این بیماری پیشگیری می‌کنند. نوشیدن سرکه سیب یکی از محبوب‌ ترین درمان‌ های خانگی است. اثربخشی سرکه سیب برای درمان بیماری کبد چرب در مطالعات متعددی مورد بررسی انجام شده است، اما هنوز یافته‌های قطعی گزارش نشده‌اند.

شواهد و مدارکی حاکی از مصرف سرکه سیب برای درمان کبد چرب و کمک به سم زدایی بدن وجود دارد. با این وجود، قبل از تصمیم‌گیری، مهم است که با پزشک خود مشورت کنید تا از اثرات نامطلوب مصرف سرکه سیب مطلع شوید.

مطالب مرتبط با تغذیه و کبد چرب:

مگ تک

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.