Take a fresh look at your lifestyle.

از کجا بفهمیم قرص اورژانسی اثر کرده است؟ (با دقت بخوانید)

استفاده از قرص های اورژانسی یک راه ساده برای جلوگیری از بارداری می باشد. معمولا استفاده از قرص اورژانسی در خانه باعث استرس و عدم اطمینان درباره اینکه آیا این قرص موثر بوده است یا خیر میشود. در ادامه این مطلب به شما خواهیم گفت که آیا ممکن است قرص اورژانسی اثر نکند و از کجا بفهمیم قرص اورژانسی اثر کرده است؟

قرص اورژانسی چگونه اثر می کند؟

پیشگیری از بارداری اورژانسی راهی برای جلوگیری از بارداری بعد از رابطه جنسی محافظت نشده است. قرص‌های پیشگیری از بارداری اورژانسی (ECP) که اغلب قرص صبح‌ روز بعد نامیده می‌شود، قرص‌ هایی هستند که می‌ توانند تا ۱۲۰ ساعت (۵ روز) پس از رابطه جنسی محافظت‌ نشده مصرف شوند. برخی از انواع پیشگیری از بارداری اورژانسی زمانی بهترین نتیجه را دارند که ظرف 72 ساعت (3 روز) پس از مقاربت مصرف شوند. IUD مسی گاهی اوقات می تواند به عنوان نوعی پیشگیری از بارداری اضطراری استفاده شود. قرص های ضد بارداری اورژانسی با تاخیر در تخمک گذاری (آزاد شدن تخمک در چرخه ماهانه) عمل می کنند. اگر لقاح و لانه گزینی قبلا اتفاق افتاده باشد، قرصهای اورژانسی حاملگی را قطع نمی کنند. پیشگیری از بارداری اضطراری نمی تواند حاملگی ثابت شده را قطع کند یا به جنین در حال رشد آسیب برساند.

انواع قرص اورژانسی

2 نوع قرص صبح روز بعد وجود دارد:

  • یک قرص با اولیپریستال استات. فقط یک برند وجود دارد به نام ella. الا موثرترین نوعی قرص اورژانسی پیشگیری از بارداری است. می توانید تا پنج روز بعد از رابطه جنسی محافظت نشده قرص الا را مصرف کنید، اما بهتر است در اسرع وقت آن را مصرف کنید.

اگر 195 پوند یا بیشتر وزن دارید، ella ممکن است روی شما اثر کمتری داشته باشد.

  • یک قرص با نام لوونورژسترل که نام های تجاری بسیاری دارد. می‌ توانید قرص‌ های لوونورژسترل را بدون نسخه در اکثر داروخانه‌ ها و سوپرفروشگاه‌ ها خریداری کنید. این نوع از قرص های صبحگاهی زمانی بهترین اثر را دارند که آنها را در عرض 72 ساعت (3 روز) پس از رابطه جنسی محافظت نشده مصرف کنید، اما می توانید تا 5 روز بعد از آن مصرف کنید. هر چه زودتر آنها را مصرف کنید، بهتر عمل می کنند.

اگر بعد از رابطه جنسی محافظت نشده به درستی از قرص پیشگیری از بارداری اورژانسی استفاده کنید، احتمال باردار شدن شما بسیار کمتر می شود. قرص‌ های پیشگیری از بارداری اورژانسی بی‌ خطر هستند، هیچ عارضه جانبی طولانی‌ مدتی ایجاد نمی‌ کنند و بر توانایی شما برای باردار شدن در آینده تأثیری نمی‌ گذارند. اما استفاده از آن‌ ها به‌ عنوان تنها روش‌ های کنترل بارداری معمولی ایده خوبی نیست، زیرا به اندازه روش‌ های کنترل بارداری معمولی و غیر اورژانسی (مانند ایمپلنت، قرص یا کاندوم) موثر یا مقرون به صرفه نیستند.

از کجا بفهمیم قرص اورژانسی اثر کرده است

اما آیا راهی وجود دارد که بتوان مطمئن شد قرص اورژانسی اثر کرده است یا نه؟ اما قبل از آن ببینیم قرص اورژانسی چقدر موثر است؟ می توانید از تست های بارداری خانگی ساده استفاده کنید اما برای دیدن نتایج بعضی از آن ها باید کمی صبر کنید.

قرص اورژانسی چقدر موثر است؟

میزان موفقیت آن برای افراد دارای وزن متوسط ​​98 درصد است که باید در عرض چهار روز پس از رابطه جنسی محافظت نشده مصرف شود. قرص های اورژانسی در صورتی که وزن شما بیش از 70 کیلوگرم باشد، موثر نیست و در این شرایط، IUD مسی توصیه می شود. اگر تصمیم دارید که می‌خواهید ECP مصرف کنید، باید 2 دوز دوبرابر ECP را با هم مصرف کنید.

اگر تا دو هفته بعد از مصرف قرص های اورژانسی دوره قاعدگی شروع نشد احتمال این وجود دارد که باردار هستید و باید برای انجام آزمایشات لازم به پزشک مراجعه کنید. اما اگر تا دو هفته بعد از مصرف چرخه خونریزی دوره شما شروع شد به این معنی است که قرص ها به خوبی اثر کرده اند. برای اینکه اثر قرص های اورژانسی بیشتر شود باید آن ها را بلافاصله بعد از برقراری رابطه مصرف کنید و دقت کنید که این یک روش دائمی برای جلوگیری از بارداری نیست. اسپرم تا ۵ روز زنده می ماند بنابراین اگر در این مدت تخمک از تخمدان آزاد شود و لقاح صورت گیرد امکان بارداری وجود دارد. برخی معتقدند که مصرف همزمان قرص اورژانسی و قرص ضد بارداری احتمال پیشگیری از بارداری را بیشتر کاهش می دهد اما این ادعا پایه و اساس علمی ندارد و ممکن است مصرف این دو با هم عوارضی نیز به همراه داشته باشد اما به طور کلی خوردن قرص اورژانسی تنها در مواقع ضروری مشکلی ایجاد نمی کند. می توانید از قرص اورژانسی قبل از برقراری رابطه نیز استفاده کنید.

از کجا بفهمیم قرص اورژانسی اثر کرده است؟

پیشگیری از بارداری اورژانسی را می توان در برخی از موقعیت ها پس از رابطه جنسی استفاده کرد که شامل:

  • عدم استفاده از وسایل پیشگیری
  • شکست در استفاده از وسایل پیشگیری مانند پاره شدن کاندوم
  • جابجایی، شکستگی، پارگی یا برداشتن زودهنگام دیافراگم یا کلاهک دهانه رحم
  • ترک ناموفق (مانند انزال در واژن یا در ناحیه تناسلی خارجی)
  • عدم ذوب شدن قرص یا فیلم اسپرم کش قبل از مقاربت
  • تجاوز

عوارض جانبی مصرف قرص های اورژانسی

قرص های اورژانسی می توانند برای چند روز عوارض جانبی جزئی ایجاد کند، از جمله:

  • حالت تهوع
  • استفراغ
  • حساسیت سینه
  • سردرد
  • لکه بینی

این علائم معمولا جزئی هستند و بیشتر آنها ظرف 1 تا 2 روز بهبود می یابند.

پیشگیری از بارداری اورژانسی برای برخی افراد توصیه نمی شود:

  • برای خانم هایی که می دانند باردار هستند
  • برای افردای که به عنوان یک روش منظم برای کنترل بارداری استفاده میکنند. این قرص برای مواقع ضروری طراحی شده است.

همچنین بخوانید:

تست بارداری با بزاق دهان

تست بارداری با موبایل 

سوالات متداول درباره مصرف قرص اورژانسی

آیا قرص اورژانسی باعث سقط جنین میشود

خیر، قرص اورژانسی مانع شکل گیری جنین می شود و بر روی جنین تشکیل شده تاثیری ندارد.

قرص اورژانسی تا چند روز تاثیر دارد

120 ساعت (پنج روز) پس از رابطه جنسی

عوارض قرص اورژانسی

درد در ناحیه شکم و رحم
سردرد
خستگی
تغییر در خلق و خو

آیا قرص اورژانسی برای شیردهی ضرر دارد؟

اگر شیردهی منظمی داشته باشید نیازی به استفاده از قرص اورژانسی در شیردهی نیست اما استثنا ها را در نظر بگیرید. انواع مختلفی از قرص اورژانسی وجود دارد اگر قرص اورژانسی که مصرف می کنید فقط حاوی پروژسترون باشد ضرر آن کمتر است. گرچه ممکن است از طریق شیر به نوزاد برسد اما معمولا عوارضی ندارد به هر حال بهتر است مراقب باشید.

در چه صورت قرص اورژانسی اثر نمیکند

 اگر تا دو هفته پس از مصرف قرص اورژانسی خونریزی های قاعدگی شروع نشود به این معنی است ک قرص اثر نکرده است.

خلاصه

تنها راه برای دانستن اینکه آیا قرص اورژانسی یا قرص صبح روز بعد در پیشگیری از بارداری موثر بوده است یا خیر این است که آیا پریود بعدی شما در زمانی که باید اتفاق بیفتد یا خیر. قرص اورژانسی با تأخیر در تخمک گذاری عمل می کند، به طوری که شما هیچ تخمکی برای لقاح با اسپرم باقی مانده در بدن خود آزاد نمی کنید. از آنجایی که اسپرم می تواند به مدت پنج روز در بدن شما زندگی کند، برای جلوگیری از بارداری موثر، باید قرص اورژانسی را حتی اگر در حال حاضر تخمک گذاری نمی کنید، مصرف کنید.

قرص اورژانسی در صورتی که در عرض 24 ساعت پس از رابطه جنسی محافظت نشده مصرف شود، شانس بارداری شما را به حداقل می رساند. اگر قاعدگی بعدی شما بیش از هفت روز تاخیر داشته باشد، حتی اگر علائم دیگری ندارید، باید تست بارداری بدهید. انجام آزمایش بارداری بلافاصله پس از مصرف قرص اورژانسی مؤثر نخواهد بود زیرا در صورت وقوع حاملگی هنوز گنادوتروپین جفتی انسانی (HCG) در بدن کافی نخواهد بود. هنگامی که بارداری رخ می دهد، HCG در بدن شما افزایش می یابد تا زمانی که به اوج خود برسد. این همان چیزی است که تست بارداری تشخیص می دهد و برای ثبت مثبت باید سطح مشخصی داشته باشد. می توانید تست بارداری حساس تری را در روز اول قاعدگی انجام دهید، اما اگر منفی بود و یک هفته بعد پریود نشدید، باید دوباره آزمایش دهید.

مگ تک

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.