Take a fresh look at your lifestyle.

آیا شلغم قند دارد یا نه؟ (میزان قند یک عدد شلغم)

شلغم برای بیماران مبتلا به بیماری قند مفید است

افراد دیابتی باید بسیار مراقب تغذیه خود باشند، یک اشتباه تغذیه ای به خصوص برای افرادی که قند بالایی دارند می تواند برای آن ها گران تمام شود. همه ما درباره خواص شلغم می دانیم به خصوص خواص شلغم برای سرماخوردگی. در این نوشته می خواهیم به این موضوع بپردازیم که آیا شلغم برای قند ضرر دارد؟ آیا شلغم قند بالایی دارد؟ میزان قند موجود در شلغم چقدر است و آیا افراد دیابتی مبتلا به قند می توانند شلغم بخورند یا نه.

آیا شلغم قند بالایی دارد

اول به این سوال پاسخ دهیم که آیا شلغم قند دارد؟ میزان قند موجود در یک شلغم متوسط به وزن 122 گرم 4.6 گرم است.

جدول ارزش غذایی شلغم:

کالری شلغم34
چربی0.1 گرم
سدیم25 میلی گرم
کربوهیدرات7.8 گرم
فیبر3.1 گرم
شکر4.6 گرم
پروتئین1.1 گرم

همان طور که میبینید میزان قند موجود در شلغم ناچیز است. علاوه بر این شلغم دارای انسولین طبیعی است که برای کمک به بیناران دیابتی مفید است بنابراین افراد مبتلا به دیابت می توانند شلغم بخورند زیرا میزان قند موجود در شلغم ناچیز است. در ادامه بیشتر توضیح می دهیم.

شلغم حاوی مواد معدنی است که ضد سرطان می باشند. نوعی شلغم بزرگ و زرد رنگ وجود دارد که به آن منداب می گویند این نوع شلغم دارای مواد ضد سرطانی است در این مقاله سعی بر آن داریم که بدانیم آیا شلغم قند دارد، این سوال برای خیلی از افراد دیابتی مطرح است که آیا شلغم قند دارد؟ و من با داشتن دیابت می توانم شلغم بخورم و …

در این مقاله سعی بر آن داریم تا مواد تشکیل دهنده شلغم را برایتان معرفی کنیم و فواید این سبزی مهم و معروف را برایتان نام ببریم و به این نکته بپردازیم آیا خوردن شلغم برای افراد دیابتی مفید است یا خیر؟ امیدوارم در پایان این مقاله اگر هر کسی درباره ی شلغم از شما سوال پرسید فقط نگویید برای سرماخوردگی مفید است و دیگر خاصیتی ندارد.

شلغم چه ویتامین هایی دارد؟

میزان قند شلغم

در واقع شلغم به علت داشتن املاح بی نظیری چون منیزیم و کلسیم باعث جلوگیری از بیماری های خطرناکی همچون سرطان می شود. شلغم همچنین خون ساز است و علاوه بر این باعث افزایش توان بدنی در مبارزه با بیماریهای عفونی می شود؛ جالب است بدانید که شلغم می تواند اثرات چربی را در بدن خنثی کند و این خاصیت شلغم به علت داشتن پتاسیم آن می باشد؛ به علاوه بر املاح ذکر شده، شلغم حاوی آرسنیک است که در تشکیل گلبولهای سفید و قرمز خون دخالت مستقیمی دارد، شلغم هم چنین با داشتن فسفر می تواند در تقویت یاخته های عصبی موثر واقع شود.

شلغم حاوی ویتامین های زیر است:

  • کلسیم
  • فولات
  • منیزیم
  • فسفر
  • پتاسیم
  • ویتامین C

برای خواندن ویتامین های موجود در شلغم کلیک کنید

آیا افراد دیابتی می توانند شلغم بخورند یا نه؟

شلغم یک سبزی سرشار از ویتامین ها، مواد معدنی، فیبر و منبع طبیعی آنتی اکسیدان ها است. اگر از دیابت رنج می برید و می خواهید سطح قند خون خود را حفظ کنید، گنجاندن شلغم در رژیم غذایی خود ایده خوبی است.

در اینجا دلیل مفید بودن شلغم برای افراد مبتلا به دیابت آورده شده است:
شلغم برای دیابتی ها مفید است زیرا، فیبر می تواند با کاهش سرعت جذب قند، سطح قند خون را بهبود بخشد. در واقع، یک رژیم غذایی سالم که حاوی مقدار مناسبی فیبر است خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را کاهش می دهد. علاوه بر این، مصرف زیاد مواد غذایی حاوی فیبر، به ویژه از نوع محلول، ممکن است باعث بهبود کنترل قند خون و کاهش غلظت لیپیدهای پلاسما در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 شود.

طبق گفته یک پزشک متخصص تغذیه بالینی و رژیم‌شناسی: «برخلاف این باور که افراد دیابتی نباید سبزیجات ریشه‌دار مصرف کنند، شلغم برای دیابتی‌ها بسیار عالی است زیرا فیبر بالایی دارد.»

در اینجا 5 مزیت دیگر خوردن شلغم آورده شده است:

  1. برای پوست شما عالی است زیرا سرشار از ویتامین A و C و آهن است که همگی از مواد مغذی ضروری برای پوست و مو هستند.
  2. بیماران دیابتی از افزایش وزن رنج می برند، شلغم می تواند به کاهش وزن کمک کند.
  3. شلغم برای سلامت کبد بسیار مفید است زیرا به کاهش سطح تری گلیسیرید کمک می کند و همچنین به بازسازی سلول های کبد کمک می کند. برای نتیجه بهتر آب شلغم بنوشید.
  4. شلغم علاوه بر اینکه برای دیابتی ها سالم است، برای سلامت استخوان ها نیز بسیار مفید است، زیرا فواید ضد التهابی دارد.
  5. شلغم سلامت قلب را بهبود می بخشد زیرا سرشار از ویتامین K است.

اما یک هشدار برای افرادی که داروهای ضد انعقاد مانند وارفارین مصرف می کنند. این متخصص می گوید: با توجه به محتوای بالای ویتامین K به خصوص در برگ شلغم باید از مصرف آن اجتناب کرد.

آیا برگ شلغم مفید است؟

متاسفانه افراد عامه جامعه برگ شلغم را دور می ریزند یا استفاده خاصی از آن نمی کنند؛ در صورتی که می توانند در سالاد و سوپ و سایر خوراکها چه به صورت خام و چه آب پز شده مصرف کنند؛ برگ شلغم علاوه بر داشتن مقدار زیادی کلسیم، مقادیر زیادی آهن و مس دارد که باعث ازدیاد هموگلوبین خون و ازدیاد خون در بدن می شود. البته در برگ شلغم ید هم پیدا می شود که هر چقدر رنگ برگ شلغم تیره تر باشد میزان ید آن بیشتر است از ویتامین های موجود در برگ و ریشه آن می توان به ویتامین های آ، ب و ث اشاره کرد که این ویتامین در تعادل عصبی به ویژه در تعادل تغذیه ای مفید و موثر است.

عسل و شلغم برای درمان سرفه

مگ تک

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.