Take a fresh look at your lifestyle.

۹ نمونه از خصوصیات، مهارت ها و ویژگی های سبک رهبری بیل گیتس

در مطالعه ی سبک های رهبری، بیل گیتس یک نمونه جالب است. او نقطه مقابل هر آن چیزی است که از یک رهبر انتظار می رود. او مدرسه را برای دنبال کردن رویایش ترک کرد و به جای آنچه دیگران به او آموخته بودند، بر اساس دانش و خلاقیت شخصی خود ریسک کرد.

ریسک کردن او نتیجه بخش بود. او اغلب جایگاه خود را به عنوان ثروتمندترین فرد در جهان با جف بزوس عوض می کند.

سبک رهبری او می تواند در توضیح مشخصات یک رهبر تحول آفرین بکار گرفته شود. دلیلش نیز این است که او از یک بینش قوی پیروی می کرد، نسبت به کاری که انجام می داد، شور و اشتیاق داشت و این احساسات به افرادی که او را دنبال می کردند، انرژی می بخشید.

ویژگی های کلیدی رهبری تحول آفرین

بیل گیتس بر رهبری تحول آفرین تمرکز کرد زیرا این سبک از رهبری برای او طبیعی بود. در صورت نیاز او می توانست با سایر انواع رهبری سازگار شود اما در اغلب موارد در زمان حضورش در مایکروسافت، این سبک رهبری را دنبال می کرد.

خصوصیات یک رهبر تحول آفرین شامل نکات تاکیدی زیر است:

  • تمایل و اشتیاقی به ترغیب به خلاقیت فردی در خود فرد و دیگر اعضای تیم وجود دارد.
  • پشتیبانی و تشویق در سطح فردی به جای چشم اندازهای مبتنی بر تیم ارائه می شود.
  • انگیزش به صورت فردی صورت می گیرد و الهام بخش است و با ارتباطات مستقیمی از سوی رهبر به منظور ترویج مسیر مشخصی برای رسیدن به نتیجه نهایی همراه است.

گسترش و توسعه ی اعتماد از جانب پیروان که خود منجر به احترام می شود زیرا شواهد و مدارکی وجود دارد که بر طبق آن ها تمام ایده های در حال اجرا در واقع به خوبی اثربخش هستند.

به دلیل همین خصوصیات است که بسیاری از افرادی که کار کردن نزد گیتس را شروع کردند، از سبک رهبری او تقلید نمودند.

ویژگی های سبک رهبری بیل گیتس

6 ویژگی آشکار که بخش اساسی چگونگی دستیابی بیل گیتس به مفهوم رهبری را نشان می دهند، وجود دارد.

  1. تمرکز

دانستن یک چیز بسیار با داشتن خرد متفاوت است. گیتس بر چیزی تمرکز کرد که بهتر از هر چیز دیگر بر آن تسلط داشت، یعنی نرم افزار و سپس آن را بهترین شکل ممکن درآورد. او برای سلطه بر صنعت خود سخت تلاش کرد، کار کردن را در اولویت خود قرار داد و بر مهارت هایی که نقطه قوت او بودند، متمرکز شد. شما هنوز هم می توانید این تمرکز کاری را در بنیاد خیریه ی او مشاهده کنید.

  1. تصویر بزرگ

گیتس همچنین از یک رویکرد عملی برای مشخص کردن اهداف خود استفاده می کند. او تصویر بزرگی می سازد که همواره در ذهن خود با یاد داشته باشد. به جای ایجاد بینش و دیدی که قابل دستیابی نباشد، گیتس از یک رویکرد مبتنی بر گام برای پیشروی به سوی بینش خود استفاده می کند. این همانند تلاش برای بالا رفتن از پله است. با این سبک رهبری، به جای پرش از پایین به بالا، شما هر بار یک قدم به سوی هدف خود برمی دارید.

  1. خلاقیت

گیتس به جای ماندن در حاشیه امن، خود و اعضای تیمش را به پذیرش خلاقیت تشویق می کند. سبک رهبری او در راستای توانمندسازی افراد عمل می کند زیرا چشم اندازهای فردی، فرصت های جدیدی را برای کشف ایده ها فراهم می سازند. اگرچه بسیاری از افراد به دلیل کاریزمایش از او پیروی می کردند اما بسیاری دیگر او را دنبال می کردند زیرا می دانستند که گیتس می تواند به آن ها در تبدیل شدن به رهبرانی بهتر کمک کند.

  1. دلسوز و مهربان

اگرچه در اغلب موارد بیل گیتس به عنوان یکی از ثروتمندترین افراد جهان معرفی می شود اما او همچنین یکی از خیرین اصلی در زمینه های بشردوستانه در دنیای امروزی است. در سال 2010، گیتس(با وارن بافت)، قول دادند که بخش اعظم ثروت خود را اهدا کنند. بیش از 28 میلیارد دلار به بنیاد او اهدا شده است که هدف رسیدن به مبلغ 90 میلیارد دلار است. این نگرش دلسوزانه در محیط کار او نیز وجود داشت و همواره اطمینان حاصل می کرد که افراد بهترین فرصت ممکن را برای کسب موفقیت در اختیار داشته باشند.

  1. تحصیلات

اگرچه بیل گیتس مدرسه را رها کرد اما بدان معنی نیست که فواید تحصیلات خوب را نادیده گرفته باشد. بر اساس سبک رهبری او، یادگیری یک فرآیند مادام العمر است. اگر فردی تمایل به یادگیری داشته باشد، همیشه مطلب جدیدی برای یادگیری وجود دارد. حتی پس از این که او به تاسیس مایکروسافت کمک کرد و آن را به امپراطوری در زمینه نرم افزار مبدل ساخت، او بر مهارت های سخنوری در جمع، مهارت های برقراری ارتباط و روش هایی برای بهبود تعاملات اجتماعی با دیگران کار می کرد.

  1. پر شور و اشتیاق

چه محصولات مایکروسافت را دوست داشته باشید چه از آن ها متنفر باشید، نمی توان این حقیقت را انکار کرد که گیتس با عشق و علاقه ی فراوان در مایکروسافت کار می کرد. حتی اگر تنها کاری که باید می کرد، نوشتن یک تشکر بود، این کار را از صمیم قلب انجام می داد. همانند بسیاری از رهبران تحول آفرین، باور بیل گیتس این است که اگر کاری ارزش انجام دادن داشته باشد، ارزش این را نیز دارد که با حداکثر توان انجام شود.

نقاط ضعف سبک رهبری بیل گیتس

هیچ کس کامل نیست. هر رهبری هر از چندگاهی مرتکب اشتباه می شود. رهبران دارای نقاط ضعف مخصوصی هستند که باید آن ها را شناسایی کرده و در جهت بهبود آن ها تلاش کنند. نادیده گرفتن نقاط ضعف نشانه ای از این موضوع است که آن فرد آماده ی پذیرش مسئولیت رهبری نیست.

در اینجا نقاط ضعف کلیدی شناسایی شده توسط بیل گیتس به عنوان بخشی از چشم انداز کلی رهبری او آورده شده است.

  1. غرور و تکبر

وقتی یک فرد نسبت به یک موضوع اشتیاق و آگاهی دارد، باید بر مرز نازکی بین خودنمایی و غرور گام بردارد. گیتس نظرات و ایده هایی که به نظرش درست هستند را بازگو می کند. اگر احساس کند که ایده ی او بهترین راه حل موجود است، آن ایده را دنبال می کند. اگر این ایده کار نکند، رویکرد او نسبت به کار می تواند یک نقطه ضعف به حساب آید به خصوص اگر ایده های دیگری نیز برای بررسی وجود داشته باشند.

  1. نتیجه محور

اکثر رهبران تحول آفرین بیشتر به دنبال نتایج هستند تا روند انجام کار. بیل گیتس یکی از معدود استثناهای این قانون است. اگرچه او نیز اغلب نتیجه محور بود اما گاهی اوقات با پیروی از قانون “هدف وسیله را توجیه می کند”، گام های منطقی پیشرفت نادیده گرفته می شد. او آنقدر بر دستیابی به اهداف تعریف شده برای خود و تیمش متمرکز می شد که ردیابی آن گام ها را نادیده می گرفت.

  1. اجتناب از درگیری

رهبران تحول آفرین می خواهند افراد در یک سمت و سو حرکت کنند. هدف این است که کل تیم بر رسیدن به یک هدف، ماموریت یا چشم انداز خاص متمرکز باشد. وقتی فشار زیادی را بر افراد وارد کنید، مواقعی رخ می دهد که همان افراد به مقابله برمی خیزند. گیتس اغلب به جای مقابله با وضعیت به وجود آمده از درگیری و کشمکش اجتناب می کرد زیرا درگیری موجب ناراحتی او می شد. وقتی تمایلی برای رویارویی با یک مسئله وجود ندارد، این امکان وجود دارد که انرژی منفی آزاد شده و کل تیم را تحت تاثیر قرار دهد.

تبدیل شدن به رهبری مانند بیل گیتس همواره کار آسانی نیست. شما باید به ریسک کردن علاقه داشته باشید. باید تمایل شخصی برای تبدیل محیط کار به یک پناهگاه امن خلاقیت وجود داشته باشد که در آن پیشرفت در اولویت اول قرار دارد. کمی صبر و حوصله باید چاشنی کار شود و در نتیجه دستورالعملی برای موفقیت در رهبری را پیدا خواهید کرد.

مگ تک

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.