Take a fresh look at your lifestyle.

۸ درمان خانگی برای پایین آوردن سطح کراتین خون به صورت طبیعی

 

چگونه کراتینین خون را پایین بیاوریم ؟

کراتین یک محصول زائد شیمیایی خون است که هنگام استفاده از ماهیچه ها تولید می شود. خوردن پروتئین بسیار زیاد نیز مقادیر اندکی کراتین تولید می کند.

جریان خون، کراتین را به کلیه ها منتقل می کند که در آنجا بدن، ادرار را تفیه می کند. اما اگر کلیه های شما خوب کار نکنند، سطح کراتین خون بالا می رود. این می تواند مجر به اوره، اختلال تهدیدکننده ی زندگی شود.

سطوح کراتین می تواند به طور موقتی به خاطر تمرینات سخت یا مصرف داروهای خاصی همچون سولفامتوکسازول، تریمتاپریم یا داروهای شیمی درمانی افزایش یابد. دلایل دیگر افزایش آن عبارت است از: دیابت، فشار خون بالا یا بیماری تیروئید.

بدن شما برای عملکرد بهینه نیاز به خون تمیز دارد. بهترین روش برای کاهش کراتین خون، درمان دلیل بالا رفتن آن است.

دیالیز یک درمان متداول برای مشکلات کلیوی است. آن یک روش پزشکی مهم برای زمانی است که کلیه ها قادر به از بین بردن محصولات زائد بدن شما نیستند. اما شما می توانید این درمان ها را با درمان های خانگی مختلف و تغییر سبک زندگی به منظور کاهش سطح کراتین خون، تکمیل نمایید.

در مورد روش هایی که به پایین آمدن سطح کراتین خون کمک می کنند همچون این هشت گزینه ی طبیعی زیر، صحبت کنید:

چه چیزهایی کراتین خون را پایین می اورد ؟

1- ورزش های شدید و سخت را قطع کنید

ورزش معمولاً خوب است اما ورزش بیش از حد ممکن است باعث بالا رفتن کراتین خون شود. از آنجایی که متابولیسم ماهیچه ها باعث تولید کراتین می شود، استفاده ی بیش از اندازه از ماهیچه ها در فعالیت های شدید و سخت ممکن است موجب افزایش سطوح کراتین خون گردد.

مطالعه ای نشان می دهد که تمرینات شدید، سطوح کراتین را به عنوان واکنشی نسبت به فروپاشی ماهیچه ها، حداقل به صورت موقتی افزایش می دهد.

در مورد مقدار و نوع ورزشی که باید انجام دهید، با پزشک خود صحبت کنید. پیاده روی را به جای دویدن یا انجام یوگا را به جای وزن برداری امتحان کنید.

2- مکمل های حاوی کراتین را مصرف نکیند

کراتین یک ترکیب طبیعی به وجود آمده در کبد است. آن به ماهیچه ها منتقل می شود تا برای تولید انرژی مورد استفاده قرار گیرد. کراتین استفاده نشده که به عنوان انرژی استفاده نمی شود، تبدیل به کراتینین می شود، یک محصول زائد.

علاوه بر  شکل طبیعی آن، کراتین همچنین به عنوان یک مکمل خوراکی نیز در دسترس است. برخی از ورزشکاران از این مکمل ها برای کمک به افزایش عملکرد ورزشی خود، استفاده می کنند. همانند کراتین طبیعی، مکمل های حاوی این ماده نیز کراتینین تولید می کنند.

هر کسی که می خواهد سطوح کراتین خون خود را پایین آورد، نباید از مکمل های حاوی کراتین استفاده کند. پژوهش های کمی در رابطه با مکمل های کراتین و ایمنی کلی آن ها انجام شده است.

3- مصرف پروتئین خود را کاهش دهید

پژوهش ها نشان می دهد که خوردن مقدار زیادی پروتئین می تواند موجب افزایش سطوح کراتینین، حداقل به صورت موقتی شود. گوشت قرمز پخته شده به خصوص می تواند بر کراتینین تأثیرگذار باشد. حرارت حاصل از پخت و پز موجب می شود تا کراتین موجود در گوشت، کراتینین تولید کند.

افرادی که رژیم غذایی با مصرف بسیار زیاد گوشت یا منابع پروتئینی دیگر از جمله محصولات لبنیاتی دارند، ممکن است سطوح کراتینین بالاتری نسبت به افرادی که کمتر از این غذاها مصرف می کنند، داشته باشند. اگر زیاد گوشت قرمز می خورید، عادات غذایی خود را به مصرف غذاهای گیاهی تغییر دهید. سعی کنید برگرهای گوشت گاو را با موارد زیر جایگزین کنید:

چونه ی سبزیجات
تاس کباب سبزیجات لذیذ
سوپ عدس

4- فیبر بیشتری بخورید

پژوهش بیشتری باید برای تعیین تاثیر فیبر بر سطوح کراتینین خون انجام شود. اما مطالعه ای نشان داد که سطوح کراتینین در افرادی با بیماری کلیوی مزمن به طور قابل توجهی با مصرف بیشتر فیبر کاهش یافت.

فیبر را می توان در بسیاری از غذاها یافت، از جمله:

میوه ها
سبزیجات
غلات
حبوبات

5- با پزشک خود در مورد مقدار مایعی که باید مصرف کنید، صحبت نمایید

کمبود آب می تواند موجب افزایش سطوح کراتینین شود. مصرف مایعات نیز می تواند برای افرادی که بیماری کلیوی دارند، مشکل ساز باشد. با پزشک خود درباره ی مقدار آب و دیگر مایعاتی که باید به صورت روزانه مصرف کنید و بهترین زمان مصرف آن ها، صحبت کنید.

6- مصرف مکمل های کیتوزان را امتحان کنید

کیتوزان مکمل غذایی است که اغلب توسط افرادی که می خواهند وزن کم کنند یا کلسترول خود را کاهش دهند، مصرف می شود. برخی از پژوهش ها نشان می دهند که کیتوزان ممکن است در کاهش سطح کراتینین خون در افرادی با نارسایی کلیوی نیز موثر باشد.

کیتوزان را به صورت آنلاین سفارش دهید.

پیش از استفاده از کیتوزان یا هر گونه مکمل غذایی دیگر، با پزشک خود مشورت کنید. باید نحوه ی مصرف آن و میزان مناسب مصرف را بدانید.

7- جذب WH30+

بسیاری از گیاهان به طور طبیعی پیشاب آور هستند و ممکن است به افراد در کاهش سطوح کراتینین خون کمک کنند. با این وجود، داده ی علمی قطعی در مورد گیاهان دارویی و تأثیر آن ها بر کاهش کراتینین خون وجود ندارد.

یک مطالعه ی جانوری، پیشرفت هایی را در کاهش سطوح کراتینین خون موش ها هنگام درمان با استفاده از فرمول گیاهی چینی به نام WH30+ را نشان داد.

8- مصرف مریم گلی(سالویا)

در چین، مردم از نوعی مریم گلی برای درمان نارسایی کلیوی استفاده می کنند. (سالویا دیوینوروم یا مریم گلی فالگیران که نوع توهم زا از سالویا است، اشتباه گرفته شود).

مروری چندین مطالعه نشان داد که ساولیا یا مریم گلی دارای تأثیر مثبتی است. برخی از عوارض جانبی آن عبارتند از:

خارش و سوزش
ناراحتی معده

نکته :
حتی برخی از گیاهان دارویی نیز می توانند با داروها تداخل پیدا کنند. مهم است تا در مورد مصرف گیاهان دارویی از جمله چای گیاهی با پزشک خود مشورت کنید.

گیاهان دیگری که باید در مورد آن ها با پزشک خود مشورت کنید، عبارتند از:

گیاه گزینه(برگ گزنه)
بابونه
دارچین
جین سنگ
ریشه ی قاصدک

مگ تک

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.