Take a fresh look at your lifestyle.

مضرات و عوارض خوردن هندوانه زیاد برای تمامی افراد | عوارض خوردن بیش از حد هندوانه

عوارض مصرف زیاد هندوانه

خوردن هندوانه در فصول گرم سال به حداکثر خود می رسد اما ایا خوردن زیاد هندوانه ضرر دارد باید بگوییم بله مانند هر چیز دیگری، مصرف زیاد هندوانه می تواند برای بدن شما مشکل ایجاد کند. همانطور که این میوه دارای فواید بسیاری است خوردن بیش از اندازه آن نیز دارای مضرات و عوارضی می باشد که ما در این مقاله شما را با مضرات و عوارض زیاد خوردن هندوانه آشنا می نماییم. درست است که خوردن این میوه آبدار و شیرین در فصل تابستان بسیار لذت بخش است اما باید حواسمان باشد که زیاده روی نکنیم.

با ما همراه باشید ،تا در ادامه با عوارض خوردن زیاد هندوانه آشنا شوید.

عوارض مصرف بیش از اندازه هندوانه

تجربه ثابت کرده که زیاده روی در خوردن هر چیزی مشکل ساز بود و از آنجایی که طبع هندوانه سرد و تر است و دارای فواید بسیاری همچون : تخم هندوانه برای معالجه کمبود های فکری و تقویت ذهنی در کودکان و نوجوانان مؤثر است. تورم و التهابات داخلی را کم می‌ کند مخصوصاً التهابات دستگاه تناسلی و ادراری و باعث پایین آوردن فشار خون می‌ شود اما خورن بیش از حد هندوانه عوارضی در پیش خواهد داشت که در ادامه بیشتر با آن آشنا می شویم.

مضرات زیاد خوردن هندوانه در دوره بارداری

خوردن هندوانه باعث دفع مواد مغذی می گردد:

از مضرات زیاد خوردن هندوانه در مادران باردار می توان به دفع مواد مغذی در بدن اشاره نمود زیرا خوردن هندوانه بدن را پاکسازی می نماید و تمام سموم بدن را از طریق ادرار دفع می نماید بنابراین در دوران بارداری هم این فرایند ممکن است برخی از مواد مغذی ضروری بدن زنان باردار و جنین داخل رحم این افراد را همراه با سموم دفع کرده و اختلالاتی در عملکرد برخی ارگان ها ایجاد کند.

مضررات خوردن هنوانه

خوردن زیاد در بارداری باعث بروز دیابت بارداری می گردد : از آنجایی که برخی معتقدند که قند طبیعی موجود در هندوانه خطری ندارد اما باید بدانیم که در دوران بارداری می تواند قند خون شما را افزایش داده و در نتیجه احتمال مبتلا شدن شما را به بیماری دیابت بارداری افزایش دهد.

بروز مشکلات و ناراحتی معده: مادران باردار به هنگام خوردن هندوانه باید دقت کنند که زیاد روی نکند زیرا این میوه خوش طمع و رنگ باعث بروز مشکلاتی در معده می گردد زیرا خوردن بیش از اندازه این میوه می تواند باعث بروز حالت تهوع، استفراغ و مسائل و مشکلات گوارشی در بدن زنان باردار شود. در واقع، خانم های باردار باید همیشه حواسشان باشد که برش کوچک و همچنین تازه از یک هندوانه را برای خود انتخاب نمایند.

در نهایت، خوردن هندوانه در زمان بارداری آنقدرهم خطرناک نبوده فقط کافیست با پزشک خود در مورد مشورت نمایید چراکه ممکن است شرایطی بدنی شما برای خوردن هندوانه مناسب نباشد پزشک شما بهترین وضعیت را می داند و می تواند میزان مناسب را برای حداکثر مزایا توصیه کند.

عوارض زیاد خوردن هندوانه برای کودکان

در این بخش از مقاله به مضرات خوردن زیاد هندوانه در کودکان می پردازیم. بهتر است از دادن هندوانه به کودکان خود در شب خودداری نمایید زیرا همانطور که گفتیم طبع هندوانه سرد است و باعصث شب ادراری در کودکان می گردد. از طرفی نیز خوردن بیش از حد این میوه در کودکان میز باعث دلدرد و دلپیچه شود. پس دقت نمایید برش مناسبی از هندوانه را در دست بگیرند.

احساس خستگی

یکی از عوارض زیاده روی در خوردن هندوانه احساس خستگی مفرط است که دلیل آن را در ادامه توضیح خواهیم داد. طبیعتا مصرف بیش از اندازه‌ی هندوانه می‌ تواند میزان حجم آب را در بدن افزایش دهد. اگر آب اضافی از بدن خارج نشود، آن‌ گاه باعث افزایش حجم خون می‌شود. این مسئله تورم پاها، و همچنین میزان خستگی و فرسودگی بدن را شدیدتر می‌ کند. کارکرد ضعیف کلیه‌ ها به کاهش تصفیه‌ی خون و اختلال در دفع مواد مضر از بدن، به تورم پاها منجر می‌شود.

مضرات زیاد خوردن هندوانه برای افراد دیابتی

مصرف بیش از حد هندوانه می تواند منجر به بالا رفتن میزان گلوکز خون شود و به نوبه خود باعث دیابت گردد و همچنین در سلامتی افراد دیابتی را بخطر بی اندازد.
هندوانه به سرعت خراب می شود بنابراین، از مصرف هندوانه ای که مدتی در یخچال نگه داشته اید پرهیز کنید ، زیرا ممکن است باعث مشکلات گوارشی و منجر به تهوع و استفراغ در افراد دیابتی گردد. خواندن مطلب طرز تهیه ترشی خرفه برای افراد دیابتی توصیه می شود.

  • وقتی فردی به انسولین مقاوم باشد، سطح قند خون تمایل دارد در خون باقی بماند و وارد سلولهای بدن نمی شود. وقتی کمبود گلوکز در سلول ها وجود داشته باشد، مقدار بیشتری انسولین تولید می شود. شکر در خون باقی می ماند که می تواند بر سطح تری گلیسیرید در بدن تأثیر بگذارد. هندوانه پر از قند طبیعی است و می تواند باعث افزایش سطح قند در بدن شود. به همین دلیل بیماران دیابتی باید از مصرف هندوانه خودداری کنند.

واکنش‌ های آلرژیک (حساسیتی) با خوردن زیاد هندوانه

افرادی که به میوه هایی هموچن  هویج، شیره‌ی گیاهان، و خیار حساسیت دارند بهتر است که از خوردن زیاد هندوانه پرهیز کنند زیرا هندوانه آلرژی این افراد را تشدید می نماید. خوردن مدام هندوانه هم‌چنین می‌تواند در برخی آدم‌ها باعث بروز واکنش‌های حساسیتی شود. این واکنش‌ها عبارت هستند از بثورات خفیف یا شدید پوستی، آنافیلاکسی، و تورم صورت. افرادی که به هویج ، لاتکس و خیار حساسیت دارند ، می توانند به راحتی واکنش های آلرژیک به هندوانه پیدا کنند.

مضرات هندوانه در دوره بارداری

کاهش سطح فشار خون با خوردن زیاد هندوانه

خوردن به هندوانه به کسانی که بطور طبیعی فشار افت فشار دارند اصلا توصیه نمی گرد زیرا مصرف بیش از اندازه‌ی هندوانه می‌تواند به کاهش خفیف و کوتاه مدت سطح فشار خون بدن منجر شود.

ضرر زیاد هندوانه خوردن در مردان

هندوانه می تواند باعث بروز مشکلاتی همچون از ناتوانی جنسی و اختلال نعوظ در مردان شود

مضرات خوردن هندوانه با عسل

برخی معتقدند که خوردن هندوانه با عسل همچون خوردن خربزه با عسل بسیار خطرناک بوده. اما چنین نیست زیرا از آنجایی که طبع هندوانه سرد است بهتر است که افراد  سرد مزاج کمی بعد از خوردن هندوانه یک لیوان چایی به همراه عسل و دارچین میل کنند تا سردی هنداونه خنثی گردد.. هم با آن خورده شود.

دیگر عوارض زیاد هندوانه خوردن

  • 1. اختلال روده
    هندوانه سرشار از لیکوپن است. بنابراین ، هندوانه را به مقدار زیاد مصرف نکنید. ممکن است منجر به حالت تهوع ، نفخ ، اسهال ، استفراغ ، سو هاضمه و گاز شود. این علائم در افراد مسن می تواند بدتر باشد ، زیرا سیستم هضم با افزایش سن ضعیف می شود.
  • 2. اختلالات قلب و عروق
    هندوانه حاوی سطح بالایی از پتاسیم است. مصرف غذای غنی شده با پتاسیم به مقدار زیاد می تواند منجر به مشکلات قلبی عروقی شود. بعضی از این بیماری ها شامل ضعف ضربان قلب، ضربان نامنظم قلب، ایست قلبی و غیره میباشد. همچنین ممکن است بر کنترل حرکتی و سیستم عصبی بدن تأثیر بگذارد.
  • 6. دیابت بارداری
    دیابت بارداری یک مسئله بهداشتی رایج و در عین حال جدی است که بسیاری از زنان باردار را آزار می دهد. مصرف مقادیر زیادی هندوانه باعث افزایش سطح قند خون می شود که منجر به دیابت بارداری می شود. بنابراین، زنان باردار باید خوردن هندوانه را برای چند ماه متوقف کنند!
  • 7. مدفوع شل
    هندوانه حاوی نوع خاصی از قند است که سوربیتول نامیده می شود. افرادی که به سوربیتول حساسیت دارند در اثر مصرف هندوانه مدفوع شل و گاز دار خواهند داشت.
  • 8. مشکلات مربوط به اعصاب و عضلات
    افرادی که هندوانه را به مقدار زیاد مصرف می کنند دچار مشکلات عصبی ، عضلانی و کلیوی می شوند.
  • 10. تورم
    عملکرد ضعیف کلیه باعث کاهش تصفیه و دفع مواد مضر از بدن می شود که منجر به تورم پاها خواهد شد. مصرف زیاد هندوانه می تواند مقدار آب را در بدن افزایش دهد. اگر آب اضافی از بدن دفع نشود ، می تواند منجر به افزایش حجم خون شود. این ممکن است تورم را بدتر کرده و منجر به خستگی شود.

در پایان:

هندوانه یک میوه تابستانی بسیار محبوب است و تقریبا هر جایی میتوانیم آن را به راحتی تهیه کنیم. یک میوه با درصد آب بالا، برطرف کننده عطش و پرخاصیت. حاوی مقادیر زیادی ویتامین A ، C و B6 و پتاسیم میباشد. هندوانه همچنین حاوی مواد شیمیایی گیاهی مانند سیترولین و لیکوپن هستند. این مواد شیمیایی موجود در هندوانه برای سلامتی ما مفید است. اما باید به اندازه مصرف شود. به برخی از مضرات زیاد خوردن هندوانه اشاره کردیم.

بنابراین، وقتی هندوانه می خورید ، به اندازه سهم خود توجه داشته باشید! هندوانه بسیار خوشمزه است اما اکنون که از عوارض جانبی هندوانه مطلع شدید، مطمئن باشید که بدن خود را با چیزهای حتی خوب به مقدار زیاد پر نمی کنید! و در نهایت باید به میزان برشی که از هندوانه بر می داریم باشد. تا دچار چنین مشکلاتی نشویم.

مگ تک

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.