Take a fresh look at your lifestyle.

علائم فشار خون عصبی در چه صورتی مشاهده می­شود؟

در طول روز مشغله ها و درگیری­های زیادی وجود دارد که شما را دچار استرس خواهند کرد. این وضعیت می­تواند سلامت جسمی شما را تحت تاثیر قرار دهد که یکی از مشکلات رایج آن، فشار خون عصبی است.

قرارگیری در موقعیت­ های استرس­زا می­‌تواند باعث افزایش ناگهانی و موقت فشار خون شود. اگر این جهش های موقت به­طور مکرر رخ دهند، باعث آسیب به عروق خونی، قلب و کلیه ها می­شوند.

پس با در نظرگرفتن این موضوع، باید بدانید افرادی که بیشتر در معرض موقعیت های تنش زا هستند، احتمال ابتلا به این عارضه نیز برای آنها بالاتر می­رود.

چگونه اضطراب بر فشار خون تاثیر می­گذارد؟

اضطراب پاسخ طبیعی بدن نسبت به موقعیت­های پر تشویش است. یک فرد شاید قبل از انجام آزمایش یا در زمان انتظار برای اخبار مهم دچار اضطراب شود.

این وضعیت زمانی اتفاق می­افتد که بدن هورمون­های ایجادکننده استرس را ترشح می­کند که این هورمون­ها، باعث افزایش ضربان قلب و باریک شدن رگ­های خونی می­شوند.

معمولا افراد مبتلا به اضطراب شدید، نسبت به کسانی که استرس پایین­تری دارند، بیشتر در معرض خطر ابتلا به فشار خون هستند.

محققان به این نتیجه رسیده اند که تشخیص و درمان زودهنگام اضطراب، در افراد مبتلا به فشار خون عصبی بسیار اهمیت دارد.

افزایش فشار خون در چنین موقعیت هایی معمولا موقتی است و پس از ایجاد آرامش در بدن فرد، فروکش می­کند. با این حال، نمی­توان رابطه میان اضطراب و فشار خون را نادیده گرفت.

علت این است که این وضعیت حتی می­تواند باعث تغییرات رفتاری مانند پرخوری عصبی در افراد شده که همین موضوع احتمال دارد تا به طور غیر مستقیم موجب بالارفتن فشار خون شود.

نشانه های فشار خون عصبی

رابطه ای 2 طرفه میان استرس و فشار خون وجود دارد که در صورت بروز هر کدام، می­توان شاهد علائم مربوط به عارضه دیگر بود.

به این صورت که فشار خون بالا ممکن است باعث ایجاد احساس اضطراب در برخی افراد شود. همچنین قرارگیری در یک موقعیت استرس­زا، قادر است تا زمینه بالارفتن فشار خون را فراهم کند.

علائمی که می­تواند نشان دهنده فشار خون عصبی در فرد باشد، عبارت اند از:

  • تاری دید و تغییر در بینایی
  • سردرد
  • ریتم نامنظم قلب
  • وزوز در گوش

در صورتی که دچار استرس شدید هستید و در کنار آن چنین علائمی را مشاهده کردید، بهتر است برای پیشگیری از بروز مشکلات بیشتر به پزشک مراجعه کنید.

عدم توجه به این علائم امکان دارد عوارضی از جمله سکته قلبی، آسیب دیدگی عروق خونی و مشکلات کلیوی را بهمراه داشته باشد.

چگونه می توان فشار خون عصبی را درمان کرد؟

به­طور معمول اکثر افراد با مقدار مشخصی از استرس در طی فعالیت­های روزمره مواجه می­شوند. اما مسئله اصلی، روشی است که برای کنترل آن در نظر می­گیرند تا از این راه سلامت جسمی و روحی خود را حفظ کنند.

این موضوع واقعا می­تواند به نحوه درک افراد از استرس مربوط شود. 2 نفر امکان دارد دقیقا در یک موقعیت قرار گیرند، اما این وضعیت برای یکی بیشتر از دیگری استرس ­زا باشد.

برخی افراد با اضطراب به ­خوبی کنار می­آیند و استراتژی های مقابله ای بهتری را در پیش می­گیرند، بنابراین این کار می­تواند در کنترل فشار خون عصبی به آنها کمک کند.

کارهایی که می­توانید برای کاهش این موضوع انجام دهید، شامل موارد زیر است.

ورزش

ورزش منظم راهی عالی برای ایجاد احساس بهتر در افراد، کاهش سطح استرس و کمک به آنها برای سازگاری با موقعیت های تنش زا است.

از طرفی باید این مورد را هم در نظر گرفت که انجام فعالیت­های ورزشی، اثرات مثبتی بر سلامت قلب شما خواهد داشت و برای کنترل فشار خون نیز بسیار حائز اهمیت است.

رژیم غذایی سالم و متعادل

بسیاری از افراد زمانی که احساس استرس و اضطراب دارند برای راحتی خود، به خوردن فست فود و غذاهای کنسروی روی می ­آورند.

این غذاها معمولا بسیار فرآوری­شده بوده و حاوی مقدار زیادی نمک، شکر و چربی اشباع­شده هستند. به­جای این­که به­سراغ چنین غذاهایی بروید، بهتر است از وعده­های سالم و مغذی استفاده کنید.

یک رژیم غذایی سالم که برای قلب مفید است و همچنین به کنترل فشار خون کمک می­کند، شامل میوه ها، سبزیجات برگ­دار، آجیل، مغزها، لبنیات کم­چرب، گوشت بدون چربی و ماهی است.

در نظر داشته باشید که قرارگیری در معرض استرس برای طولانی­ مدت و تمایل زیاد به خوردن انواع فست فود و شیرینی، به­ طور حتم باعث افزایش وزن و به ­دنبال آن ایجاد مشکلات قلب و عروق برای شما خواهد شد.

فشار خون

خواب کافی

بر روی کمیت و کیفیت خواب خود تمرکز کنید و در همین راستا هدف شما 6 تا 8 ساعت خواب بدون وقفه در شبانه روز باشد. استراحت کافی و منظم برای ثبات فشار خون لازم و ضروری است.

در صورت امکان، عوامل استرس­زا را حذف کنید

برای کاهش اضطراب، بسیار مهم است که سعی کنید برخی از عوامل ایجادکننده آن را حذف کنید. البته گفتن این کار آسان­تر از انجام دادن آن است.

در صورتی که عامل استرس­زا اصلی برای شما، شغل یا یکی از اعضای خانواده باشد، قطعا امکان حذف کردن آن مشکل خواهد بود، در این موارد راه های درمانی، ممکن است به شما در مقابله با استرس کمک کنند.

مدیتیشن

با توجه به اینکه تغییرات فشار خون بر اثر ایجاد استرس بوده، در صورتی که راه هایی مانند مدیتیشن را برای کاهش اضطراب خود در پیش بگیرید، به طبع در درمان این عارضه نیز گام خوبی برداشته اید.

داروها

در صورتی که با تغییر در سبک زندگی، امکان مقابله با علائم و نشانه های فشار خون ناشی از استرس را نداشته باشید، بهتر است به پزشک مراجعه کنید تا در صورت نیاز داروهای لازم را برای شما تجویز کند.

چندین دارو وجود دارد که می­توانند علائم اضطراب و فشارخون عصبی را تسکین دهند، برخی از آنها شامل موارد زیر است:

  • بوسپیرون: یک داروی ضد اضطراب
  • داروهای ضد افسردگی خاص
  • بنزودیازپین­ها: نوعی داروی آرام­بخش برای تسکین کوتاه ­مدت اضطراب هستند.
  • بتابلوکرها: پزشکان برای درمان فشار خون بالا، آن را تجویز می­کنند
  • مهارکننده­ های آنزیم مبدل آنژیوتانسین و مسدود­کننده­ های گیرنده این آنزیم که از باریک­شدن رگ­های خونی جلوگیری می­کنند.
  • مسدودکننده ­های کانال کلسیم که به رگ­های خونی اجازه می­دهند تا آرام شوند و فشار کم­تری به آنها وارد شود.
  • دیورتیک­ها که برای خروج آب و سدیم اضافی از بدن مورد استفاده قرار می­گیرند.
  • مسدودکننده های بتا

برخی از داروهای گیاهی همچون سیر، زعفران و عناب نیز برای درمان علائم افزایش فشار خون در زمان اضطراب بسیار مناسب خواهند بود.

البته باید این مسئله را در نظر بگیرید که نحوه استفاده و میزان مصرف داروهای گیاهی بسیار حائز اهمیت است و عدم توجه به این مسائل نیز می­تواند برای بدن مضر باشد.

فشار خون عصبی عارضه­ای است که در صورت قرارگیری افراد در موقعیت­های استرس­زا بروز می­کند، در صورت بی توجهی به این وضعیت ممکن است فرد دچار مشکلات بیشتری شود.

از آنجایی که بالارفتن فشار خون می­تواند روی سلامت قلب و کلیه­ ها تاثیر داشته باشد، باید این مسئله را جدی بگیرید.

در صورتی که هنگام عصبانیت و ایجاد اضطراب علائمی همچون سرگیجه، تاری دید، ضربان قلب نامنظم و وزوز در گوش را تجربه کردید، بهتر است به پزشک مراجعه کنید. در صورتی که با تغییر سبک زندگی، موفق به درمان فشارخون عصبی نشوید، لازم است تا طبق نظر پزشک دارو مصرف کنید.

https://drdr.ir/mag/%D9%81%D8%B4%D8%A7%D8%B1-%D8%AE%D9%88%D9%86-%D8%B9%D8%B5%D8%A8%DB%8C/

مگ تک

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.