Take a fresh look at your lifestyle.

آداب گرفتن ناخن نوزاد برای اولین بار + آداب ناخن گرفتن نوزاد در اسلام

نوزادی که تازه به دنیا آمده است ناخن های بلندی دارد که بسیار تیز می باشند و باید آن ناخن ها کوتاه شود. یکی از دغدغه های مادرهایی که نوزادشان تازه متولد شده است کوتاه کردن ناخن نوزاد است. نوزادی که تازه به دنیا آمده است باید ناخنش کوتاه شود زیرا ممکن است دستش را به طرف صورت خود ببرد و خراش روی صورت ایجاد کند. در مطالب زیر به شما کمک می کنیم که چگونه بدون آسیب زدن به دست نوزاد خود، ناخن های او را بگیرید. برای خواندن آداب گرفتن ناخن نوزاد برای اولین و همچنین احکام گرفتن ناخن نوزاد برای اولین بار با ما همراه باشید. برای خواندن درمان زردی نوزادان در خانه با روش های طب سنتی کلیک کنید.

کوتاه کردن ناخن نوزاد برای اولین بار چه آدابی دارد؟

نوزادان پوست بسیار ظریف و حساسی دارند به همین دلیل کوتاه کردن ناخن آن ها کمی دشوار است و باید با احتیاط و با دقت این کار را انجام دهید.

نوزاد های تازه متولد شده ناخن های بسیار تیزی دارند و اگر ناخن های نوزاد را در روز های اول کوتاه نکنید، ممکن است در هنکام تکان خوردن و دست و پا زدن به بدن و صورت خود آسیب برسانند و خراش هایی را ایجاد کنند. به همین دلیل ناخن های نوزاد را بعد از به دنیا آمدن کوتاه می کنند.

ناخن های نوزاد رشد بسیار سریعی دارد، شاید مجبور شوید هفته ای دو بار ناخن های نوزاد خود را کوتاه کنید.

بیشتر بدانید: برای کاهش درد واکسن نوزاد چه باید کرد؟

زمان گرفتن ناخن نوزاد برای اولین بار

گرفتن ناخن نوزاد در چند روزگی باید انجام شود؟ بستگی به سرعت رشد ناخن های نوزاد دارد اما معمولا در هفته دوم یا سوم نیاز است ناخن های نوزاد را کوتاه کنید. اگر در این کار تجربه ندارید حتما از افراد با تجربه کمک بگیرید تا آسیبی به نوزاد خود وارد نکنید. زمان مناسبی را برای کوتاه کردن ناخن نوزاد در نظر بگیرید و این کار را انجام دهید. هنگامی که نوزاد شما بی قراری می کند و در حال تکان خوردن می باشد به فکر کوتاه کردن ناخن او نباشید زیرا کنترل کردن نوزاد سخت است و امکان آسیب رساندن به پوست نوزاد وجود دارد.

زمانی که نوزاد سیر می باشد و آرامش دارد و یا زمانی که خواب می باشد ناخن های او را کوتاه کنید. یا هنگامی که نوزاد خود را از حمام خارج کرده اید سعی کنید ناخن های او را کوتاه کنید زیرا در این زمان ناخن های نوزاد نرم می باشد و به راحتی می توانید این کار را انجام دهید. در ادامه به بهترین وقت و روز برای کوتاه کردن ناخن نوزاد اشاره می کنیم.

چگونه برای اولین بار ناخن نوزاد خود را کوتاه کنیم؟

استفاده از سوهان: اگر ناخن های نوزاد را با ناخن گیر می گیرید، حتما بعد از تمام شدن کارتان از سوهان استفاده کنید تا لبه های تیز ناخن را صاف کنید چون ممکن است نوزاد به صورت خود آسیب بزند. پزشکان توصیه می کنند که ناخن نوزاد را اولین بار با سوهان کوتاه کنید زیرا ناخن های نوزاد در روز های اول بسیار نرم می باشند و ممکن است مادر در هنگام گرفتن ناخن با ناخن گیر به پوست نوزاد آسیب بزند.

گرفتن ناخن نوزاد در زمان بیداری: نوزادان در هنگام بیداری بسیار تکان می خورند، پس اگر می خواهید در زمان بیداری ناخن نوزاد خود را کوتاه کنید حتما از یک فرد دیگر برای نگه داشتن نوزاد کمک بگیرید تا نوزاد کمتر تکان بخورد.

اگر به تنهایی می خواهید ناخن نوزاد خود را کوتاه کنید، او را روز یک میز بنشانید که کمرش به بالا تنه شما تکیه داده شود و سپس دست چپ خود را روی شکم نوزاد قرار دهید و محکم او را نگه دارید. با دست چپ خود انگشت های نوزاد را یکی یکی گرفته و با دست راست ناخن های نوزاد را کوتاه کنید. در هنگام گرفتن ناخن فقط قسمتی که بلند شده است را کوتاه کنید تا به پوست نوزاد آسیبی وارد نشود.

برای گرفتن ناخن های دست دیگر نوزاد، سپس دست راست را روی شکم نوزاد قرار داده و او را محکم نگه دارید سپس دست مشت کرده او را به آرامی باز کنید و یکی یکی انگشت های نوزاد را نگه داشته و ناخن های نوزاد را کوتاه کنید.

همچنین بخوانید: برای خوب شدن رفلاکس نوزاد چه باید کرد؟

مادران ناخن نوزاد خود را با دندان کوتاه نکنید: یکی از کار های اشتباهی که مادران انجام می دهند این است که ناخن نوزاد را با دندان های خود می گیرند، اگر دست نوزاد یک خراش کوچک هم داشته باشد با برخورد دهان مادر با آن خراش میکروب های دهان به پوست نوزاد منتقل می شود که بیماری هایی را به دنبال دارد. پس حتما برای کوتاه کردن ناخن نوزاد از ناخن گیر مخصوص نوزاد و یا سوهان استفاده کنید.

اگر در هنگام گرفتن ناخن نوزاد پوست او بریده شد چه کار کنیم؟

اگر در هنگام کوتاه کردن ناخن نوزاد پوست او آسیب دید نگران نشوید و آرامش خود را حفظ کنید و با احتیاط سعی کنید خون ریزی انگشت نوزاد خود را متوقف کنید.

ابتدا انگشت نوزاد را به خوبی بشویید تا خون آن پاک شود. سپس یک دستمال روی قسمت آسیب دیده قرار دهید و کمی فشار دهید تا خون ریزی قطع شود، بعد از قطع شدن خون دستمال را به آرامی بردارید.

انگشت نوزاد خود را پانسمان نکنید زیرا ممکن است نوزاد دست خود را به سمت دهان برده و اگر پانسمان به دهان او وارد شود باعث خفگی نوزاد می شود.

احکام گرفتن ناخن نوزاد برای اولین بار

برای بسیاری از مادران مهم است که اولین باری که قصد کوتاه کردن و گرفتن ناخن نوزاد خود را دارند همه موارد را رعایت کنند. در ادامه به برخی از احکام گرفتن ناخن نوزاد برای اولین بار که از احادیث برگرفته شده اشاره می کنیم:

بهترین زمان گرفتن ناخن نوزاد برای اولین بار:

در حدیثی از امام کاظم علیه السلام آمده است که بهترین زمان برای کوتاه کردن ناخن ها روز جمعه است. بنابراین بهترین زمان گرفتن ناخن نوزاد برای اولین بار نیز روز جمعه می باشد.

در روایتی از امام صادق ع آورده شده است که فرمود:

“ناخن گرفتن در روز جمعه انسان را در برابر بیمارى‌هاى خوره، کورى وپیسى بیمه مى‌کند. واگر در روز جمعه نیاز به گرفتن ناخن‌ها نباشد آن را سوهان بکش تا ریزه‌هایى از آن جدا شود”

امام باقر علیه السلام فرمود:

“هر کس ناخن‌هاى خود را روز پنجشنبه بگیرد و یک ناخن را براى روز جمعه بگذارد، خداوند پریشانى را از وى زایل مى‌کند”

روش گرفتن ناخن نوزاد در اسلام:

می توانید برای دانستن آداب گرفتن ناخن نوزاد برای اولین بار به سفارشاتی که از پیامبر ص و امامان معصوم آمده است عمل کنید:

پیامبر ص معتقد بودند که بهتر است گرفتن ناخن ها از انگشت سبابه دست راست آغاز شو و ناخن انگشت شصت آخرین انگشتی باشد که ناخن آن کوتاه می شود. یعنی به این ترتیب: از سبّابه تا انگشت کوچک راست و سپس از انگشت کوچک چپ تا شست راست

هنگام کوتاه کردن ناخن نوزاد برای اولین بار بهتر است دعای ناخن گرفتن را بخوانید:

«بِسْمِ اللهِ وَبِاللهِ وَعَلى سُنَّةِ مُحَمَّدٍ وآلِ مُحَمَّدٍ».

برخی معتقدند که گرفتن ناخن در شب کراهت دارد اما این موضوع صحت ندارد.

ناخن نوزاد بعد از کوتاه شدن را کجا بریزیم؟

حضرت امیرالمؤمنین علیه السّلام از حضرت رسول صلّى اللّه علیه وآله وسلّم نقل می کنند که:

“ما را که چهار چیز را در خاک پنهان کنیم، مو و ناخن و دندان و خون”

مگ تک

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.