Take a fresh look at your lifestyle.

عوارض لیزر موهای زائد بدن؛ از واقعیت تا شایعه

اگر می خواهید از شر موهای زائد بدن خود خلاص شوید مطمئنا به لیزردرمانی برای از بین بردن موهای زائد فکر کرده اید اما ممکن است فکر کردن به عوارض جانبی احتمالی لیزر شما را از این کار منصرف کند. ممکن است بر اثر شنیده ها که برخی از آن ها غلط هستند نگران باشید که لیزر باعث نازایی، سرطان، زگیل تناسلی، تغییر رنگ پوست، تاخیر پریود و عوارض دیگر شود. هر چه درباره عوارض لیزر شنیده اید را کنار بگذارید و به مطالب این مقاله که بر اساس مطالب علمی نوشته شده است اعتماد کنید تا با خطرات احتمالی لیزر موهای زائد بدن آشنا شوید.

آیا لیزر موهای زائد ضرر دارد؟

عوارض جانبی لیزر موهای زائد بسیار زیاد است. قبل از این که این کار را انجام دهید باید با تمام مضرات و خطرات احتمالی آن آشنا شوید. موهای زائد بر روی دست و پاهای شما می تواند تاثیر منفی بر زیبایی ظاهری داشته باشد و بسیاری از مردم از اپیلاسیون و تیغ به عنوان روش هایی برای خلاص شدن از شر موهای زائد استفاده می کنند.

با این وجود، درد و بریدگی های تصادفی ناخوشایند هستند. این یکی از دلایلی است که بسیاری به روش های دائمی و درمان های لیزری برای از بین بردن موهای زائد خود روی آورده اند. با این وجود، درمان های لیزری اغلب موجب اسکار و تحریک پوست می شوند.

بنابراین، چه کسانی می توانند آن را انتخاب کنند؟ در مقایسه با سایر روش های از بین بردن موهای زائد تا چه اندازه بی خطر است؟ عوارض جانبی احتمالی لیزر موهای زائد چه هستند؟ در این مقاله از مینویسم پاسخ به این سوالات را به شما ارائه می دهیم. با ما همراه باشید.

بسیاری لیزر موهای زائد را بی خطر و موثر می دانند. به نظر می رسد که هیچ خطر بلندمدتی برای سلامتی ندارد. با این وجود، برخی از افراد ممکن است عوارض جانبی موقتی و جزئی را بعد از این درمان تجربه کنند. توصیه می شود که با متخصص پوست مشورت کنید و تست پچ را قبل از شروع درمان انجام دهید.

لیزر موهای زائد به از بین بردن موهای زائد بدون آسیب رساندن به پوست کمک می کند. این فرآیند معمولا سریع است (بسته به ناحیه ای که می خواهید لیزر شود). با این وجود، برخی از افراد ممکن است عوارض جانبی جزئی را تجربه کنند.

شایع ترین عوارض لیزر موهای زائد

ممکن است بعد از انجام لیزر موهای زائد عوارض جانبی جزئی را تجربه کنید. بیشتر این عوارض موقتی هستند. با این وجود، در صورت تشدید این اثرات با متخصص پوست مشورت کنید.

قرمزی و تحریک پوست

قرمزی و تحریک پوست از عوارض جانبی رایج لیزر موهای زائد هستند. اگر موهای ناحیه ای حساس از بدنتان لیزر شود، احتمال بروز این عوارض بیشتر می شود. پوست شما حساس می شود و ممکن است قرمزی، تحریک، قرمزی اطراف فولیکول و تورم را تجربه کنید.

این اثرات مشابه با آن چیزی است که بعد از اپیلاسیون یا سایر روش های حذف موهای زائد مشاهده می کنید. سوزش و ناراحتی معمولا در عرض یک ساعت بعد از لیزر برطرف می شود. شما می توانید برای تسریع روند درمان یک کیسه یخ روی آن قرار دهید.

می توانید بر روی ناحیه آسیب دیده هر بار به مدت 10 دقیقه تا سه بار در روز یخ بگذارید. حتماً کمپرس را در حوله بپیچید تا پوستتان در معرض سرمای شدید قرار نگیرد.

برای خواندن جزئیات بیشتر کلیک کنید: درمان قرمزی پوست بعد از لیزر

تغییر در رنگدانه های پوست

این امکان وجود دارد که بعد از لیزر متوجه تغییرات در رنگدانه های پوست شوید. در حالی که افرادی که رنگ پوست روشن تری دارند ممکن است متوجه لکه های تیره روی پوست خود شوند، افرادی که رنگ پوست تیره تری دارند متوجه لکه های روشن تر می شوند. اگرچه این تغییرات موقتی هستند، اما اگر به نظرتان جدی می آیند با پزشک خود صحبت کنید.

پوسته پوسته شدن پوست

برخی از افراد ممکن است متوجه شوند که پوست در ناحیه لیزر شده پوسته پوسته می شود. اگرچه این مشکل جزئی است، اما می تواند باعث ایجاد زخم یا خراش شود. پوسته پوسته شدن اغلب زمانی رخ می دهد که پوست خشک است و نوک ابزار لیزر به اندازه کافی سرد نیست که مانع از سوختگی های سطحی شود. استفاده از مرطوب کننده بر روی ناحیه آسیب دیده می تواند به جلوگیری از این مشکل کمک کند.

همانطور که گفته شد، این عوارض جانبی معمولا جزئی و موقتی هستند. در موارد نادر، فرد ممکن است عوارض جانبی خاصی را تجربه کند. در بخش بعدی این موارد را بررسی می کنیم.

عوارض جانبی نادر لیزر موهای زائد

  • تغییر در رنگدانه های پوست: اگر اخیراً برنزه شده اید، این اتفاق می افتد.
  • رشد موی متناقض: این بسیار نادر است. با این حال، برخی از افراد ممکن است رشد موی متناقضی را در ناحیه تحت درمان و اطراف آن تجربه کنند.
  • تاول: اگر پوست خود را خیلی زود پس از عمل در معرض نور خورشید قرار دهید، ممکن است تاول را تجربه کنید. همچنین اگر لیزر موهای زائد به درستی انجام نشود، ممکن است پوست تاول بزند.

از قرار گرفتن در معرض نور خورشید به مدت یک تا دو هفته خودداری کنید تا پوست حساس شما بهبود یابد.

آکادمی پوست آمریکا توصیه می کند برای انجام لیزر موهای زائد فقط به متخصصان پوست معتبر مراجعه کنید.

باید به یاد داشته باشید که لیزر موهای زائد باعث از بین رفتن دائمی موهای زائد نمی شود، بلکه رشد آن ها را کاهش می دهد. در هر جلسه، مو نازک تر شده و تراکم آن کاهش می یابد و سیکل مو افزایش می یابد. در ابتدا، باید چندین جلسه لیزردرمانی انجام دهید تا موهای زائد به طور کامل حذف شوند، زیرا همه موها در مرحله رشد فعال نیستند. سپس،‌ به درمان های تکمیلی برای خلاص شدن از شر موهای باقیمانده یا مجدد رشد کرده نیاز خواهید داشت.

لیزر موهای زائد در دوران بارداری بی خطر نیست. بعد از زایمان نیز باید هفته ها صبر کرد. در بخش بعدی بیشتر در این مورد بحث خواهیم کرد.

آیا لیزر موهای زائد در دوران بارداری بی خطر است؟

متخصصان لیزر موهای زائد را در دوران بارداری توصیه نمی کنند. هیچ مدرک علمی وجود ندارد که بی خطر بودن لیزر موهای زائد را در این دوران اثبات کند. بارداری موجب تغییرات هورمونی می شود، درنتیجه رشد موهای زائد در محل های ناخواسته افزایش می یابد.

اگرچه این رشد مو می تواند خجالت آور باشد، اما معمولا به خودی خود برطرف می شود. اگر این چنین نشد، می توانید لیزردرمانی را بعد از دوران بارداری امتحان کنید. با پزشک خود مشورت کنید و در مورد روند انجام آن صحبت کنید.

در حالی که اکثر ما در مورد روش های زیبایی مردد هستیم، اما همه ما از باورهای غلط رایج آگاه نیستیم. در بخش بعدی، ما سعی کرده ایم چند باور غلط مرتبط با لیزر موهای زائد را بررسی کنیم.

باورهای غلط مرتبط با لیزر موهای زائد

باور غلط 1: لیزر موهای زائد باعث افزایش رشد موها و متراکم شدن آن ها می شود

حقیقت: رشد مو به تعداد فولیکول های مو بستگی دارد. لیزردرمانی به کاهش سرعت رشد مو، تراکم مو و ضخامت مو کمک می کند. این در نهایت رشد مو را کاهش می دهد. لیزردرمانی یک راه حل دائمی نیست. موهای زائد در نهایت دوباره رشد خواهند کرد، اما این روند طولانی تر می شود. موهای رشد کرده نیز مثل قبل متراکم نخواهند بود. اگر لیزر به درستی انجام نشود، می تواند باعث رشد متناقض مو شود؛ وضعیتی که در آن مو بعد از لیزردرمانی ضخیم تر می شود.

باور غلط 2: لیزر مواهای زائد می تواند موجب سرطان شود

حقیقت: مدرک علمی در این زمینه کافی نیست. لیزر مورد استفاده برای از بین بردن مو مقداری تابش ایجاد می کند، اما به حدی نیست که برای انسان مضر باشد. لیزر استفاده شده در این درمان فقط فولیکول های مو را با حداقل مقدار تابش مورد هدف قرار می دهد.

باور غلط 3: برای از بین بردن دائمی موهای زائد فقط یک جلسه کافی است

حقیقت: کاهش موهای زائد با استفاده از لیزردرمانی یک راه حل دائمی نیست. تعداد جلسات مورد نیاز به نوع مو، بافت، تراکم، ناحیه تحت درمان و سایر فاکتورهای ژنتیکی بستگی دارد.

باور غلط 4: لیزر موهای زائد دردناک است

حقیقت: شما فقط یک احساس سوزن سوزن روی پوست خود احساس خواهید کرد که ممکن است کمی ناراحتی ایجاد کند. درد کمتری نسبت به اپیلاسیون دارد.

باور غلط 5: لیزر موهای زائد باعث ناباروری می شود

حقیقت: هیچ مدرک علمی برای اثبات این ادعا وجود ندارد. لیزرهای مورد استفاده برای از بین بردن موهای زائد تنها مو را از بین می برند و به داخل پوست نفوذ نمی کنند و در نتیجه هیچ یک از اندام های بدن را تحت تاثیر قرار نمی دهند.

زمان مراجعه به پزشک در صورت مشاهده عوارض بعد از لیزر

افرادی که بعد از لیزر موهای زائد بدن عوارض جانبی را تجربه می کنند باید مشورت با یک پزشک را مد نظر داشته باشند. درحالی که عوارض خفیف تر مانند قرمزی و تورم در خانه قابل درمان است، اما عوارض شدیدتر مانند عفونت های پوستی به معاینه پزشک نیاز دارند.

توصیه های قبل از انجام لیزر موهای زائد

اگر قصد دارید از لیزر برای از بین بردن موهای زائد خود استفاده کنید، باید قبل از رفتن به اولین جلسه لیزردرمانی باید چند مورد را به یاد داشته باشید. حفظ سد طبیعی پوست و تمیز و سالم نگه داشتن پوست در طول این جلسات مهم است. اینفوگرافیک زیر را بررسی کنید تا با بهترین اقدامات قبل و حین لیزر موهای زائد آشنا شوید.

لیزر موهای زائد یک رویکرد ساده برای خلاص شدن از شر موهای زائد است که نتایج بلندمدتی دارد. این روش برای طیف گسترده ای از افراد به خصوص افرادی که موهای تیره و پوست های روشن دارند، گزینه خوبی است. با این وجود، برخی از افراد ممکن است عوارض جانبی جزئی و خفیفی مانند تورم، قرمزی، تحریک پوست و تغییرات در رنگدانه های پوست را تجربه کنند.

این امر به ویژه در افرادی که پوست حساس یا خشک دارند مشاهده می شود. در صورت تداوم یا بدتر شدن عوارض جانبی با پزشک خود مشورت کنید. به زنان باردار یا شیرده توصیه می شود برای جلوگیری از هرگونه عارضه سلامتی از لیزر موهای زائد خودداری کنند.

سوالات متداول

آیا لیزر موهای زائد بدن می تواند به تخمدان ها آسیب برساند؟

خیر، لیزر موهای زائد بدن نمی تواند موجب هیچ آسیبی به تخمدان ها شود. دلیل آن این است که پرتوهای انرژی صرفا فولیکول های مو را مورد هدف قرار می دهند.

آیا امکان خونریزی بعد از لیزر موهای زائد بدن وجود دارد؟

خیر، خونریزی بعد از لیزر موهای زائد رخ نمی دهد. با این حال، منطقه تحت درمان ممکن است متورم و قرمز شود، که می توان با استفاده از یخ آن را مدیریت کرد.

کلام آخر

لیزر موهای زائد بدن به طور چشمگیری رشد و ضخامت موهای بدن را کاهش می دهد و به پوست آسیب نمی رساند. عوارض لیزر موهای زائد می تواند مشکلاتی ایجاد کند مانند قرمزی، تحریک و پوسته پوسته شدن. عوارض جانبی نادر لیزر موهای زائد بدن شامل تغییرات در رنگدانه های پوست، تاول ها و رشد متناقض مو است.

مگ تک

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.