Take a fresh look at your lifestyle.

علت زرد شدن کف دست بزرگسالان چیست؟

اگر در کف دست خودتان تغییر رنگ پوست را مشاهده کردید ممکن است نشانه بیماری های مختلف باشد در این صورت حتما به پزشک مراجعه کنید. معمولا در بزرگسالان این اتفاق می افتد که دلایل متفاوتی دارد. مواردی وجود دارد که باعث تغییر رنگ پوست و زرد شدن کف دست می شود. آیا در کف دست های خودتان یا اطرافیانتان تغییر رنگ و زرد شدن آن را دیده اید؟ بنظر شما علت زرد شدن کف دست بزرگسالان چیست؟ در این مطالب علت زرد شدن کف دست بزرگسالان را بررسی می کنیم.

چرا کف دست زرد می شود؟

بدن ما به شکلی خلق شده که ناراحتی های جسمی را هرچند کوچک با علائمی به ما نشان می دهد. رنگ زبان، ‌رنگ داخل چشم، رنگ پوست و هزاران علامت دیگر که به ما هشدار می دهند چیزی سر جایش نیست. یکی از تغییراتی که در بدن ما اتفاق می افتد زرد شدن کف دست و پاست. چرا گاهی کف دست هایمان نسبت به دیگران زرد تر است؟ علت زرد شدن کف دست بزرگسالان چیست؟  همان طور که گفتیم تغییر رنگ و زرد شدن کف دست بزرگسالان علل متفاوتی دارد که به چند مورد از آن اشاره می کنیم. برای اینکه به طور دقیق علت زرد شدن کف دست در بزرگسالان را بدانید باید به پزشک مراجعه کنید و با آزمایش های پزشکی بفهمید که چرا کف دست شما زرد می شود اما قبل از آن آشنایی با علل زردی کف دست و پا بد نیست.

علت سفید شدن لب ها چیست؟

1. افزایش بتاکاروتن در رژیم غذایی

یک نوع بیماری به نام کاروتنمی وجود دارد که این بیماری با افزایش سطح بتاکاروتن به صورت رنگدانه زرد در پوست مشخص می شود. رنگدانه موجود در گیاهان زرد، نارنجی و سبز که بدن به ویتامین A تبدیل می کند. کاروتن یکی از رنگدانه هایی می باشد که تجمع آن در بدن باعث افزایش زردی پوست می شود. یکی از دلایلی که بتاکاروتن در بدن افزایش پیدا می کند مصرف بیش از حد غذاهای غنی از بتاکاروتن مانند هویج، کدو، سیب زمینی شیرین و اسفناج است. افزایش بتاکاروتن بیشتر باعث زرد شدن رنگ پوست کف دست و پا می شود.

2. دیابت، چربی خون بالا، بیماری کلیوی و کم کاری تیروئید

بیماری هایی مانند دیابت، چربی خون بالا، کم کاری تیروئید، بیماری کلیوی به طور معمول باعث کاروتنمی در بدن می شود. پزشکان معتقدند کاروتنمی در اثر متابولیسم معیوب در بدن ایجاد می شود. به طور مثال وقتی چربی خون در بدن افزایش پیدا می کند می تواند کاروتنوئید ها را به هم متصل کرده و از دفع طبیعی از طریق عرق، ادرار و مدفوع جلوگیری می کند. همچنین آنزیم های کبد و هورمون تیروئید مسئول تبدیل کاروتنوئید ها به ویتامین A می باشند که بیماری کبد و کم کاری تیروئید باعث ایجاد کاروتنوئیدهای اضافی در بافت بدن می شود. در این صورت باعث زردی پوست شده و شما برای بهبود پوست خود و کنترل آن می توانید به پزشک مراجعه کنید.

3. بیماری کبدی

زردی اصطلاحی است که زردی پوست، چشم و غشاهای مخاطی را توصیف می کند. دلیل آن تجمع بیلی روبین است، یک رنگدانه زرد که هنگام تجزیه سلول های قرمز خون ایجاد می شود. اگر کبد بیمار، آسیب دیده یا بیش از حد تحت فشار قرار گرفته باشد، یا در لوله هایی که مایعات گوارشی را از کبد منتقل می کنند اختلالی به وجود آید، بیلی روبین تجمع می کند. هر بیلی روبین که نتواند از بدن خارج شود، از طریق پوست به صورت یک رنگدانه زرد ظاهر می شود. افراد مبتلا به زردی نیز به طور معمول علائمی مانند تب، کاهش وزن، ادرار تیره یا قهوه ای، مدفوع کم رنگ یا زرد و درد شکم، زردی پوست کف دست را تجربه می کنند. پس بیماری کبد می تواند دلیلی برای زرد شدن کف دست بزرگسالان باشد.

4. تالاسمی

تالاسمی یک نوع اختلال خونی ارثی می باشد که در آن بدن فرم غیر طبیعی هموگلوبین ایجاد می کند. این اختلال موجب تخریب بیش از حد گلبول های قرمز خون می شود که منجر به کم خونی می شود. سه نوع اصلی تالاسمی وجود دارد که از نظر علائم و شدت متفاوت است. علائم آن شامل تغییر شکل استخوان (به ویژه در صورت)، ادرار تیره، تأخیر در رشد و نمو، خستگی بیش از حد و زرد شدن رنگ پوست است. بنابراین علت زرد شدن کف دست بزرگسالان می تواند ابتلا به تالاسمی باشد البته این نکته را در نظر بگیرید که این موارد احتمال هستند و برای اینکه مطمئن شوید علت زردی کف دست چیست باید به پزشک مراجعه کنید.

زردی کف دست

5. کمبود گلوکز _ فسفات دهیدروژناز(G6PD)

این ناهنجاری ژنتیکی باعث مقدار ناکافی گلوکز_فسفات دهیدروژناز (G6PD) در خون می شود. کمبود G6PD باعث تجزیه و تخریب زودرس گلبول های قرمز شده و موجب کم خونی همولیتیک می شود. کم خونی می تواند با خوردن حبوبات، عفونت یا مصرف برخی از داروها ایجاد شود. خستگی، زردی کف دست و پوست، تنگی نفس، ضربان قلب سریع، ادراری تیره یا نارنجی زرد، پوست رنگ پریده و سرگیجه علائم احتمالی هستند. بنابراین یکی دیگر از علت های زرد شدن کف دست بزرگسالان می تواند این مورد باشد.

6. سنگ صفرا

وقتی بیلی روبین یا کلسترول در مایعات ذخیره شده در داخل کیسه صفرا زیاد باشد، سنگ صفرا تشکیل می شود. سنگ های صفرا معمولاً علائم یا درد ایجاد نمی کنند تا زمانی که جلوی باز شدن کیسه صفرا یا مجاری صفرا را بگیرند. درد بالای شکم سمت راست یا معده بعد از خوردن غذاهایی که چربی زیادی دارند، درد صفرا می باشد. علائم دیگر شامل درد همراه با حالت تهوع، استفراغ، ادرار تیره، مدفوع سفید، اسهال، آروغ و سوء هاضمه، زرد شدن رنگ پوست کف دست بزرگسالان است.

آموزش مزاج شناسی از زبان دکتر خیراندیش (صفراوی، دموی، بلغمی، و سوداوی)

7. بیماری ویل

یکی از علل زرد شدن کف دست بزرگسالان بیماری ویل است. بیماری ویل یک نوع بیماری شدید از عفونت باکتریایی لپتوسپیروز است که کلیه، کبد، ریه ها یا مغز را تحت تأثیر قرار می دهد. این بیماری می تواند از طریق تماس با خاک یا آب آلوده یا ادرار، خون یا بافت حیواناتی که به این باکتری آلوده اند، به وجود آید. علائم بیماری ویل شامل حالت تهوع، کاهش اشتها، کاهش وزن، خستگی، تورم مچ پا یا دست ها، تورم کبد، کاهش ادرار، تنگی نفس، ضربان قلب سریع و زردی پوست کف دست و زردی چشم است.

برای این که متوجه شویم زردی کف دست به چه علت است چه کار کنیم؟

در بالا به چند علت زرد شدن کف دست بزرگسالان اشاره کردیم. در صورت مشاهده زردی در کف دست و پوست حتما به پزشک مراجعه کنید و علت آن را جویا شوید زیرا زردی که در پوست ایجاد می شود به خودی خود از بین نمی رود. هر یک از بیماری های فوق باعث ایجاد زردی در کف دست و پوست می شود و برای اینکه بفهمیم علت زردی پوست چیست باید آزمایش خون بدهیم تا پزشک علت را تشخیص دهد که زردی کف دست به چه علت می باشد. و درمان آن را شروع کنید و در دوره درمان مشاهده می کنید که به مرور زمان از زردی کف دست یا هر نقطه از بدنتان که زرد شده است کاسته می شود.

مگ تک

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.