Take a fresh look at your lifestyle.

چگونه در محیط کار حرفه ای رفتار کنیم؟ (با مثال)

بایدها و نبایدهای رفتار حرفه ای در محیط کار

چگونه در محیط اداری رفتار کنیم که حرفه ای، باسیاست و محبوب باشیم و بتوانیم از حق خود دفاع کنیم؟

اگر قرار باشد کاری به سرانجام برسد همه باید در محل کار با هم همکاری داشته و آداب خاصی را رعایت کنند. به همین جهت شاید خوب باشد هر کدام از ما یک سری رفتار حرفه ای که باید در محیط کار رعایت شوند را یاد بگیریم. به جرات می توان گفت که رعایت کردن این هنجار های حرفه ای در محل کار به بازده بهتر دسترنج شما می انجامد. علاوه بر این، رفتار حرفه ای موجب می شود نام شما در تمام شرکت به خوبی درخشیده و ارتباط شما با سایر همکاران در بخش های مختلف محکم تر شود. پس چرا که نه!؟

چگونه می توان در محیط کار برخوردی حرفه ای داشت

 در این مطلب سعی کردم رفتارهای حرفه ای در محیط کار که به بازده بهینه تر نتیجه زحمات شما، درخشیدن نام و تضمین آینده شغلی تان می انجامند معرفی کنم. پس برای دانستن طرز رفتار در محیط کار با من و مجله «مینویسم» تا انتها همراه باشید.

«رفتار حرفه ای در محیط کار داشتن»، یعنی چه؟

رفتار حرفه ای در محیط کار یعنی انجام دادن درست و تمام و کمال وظیفه ای که به شما محول می شود. حرفه ای بودن در محل کار یعنی بروز رفتاری در نهایت احترام و در کمال صداقت! قبول دارم که رفتار حرفه ای یعنی تابیعت از قوانین؛ اما در نظر داشته باشید که این قوانین به سود شرکت و در نهایت به سود تک تک کسانی است که در آن کار می کنند. برای مثال گفته می شود که در جلسات صحبت خصوصی با همکار نداشته باشید. شاید به این دلیل که باقی همکاران روی صحبت های گوینده اصلی تمرکز می کنند و در صورت حرف زدن شما نکات موجود در سخنرانی را از دست می دهند. حرفه ای بودن یعنی تلاش برای کمتر و کمتر کردن مشکلات محیط کار! در بخش بعدی به چند مورد از رفتارهای حرفه ای در محل کار اشاره خواهم کرد.

وقت شناس باشید!

تلاش کنید تا در تمام جلسات، روزهای کاری و قرار با مشتری ها به موقع سر قرار برسید. در این مورد باید تاخیرهای احتمالی را هم در نظر بگیرید و تا جای ممکن کمی زودتر از منزل راه بیفتید! وقت شناس بودن دائمی شما تاثیر مثبتی از کار شما، نزد مدیران شرکت خواهد گذاشت. شاید روزی همین وقت شناس بودن باعث شود در شغل خود پیشرفت کنید. یکی دیگر از نکات مهم در این مورد ترک کردن به موقع محل کار است. در حین ترک کردن محل کار برای کسانی که بیشتر می مانند و تا دیر وقت کار می کنند مزاحمت ایجاد نکنید.

حرفه ای لباس بپوشید!

حرفه ای لباس پوشیدن نشان می دهد که شما تا چه اندازه به ظاهر خود در محل کار اهمیت می دهید. برای انتخاب لباس سیاست های پوشش شرکت خود را مطالعه کرده و بر همان اساس پیش بروید. اگر قوانین این طور دیکته می کنند که پوشش اداری داشته باشید، لباس های رسمی که مخصوص محل کار بوده و در عین حال راحت هستند انتخاب کنید. سعی کنید چندین لباس متفاوت داشته باشید که همه با هم ست هستند. در این صورت پوشیدن لباس های تکراری شما را اذیت نمی کند.

رفتار محترمانه داشته باشید!

مراقب رفتارتان در محل کار باشید! تن صدای شما، حرف هایی که می زنید و حتی زبان بدن تان می تواند نشانی از شخصیت حرفه ای شما در محل کار باشد. سعی کنید حالت صورت تان در تمام برخوردها خوب و دوست داشتنی باشد، حتی اگر شرایط خیلی خوب نباشد! نسبت به انتقادهای سازنده، رفتاری بالغ، با اعتماد بنفس و مثبت نشان دهید. برای نظر همه احترام قائل شوید، حتی اگر مخالف ایده خود شما بود! در طول مکالمات اداری با همکاران و مدیران شرکت مودب بوده و در مورد همکاران خود، حتی در غیاب شان، با احترام صحبت کنید.

رفتار صادقانه و درست داشته باشید!

تک تک رفتارهای شما در محل کار بر نام و احترام شما در شرکت تاثیر خواهد گذاشت. طوری کار کنید که نام شما با احترام همراه باشد و جوری رفتار کنید که این احترام هر روز بیشتر شود. در محیط کار خود رفتاری صادقانه و حرفه ای داشته و در نظر داشته باشید که منابع  شرکت برای استفاده های شخصی نیستند. درستی در محل کار یعنی صداقت با تک تک همکاران و جلوگیری از پخش شایعاتی که در نهایت به شرکت و تک تک کسانی که در آن کار می کنند آسیب می زند.

در حرفه تخصصی خود، کارآزموده تر شوید!

هر زمانی که آموزشی از سمت شرکت ارائه می شد در آن شرکت کنید. می توانید خیلی راحت دانش خود در حرفه تخصصی تان را با کتاب ها و ویدیو هایی که در این مورد ارائه می شوند بالا ببرید. اگر انگیزه دارید قدم فراتر بگذارید و در جایی خارج از محیط شرکت به تحصیل در رشته تخصصی کارتان ادامه دهید تا در شغل خود پیشرفت داشته باشید. اینکار موجب می شود بازده شما در محیط کار بیشتر شود. علاوه بر این هر چیزی که شما یاد می گیرید به گونه ای به همکاران هم القا شده و در نهایت تمام شرکت، از جمله خود شما، سود خواهد برد.

دید مثبت داشته باشید!

دید شما، ارتباط شما با مشتری ها، همکاران و مدیران شرکت را تعریف می کند. اگر دید شما به کارتان مثبت باشد، بازده شما و آوازه تان در محل کار درخشنده تر می شود. همین عامل به خودی خود منجر به پیشرفت در محل کار خواهد شد. اگر یکی از همکاران در مورد کارش از شما نظر خواست با دید مثبت پاسخ داده و انتقاد تند نداشته باشید. مثبت صحبت کنید و از سیاست های شرکت گله مند نباشید. به جای گله کردن به دنبال راه حل برای مواردی باشید که شما و تیم تان را در شرکت آزار می دهد.

همچنین بخوانید: چگونه در محیط کار شاد باشیم 

مسئولیت پذیر باشید!

مسئولیت پذیر بودن یعنی انجام دادن درست و به موقع کارها و متعهد بودن به قولی که در ابتدای قرارداد خود با شرکت بسته اید! اگر با تصمیمی سخت رو به رو هستید، از کمک و راهنمایی افراد با تجربه شرکت استفاده کنید. تک تک دستور العمل های شرکت را مو به مو انجام دهید و اگر مشکلی پیش آمد، بالافاصله مسئولیتش را بپذیرید. پذیرفتن مسئولیتِ مشکل پیش آمده، نشان دهنده صداقت و انضباط شما در محیط کار بوده و در نهایت منجر به پیشرفت شما خواهد شد. نحوه برخورد شما با مشکلات است که شخصیت شما را به رخ مدیران و همکاران خواهد کشاند.

به همکاران خود کمک کنید!

همواره برای تیمِهمکاران خود کمک باشید. زمان درست برای کمک کردن را تشخیص داده و از هیچ تلاشی برای پیشرفت کارشان فروگذار نکنید. برای کار گروهی داوطلب باشید. اگر کسی از شما کمک خواست با روی باز و در کمال خوشحالی کمک کنید. اگر استعداد و دانش خاصی دارید با بقیه به اشتراک گذاشته و سعی کنید تمام تیم را بالا بکشید، نه فقط خودتان! چرا که پیشرفت تیم شما یعنی پیشرفت شرکت و پیشرفت شرکت یعنی سود، برای تک تک کسانی که در آن کار می کنند.

قابل اطمینان باشید!

یک کارمند قابل اطمینان، حس مسئولیت پذیری بالایی دارد؛ وقت شناس است؛ محترمانه رفتار می کند؛ و در محل کار با تک تک افراد حاضر همکاری مثبت دارد. زمانی به کارمندی قابل اطمینان تبدیل می شوید که کارهایی که به شما واگذار شده را به موقع انجام دهید؛ یعنی به بهترین شکل ممکن و بدون تاخیر! فرقی ندارد کار محول شده خیلی ساده باشد یا خیلی سخت! باید هر وظیفه ای که به شما محول می شود را به بهترین شکل ممکن و حتی المکان بدون خطا به انجام برسانید. قابل اطمینان بودن یعنی پیروی از دستوراتی که صادر می شود؛ آن هم بدون حرف و حدیث!

زمان خود را مدیریت کنید!

مدیریت درست زمان کمک می کند به تمام کارهایتان رسیده و پیش از تمام شدن وقت به اهداف خود دست پیدا کنید. از تقویم موبایل یا یک تقویم روزانه برای برنامه ریزی کارهای روزمره استفاده کنید. اطمینان حاصل کنید که کارها به ترتیب اهمیت شان زمان بندی شده اند. اهداف تان را واقع گرایانه اما چالش برانگیز برنامه ریزی کنید. میز کارتان نباید منبعی برای حواس پرتی باشد؛ پس هر چیز اضافه ای را دور بیاندازید. نوتیفیکیشن های شبکه های اجتماعی را در تلفن همراه خود خاموش کنید تا در ساعات کاری حواس تان را پرت نکنند.

همچنین بخوانید: چگونه محیط کار خود را جذاب کنیم

خونسرد باشید!

باید راه های خونسرد بودن، حتی در شرایط بد و استرس زا، را یاد بگیرید؛ چرا که خونسرد بودن در این شرایط نشانی از حرفه ای بودن شماست. به جای گله کردن و بروز احساسات منفی، زمان بگذارید و شرایط را مجددا بررسی کنید تا راه حل های بیشتری برای رفع آن پیدا کنید. تشخیص شرایط استرس زا و اعمال روش های مثبت برای مقابله آن می تواند تاثیر زیادی بر شهرت شما و در نهایت پیشرفت در محیط کار داشته باشد.

در جلسات رفتارهای درست و به جا نشان دهید!

جلسات جایی برای یاد گرفتن، به اشتراک گذاشتن دانش، همکاری و توضیح ایده ها هستند. سعی کنید زودتر از بقیه برسید تا افکارتان را برای ارائه سازمان بندی کنید. از مسائل مهم مطرح شده در جلسات نوت برداشته و پس از جلسه، در موردشان با باقی همکاران صحبت کنید. بدون صحبت کردن با دیگران و در صورت امکان، در جلسه صحبت کرده، ایده های خود را اعلام و به پیشبرد هدف جلسه کمک کنید. سوال های مطرح شده در ذهن تان را یاداشت کرده و در انتهای جلسه عنوان کنید.

رفتار درست در استفاده از تلفن!

اگر سر و کار شما در محیط کار با تلفن است باید روش های درست استفاده از این وسیله را یاد بگیرید. باید بتوانید به درستی هدف بقیه و سوالات مورد نظرشان را از پشت تلفن تشخیص داده و به خوبی پاسخ دهید. برای مثال پس از سلام کردن، نام خودتان و نام بخشی از شرکت که در آن کار می کنید را به وضوح اعلام کنید. سپس به فرد پشت تلفن با دقت گوش داده و علت تماس را بررسی کنید. اگر شما فرد تماس گیرنده هستید همین متد را در پیش بگیرید و پس از این علت تماس گرفتن را ذکر کنید.

کار تیمی فراموش نشود!

کار تیمی یعنی علاقه نشان داده به اشتراک ایده ها، یاد گرفتن و یاد دادن دانش و جریان آن بین اعضای یک تیم! سعی کنید انعطاف پذیر باشید. در همکاری تیمی صبور بوده و در صورت لزوم نظر بقیه را بپذیرید. هرگز فراموش نکنید که در یک تیم موفق، افرادی با سوابق متفاوت و نظرات مختلف وجود دارند. از همکاری مثبت این افراد است که تمام تیم به هدف خود رسیده و در نهایت موفقیت حاصل می شود. کارمندی که کار تیمی خوبی داشته باشد معمولا در محیط کارش پیشرفت می کند.

همچنین بخوانید: جملات انگیزشی در مورد کار تیمی 

میل به پیشرفت داشته باشید!

میل به پیشرفت باعث می شود سختی را تحمل کرده، صبور بوده و دوباره سرپا بیاستید. یکی از مهم ترین توانایی های یک کارمند همین بلند شدن و میل به پیشرفت پس از یک شکست و شرایط استرس زا است. برای مثال ممکن است تیم شما در پروژه ای شکست بخورد. قبل از اینکه مستقیم به سمت مدیریت بروید و شرایط را گزارش کنید به دنبال راه حل های احتمالی باشید. حتی در صورت مواجهه با مشکلات شخصی هم باید حرفه ای رفتار کنید.

چرا رفتار حرفه ای در محل کار تا این اندازه مهم است؟

رفتار حرفه ای شما در محل کار نشان دهنده میزان پیشرفت شما در شغل تان است. حتی اگر برنامه شما برای شغل حال حاضرتان کوتاه مدت است باز هم باید حرفه ای رفتار کنید. رفتار حرفه ای  کمک می کند تا در برنامه خود برای تغییر شرکت و کمپانی کارفرمای موفق تر باشید. چه شرکتی حاضر است کارمندی که آوازه خوبی در شغل قبلی اش نداشته را استخدام کند؟

اگر برنامه دارید به صورت بلند مدت در شرکت خود کار کنید، رفتار حرفه ای می تواند مهم ترین نقش در پیشرفت و ارتقا رتبه شما را بازی کند. رفتار حرفه ای پهن مثبت شما در برابر کسانی است که حرفه ای رفتار نمی کنند و به دنبال ارتقا رتبه هستند. باور کنید که با وجود رفتار درست، این شما خواهید بود که برای ارتقا شغلی انتخاب می شوید.

رفتار حرفه ای ارتباط میان شما و همکاران تان را بهبود می بخشد. حرفه ای رفتار کردن، بر نتیجه کار شما و برداشت دیگران از زحمات شما تاثیر چشمگیری دارد. احترامی که از این گونه رفتار به دست می آورید، کمک تان خواهد کرد هر روز تجربه بهتر و بهتری از کار کردن داشته باشید. نتیجه کار کسانی که رفتار حرفه ای دارند با احترام پذیرفته شده و در نتیجه، این افراد معمولا در محیط کار خود پیشرفت می کنند.  

مگ تک

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.