Take a fresh look at your lifestyle.

اطلاعات کامل در مورد ماهی گوپی و راهنمای مراقبت از آن

ماهی نژاد گوپی به دلیل توان و رنگ های پر زرق و برقش یکی از شناخته شده ترین ماهی های آکواریومی در بین دوستداران حیوانات اهلی است. گوپی یک ماهی از رده ی پرتوبالگان(باله شعاعی داران) از تیره ی رنگین ماهیان از راسته ی کپور دندان ماهی سانان می باشد. که ما در این مطلب قصد داریم اطلاعات جامعی درباره ماهی نژاد گوپی و همچنین نحوه مراقبت از آن را خدمت شما آموزش دهیم.

ماهی گوپی(نام علمی: Poecilia reticulate) اولین بار توسط ویلهلم کارل هارتویگ پیترز در سال 1859 به تصویر کشیده شد. در حال حاضر در میان فهرست قرمز گونه های در معرض خطر IUCN قرار ندارد.

موقعیت سیستماتیک ماهی گوپی

  • شاخه: طنابداران
  • زیر شاخه: مهره داران
  • رده: پرتوبالگان
  • راسته: کپوردندان ماهی سانان
  • تیره: رنگین ماهیان
  • نژاد یا سرده: ماهی مولی
  • گونه: Poecilia reticulate: ماهی گوپی

پراکندگی و زیستگاه این ماهی زیبا

این ماهی بومی برزیل، گینه، ترینیداد و تولاگو، آنتیگوا و باربودا، باربادوس، جامائیکا، آنتیل هلند، ونزوئلا و ویرجین آیلند آمریکا می باشد. در حال حاضر در همه جای دنیا وجود دارد. این ماهی در گودال های پر از علف، آبراه ها، دریاچه ها، رودخانه های کوچک و چشمه هایی که پوشش گیاهی انبوه دارند، زندگی می کند.

نام های متداول

این ماهی با نام های میلیون باربادوس؛ گوپی؛ ماهی میلیون؛ میلیون؛ ماهی رنگین کمانی؛ پشه ماهی و غیره شناخته می شود. که ممکن است در مناطق مختلف با نام دیگری شناخته شوند.

اطلاعات کلی در مورد ماهی گوپی:

  • نام علمی: Poecilia reticulate
  • خاستگاه: آمریکای مرکزی
  • اندازه ی ماهی بالغ: 5 سانتی متر(2 اینچ)
  • اندازه ی مخزن: 10 تا 15 گالن
  • ناحیه ی مخزن: وسط تا بالا
  • خلق و خو: آرام
  • تولیدمثل: لایوبریر
  • تغذیه: همه چیزخوار
  • دما: 75 تا 79 درجه ی فارنهایت(24 تا 26 درجه ی فارنهایت)
  • pH آب: 7-8
  • سختی آب: 12 تا 20 درجه dGH
  • روشنایی: روشنایی متوسط
  • جریان آب: در حد متوسط
  • سطح مراقبت: آسان
  • طول عمر: 3-5 سال

شکل و رنگ بدن

این ماهی بدنی کشیده دارد که در انتهای بدن دهان ماهی قرار گرفته است. بدن ماهی ماده کم رنگ است، اگرچه بدن گوپی نر دارای دانه، لکه و نوار است. گوپی نر کوچک تر از گوپی ماده در همان سن می باشد. باله ی پشتی دارای 7-8 پرتو باله ی نازک است در حالی که باله ی مخرجی، 8-10 پرتو نازک دارد. نر دارای باله های پشتی و دمی زینتی است در حالی که رنگ گوپی ماده خسته کننده می باشد.

مطالعه آزاد: آموزش نقاشی ماهی بصورت مرحله به مرحله

اندازه و طول عمر ماهی گوپی

گوپی ماده می تواند تا 6 سانتی متر رشد کند در حالی که رشد گوپی نر تنها تا 5/3 سانتی متر می باشد. آن ها می توانند تا 5 سال یا بیشتر زندگی کنند اگر از آن ها به صورت مناسب مراقبت شود.

 غذا و رفتار تغذیه ای

گوپی یک ماهی همه چیزخوار است و در شرایط کلی عموماً غذاهای مختلفی از جمله جلبک های سبز اقیانوسی، دیاتم ها، حشرات آبزی و نوزادان آن ها، بی مهره ها، گیاهان، ذرات معدنی و غیره، می خورند.

در شرایط اسارت، تغذیه ی آن ها باید هم به صورت گوشت و هم به صورت سبزیجات باشد. این ماهی، ویتامین خود را از غذاهای یخ زده، خشک و زنده مانند کرم های خون، میگو آب شور، نوزاد پشه، کرم های سفید و غیره به دست می آورند.

آن غذاهای سبزیجاتی تازه مانند گوجه فرنگی، اسفناج، کاهو و غیره نیز می خورد. به منظور سالم نگه داشتن ماهی خود، تغذیه باید 2 تا 3 بار در روز با مقدار کمی صورت گیرد تا از ایجاد ضایعات غذایی جلوگیری شود.

محل زندگی و نحوه مراقبت از ماهی گوپی

ماهی نژد گوپیگوپی یک ماهی آکواریوم محبوب در میان نگه دارندگان ماهی هم مبتدی و هم باتجربه می باشد. این ماهی به مخزن 10 گالنی یا بزرگ تر نیاز دارد. مخزن باید دارای کیفیت بالای آب با pH 7-8، سختی dGH12-20 و دمای بین 75 تا 79 درجه ی فارنهایت(24 تا 26 درجه سانتی گراد) باشد.

مخزن همچنین باید دارای گیاهان آبزی همچون آب فنر، برگ آتشین و کابومبای قرمز و فضای خالی برای شنا باشد. برای پرورش ایده آل، گوپی به روشنایی متوسط نیاز دارد تا بتوانند رنگ های قابل توجه را حفظ کند. روشنایی بیشتر می تواند بر بدن گوچی اثر بگذارد در حالی که روشنایی کم موجب ایجاد بدشکلی در ستون فقرات شود.

به منظور مناسب نگه داشتن شرایط مخزن، باید 20 تا 25 درصد از آب را به صورت هفتگی عوض کنید.

ماهی های دیگری که می توانند در کنار گوپی در یک مخزن قرار گیرند

گوپی ماهی است که می توان آن را در کنار دیگر ماهی های آکاریومی آب شیرین نگه داشت. از میان ماهی هایی که می توان کنار گوپی نگه داشت، مناسب ترینشان عبارتند از: پلیکو، پلاتی، مولی، فرشته ماهی، کوریدوراس، ماهی رامیزی و غیره. گوپی یک ماهی اجتماعی است و نباید تنها نگه داشته شود. آن را نباید در کنار ماهی بتا، سیچلاید جک دمپسی، سیچلاید تگزاس و دیگر سیچلایدهای آمریکای مرکزی/جنوبی، گورامی، ماهی بهشتی، آکارای و غیره نگه داشت.

تفاوت های جنس ماده و نر ماهی گوپی

تشخیص گوپی نر و ماده آسان می باشد. گوپی نر معمولاً روشن تر و با باله های دمی بزرگمی باشد. گوپی ماده، بدنی بزرگ تر و ضخیم تر با باله های دمی کم رنگ تر و کوچک تر دارد. گوپی نر علاوه بر این دارای باله مخرجی لوله ای شکل یا گونوپودیوم است که در پشت باله شکمی قرار می گیرد.

گوپی نر در دو سالگی به رشد جنسی می رسد در حالی که گوپی ماده در سه سالگی رشد جنسی می یابد. گوپی ماده تا سن 34 ماهگی زاد و ولد می کند.

بیشتر بدانید: چگونه جنیست ماهی قرمز را تشخیص دهیم؟

تولید مثل ماهی گوپی چگونه است؟

تولید مثل ماهی گوپیگوپی لایوبریر بارآور است و به آسانی می تواند در شرایط اسارت و در صورت مراقبت مناسب تولید مثل کند. مخزن زاد و ولد باید دارای آبی با pH 7-8، سختی dGH12-24 و دمای 72-79 درجه ی فارنهایت(2/22-1/26 درجه سانتی گراد) برای تکثیر باشد.

مخزن زاد و ولد همچنین باید گیاهانی برای پناه دادن به نوزادان تازه به دنیا آمده، داشته باشد. گوپی نر در دو سالگی و گوپی ماده در 3 سالگی به رشد جنسی می رسند. گوپی ماده می تواند تا سن 34 ماهگی زاد و ولد کند.

گوپی باردار در نزدیکی مقعد، خال های بارداری بزرگ و پوشیده دارند. گوپی ماده باردار بالغ می تواند 2 تا 200 نوزاد به دنیا آورد اما این تعداد در محدوده ی بین 30 تا 60 نوزاد است. مدت زمان بارداری در محدوده ی بین 21 تا 30 روز متغیر است. گوپی تازه به دنیا آمده باید با میگو اب شور تازه(آرتمیا)، غذای ماهی پودری یا مایع تغذیه شود.

بیماری و اقدامات پیشگیرانه

گوپی یک ماهی بسیار سرسخت است اما گاهی اوقات تحت تأثیر قرار می گیرد. آن همچنین مستعد بیماری های قارچی است. به منظور دور نگه داشتن ماهی از بیماری، مدیریت مناسب مخزن باید صورت گیرد. در این مورد، 20-25 درصد از آب مخزن باید به صورت هفتگی عوض شود. در کنار آن، تغذیه ی متعادل باید در نظر گرفته شود و به منظور حداقل کردن استرس وارد شده به ماهی که موجب پایین آمدن سیستم ایمنی ماهی در برابر بیماری ها می شود، نباید مخزن را شلوغ کرد.

بیشتر بدانید: روش تشخیص و درمان بیماری ماهی فایتر

حرف آخر

گوپی محبوب ترین و بهترین ماهی آکواریومی آب شیرین محسوب می شود. این ماهی به خاطر سرسختی، رنگ براق و پرورش آسان به شدت در میان طرفداران آکواریوم محبوب می باشد. امروزه، این ماهی در مغازه های ماهی فروشی یا به صورت آنلاین با قیمت معقول در دسترس می باشد. ما نگهداری از این ماهی زیبا را برای جذاب تر کردن آکواریوم، توصیه می کنیم.

 

مگ تک

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.