Take a fresh look at your lifestyle.

چگونه برای مصاحبه کاری آماده شویم (۲۰ نکته کاربردی که به شما کمک می کند)

آمادگی برای مصاحبه کاری

ممکن است شما توانایی های زیادی داشته باشید اما تاکنون موفق به پیدا کردن شغل مناسب نشده باشید. آماده بودن برای مصاحبه کاری و اینکه بدانید چگونه خودتان را معرفی کنید می تواند تاثیر زیادی در میزان موفقیت شما داشته باشد. شما باید مطمعن باشید که تاثیر خوبی بر مصاحبه‌ کننده می‌ گذارید و آمادگی لازم را داشته باشد. اگر می خواهید بدانید چگونه برای مصاحبه کاری آماده شویم، این مطلب را از دست ندهید.

آماده شدن برای مصاحبه شغلی

آیا می‌ خواهید برای مصاحبه کاری بعدی خود آماده باشید و به آن شغلی که همیشه دوست داشته‌اید، دست یابید؟ خود را به کمک این 20 نکته آماده‌ مصاحبه کاری کنید.

همچنین خوب است با آداب اولین قرار کاری آشنایی داشته باشید.

1. در مورد شرکت و حوزه‌ کاری آن تحقیق کنید

مصاحبه‌ کننده ممکن است از شما در مورد جایگاه شرکت خود در صنعت مورد نظر سوال کند؛ این که رقبای شرکت چه کسانی هستند، مزایای رقابتی چه می‌ باشند و شرکت چگونه می‌ تواند پیشرفت کند. به همین دلیل، از تلاش برای جستجوی صنایع مختلف دیگر بپرهیزید. جستجوی شغلی خود را تنها بر چند صنعت متمرکز نمایید.

2. نقاط قوت و دلایل درخواست دادن برای شغل مورد نظرتان را مشخص کنید

خود را با در ذهن داشتن سه تا پنج نقطه‌ قوت، آماده‌ ی مصاحبه کاری کنید، از جمله این که چه چیزی باعث می‌ شود که شما گزینه‌ ی خوبی برای آن جایگاه شغلی باشید. مثالی برای هر یک از نقاط قوت خود داشته باشید (من مهارت‌ های ارتباطی خوبی دارم. به عنوان مثال، من کل گروه را به … ترغیب می‌کنم).

علاوه بر این، خود را برای بازگو کردن دلیل علاقمندیتان به این شغل آماده کنید – از جمله این که چه چیزی شما را جذب این شغل کرده است، چه ارزش‌ هایی دارد که برایتان مهم تلقی می‌ شوند و به چه توانایی‌ هایی نیاز دارد که شما در اختیار دارید. در صورتی که مصاحبه‌ کننده متقاعد نشود که شما واقعاً به این جایگاه شغلی علاقمند هستید، مهم نیست چقدر هم خوب و توانا باشید، پیشنهاد شغلی به شما نخواهد داد.

3. تردید و نگرانی‌ های مصاحبه‌ کننده را پیش‌ بینی کنید

همیشه تعداد داوطلبان برای موقعیت های شغلی بیشتر از تعداد شغل‌ ها هستند. در نتیجه، مصاحبه‌ کنندگان همواره به دنبال روش‌ هایی برای غربال‌ گری می‌ گردند. خود را جای آن‌ ها بگذارید و از خود بپرسید که چرا باید بخواهند شما را استخدام کنند («من این را ندارم»، «من اینطور نیستم» و غیره). سپس، دفاعیه‌ خود را تنظیم نمایید: «شاید با خود فکر می‌کنید که من برای این شغل مناسب نیستم چون (دلیل دودلی آن‌ ها). اما باید بدانید دلیل این که مصاحبه‌ کننده نباید اصلاً نگران این موضوع باشد».

4. خود را برای سوالات متداول مصاحبه کاری آماده کنید

در هر کتاب «چگونه مصاحبه کنیم؟»، فهرستی از صدها سوال متداول مصاحبه کاری آورده شده است. بنابراین، چگونه خود را آماده می‌ کنید؟ فهرستی انتخاب کنید و در مورد سوالاتی که ممکن است با آن‌ ها روبرو شوید، فکر کنید (از جمله سن و وضعیت تاهل، تحصیلات و غیره). سپس، پاسخ‌ های خود را آماده کنید تا به راحتی به در طول مصاحبه به آن‌ ها جواب دهید.

5. سوالات خود برای مصاحبه‌کننده را تنظیم کنید

برای آماده بودن در مصاحبه کاری، با سوالات هوشمندانه‌ای که بیانگر اطلاعات شما از شرکت و هدفتان هستند، وارد مصاحبه شوید. مصاحبه‌کنندگان همیشه از شما می‌پرسند که آیا سوالی دارید، در هر صورت، باید یک یا دو سوال آماده داشته باشید. اگر بگویید: «نه واقعاً»، مصاحبه‌کننده به این نتیجه می‌رسد که اصلاً به این شغل و شرکت علاقه‌ای ندارید. یک سوال خوب و چندمنظوره این است: اگر بخواهید بهترین گزینه برای این شغل را توصیف کنید، چگونه خواهد بود؟

در صورتی که چندین مصاحبه‌ی جدی با همان شرکت دارید، شما می‌توانید از برخی از سوالات آماده شده با هر فردی که ملاقات می‌کنید، استفاده نمایید. (به عنوان مثال، بهترین نکته در مورد کار کردن در اینجا چیست؟» و «دوست دارید چه نوع فردی برای این کار استخدام شود؟»). سپس، سعی کنید به یک یا دو مورد دیگر در طول خود مصاحبه فکر کنید.

6. تمرین، تمرین و تمرین

این یک مسئله است که با یک پاسخ آماده به سوالی مانند «چرا باید شما را استخدام کنیم؟» بیایید و بازگو کردن آن به یک روش متقاعدکننده مسئله‌ چالش‌ برانگیز دیگری است. اولین باری که این کار را امتحان کنید، به نظر سردرگم خواهید رسید، صرف‌نظر از این که چقدر افکارتان واضح و مشخص هستند! ده بار دیگر امتحان کنید تا بهتر شوید.

اما نباید این کار را در طول مصاحبه انجام دهید، قبل از مصاحبه تمرین کنید. بهترین روش تمرین چیست؟ دو نفر از دوستانتان را جمع کنید و مصاحبه کاری را با آن‌ها تمرین نمایید. یکی از آن‌ها به عنوان مصاحبه‌کننده خواهد بود و دیگری روند مصاحبه را نظاره خواهد کرد. سپس، او می‌تواند بازخورد خوبی به شما بدهی. این کار را برای 4-5 بار تکرار و نقش‌ها را عوض کنید.

ایده‌ی بعدی، ضبط کردن پاسخ‌ها و گوش دادن به آن‌ها به منظور بهبودشان است. هر کاری که می‌کنید، مطمئن شوید که تمرین شامل بلند صحبت کردن است. تکرار پاسخ‌ها در ذهن هیچ کمکی نخواهد کرد!

7. موفقیت را در 5 دقیقه‌ نخست به دست آورید

برخی از مطالعات نشان می‌دهند که مصاحبه‌کنندگان در همان 5 دقیقه‌ی نخست تصمیم خود را می‌گیرند و سپس، باقی زمان مصاحبه را به دنبال دلایلی برای تایید تصمیم خود می‌گردند. بنابراین، چه کاری می‌توانید در این 5 دقیقه برای گرفتن شغل موردنظرتان انجام دهید؟ با انرژی و مشتاق باشید و قدردانی خود از مصاحبه‌کننده بابت وقتی که گذاشته است را ابراز کنید (به یاد داشته باشید: او ممکن است با داوطلبان زیادی در همان روز مصاحبه کرده باشد و شاید هم بابت پرواز طولانی خسته بوده باشد. بنابراین، پرانرژی ظاهر شوید!).

همچنین، با یک نظر مثبت در مورد شرکت شروع کنید – چیزی شبیه به «من بی‌صبرانه منتظر این ملاقات (نه مصاحبه) بودم. فکر می‌کنم که شرکت، کار بزرگی را در حوزه‌ی … انجام می‌دهد و واقعاً بابت فرصت همکاری که در اختیار من قرار داده‌اید، متشکرم».

8. به مصاحبه‌ کننده نشان دهید که هر دو در یک طرف هستید

بسیاری از مصاحبه‌کنندگان، مصاحبه کاری را خصمانه می‌دانند. وظیفه‌ی شما این است که این تفکر را به رابطه‌ای تبدیل کنید که نشان می‌دهد هر دوی شما در یک طرف هستید. شما می‌توانید جملات ساده‌ای از قبیل «من از داشتن فرصت آشنایی بیشتر با شرکتتان و آشنایی شما با من بسیار خوشحال هستم چراکه مشخص می‌شود که آیا برای همدیگر مناسب هستیم یا نه». من همیشه فکر می‌ کنم که بدترین چیزی که ممکن است رخ دهد، استخدام شدن برای شغلی است که اصلاً مناسب شما نمی‌باشد – به این طریق، هیچ‌کس خوشحال نخواهد بود!

9. برای مصاحبه با اعتماد به نفس و مسئولیت‌ پذیر باشید

برخی از افراد در طول مصاحبه برای آن که مودب به نظر رسند، غیرفعال می‌شوند. اما مودب بودن به معنی غیرفعال و تاثیرپذیر بودن نیست. مصاحبه کاری مانند هر مکالمه‌ دیگری است – شبیه به رقصی است که در آنف شما و شریکتان با هم حرکت می‌کنید، هر دو نسبت به هم واکنش نشان می‌دهید. هرگز این اشتباه را مرتکب نشوید که یک جا بنشینید و منتظر بمانید تا مصاحبه‌ کننده از شما در مورد جایزه‌ی نوبلی که برنده شده‌اید، بپرسد. این وظیفه‌ شماست که او با تمام نقاط قوت شما اشنا شود.

خواندن مطلب بالا بردن اعتماد به نفس در 2 دقیقه پیشنهاد می شود

10. آماده‌ مدیریت سوالات غیرقانونی و نامناسب باشید

سوالت مصاحبه کاری در مورد نژاد، سن، جنسیت، مذهب و وضعیت تاهل همگی نامناسب و در برخی موارد، غیرقانونی هستند. با این وجود، ممکن است یک یا دو مورد از شما پرسیده شوند. اگر این چنین شد، شما چند گزینه پیش روی خود دارید. شما می‌توانید این سوال را با سوال دیگری پاسخ دهید (مطمئن نیستم که این چه ارتباطی با درخواست من دارد) یا می‌ توانید سوال را در پس سوال دیگری پاسخ دهید (نمی‌دانم آیا در آینده‌ی نزدیک فرزند می‌خواهم یا نه اما اگر فکر می‌کنید که برای مدت زمان طولانی مجبور به ترک شغلم خواهم شد، باید بگویم که من بسیار متعهد هستم و نمی‌ توانم ترک کردن شغلم را تصور کنم).

11. نقاط قوت خود واضح و روشن بیان کنید

اگر درختی در جنگل بیفتد و هیچ‌کس صدایش را نشنود، آیا معنا دارد؟ مهم‌تر از همه، اگر شما نقاط قوت خود در طول یک مصاحبه کاری را منتقل کنید و مصاحبه‌کننده متوجه‌شان نشود، آیا امتیاز می‌گیرید؟ پاسخ دادن به این سوال، واضح است: خیر! بنابراین نقاط قوت خود را در داستان‌های طولانی دفن نکنید. به جای آن، ابتدا نقاط قوت خود را به مصاحبه‌کننده بگویید و سپس، برای آن‌ها مثال بیاورید.

12. مثبت بیندیشید

هیچ‌کس یک فرد شاکی را دوست ندارد؛ مثبت اندیش باشید و تجربیات منفی خود را در طول مصاحبه بیان نکنید. حتی اگر مصاحبه‌کننده از شما سوالاتی نظیر «چه دروسی را کمتر دوست داشته‌اید؟» یا «چه چیزی را در مورد شغل قبلی خود کمتر دوست داشتید؟» را بپرسد، سوال را پاسخ ندهید. به عبارت دیگر، جواب سوال را آن طور که پرسیده شده است، ندهید.

به جای آن، بگویید: «خب، در واقع چیزی در مورد تمام کلاس‌هایم بود که من دوستش داشتم. به عنوان مثال، اگرچه ]کلاس [کمی سخت بود اما من این واقعیت که ]نکته‌ی مثبت در مورد کلاس[ را دوست داشتم» یا «من شغل قبلیم را کمی دوست داشتم اما اکنون می‌دانم که این شغل جدید را بیشتر از هر چیز دیگری می‌خواهم».

13. مصاحبه را با یک جمله‌ مثبت به اتمام برسانید

اگر فروشنده پیش شما بیاید و محصولش را توضیح دهد، سپس از شما بابت وقت و زمانی که گذاشته‌ اید، تشکر کند و برود، مرتکب چه اشتباهی شده است؟ او اصلاً از شما نپرسیده است که می‌ خواهید این محصول را بخرید یا نه. اگر به انتهای مصاحبه نزدیک شده‌ اید و فکر می‌کنید که واقعاً این شغل را دوست دارید، آن را بخواهید!

به مصاحبه‌ کننده بگویید که واقعاً این شغل را دوست دارید. بگویید که قبل از مصاحبه هم هیجان‌ زده بودید اما اکنون بیشتر از قبل هیجان‌زده هستید. اگر در نهایت، دو گزینه‌ مناسب برای این شغل وجود داشته باشد – شما و فرد دیگری، مصاحبه‌کننده به احتمال زیاد شغل را به شما پیشنهاد خواهد کرد.

14. کپی از رزومه‌ خود را به هر مصاحبه کاری ببرید

هر وقت که به مصاحبه کاری می‌روید، کپی از رزومه‌ی خود را همراه داشته باشید. اگر مصاحبه‌کننده، کپی خود را فراموش کرده باشد، شما با دادن نسخه‌ی جدید می‌توانید در زمان صرفه‌جویی کنید. همچنین، مصاحبه‌کننده نیز خجالت‌زده نخواهد شد.

15. نگران پاسخ‌ های از پیش تعیین شده‌ خود نباشید

برخی از افراد نگران هستند که اگر خود را برای مصاحبه کاری آماده کنند، پاسخ‌هایش در طول مصاحبه از پیش تعیین شده به نطر خواهد رسید. نگران نباشید. اگر به خوبی آماده شده باشید، پاسخ‌هایتان کاملاً طبیعی به نظر خواهند رسید. اما اگر آمادگی خوبی نداشته باشید، اضطراب موقعیت باعث خراب شدن اوضاع می‌شوند.

16. بهترین پاسخ را به سوال «در مورد خودت بگو» بدهید

بسیاری از مصاحبه‌ کنندگان، مصاحبه‌ها را با این سوال آغاز می‌ کنند. بنابراین، چگونه باید پاسخ دهید؟ شما می‌توانید داستان خود را در مورد این که کجا به دنیا آمده‌اید، شغل والدینتان چه بوده است، چند تا خواهر و برادر و حیوان خانگی دارید و غیره بازگو کنید. اما ترجیح می‌دهید که مصاحبه‌کننده در مورد نوع سگی که داشته‌اید، یادداشت‌برداری کند یا دلیل استخدامتان؟

شما می‌توانید این گونه به این سوال پاسخ دهید: خب، واضح است که چیزهای زیادی در مورد خودم می‌توانم به شما بگویم اما اگر چیزی که می‌خواهید را بازگو نمی‌کنم، لطفاً به من بگویید. چیزی که فکر می‌کنم دانستن آن‌ برایتان مهم باشند، نقاط قوتم است. اگر بخواهید می‌توانم بیشتر در این مورد صحبت کنم. مصاحبه‌کننده همیشه می‌گوید: حتماً، ادامه دهید. این استراتژی به شما کمک می‌کند تا 10-15 دقیقه‌ی نخست مصاحبه کاری را بر نقاط قوت خود متمرکز نمایید. سوال «در مورد خودت بگو» یک فرصت طلایی است. آن را از دست ندهید.

17. زبان بدن درستی داشته باشید

لباس مناسب بپوشید، تماس چشمی برقرار نمایید، سرتان را محکم تکان دهید، زبان بدن خوبی داشته باشید، واضح صحبت کنید و عطر یا ادکلن نزنید! گاهی‌اوقات، مکان مصاحبه، یک دفتر کوچک بدون تهویه‌ی هواست. شما می‌خواهید که مصاحبه‌کننده بر روی نقاط قوت شما تمرکز کند، نه این که از ترکیب بوی ادوکلن شنل شماره‌ی 5 شما و بروت مصاحبه‌ شونده‌ قبلی که گاز سمی را تشکیل داده است، بی‌هوش شود و پیشنهاد کاری را به هیچ‌یک از شما ندهد.

18. برای مصاحبه‌های مبتنی بر رفتار آماده باشید

امروزه، یکی از رایج‌ترین سبک‌های مصاحبه این است که از افراد می‌خواهند تا تجربیات خود را توصیف کنند. به عنوان مثال، شاید از شما خواسته شود تا در مورد زمانی صحبت کنید که یک تصمیم غیرمعمول گرفته‌اید، پافشاری کرده‌اید یا تصمیمی را تحت فشار زمانی و با اطلاعات کم گرفته‌اید.

مرحله‌ی 1، پیش‌بینی رفتارهایی است که مصاحبه‌کننده به دنبالشان خواهد بود. مرحله‌ی 2، شناسایی حداقل یک نمونه از زمانی است که هر رفتار را توضیح می‌دهید. مرحله‌ی 3، آماده کردن یک داستان برای هر نمونه است. بسیاری از افراد، استفاده از SAR (موقعیت-عمل-نتیجه) را به عنوان مدل برای داستان خود توصیه می‌کنند. مرحله‌ی 4، تمرین بازگو کردن داستان است. علاوه بر این، رزومه‌ی خود را پیش از چنین سبک مصاحبه‌ای در ذهن مرور کنید؛ این کار می‌تواند به یادآوری نمونه‌هایی از رفتارهایی که از قبل پیش‌بینی نکرده‌اید، کمک کند.

می توانید دعای پیروزی در مذاکره را بخوانید تا قبل از مصاحبه آرامش بیشتری داشته باشید.

19. پیام تشکر ارسال کنید

پس از مصاحبه، یک پیام تشکر بنویسید. این پیام را روی کاغذ تایپ کنید یا ایمیل بفرستید. یادداشت تشکر خود را با مطالبی که در مصاحبه بیان شده است، شخصی‌سازی کنید؛ به عنوان مثال، من در اینباره بسیارهیجان‌زده شدم. یادداشت‌های دست‌نویس برای زمانی بهتر هستند که می‌خواهید از فردی که به شما در جستجوی شغلی کمک کرده است، تشکر نمایید یا اگر شرکتی که با شما مصاحبه کرده است، در اروپا قرار دارد. صرف‌نظر از روشی که انتخاب می‌کنید، توجه داشته باشید که یادداشت تشکر باید تا 48 ساعت بعد از اتمام مصاحبه ارسال شود.

20. تسلیم نشوید!

در صورتی که مصاحبه کاری خوبی برای شغلی که واقعاً مناسب خود می‌دانستید، انجام نداده‌اید، تسلیم نشوید! پیام بفرسید، ایمیل ارسال نمایید یا با مصاحبه‌کننده تماس بگیرید و به او بگویید که مصاحبه کاری را بد انجام داده‌اید اما همچنان فکر می‌کنید که برای این شغل مناسب هستید. نقاط قوت خود را بیان کنید و بگویید که دوست دارید با اسن شرکت همکاری داشته باشید.

موفقیت یا عدم موفقیت این استراتژی به شما و شرکت بستگی دارد. اما یک چیز قطعی است: اگر تلاش نکنید، شانس شما دقیقاً صفر است. ما دیده‌ایم که این استراتژی در موارد بسیار زیادی کارساز بوده است و شما را نیز تشویق به انجام آن می‌کنیم.

مگ تک

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.