Take a fresh look at your lifestyle.

نوشیدن قهوه باعث کاهش ریسک ابتلا به دیابت و قند خون بالا می شود

آیا نوشیدن قهوه باعث کاهش ریسک ابتلا به دیابت می شود؟ پاسخ مثبت است. در تحقیقی ثابت شد که خوردن قهوه چربی قهوه ای موجود در بدن را تحریک می کند و باعث کاهش خطر ابتلا به دیابت می شود.

دیابت یا همان بیماری قند نوعی اختلال در سوخت و ساز بدن ایجاد می کند که باعث می شود فرد مبتلا به دیابت توانایی تولید هورمون انسولین را از دست بدهد و یا مقاومت بدن در برابر انسولین تولیدی باعث شود که انسولین تولید شده به خوبی نتواند عملکرد طبیعی خود را انجام دهد. هورمون انسولین قند موجود در خون را توسط سازوکارهای تنظیم می کند و اگر به اندازه کافی تولید نشود باعث می شود که قند خون بالا رفته و شخص به دیابت مبتلا شود.

دو نوع دیابت داریم در دیابت نوع اول بدن توانایی تولید انسولین را از دست می دهد و در دیابت نوع دو مقاومت بدن نسبت به انسولین منجر به افزایش قند خون می شود. عامل اصلی دیابت نوع دوم عوامل ژنتیکی، چاقی و کم‌ تحرکی است.

در این نوشته به بررسی این موضوع می پردازیم که آیا کاهش ریسک ابتلا به دیابت با مصرف قهوه ممکن است یا خیر؟ می خواهیم ببینیم خوردن قهوه چه تأثیری بر روی ابتلا به دیابت می گذارد؟ جالب است بدانید متخصصان نوشیدن قهوه را به پایین آوردن ریسک دیابت ربط می دهند و قهوه می تواند به عنوان بخشی از رژیم مدیریت وزن یا برنامه ی تنظیم گلوکز مورد استفاده قرار گیرد!!

نقش قهوه در کاهش ریسک ابتلا به دیابت و قند خون

قهوه نقش کلیدی را در سوخت و ساز سریع کالری و تبدیل آن به صورت انرژی ایفا می کند.

مطالعه ای ادعا می کند که نوشیدن قهوه ممکن است موجب تحریک سیستم های دفاعی مبارزه با چربی خود بدن شود که می تواند کلید حل چاقی و دیابت و قند خون بالا باشد. این مطالعه که در مجله ی گزارش های علمی لندن به چاپ رسیده است، یکی از اولین مطالعات در مورد انسان هاست که به یافتن اجزایی می پردازد که می توانند تاثیر مستقیمی بر عملکرد “چربی قهوه ای” (brown fat) داشته باشند که نقش کلیدی در سوزاندن سریع کالری ها به صورت انرژی دارد.
بافت چربی قهوه ای (BAT)، یا همان چربی قهوه ای، به گفته ی محققان دانشگاه ناتینگهام در انگلستان یکی از دو نوع چربی در انسان و دیگر پستانداران است.
نقش قهوه در کاهش خطر ابتلا به دیابت

در ابتدا این نوع چربی تنها به نوزادان و پستاندارانی که خواب زمستانی دارند نسبت داده می شد اما در سال های اخیر کشف شد که بزرگسالان نیز می توانند چربی قهوه ای داشته باشند. عملکرد اصلی چربی قهوه ای، تولید گرمای بدن به واسطه ی سوزاندن کالری است. برخلاف چربی سفید که نتیجه ی ذخیره سازی چربی های اضافی می باشد.

بنابراین، افرادی با شاخص توده ی بدنی پایین تر (BMI)، مقدار چربی قهوه ای بیشتری دارند.

نوشیدن قهوه چگونه باعث کاهش قند خون و ریسک ابتلا به دیابت می شود؟

امروزه، دیابت در میان مشکلات سلامتی در حال رشد در دنیا قرار دارد. افزایش شیوع دیابت در درجه اول به واسطه ی ترکیبی از فاکتورهای متعدد ازجمله شهرنشینی سریع، شیوه زندگی کم تحرک، استعمال تنباکو و حتی امید به زندگی افزایش یافته است.

اگرچه فاکتورهای معینی همانند ژنتیک، سن یا رفتارهای گذشته را نمی توان تغییر داد اما اقدامات زیادی وجود دارند که می توانند ریسک ابتلا به دیابت را کاهش دهند.

دکتر وارشا خاتری، ریاست امور علمی و پزشکی در مرکز مراقبت دیابت Roche هندوستان برخی از روش های آسان را به اشتراک می گذارد که نه تنها ریسک ابتلا به دیابت را کاهش می دهند بلکه همچنین موجب پیشگیری از آن می شوند.

نوشیدن قهوه ریسک ابتلا به دیابت را کاهش می دهد“چربی قهوه ای عملکرد متفاوتی نسبت به چربی های دیگر بدن دارد و توسط سوزاندن شکر و چربی گرما تولید می کند، اغلب در واکنش به سرما”، پروفسور مایکل سیموندز از دانشگاه ناتینگهام می گوید.

سیموندز بیان کرد “افزایش فعالیت آن موجب بهبود کنترل قند خون و نیز بهبود سطوح چربی خون می گردد و کالری اضافی سوزانده شده به کاهش وزن کمک می کند. با این وجود، تابحال، هیچ کس روش قابل قبولی را برای تحریک فعالیت آن در انسان ها نیافته است.”

“این اولین مطالعه در انسان هاست که نشان می دهد که یک فنجان قهوه می تواند تاثیر مستقیمی بر عملکرد چربی قهوه ای بدن ما داشته باشد.”

او گفت “پیامدهای احتمالی نتایج ما بسیار زیاد هستند چنان که چاقی یکی از نگرانی های اصلی سلامتی برای جامعه می باشد و همچنین اپیدمی دیابت در حال رشد است و چربی قهوه ای می تواند بخشی از راه حل در مبارزه با آن ها باشد.

تیم با مجموعه ای از مطالعات  سلول های بنیادی کار خود را آغاز کرد تا بررسی کند که آیا کافئین موجب تحریک چربی قهوه ای می شود یا نه. به محض این که آن ها دوز مناسب را یافتند، سپس به بررسی انسان ها پرداختند تا ببینند که آیا نتایج مشابه بودند یا نه.

تیم از یک تکنیک تصویربرداری حرارتی برای ردیابی ذخایر چربی قهوه ای بدن استفاده کرد که پیش تر در آن پیشقدم بودند. این تکنیک غیرتهاجمی به تیم کمک می کند تا چربی قهوه ای را در بدن موقعیت یابی کند و ظرفیت آن را برای تولید گرما ارزیابی نماید.

سیموندز بیان کرد “از کار پیشی ، ما می دانستیم که چربی قهوه ای عمدتاً در ناحیه ی گردنی قرار دارد و بنابراین می توانیم بلافاصله پس از نوشیدن قهوه از فرد تصویربرداری کنیم تا ببینیم که آیا چربی قهوه ای گرم تر می شود یا نه.”

“نتایج مثبت بودند و حال باید مطمئن شویم که کافئین به عنوان یکی از اجزای اصلی قهوه به عنوان محرک عمل می کند یا جز دیگری وجود دارد که به فعالسازی چربی قهوه ای کمک می کند. ما در حال حاضر مکمل های کافئین را بررسی می کنیم تا ببینیم که ایا تاثیر یکسانی دارند یا نه.

او گفت: “به محض این که تایید کردیم کدام جز مسئول این موضوع است، می توان به صورت بالقوه از آن به عنوان بخشی از رژیم مدیریت وزن یا بخشی از برنامه ی تنظیم گلوکز برای کمک به پیشگیری از دیابت استفاده کرد”.

نقش کافیستول موجود در قهوه در کاهش ابتلا به دیابت

در قهوه یک ترکیب به نام «کافیستول» وجود دارد که باعث افزایش ترشح انسولین در سلول های پانکراس (لوزالمعده) می شود و  همچنین باعث افزایش جذب گلوکز در سلول های عضلانی می شود. می توان گفت نوشیدن قهوه تأثیری مشابه با داروهایی که در این باره تجویز می شود دارد.

در حالی که فعال بودن، هیدراته ماندن و بررسی سطوح گلوکز خون می تواند سخت باشد، اما داشتن یک برنامه غذایی مناسب در طولانی مدت می تواند دیابت را دور کند.

یک مطالعه جدید نشان داد که گردو مملو از آنتی اکسیدان است و می تواند تقریباً ریسک توسعه ی دیابت نوع دوم را به نصف برساند.

برای بیماران، برنامه غذایی دیابتی ایده آل باید بین 1200-1600 کالری به صورت روزانه داشته باشد. توصیه می شود که افراد مبتلا به دیابت کربوهیدارت ها، چربی ها و پروتئین های سالم را مصرف کنند اما در قسمت های کوچک.

دکترها و متخصصین تغذیه فهرست نهائی از غذاهایی را به اشتراک گذاشته اند که برای سالم ماندن باید آن ها را مصرف کنید.

همان طور که گفتیم مصرف قهوه به دلیل دارا بودن کافئین می تواند چربی های قهوه ای موجود در بدن را تحریک کند و به این وسیله ریسک ابتلا به دیابت را کاهش دهد. علاوه بر این در قهوه یک ترکیب به نام «کافیستول» وجود دارد که باعث افزایش ترشح انسولین در سلول های پانکراس (لوزالمعده) , همچنین افزایش جذب گلوکز در سلول های عضلانی می شود.

بنابراین می توانید با نوشیدن قهوه خطر ابتلا به دیابت را کاهش دهید.

مگ تک

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.