Take a fresh look at your lifestyle.

۷ انشا درباره چهارشنبه سوری؛ کوتاه، ادبی، کودکانه و طنز

چهارشنبه سوری از قدیمی ترین سنت ها در ایران است و هر ساله توسط ایرانیان گرامی داشته می شود. آیا می دانید اولین چهارشنبه سوری ایرانیان چگونه بوده است و مردم بیشتر در این روز چه کارهایی انجام میدانند و امروزه به چه شکل این جشن در شهرهای مختلف در ایران برگزار میشود؟ برای نوشتن انشا درباره چهارشنبه سوری و آداب و رسوم چهارشنبه سوری در شهرهای مختلف که مناسب همه پایه های ابتدایی باشد می توانید از نمونه انشاهای زیر استفاده کنید. این مقاله شامل انشا درباره چهارشنبه سوری و خطرات آن، انشا کودکانه در مورد چهارشنبه سوری، آئین شب چهارشنبه سوری، غذاهای چهارشنبه سوری، انشا طنز درباره چهارشنبه سوری، انشا درباره چهارشنبه سوری قدیم آورده شده است.

انشا در مورد چهارشنبه سوری

آئین و رسوم چهارشنبه سوری در شهر های مختلف ایران متفاوت و جذاب است در هر نقطه از ایران این آئین متفاوت با دیگر شهرها برگزار میشود، البته امروزه همه به یک شکل درآمده و کمتر به صورت اولیه آن برگزار میشود و در این شب غذای مخصوصی که از گذشته به شکل یک رسم درآمده همه ی اقوام ایرانی آماده میکنند. اما گاهی اتفاقات ناگواری که در چهارشنبه سوری رخ می دهد این جشن باستانی را برای تعدادی از افراد تبدیل به یک روز تلخ می کند و آسیب های جبران ناپذیری را به جا میگذارد. البته اگر به همان شکل آئین قدیمی خود و بدون هیچ خطری برگزار میشد برای همه خاطره ای خوش به جا میگذاشت.

انشا درباره آئین چهارشنبه سوری

چهارشنبه سوری یکی از جشن ها و آئین های دیرینه ما ایرانیان است که عده ای میگویند از زمان زرتشتیان بوده است و بعضی دیگر میگویند قبل از اسلام این سنت به وجود آمده است گرچه از گذشته تا به امروز رسم و رسوم این آئین دستخوش تغییراتی بوده است. جشنی که با وداع با سالی که گذشت و بیرون کردن سختی ها و روز های بد آن و با روشن کردن آتش همراه است.

درگذشته زنان و مردان ایرانی در روز چهارشنبه سوری که عصر آخرین سه شنبه سال است با سر کردن چادر با همراه داشتن قاشق و ظرف به جلوی درخانه ها می رفتند و مردم هم به آنها آجیل و شیرینی تعارف میکردند. اینکار همراه با روشن کردن آتش بود که افراد در یک محله جمع می شدند و از روی آتش می پریدند و این جمله را میگفتند که زردی من از تو سرخی تو از من غم برو شادی بیا.

در شب چهارشنبه سوری مانند شب سال نو افراد خانواده دور هم جمع میشوند و غذای مخصوص چهارشنبه سوری که رشته پلو است را درست میکنند و طبق گفته ها و نقل قول هایی که شده میگویند برای اینکه رشته کار افراد خانواده در سال جدید باز شود این غذا را درست میکنند. البته مادربزرگ ها میگویند که در گذشته آن ها که جزو خانواده های ثروتمند بودند هفت نوع پلو در شب چهارشنبه سوری درست میکردند. اما در روستاها نیز مردم با پختن غذایی ساده تر که باز هم با غذای معمول سایر شب ها فرق داشت این شب را جشن میگرفتند.

قدیمی‌ ترین اشاره ای که به چهارشنبه‌ سوری شده است در کتاب «تاریخ بخارا» آمده که نویسنده آن ابوبکر محمد بن جعفر نرشخی نام دارد. در شاهنامه نیز اشاره هایی به جشن چهارشنبه سوری شده است که از قدمت این آئین خبر می دهد.

البته آئین چهارشنبه سوری در هر کدام از شهرهای ایران رسم ورسوم خاص خود را دارد، مثلا در کرمان مقداری ذغال، نمک و سکه ی کم ارزش داخل کوزه میریزند و از پشت بام به کوچه پرتاب می کنند تا بلا دور شود.

امروزه این آئین شکل تازه ای به خود گرفته است که ای کاش همیشه به همان شکل گذشته خود باقی میماند. چرا که در گذشته برگزاری آن جذاب تر و حس و حال بهتری را برای همه به همراه داشت و از کودک تا پیرتر ها میتوانستند در این جشن شرکت کنند زیرا خطری برای کسی به همراه نداشت.

انشا درباره چهارشنبه سوزی طنز

شاید بگویید مگر چهارشنبه سوری نبود چرا چهارشنبه سوزی شد؟

امروزه دیگر در این روز خبری از جشن و روشن کردن آتش به شکل ساده قدیم نیست چرا که مردم تصمیم گرفتند این روز را برای خود و بقیه جذاب تر کنند و چهارشنبه سوری را تبدیل به میدان جنگ کنند. ترقه هایی که حکم بمب هسته ای را دارند خودشان درست میکنند و این نارنجک های دست ساز خود را در چهارشنبه سوری به سمت هم پرتاب میکنند و از ترکیدن و صدای آن لذت میبرند و ذوق مرگ می شوند از این که چه سازنده ی خوبی هستند و تصویری از دود در فضا به وجود می آید که همدیگر را هم به زور میبینند اما با این وجود ازکار خود راضی هستند.

اگر این دسته آدم ها کمی به عاقبت کار خودشان فکر کنند، دست از خودنمایی های مسخره شان برمیدارند و مثل بچه آدم چهارشنبه سوری را جشن میگیرند و آسیب کمتری به مردم بیچاره وارد می کنند.

انشا درباره چهارشنبه سوری و خطرات آن

جشن گرفتن و شادی، یا بازی با جان؟

با وجود تمام این هیجان ها که البته شاید برای همه اسمش هیجان نباشد چه خطرات و آسیب هایی که به جان افراد وارد میشود. چه تعدادی که در این چهارشنبه سوری با برخورد این ترقه ها چشم ها و یا دست و پاهایشان آسیب میبیند و یک اتفاق جبران ناپذیر برایشان به وجود می آورد. در این خصوص تلاش های زیادی در قالب فیلم، انیمیشن ها و گزارش هایی که از مردم آسیب دیده در بیمارستان گرفته میشد شده است تا مردم با خطرات این مواد منفجره آشنا شوند تا از اتفاقات بدتر جلوگیری شود. اما فایده ی چندانی نداشته چون افرادی هستند که برایشان این کار با لذت و هیجان زیادی همراه است و حاضر نیستند از ترقه بازی صرف نظر کنند و با اتفاقی ناخوشایند آخرین چهارشنبه سال را پشت سر میگذارند و به استقبال سال جدید میروند.

انشا درباره آئین شهر های مختلف ایران در چهارشنبه سوری

اما با وجود همه ی این ها چهارشنبه سوری یکی از جشن های جذاب و کهن برای ما ایرانیان است که بعضی از شهرها با رسم و آئین خاص خود این جذابیت را بیشتر کرده اند.

در گیلان و شمال ایران مردم با کومه های برنج خشک شده آتش درست میکنند و در آخر خاکستر آن را پای درختان میریزند. از دیگر آئین های جالب این شهر بیرون کردن دختران دم بخت با جارو است به این امید که سال جدید بختشان باز شود.

در سیستان و بلوچستان مردم از برگ های خشک شده درخت خرما آتش درست میکنند و خوشه های نرسیده گندم را بر روی این آتش پخته و میل میکنند.

در مرکزی علاوه بر روشن کردن آتش برای رفتگان خود حلوا درست میکنند و بین رهگذران و همسایگان خود پخش میکنند.

زنجان یکی دیگر از شهر هایی است که به آئین وسنت بسیار پایبند است که همچون دیگر شهرها مراسم هایی از جمله کوزه شکنی را اجرا می کنند. خاص ترین وجالب ترین رسوم آنها کوزه شکستن می باشد که در آن مردم داخل کوزه آب و سکه ای می اندازند و از پشت بام به پایین می اندازند و رسم دیگر مردمان زنجان این است که دختران خود را به آب انبار میفرستند و بر لباس های آنها هفت گره می زدند و باید هفت گره توسط پسر های نابالغ باز شود.

البته تمام این آئین ها به مرور و با گذشت زمان کم رنگ تر شده است و چهارشنبه سوری از آن شکل قدیم و باستانی خود خارج شده است و با شکل تازه ای که به خود گرفته است افراد محدودی در قوم قبیله های مختلف هستند که هر سال رسوم اولیه از چهارشنبه سوری را جشن بگیرند. تمام این رسومات کهن و جذاب امروزه جای خود را به ترقه ها داده اند و دیگر آن حس و حال خوب قدیم را به مردم نمیدهد.

انشا درباره چهارشنبه سوری با مقدمه و نتیجه

مقدمه:

باید با ذهنی پاک و امیدوار به استقبال سال جدید رفت،امشب بوته ای بدار و آتشی روشن کن به جادوی جذب آتش باور داشته باش

بگو زردی و بلا و درد را از تو بگیرد وسرخی و شادی و امید به روزگارت ببخشد

ای آتش جاوید و دیرینه زردی من از تو سرخی تو از من

انشا:

جشن های زیادی از گذشته تا کنون در تاریخ ایران وجود داشته است، که هرکدام معنی و آئین خاص خود را دارد. یکی از این جشن ها که هنوز هم برای مردم ایران اهمیت دارد و سر جای خود باقی مانده چهارشنبه سوری است که سور آن معنی سرخی است و این سرخی اشاره دارد به رنگ سرخ آتش که در این روز روشن میکنند. برای ایرانیان باستان آتش روشن کردن نماد پاکی، روشنی است. مردم اعتقاد دارند که عنصر آتش بیماری ها، زشتی ها و بدهی ها را در خود میسوزاند.

چهارشنبه سوری در فرهنگ ایرانیان مانند مقدمه و استقبالی است برای عید نوروز که از گذشته قبل فرارسیدن تحویل سال نو برگزار میشده است. البته برپایی این مراسم با گذشته آن به طور کلی متفاوت است زیرا زرتشتیان اهمیت زیادی برای آتش قائل بودند و از روی آن می پریدند اما امروزه افراد خانواده با جمع شدن کنار آتش روشن میکند و غذای مخصوص شب چهارشنبه سوری را درست میکنند و جشن میگیرند.

نتیجه:

چهارشنبه برای ایرانیان باستان خیلی از اهمیت بالایی برخوردار بود آنها اعتقاد داشتند که ارواح گذشتگان در اول بهار به زمین می آیند،به همین دلیل در یکی از آخرین روزهای اسفند(چهارشنبه سوری)با روشن کردن آتش به استقبال آنها میرفتند و چقدر زیباست این تفسیر از چهارشنبه سوری از این آئین باستانی و وظیفه ما این است که رسوم این جشن را به همان شکل اجرا کنیم تا آیندگان هم به درستی چهارشنبه سوری را جشن بگیرند.

انشا در مورد چهارشنبه سوری کودکانه

چقدر روزهای آخر سال خوش میگذرد مادرم مشغول تمیز کردن خانه است و همه جا بوی تمیزی میدهد من هم لباس عید خریدم و خیلی خوشحالم همه چی حس و حال تازه دارد همه چیز تغییر میکند برای اینکه سال جدید را شروع کنیم فردا هم چهارشنبه سوری است چهارشنبه سوری هم خیلی به من خوش میگذرد البته من خیلی خوب نمیدانستم که چهارشنبه سوری چیست و چرا در این روز برای همه این رو میدانستم که همه ی همسایه ها میان توی کوچه و جلوی درهایشان آتش روشن میکنند.

از مادرم درباره چهارشنبه سوری پرسیدم و گفت این یک رسم قدیمی است و ما ایرانیان از گذشته آخرین سه شنبه سال را جشن میگیریم و با روشن کردن آتش تمام روزهای بد را میسوزانیم تا با حال خوب برای سال جدید آماده شویم، به نظرم چهارشنبه سوری یکی از بهترین جشن های ایران است. چون از قدیم تمام ایرانی ها این روز را جشن میگرفتند و تا سال ها بعد نیز ادامه دارد. البته در این روز خیلی ها ترقه روشن میکنند و بعضی از آنها صدای خیلی بلندی دارد و خیلی خطرناک است من که خیلی از این ترقه ها میترسم وباید خیلی مراقب باشیم.البته اگر به همان شکل قدیمی جشن بگیریم خیلی میتواند بیشتر خوش بگذرند.

انشا در مورد چهارشنبه سوری قدیم

چهارشنبه سوری در ایران یک آئین بسیار با اهمیت است و همین باعث شده تا کشورهای دیگر نیز برایشان این جشن ما ایرانیان جذاب باشد. در گذشته وقتی مردم آتش روش میکردند هنگام پریدن از روی آن ناراحتی و بلا و بدهی را به داخل آتش میریختند تا همه در آن آتش بسوزد و آن خاکستر که برایشان نماد نحسی داشت جمع میکردند و در آب میریختند. تا با این کار غم دور شود و شادی وارد خانه شود آنها اعتقاد داشتند که تا قبل از جهارشنبه سوری باید تمام آلودگی و کثیفی از تمام خانه پاک شود و با سوختن آتش این چرک و آلودگی نیز از بین برود زیرا اعتقاد داشتند اگر در روز چهارشنبه سوری خانه کثیف باشد تا سال بعد خانه تمیزی به خود نمیگیرد به همین دلیل خانه تکانی میکردند و هنوز نیز این کار در ایران قبل از چهارشنبه سوری انجام میشود.

یکی دیگر از رسوم چهارشنبه سوری در قدیم فال گوش ایستادن و گوش کردن به حرف های رهگزران بوده است به این معنی که اگر رهگزر سخن تلخ و غم دار بگوید آن را برای خود به فال بد و اگر سخن شیرین بگوید به فال نیک میگیرند و رسیدن به آرزوهایشان را در سال نو تعبیر میکردند. البته این نوعی اعتقاد بوده است و گوش کردن به حرف های دیگران کار درستی نیست. بعضی از خانواده ها که حاجتی داشتند یا بیماری در خانه داشتند در شب چهارشنبه سوری آش مخصوصی به اسم آش ابودردا درست میکردند بین همسایگان خود پخش میکردند.

مگ تک

ممکن است شما دوست داشته باشید
1 نظر
  1. محمد می گوید

    ممنون از مطالب با ارزشتون در مورد چهارشنبه سوری …

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.