Take a fresh look at your lifestyle.

مصرف همزمان قرص کلسیم با شیر چه عوارضی دارد؟

امروزه با توجه به پیشرفت علم پزشکی و تشخیص کمبودهای بدن استفاده از مکمل ها و ویتامین ها برای بهبود سلامت کلی بدن بسیار رواج دارد. برای جذب بهتر این ویتامین ها و مکمل ها نسخه های مختلف و توصیه های متفاوتی وجود دارد. درباره مصرف شیر همراه مکمل ها صحبت شده است و برخی استفاده از این مکمل ها همراه شیر را توصیه می کنند. اما در مورد خوردن قرص کلسیم همراه با شیر چه اطلاعاتی دارید؟ آیا خوردن قرص کلسیم با شیر ضرر دارد؟ درباره پاسخ این سوال در ادامه این مطلب بخوانید.

عوارض مصرف همزمان قرص کلسیم با شیر

کلسیم فراوان ترین ماده معدنی در بدن است که ۹۹ درصد آن در استخوان ها و دندان ها ذخیره میشود و از ساختار و عملکرد آنها پشتیبانی می کند. افراد کلسیم مورد نیاز بدن خود را از محصولات لبنی، سبزیجات با برگ سبز، غلات و سایر غذاهای غنی شده و مکمل ها دریافت می کنند. گفته میشود که بهتر است کلسیم مورد نیاز خود را از منابع غذایی طبیعی دریافت کنید. همچنین مصرف مکمل ها خطر ابتلا به بیماری‌های استخوان، قلب و سایر بیماری‌ها را کاهش میدهند.

کلسیم در بسیاری از عملکردهای بدن شما نقش کلیدی دارد. برخی از فواید کلسیم به شرح زیر است:

  • کمک به تشکیل استخوان و دندان
  • کمک به حفظ قدرت بدن
  • کمک به حرکت عضلات
  • به پیام های عصبی بین مغز و بدن کمک کنید
  • با شل شدن و انقباض عروق به جریان خون کمک کنید
  • ترشح هورمون ها و آنزیم هایی که به عملکرد بدن کمک می کنند

تراکم استخوان در طول 25 تا 30 سال اول زندگی به رشد خود ادامه می دهد. سپس با افزایش سن به تدریج کاهش می یابد. به همین علت کلسیم بیشتری در دوران رشد مانند نوجوانی مورد نیاز است. افراد در دوران جوانی خود به کلسیم کافی نیاز دارند تا به حداکثر سطح توده استخوانی برسند.

مکمل های کلسیم به صورت کپسول، قرص و جویدنی عرضه می شوند. کلسیم جویدنی شبیه آب نبات است و لازم نیست با آن چیزی بنوشید. باید کپسول یا قرص کلسیم را با غذا و مایعات مصرف کنید. شیر به طور طبیعی حاوی کلسیم است و نیازی به همراه داشتن مکمل کلسیم ندارد، مگر اینکه توسط پزشک معین شده باشد. شیر همچنین در جذب برخی ویتامین ها و مواد معدنی اختلال ایجاد می کند. اگر مولتی ویتامین حاوی کلسیم مصرف می کنید، آن را با آب مصرف کنید.

برای جذب بهتر کلسیم چه باید کرد؟

مکمل های کلسیم زمانی بهتر جذب می شوند که با غذا مصرف شوند. طبق مطالعات صورت گرفته می توانید سیترات کلسیم را با معده خالی و همچنین با غذا مصرف کنید. وقتی مکمل کلسیم خود را مصرف می کنید، می توانید هر نوع غذایی بخورید. همچنین هیچ محدودیتی برای مصرف مکمل کلسیم خود با یک لیوان شیر وجود ندارد، اگرچه باید چیزی هم بخورید.

اگر میخواهید جذب مکمل کلسیم را بالا ببرید، نوشیدن شیر میتواند به شما کمک کند. برخی از برندهای شیر با ویتامین D غنی شده اند که به متابولیسم کلسیم در بدن کمک می کند. علاوه بر این، می‌توانید از مکمل‌ های کلسیم حاوی ویتامین D یا مکمل‌ های مولتی ویتامین که هم ویتامین D و هم کلسیم دارند، استفاده کنید. از خوردن قهوه، نوشابه کافئین دار و غذاهای پر نمک هنگام مصرف مکمل خودداری کنید، زیرا می توانند در جذب کلسیم اختلال ایجاد کنند.

مراقب باشید که کلسیم بیش از حد را به صورت مکمل یا از طریق رژیم های غذایی مانند نوشیدن مقادیر زیاد شیر مصرف نکنید. مقدار توصیه شده روزانه کلسیم برای بزرگسالان 1000 میلی گرم در روز است، اما سالمندان و زنان باردار کمی بیشتر نیاز دارند. حد بالایی قابل تحمل برای کلسیم 2000 میلی گرم است که بالاترین مقداری است که می توانید بدون مسمومیت مصرف کنید. مصرف بیش از حد کلسیم می تواند باعث افزایش خطر ابتلا به سنگ کلیه و سرطان پروستات شود. این خطرات معمولاً با مصرف بیش از حد کلسیم به شکل مکمل همراه است.

اگر کلسیم کافی دریافت نکنید، ممکن است با مشکلات سلامتی مرتبط با استخوان های ضعیف مواجه شوید:

  • کودکان ممکن است به قد کامل بالقوه بزرگسالی خود نرسند.
  • بزرگسالان ممکن است توده استخوانی پایینی داشته باشند که یک عامل خطر برای پوکی استخوان است.

بدن شما کلسیم تولید نمی کند، بنابراین باید آن را از طریق منابع دیگر دریافت کنید. کلسیم را می توان در غذاهای مختلفی یافت، از جمله:

  • محصولات لبنی مانند پنیر، شیر و ماست
  • سبزیجات با برگ سبز تیره مانند کلم بروکلی و کلم پیچ
  • ماهی هایی با استخوان های نرم خوراکی، مانند ساردین و کنسرو سالمون
  • غذاها و نوشیدنی های غنی شده با کلسیم، مانند محصولات سویا، غلات و آب میوه ها و…

چه کسانی نیاز به مصرف مکمل های کلسیم دارند؟

حتی اگر رژیم غذایی سالم و متعادلی داشته باشید، ممکن است دریافت کلسیم کافی برایتان دشوار باشد اگر:

  • رژیم غذایی گیاهخواری را دنبال کنید
  • عدم تحمل لاکتوز داشته باشید و لبنیات را محدود کنید که در این صورت باید از مواد غذایی جایگزین برای افراد مبتلا به عدم تحمل لاکتوز استفاده کنید.
  • مقادیر زیادی پروتئین یا سدیم مصرف کنید که می تواند باعث شود بدن شما کلسیم بیشتری دفع کند
  • تحت درمان طولانی مدت با کورتیکواستروئیدها هستند
  • ابتلا به برخی بیماری های روده یا گوارشی که توانایی شما در جذب کلسیم را کاهش می دهد، مانند بیماری التهابی روده یا بیماری سلیاک.

در این مواقع، مکمل‌های کلسیم به شما در رفع نیازهای کلسیم کمک میکند. اگر در مورد نحوه مصرف مکمل خود مطمئن نیستید، از پزشک خود بپرسید. اگر عدم تحمل لاکتوز دارید یا شیر نمی نوشید، می توانید مکمل خود را با یک لیوان آب و غذا مصرف کنید تا عوارض جانبی را به حداقل برسانید و جذب را افزایش دهید.

همچنین بخوانید:

دریافت کلسیم در رژیم وگان

بعد از خوردن قرص آهن چه چیزهایی نباید خورد

مگ تک

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.