Take a fresh look at your lifestyle.

دارچین فشار خون را بالا می برد یا پایین؟ اثر دارچین بر فشار خون

رابطه دارچین و فشار خون

امروزه بعلت تغییر در سبک زندگی و عدم تحرک مشکلات زیادی برای افراد و بیماریهای مختلفی در رابطه با بیماریهای قلبی عروقی مانند پرفشاری و بی نظمی فشارخون ایجاد میشود. مردم مبتلا به فشار خون بالا برای درمان از راه‌های مختلفی مانند تغییر سبک زندگی و یا داروهای سنتزی در داروخانه ها روی میاورند اما برخی از افراد به دنبال روش‌های سنتی و مصرف روشهای طبیعی و کم ضرر در منزل هستند. استفاده از دارچین به شکلهای مختلفی در درمان فشارخون و پرفشاری موثر است. در این مقاله خواهیم گفت دارچین فشار خون را بالا می برد یا پایین همچنین شما را با خواص دارچین، نقش دارچین بر فشار خون، نحوه مصرف، عوارض جانبی دارچین آشنا میکنیم.

تاثیر دارچین بر فشار خون

دارچین ، یک چاشنی محبوب و در دسترس ، ادویه ای شیرین از پوست درخت همیشه سبز بومی جنوب شرقی آسیا است. انواع مختلفی وجود دارد که دارچین کاسیا متداول ترین نوع موجود در ایالات متحده است

دارچین ادویه ای معطر است که از پوست داخلی درختان از تیره Cinnamomum بدست می آید.  پوست درخت آن کاربرد فراوانی دارد. پوست این درخت را جدا کرده و پودر کرده و در غذا یا چای از آن استفاده می كنند.

مردم در طب سنتی از آن برای درمان بیماری های قلبی از جمله فشار خون بالا استفاده می کردند.

تحقیقات نشان داده است دارچین می تواند به اتساع و شل شدن رگ های خونی کمک کند و فشار خون را کاهش می دهد و در کاهش فشار خون سیستولیک و دیاستولیک تاثیرگذار است.

وقتی افراد دارچین را به طور مداوم مصرف کنند، این اثر بیشتر است. دارچین به اتساع و شل شدن رگ های خونی کمک می کند ، که ممکن است به کاهش فشار خون کمک کند.

هنگامی که فشار خون بالا میرود، تغییر سبک زندگی، شامل محدودیت در مصرف سدیم ، رژیم غذایی سالم، فعالیت بدنی منظم و ترک سیگار است. بسیاری از افراد به درمان اضافی با یک یا چند داروی ضد فشار خون نیاز دارند مطالعات زیادی نشان می دهد دارچین فشار خون را کاهش داده است.

دارچین داروی گیاهی و طبیعی با خواص بی‌نظیر با تغییر قطر عروق روی فشار خون تأثیرگذار است. دارچین مانند یک قرص آسپرین بر روی کاهش فشار خون مؤثر است. افرادی که فشار خون بالایی دارند در هنگام مصرف دارچین باید از تجویزات پزشک خود استفاده کنند.

ارتباط دارچین و فشارخون و کلسترول و قند 

دارچین می تواند تأثیر مفیدی در کنترل قند خون در افراد دیابتی داشته باشد. دارچین هم گلوکز خون ناشتا و هم کلسترول کل را کاهش می دهد و با کاهش کلسترول در کاهش فشارخون نقش یسزایی دارد. تأثیر دارچین بر فشار خون در بیماران مبتلا به دیابت نوع 1 و دیابت نوع 2 کاهش فشار خون سیستولیک و دیاستولیک مشاهده شد.

اگرچه استفاده دارچین توسط اکثر افراد بی خطر است ، اما ممکن است بعضی از افراد واکنش آلرژیک به دارچین داشته باشند. دارچین همچنین حاوی ماده شیمیایی معروف به کومارین است. اگرچه کومارین پیش ماده رقیق کننده خون است که به عنوان وارفارین شناخته می شود ، اما پیش ماده موجود در گیاهان بر توانایی لخته شدن خون مانند بقیه داروهای سنتزی تاثیرگذار نیستند. دارچین فشار خون در افرادی که از پرفشاری خون رنج میبرند را کاهش میدهد.

ارزش غذایی دارچین

یک قاشق دارچین، حاوی 28 میلی گرم کلسیم، 1 میلی گرم آهن و بیشتر از 1 گرم فیبر و مقدار زیادی ویتامینهای C و K و منگنز است و 2/1 گرم کربوهیدرات دارد.

خواص درمانی دارچین

دارچین اکسیر جوانی است و مصرف روزانه بدن انسان را سلامت میکند. دارچین برای تجدید نیروی جنسی به كار می رود. كلیه ها گرم و ضعف كمر و پاها را از بین می برد و موثر بر روی كم خونی است. دارچین با خاصیت آنتی اکسیدانی از بروز بسیاری بیماری‌های گوناگون جلوگیری میکند.

دارچین برای برای دردهای عضلانی مفید است. دارچین دارای اثرات آرام كننده و شاد كننده است دارچین، آرامبخش گیاهی است، زیرا دارچین ماده ای به نام Cinnamodehyde دارد كه روی انسان اثر آرام بخش دارد.
دارچین پایین آوردن تب می باشد و امروزه دارچین را به صورت قرص و كپسول بعنوان تب بُر استفاده میکنند. دارچین رگ را باز می كند و در بهبود گردش خون تاثیرگذار است.

دارچین باعث افزایش کارآیی هورمون انسولین در بدن شده است و بدن نیاز کمتری به انسولین برای کنترل قند خون دارد. بسیاری از افرادی که درگیر دیابت هستند با مصرف یک قاشق دارچین در روز اثر مثبت دارچین را بر قند خونشان داشته اند. دارچین تاثیر مثبتی در کاهش فشار خون دارد و فشار خون را پایین می آورد.

خاصیت دارچین در رفع ضعف بدن

دارچین خاصیت شگفت انگیزی در تقویت سیستم ایمنی بدن در مقابل بیماری ها دارد. تقریبا اثر مشابه اثری مشابه پنی سیلین و آنتی بیوتیكها را دارد. اگر ضعیف و یا بیمار شده اید، چای دارچین را فراموش نکرده و اگر سرما خورده اید یا ضعف شدیدی در بدن دارید، چای دارچین بهترین انتخاب در منزل برای تسکین درد و افزایش قوای شماست. دارچین به علت داشتن تانن، محرک و قابض است و تقویت کننده ی هضم غذا و جریان گردش خون است و برای رفع سوءهاضمه و نفخ مفید است، عنوان بادشکن عمل میکند. تانن دارچین در رفع اسهال ، ضعف عمومی بدن و انعقاد خون مفید است و به صورت دارو، مانند پودر و تنتور استفاده میشود. دارچین معده را تمیز و آرام می كند . اگر ناراحتی معده دارید از دارچین در سبدغذایی استفاده كنید.

دم کردن دارچین برای میان وعده

دارچین طعم بسیار خوبی نیز دارد. مقداری از پوست شکسته شده یا خورد شده دارچین را داخل قوری بریزید تا همراه با چای دم بکشد یا حتی در قوری فلزی ریخته و بزارید به آرامی روی گاز بجوشد تا عصاره آن بیرون آمده و طعم شیرین آن را احساس کنید.

عوارض جانبی استفاده از دارچین

اگر قصد دارید از خواص دارچین برای درمان بیماری فشارخون استفاده کنید، باید با پزشک خود مشورت کنید. بعضی از گیاهان دارویی اگر زیاد مصرف شوند، عوارض جانبی داشته یا تداخل دارویی ایجاد میکنند.

در مطالعات انسانی ، شرکت کنندگان مقادیر متفاوتی از دارچین، از کسری از یک قاشق چای خوری تا دو قاشق چای خوری در روز ، استفاده کردند. وقتی دارچین در دوزهای طبیعی به غذا اضافه می شود ، عوارض جانبی نادر بود.

دارچین همچنین به عنوان یک مکمل غذایی در منزل در دسترس است ، اما احتیاط در مصرف آن بصورت سنتی در منزل ضروری است. اگر از داروهای دیگر یا مکمل های گیاهی دیگری استفاده می کنید ، با پزشک خود مشورت کنید چون ممکن است تداخلاتی بین مکمل ها و داروها ایجاد شود و منجر به پیامدهای نامطلوب شود.

استفاده از دارچین برای جلوگیری از لخته شدن خون

مصرف دارچین در افرادی که از آسپرین استفاده می‌کنند، ممکن است باعث بروز عوارض شود زیرا دارچین از لخته شدن خون ممانعت میکند. کاهش فشارخون با ترکیبی از داروها و تغییر سبک زندگی کنترل می شود. دارچین از درمان های خانگی فشار خون محسوب می شود.

مصرف دارچین در غذاها

دارچین از طعم دهنده های خوشمزه است که می توان از آن در انواع غذاها و دسرها استفاده کرد. در رژیم غذایی روزانه ی خود از دارچین استفاده کنید، در صبحانه، تخم مرغ و حتی قهوه، دارچین بریزید.

دارچین در مصارف دارویی و خانگی کاربرد دارد و برای بهبود سلامتی، کاهش سطح قند خون، کلسترول و فشار خون پیشنهاد میشود. مصرف کوتاه مدت دارچین فشار خون را در مبتلایان به دیابت کاهش می دهد.

دارچین به دلیل داشتن سینامالدئید، سینامیل الکل و سینامیل استات و کلسیم ، آهن ، منگنز ، ویتامین K و فیبر خواص زیادی دارد. کلسیم یک ترکیبی است که رگ های خونی را منقبض و منبسط می کند. در صورت کم بودن کلسیم خون، فشار خون افزایش یافته است. کلسیم موجود در دارچین در کاهش فشار خون موثر است.

حساسیت یا آلرژی به دارچین

  • واکنش حساسیت زا  به صورت تحریک دهان، زبان و لب و به صورت زخم ظاهر می شوند. استفاده از آن به صورت موضعی، پوست دچار قرمزی و خارش میشود.
  • مصرف مقدار زیاد دارچین ممکن است اگر بیمار اختلال کبدی داشته باشد مضر باشد.
  • دارچین سطح قند خون را تغییر داده است. اگر بیمار به دیابت مبتلا است و دارچین مصرف می کند، بهتر است پزشک خود را آگاه کند.
  • خوردن مقدار زیاد دارچین باعث مشکلات تنفسی شده است. سینمالدهید دارچین باعث تحریک گلو می‌شود.
  • زنان مبتلا به سرطان پستان، مادران باردار و شیرده در مصرف دارچین احتیاط کرده و طبق نظر پزشک باشند.

نحوه مصرف دارچین برای کاهش فشار خون

  • یک قاشق دارچین را به ماست یونانی کم چرب و جو دوسر بدون شکر اضافه کنید.
  • پودر دارچین بر روی اسنک یا عصرانه یا سالاد بپاشید.
  • دارچین را به فنجان چای داغ یا قهوه خود اضافه کنید.
  • دارچین تازه را هر روز به برنج و پلو و خورشت اضافه کنید. از مکملهای دارچین در فرم کپسول یا قرص استفاده کنید میتوانید برای استفاده از عطر دارچین، چای دارچین یا کیک دارچینی طبخ کنید و بعنوان عصرانه از آن لذت ببرید.
  • با مصرف روزانه و به اندازه دارچین در رژیم غذایی از اثرات مفید دارچین استفاده کرده و به مرور شاهد کاهش فشار خون خود میشوید.

مگ تک

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.