Take a fresh look at your lifestyle.

چگونه کینه را فراموش کنیم؟ + عواقب مخرب کینه ورزی

کینه خشم فرو خورده و نوعی عقده روانی است. بسیاری از مردم کینه های عمیقی دارند که ممکن است یک عمر ادامه داشته باشد. بسیاری از آنها نمی توانند عصبانیت خود را نسبت به کسانی که در گذشته به آنها ظلم کرده اند، کنار بگذارند، حتی اگر آنها برای فراموش کردن کینه و خشم خود تمایل زیادی داشته باشند و برای این کار تلاش زیادی داشته باشند.

چرا ما کینه ها را نگه می داریم در حالی که حفظ آنها کاملاً دردناک است و اغلب به نظر می رسد بر خلاف آنچه واقعاً می خواهیم کار می کند؟ چرا ما زخم ها را باز و فعال نگه می داریم و در تجربه های تلخ و دردناک گذشته زندگی می کنیم و اجازه به وقوع اتفاق و تجربیات جدید نمی دهیم؟ چه چیزی باعث می شود که به دردها و کینه ها بچسبیم در حالی که دوست داریم کینه را فراموش کنیم؟ مهمترین موضوع این است که، چگونه می توانیم کینه را فراموش کنیم؟

16 راه برای اینکه احساس آرامش داشته باشیم 

چگونه کینه را فراموش کنیم؟

قطعا می دانید که کینه داشتن از کسی و کینه ورزی تنها به خود شخص آسیب می رساند و دارای عواقب و تاثیرات مخرب روانی می باشد که باید با فراموش کردن کینه خود را از این آثار مصون بداریم. در ادامه این مطلب می توانید با 5 روش برای کنار گذاشتن و فراموش کردن کینه آشنا شوید و بهتر است آن را به خاطر بسپارید:

1. به دنبال روش هایی برای سازش باشید

مطالعه دانشگاه یورک نشان می دهد این روش در واقع می تواند در فراموش کردن کینه موثر باشد. شاید شما از اظهار نظر بی ادبانه شخصی ناراحت شده باشید و از او کینه به دل گرفته باشید. از آن شخص توضیح بخواهید، یا واکنش خود را در مورد نظر به صورت غیرانتقادی با او در میان بگذارید. هر دو استراتژی به شما کمک می کند تا رابطه را حفظ کنید و شاید اجازه دهید شخص مقابل حساسیت های شما را حفظ کند و حد خود را در برابر رفتار با شما بشناسد.

2. تصمیم به بخشش بگیرید

یکی از مهمترین گام ها در فراموش کردن کینه، بخشش می باشد. بخشش شخصی که شما را آزار داده هدیه ای است که به خود می دهید. این بدان معنا نیست که شما باید تخلف و توهین شخص را فراموش کنید یا آشتی کنید. یا فردی که با شما رفتار بدی داشته مجبور کنید رفتارش را اصلاح کند. حتی امکان دارد که خودتان را برای کاری که انجام دادید یا رفتاری که داشتید، ببخشید و سعی کنید که خودتان را اصلاح کنید یا به‌ نوعی آن موضوع را جبران کنید.

3. اجازه ندهید که یک کینه کوچک درون شما برای خودش زندگی کند.

آن کینه ای که در صندوق گنج خود قرار داده اید با گذشت زمان فقط ارزشمندتر به نظر می رسد. مطالعه یورک نشان می دهد که بخشش زود هنگام ، موضوع کینه و ناراحتی را در حافظه دور شما محو شود.

4. دلیل کینه را روش کنید

بسیاری از افراد می دانند که کینه ورزی یک مشکل محسوب می شود و  از حس کینه‌ ورزی خسته می‌شوند و به خوبی می‌دانند که مانع از رشد و تکامل آنها می‌شود. به هر حال بدون مدیریت این حس و شکایت ها، این گلایه ها به احساسی بد و مخرب تبدیل خواهد شد. شما باید از خودتان بپرسید که چرا این کدورت‌ها به سراغ‌تان آمده است و کم‌کم کینه‌ها را کنار بگذارید و جای خالی آن را با احساس سلامتی و شادی پر کنید.

5. به موقعیت های بهتر فکر کنید

به موقعیت هایی که از بخشیدن دیگران و رها کردن کینه‌ها سمت شما می آیند فکر کنید. بهترین روش آدم هایی که آرامش ذهنی دارند این است که انرژی هایی که در خلال رنجش‌ها و شکایت‌های مستمر از دست رفته است، حس آزادی و توان بازسازی اعتماد ازدست‌رفته را دوباره به دست می‌آورند.

بخشش زودهنگام ، موضوع کینه و ناراحتی را در حافظه دور شما محو شود.
بخشش زودهنگام ، موضوع کینه و ناراحتی را در حافظه دور شما محو شود.

بهترین عکس العمل در برابر خیانت مردان چیست؟

بررسی عواقب مخرب کینه ورزی

مهم ترین عامل بوجود آمدن کینه خشم و غضب است. در کتاب علم اخلاق اسلامی آمده: «حقد (کینه) پنهان کردن دشمنی در دل است و آن ثمره غضب است زیرا غضب وقتی به سبب عجز از انتقام نتوانست تشفی پیدا کند و آرام بگیرد، به ناچار فرو خورده می شود و به صورت حقد و کینه در می آید.» علم اخلاق اسلامی، ج ۱، ص ۳۷۹

 امام خمینی(ره) می فرمایند: «یکی از مفاسد اخلاقی خشم گرفتن بر مردم، کینه بندگان خدا است که از این خلق ناهنجار زاییده می شود و ممکن است تا ابد انسان را گرفتار کند در دنیا به زحمت و بلیه و در آخرت به عذاب و عقاب».چهل حدیث، ص ۱۳۸

بی احترامی، سخن درشت، تمسخر، ستیزه، مجادله، ستم و تجاوز به حقوق، مداخله بی جا و مانند آن از جمله مواردی است که می تواند زمینه ساز کینه باشد. به طور کلی هر کاری که باعث ناراحتی و خشم کسی می شود می تواند باعث کینه و خشم درونی شود.

هنگامی که از کسی کینه داریم و این حس را درون خود می ریزیم به خصوص اگر این شخص فردی ویژه و نزدیک به ما باشد موجب می شود که ذهن آدم بخش بیشتری از انرژی خودش را صرف فکر کردن به ظلمی که به او شده، کند و  این موضوع باعث می شود که تمام فکر و ذکر فرد و حتی رفتار او حول محور خاطره رنجش و حس کینه و انتقام گیری باشد. کینه در این حد می تواند زندگی شخص را به هم بریزد.

چگونه می توان از نشخوار فکری پیشگیری کرد 

وقتی که ذهن ما از شخصی رنجیده است و از او کینه  داریم، دائما و پشت هم از رفتار او که موجب رنجش ما شده و از خودمان که چرا پاسخ کار زشت او را نداده ایم حرص می‏خوریم. حرص خوردن های افراطی نتیجه ای مشخص دارد؛ انواع و اقسام شکل‏های اضطراب، وسواس، افسردگی، زخم معده و جوش صورت را به وجود می‏ آورد.

تا زمانی که رنجشی که در ذهن ما نقش بسته و ما را مشغول کرده حل نکینم، جدا شدن از آن نفر و یا انتقام از او قطعا ما را آرام نمی کند، به این معنی که  “رنجیدن” در هر حال به عنوان یک موضوع تمام نشده در ذهن ما، حضور دارد. این خاصیت ذهن آدم است که  تا یک موضوعی ناتمام را برای خود حل و فصل نکند و تمام نکند آرام نمی‏گیرد. تا هنگامی که بخشش را نثار خود و دیگران نکنیم حس کینه ورزی به عنوان یک موضوع تمام نشده در ذهن ما می‏ماند و ما را اسیر می ‏کند. پس بخشیدن دیگران قبل از اینکه دیگران را آرام کند خود ما را آرام می‏ کند.

مگ تک

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.