Take a fresh look at your lifestyle.

کراتین خون را چگونه پایین بیاوریم؟ روشهای پایین آوردن کراتین خون

کراتینین یا کراتین خون یک ماده شیمیایی است که در نتیجه سایش و پارگی معمول عضلات در بدن تولید می شود. کراتین خون معمولا از جریان خون عبور می کند، از طریق کلیه ها فیلتر می شود و از بدن دفع می شود. سطح کراتین خون نشانگر سلامتی بدن شما می باشد. اگر سطح کراتین خون بدن بالا باشد نشانه بیماری کلیوی می باشد زیرا کلیه عملکرد خوبی نداشته و نتواسته است کراتین خون را فیلتر کند به همین دلیل کراتین خون در بدن بالا می رود. کراتین خون بالا چه خطراتی دارد؟ کراتین خون را چگونه پایین بیاوریم؟ در مطالب زیر به این مطالب می پردازیم با ما همراه باشید تا بدانید چگونه کراتینین خون را پایین بیاوریم.

کراتین خون چیست؟

قبل از اینکه بگوییم چگونه سطح کراتین خون را پایین بیاوریم توضیح کوتاهی درباره کراتینین داشته باشیم. کراتینین یک ماده زائد طبیعی است که عضلات ایجاد می کنند. کلیه ها آن را از بدن خارج می کنند و در خون و ادرار وجود دارد. کراتینین در صورت بروز مشکل کلیوی در خون می تواند در خون تجمع یابد، اما همچنین می تواند از مصرف زیاد پروتئین، ورزش شدید و استفاده از برخی داروها یا مکمل ها نیز افزایش پیدا کند.

پزشکان اغلب از آزمایش کراتینین برای تعیین عملکرد کلیه ها استفاده می کنند. مقادیر بالای کراتینین در خون یا ادرار می تواند نشانه آن باشد که کلیه ها خون را به طور موثر فیلتر نمی کنند. داشتن مقادیر زیاد کراتینین تهدید کننده زندگی نیست، اما ممکن است نشان دهنده یک مسئله جدی بهداشتی مانند بیماری مزمن کلیه باشد.

اگر فردی به دلیل اختلال کلیوی سطح کراتینین بالایی داشته باشد، پزشک درمان را توصیه می کند. رژیم غذایی و تغییر سبک زندگی نیز ممکن است کمک کند.

پایین آوردن سطح کراتین خون

چگونه سطح کراتین خون را پایین بیاوریم؟

اگر سطح کراتینین شما بالا باشد، پزشک بهترین روش درمانی را برای رفع علت اصلی مشکلات کلیوی شما توصیه می کند. همچنین می توانید برای کاهش سطح کراتینین، تغییراتی در شیوه زندگی ایجاد کنید، اگر نمیدانید چگونه کراتین خون پایین بیاوریم برای کاهش سطح کراتین خون به طور طبیعی می توانید موارد زیر را انجام دهید:

  • کراتین مصرف نکنید

بدن شما هنگام تجزیه کراتین، ماده ای که توسط اسید های آمینه در بدن تولید می شود و همچنین در غذاهای غنی از پروتئین مانند ماهی و گوشت یافت می شود، کراتینین تولید می کند. کراتین به تأمین انرژی عضلات کمک می کند و در مغز، کلیه ها و کبد ذخیره می شود.

کراتین همچنین یک مکمل محبوب در میان ورزشکاران و وزنه برداران برای عضله سازی و تقویت عملکرد است. دوز های بالای موجود در برخی از مکمل های بدن سازی منجر به افزایش سطح کراتینین می شود.

از آن جا که مکمل کراتین ممکن است سطح کراتینین را افزایش دهد، کسانی که به دنبال کاهش سطح کراتینین هستند نباید از این مکمل استفاده کنند و این بهترین راه برای پایین آوردن کراتین خون می باشد.

اما اگر می خواهید از مکمل های کراتین استفاده کنید می توانید قبل از شروع استفاده از آن آزمایش کلیه دهید و از دکتر بخواهید دوزی را براساس عملکرد کلیه و سابقه پزشکی شما توصیه کند. در ادامه بیشتر خواهیم گفت که برای پایین آوردن کراتینین خون چه باید کرد.

بخوانید: آزمایش کراتین خون چیست؟

  • ورزش شدید را محدود کنید

ورزش های شدید و سنگین مانند وزنه برداری می تواند سطح کراتینین را در جریان خون افزایش دهد. اگر نگران میزان کراتینین هستید، باید گزینه های تمرینی با شدت کمتری را انتخاب کنید تا سطح کراتینین خوان شما کاهش پیدا کند.

به طور کلی، افراد مبتلا به بیماری های مزمن کلیه باید تمرینات ورزشی با شدت کمتری را انتخاب کنند تا عملکرد کلیه خود را متعادل نگه دارند. ورزش های سبک و و با شدت کمتر می تواند شامل موارد زیر باشد:

  1. پیاده روی
  2. یوگا
  3. ایروبیک
  4. دوچرخه سواری داخل سالن
  • فیبر بیشتر و پروتئین کمتری بخورید

یکی از بهترین راههای پایین آوردن کراتین خون تغییرات رژیم غذایی می باشد که می تواند در کاهش سطح کراتینین مفید باشد. به ویژه، شما باید پروتئین های متراکم مانند گوشت قرمز را قطع کنید. گوشت قرمز در اصل یک بافت عضلانی است که حاوی کراتین است. این کراتین در طی فرآیند پخت به کراتینین تجزیه می شود و بدن شما هنگام خوردن گوشت قرمز آن را جذب می کند.

خوردن غذاهای غنی از فیبر بیشتر می تواند به کاهش میزان کراتینین در بدن کمک کند، زیرا فیبر به دفع سموم و سایر محصولات زائد شیمیایی کمک می کند.

اگر نگران میزان کراتینین هستید، از غذا های پر پروتئین پرهیز کنید، مانند:

  1. گوشت قرمز
  2. محصولات لبنی
  3. تخم مرغ

برای پایین آوردن کراتین خون چه باید خورد. برای کاهش سطح کراتینین خون در عوض، سعی کنید بیشتر از غذا های غنی از فیبر استفاده کنید، مانند:

  1. میوه ها
  2. سبزیجات
  3. حبوبات
  4. غلات کامل
  • مکمل هایی مانند کیتوزان را امتحان کنید

کیتوزان یک مکمل غذایی است که مورد استفاده قرار می گیرد.

کاهش وزن و کنترل کلسترول، در کاهش سطح کراتینین در افراد مبتلا به نارسایی کلیوی نیز موثر می باشد، این زمانی اتفاق می افتد که کلیه های شما دیگر نمی توانند مواد زائد را فیلتر کنند.

به عنوان مثال، یک مطالعه در سال 2011 که در مجله داروسازی و داروسازی منتشر شد، اثرات کیتوزان را بر روی 80 بیمار مبتلا به نارسایی کلیه بررسی کرد. به نیمی از بیماران سه بار در روز 30 عدد قرص کیتوزان داده شد، در نتیجه پس از چهار هفته در مقایسه با بیماران گروه کنترل، میزان قابل توجهی در سطح کراتینین کاهش یافت.

بیشتر بخوانید: 8 درمان خانگی برای پایین آوردن سطح کراتین خون

قبل از مصرف کیتوزان برای پایین آوردن سطح کراتینین، باید با پزشک خود در مورد این که آیا انتخاب مناسبی برای شماست و میزان مصرف آن را باید بررسی کنید.

  • جلوگیری از کمبود آب بدن

سطح کراتینین هنگامی که بدن دچار کمبود آب شود، می تواند افزایش یابد. علائم کم آبی بدن شامل تشنگی، سرگیجه و خستگی است. کم آبی شدید می تواند بر سیستم قلبی عروقی و سایر سیستم ها فشار وارد کند. این می تواند تهدید کننده زندگی باشد.

نوشیدن آب بهترین راه اصلاح یا جلوگیری از کم آبی بدن است.

می توایند آب را با اضافه کردن مواد زیر بنوشید:

  1. اضافه کردن یک مشت نعناع
  2. اضافه کردن یک تکه لیمو یا خیار
  3. آب گاز دار
  4. استفاده از چای های گیاهی

هرکسی که دچار کم آبی مداوم است باید به پزشک مراجعه کند، زیرا ممکن است نشانه آسیب کلیه باشد. افرادی که بدون نوشیدن مایعات به شدت ورزش می کنند، ممکن است در معرض آسیب کلیه ها باشند.

در پایان: 

اگر با آزامایش های کراتین متوجه شدید سطح کراتین خون شما بالا می باشد حتما توصیه های پزشک را جدی گزفته و انجام دهید. همچنین با روش های طبیعی که در بالا به آن ها اشاره کردیم می توانید به پایین آمدن سطح کراتین خون بدن خود کمک کنید و بدن سالمی داشته باشید.

مگ تک

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.