Take a fresh look at your lifestyle.

کفن میت چند تکه است؟ (از دیدگاه علما)

لباس میت در تصور اغلب افراد لباسی سفید و ساده است که به آن کفن گفته می شود. کفن واژه ای عربی و به پوششی گفته می شود که دور میت می پیچند و به عبارتی لباس میت محسوب می شود، اما لباس مرده با لباس های عادی متفاوت است و ویژگی های بخصوصی دارد. در این مطلب می خواهیم در مورد اینکه کفن میت چند تکه است صحبت کنیم و دیدگاه علما را در این باره مورد بررسی قرار دهیم. برای اینکه بدانید کفن میت چند تکه میباشد، تا انتهای مطلب همراه ما باشید.

تعداد تکه های کفن میت

ممکن است تصور کنید اینکه کفن میت چند تیکه است در مورد زن و مرد متفاوت است و تعداد تکه های آن با توجه به جنسیت فرق می کند. اما تکه های کفن برای زن و مرد هیچ تفاوتی ندارد و تفاوت آن در مستحبات است. کفن میت مسلمان سه تکه است که یک تکه را لنگ، تکه دوم را پیراهن و به تکه سوم کفن سرتاسری گفته می شود.

  1. در 3 تکه ای که برای کفن میت استفاده می شود، لنگ (که به آن مئزر نیز گفته می شود)؛ از قسمت ناف تا زانو تمام بدن را می پوشاند ( ترجیحا باید از قسمت سینه تا روی پا برسد)
  2. پیراهن (قمیص)؛ از قسمت سرشانه تا نصف ساق بطور کلی اطراف بدن را پوشش می دهد.
  3. سرتاسری (ازار)؛ پارچه ای بلند است که بهتراست اندازه ای آن به حدی باشد که بتوان دو سر آنرا بنحوی بست که یک طرف آن روی طرف دیگر قرار بگیرد.

ضمن اینکه اندازه مشخصی برای کفن میت در نظر گرفته نشده و برای هر میت باید متناسب با قد و قامت او باشد. گره های کفن میت نیز تعداد مشخصی ندارد.

در صورت نبود سه تکه اصلی کفن میت چه باید کرد؟

از دیدگاه علما و فقها وجود سه تکه اصلی کفن میت واجب است و تعداد کمی از علما تنها وجود سرتاسری را واجب دانسته اند. از اینرو چنانچه امکان دسترسی به سه تیکه کفن میت ممکن نباشد، استفاده از یک تکه نیز کفایت می کند.

کفن کردن میت با لباس احرام چه حکمی دارد؟

چنانچه شخصی وصیت کند که با لباس احرام کفن شود، باید لباس احرام را بر تن میت کرده و سپس تکه های کفن میت را بر او بپوشانند.

کفن میت با لباس شخصی چه حکمی دارد؟

گرچه وجود سه تکه واجب کفن میت الزامی است اما از دیدگاه علما و فقها چنانچه تهیه کفن میت ممکن نباشد در صورت ضرورت می توان میت را با لباس های خودش دفن کرد.

احتیاط بر آن است که سه هرکدام از سه تکه کفن میت ضخیم و از جنس پنبه ای باشند. همچنین جنس کفن نباید از ابریشم، کتان یا زربفت باشد.

کفن را باید از طریق اموال میت تهیه کرد و به هیچ عنوان نباید غصبی باشد.( و در صورت عدم رضایت صاحب کفن، باید کفن را از تن میت جدا کنند)

تهیه کفن میت زن به عهده شوهرش می باشد هر چند که زن از خودش در آمد داشته باشد.

اگر میت کفن نداشته باشد تهیه کفن به عهده واجب النفقه اوست.

همچنین بخوانید:

علت خوابیدن در قبر قبل از میت

دعا برای آرامش روح مرده


مستحبات تعداد تکه های کفن میت

در مورد اینکه کفن میت چند تیکه است، مستحباتی نیز وجود دارد و گفته می شود که علاوه بر سه تکه واجب در کفن میت،به پارچه ای سفید به طول 3 ذراع و نیم و پهنای 1 وجب و نیم نیاز است تا ران های میت را از بالای باسن به پایین محکم بپیچد و تا قسمت زانو را بپوشاند و سر پارچه را از زیر پاها به سمت راست کشیده و در انتهای پارچه ای که پیچیده شده قرار دهیم. (به این پارچه که یکی از تکه های مستحب در کفن میت می باشد خرقه یا ران پیچ گفته می شود.)

  • مستحب دیگر در تکه های کفن میت این است که روی سرتاسری ،یک سرتاسری دیگر با برد یمانی قرار بگیرد. (برخی بستن سرتاسری سوم را نیز در تکه های کفن زنان مستحب می دانند.)
  • در تعداد تیکه های کفن مرد مستحب است که عمامه ای نیز دور سرش پیچیده شود و دو سر آن در زیر گلو قرار بگیرد.
  • در تعداد تکه های کفن زن نیزمستحب است که مقنعه ای بر روی سر زن قرار بگیرد و پارچه ای بر روی سینه ها پیچیده و در پشت کمر گره زده شود.
  • مستحب است کفن میت کاملا سفید و از جنس پنبه باشد.
  • از پارچه ای باشد که با آن احرام بسته یا نماز خوانده است.
  • کافور و ذریره (دانه ای خوشبو بر روی تکه های مختلف کفن میت پاشیده شود.
  • جوشن کبیر و جوشن صغیر و آیات قرآن بر روی کفن میت (در قسمت سینه) نوشته شود.
  • بر روی حاشیه تکه های کفن میت ذکر (ان فلان بن فلان یشهد ان لا اله الا الله و…) نوشته شود.

مگ تک

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.