Take a fresh look at your lifestyle.

برای بهتر شدن حس بویایی و چشایی در اثر کرونا چه باید کرد؟

همانطور که می دانید یکی از علائم ابتلا به ویروس کرونا می تواند قطع شدن حس بویایی و چشایی فرد باشد که در نگاه اول شاید اتفاق بی اهمیتی به نظر آید اما فرد مبتلا به دلیل از دست دادن این حس بخصوص حس چشایی رنج می برد. در این مطلب خدمت شما عزیزان هستیم تا بگوییم برای بهتر شدن حس بویایی و چشایی در اثر کرونا چه باید کرد؟

روش های تقویت سیستم ایمنی بدن در برابر ویروس 

بهبود حس بویایی و چشایی در اثر کرونا 

از بین پنج حس موجود در انسان، حس بویایی و چشایی بیشترین ارتباط را با حافظه و احساس دارد. بو حسی بسیار کاربردی است. این حس  به ما می گوید چه زمانی یک هلو رسیده است، یا چه زمانی شیر خراب شده است و یا چه زمانی باید استحمام کنیم. به زبان ساده، حس بویایی برای ما مهم است. هنگامی که بیمار مبتلا به کرونا حس بویایی را از دست می دهد، قطعا پس از بهبودی انتظار دارند که این حس کاربردی بازگردد اما در برخی بیماران دیده شده که مدت ها پس از بهبودی کامل حس بویایی و چشایی خود را مجددا بدست آوردند.

بیماری کووبد 19 متفاوت از بیماری های دیگر مربوط به ویروس کروناست. تنفس دردناک، تب بالا و سرفه های خشک و از دست رفتن حس بویایی از جمله مشکلاتی است که کووید 19 ایجاد می کند. با توجه به این که همه مکانیزم های این بیماری کشف نشده است اما بررسی ها نشان داده که مشکل از بین رفتن حس بویایی کوتاه مدت است و نهایتا پس از 4 تا 12 هفته باز می گردد. پس بهتر است صبور باشید و موارد تقویتی و دارو و درمان را حتما انجام دهید تا روند بهبودی کامل شود.

در ابتدا باید بدانید که حس بویایی تنها با بیماری ویروس کرونا ایجاد نمی شود. برخی بیماری های دیگر مانند آلرژی تنفسی، سینوزیت، آنفولانزا، سرماخوردگی حاد و طولانی مدت و همچین برخی از بیماری های عفونی و تب دار نیز باعث کاهش یا از بین رفتن حس بویایی می شوند. گاهی هم دلیل از بین رفتن حس بویایی همزمان با اختلال در حس چشایی اتقاف می افتد. ازنظر متخصصان دلیل اصلی این مشکل را التهاب عصب بویایی در اثر عفونت های حاد ویروسی می دانند. در ادامه شما را با راهکارهایی برای بهبود حس بویایی و چشایی آشنا می سازیم.

مصرف کدام مواد غذایی برای بیماران کرونایی مناسب است؟

روش بهبود حس بویایی و چشایی در اثر کرونا 
روش بهبود حس بویایی و چشایی در اثر کرونا

با سرم ولرم بینی را شستشو دهید

این روش که به توصیه بیشتر پزشکان راهی موثر برای پیشگیری بیماری های عفونی است برای بازگرداندن حس بویایی و چشایی توصیه می شود. در طول 2 تا 4 هفته هر روز 2 الی 3 بار بینی خود را با سرم بشویید. این روش موجب کاهش التهابات و آثار عفونت در مجرای تنفسی می شود.

مصرف ضد احتقان

یکی از روش هایی که برای بهبود حس چشایی و بویایی مفید است، مصرف ضد احتقاق است. قطره هایی مانند فنیل آفرین، نفازولین و شربت پسودوافدرین در ابتدای زمان گرفتگی بینی موثر خواهد بود اما تنها تا 4 روز می توانید از آن ها استفاده نمایید چرا که مصرف بیش از حد آن ها امکان وابستگی را بالا می برد.

اسپری های درمانی

اسپری های فلوتیکازون، بکلومتازون، مومتازون و بودزوناید برای کاهش عفونت های تنفسی و پاکسازی مجرای آن و بازگرداندن حس بویایی و چشایی بسیار توصیه می شود. با پزشک خود برای استفاده از این اسپری ها مشورت نمایید و 2 بار در روز از آن استفاده نمایید. برای هر مجرای بینی حدود 2 پاف از اسپری کافی است.

استفاده خودسرانه آنتی بیوتیک ها را کنار بگذارید

پزشک شما با مشاهده کاهش عفونت ها و از بین رفتن علامت های اولیه بیماری مصرف آنتی بیوتیک را قطع خواهد کرد. این دارو ها تاثیری در بازگشت حس بویایی و چشایی شما ندارد به همین دلیل از مصرف بی رویه آن ها خودداری کنید. قرص های ویتامین ها نیز تاقیری در این موارد ندارد پس مصرف بی رویه آن هارا هم کنار بگذارید.

روش‌های توانبخشی بویایی و چشایی

در اثر ابتلا به ویروس کرونا احتمال از بین رفتن حس بویایی بیش از 2 هفته وجود دارد اما در صورت مصرف زیاد و متدوام دارو و اسپری احتمال بروز آلرژی بالا می رود. در این حالت شما هنوز سیستم ایمنی ضعیفی دارید و باید روش های درمانی را در نظر بگیرید که کمترین عوارض را برای سلامتی شما داشته باشد. رایحه درمانی یا توانبخشی بویایی یک روش حمایتی و کمک کننده در درمان بیماری هیپوسمی (کاهش بویایی) و آنوسمی (فقدان بویایی) می باشد.

روش های پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا در محل کار

بو کردن 4 رایحه موثر در بازگشت حس بویایی و چشایی

در توانبخشی بویایی از 4 گروه عصاره موثر استفاده می کنند. برای هر بیمار یک عصاره در نظر گرفته می شود. 4 عصاره رز، لیمو، آویشن یا اکالیپتوس در این روش توانبخشی بویایی و چشایی استفاده می شود. از هر عصاره 2 بار در روز و به مدت 10 ثانیه استشمام شود. بین استشمام هر عصاره 10 ثانیه فاصله داده می‌شود. با بو کردن مزتب این عصاره ها می توانید اختلال های بویایی و چشایی را اصلاح کنید.

این درمان حدود  تا 12 هفته طول می کشد. از عصاره نسترن، بابونه، بهارنارنج، نرگس، یاس و سنبل هم می توانید استفاده کنید و جایگزین رز نمایید. میخک، دارچین، هل، وانیل و گلپر هم جایگزین های خوبی برای آویشن هستند. از عصاره گیاه نعناع، سرکه، سیر و منتول نیز می توانید به جای اکالیپتوس استفاده نمایید.

راهکارهایی برای بهبود حس چشایی در اثر ابتلا به ویروس کرونا

برای بهبود حس چشایی این مراحل را دنبال کنید:

  • هنگام بوییدن غذاها و ادویه جات، شروع به بوکردن های کوتاه و سریع کنید تا رایحه ها را به داخل حفره بینی بکشید.
  • هنگام جویدن غذا، مقدار کمی هوا را به داخل دهان بکشید تا سرعت ورود رایحه ها به حفره بینی افزایش یابد. همچنین متوجه خواهید شد که مایع داخل دهان شما با جویدن مواد معطر حس بویایی شما را شما آزاد می کند.
  • ادویه ها را از قفسه ادویه خود پایین بیاورید و هر کدام را با حالت دربسته بو کنید. این کار را چند بار در هفته با تمام ادویه های خود انجام دهید. توصیه می شود که از ادویه جات تا حد ممکن تازه استفاده کنید. ادویه های قدیمی بیش از یک سال را بیرون بریزید و ادویه های تازه بخرید. در طی یک هفته، هر ادویه ای را با چشمان بسته بو کنید و سعی کنید که تشخیص دهید کدام ادویه است. یادگیری بوی هر ادویه باعث گسترش واژگان بینی شما می شود.
  • هنگام جویدن، غذا را به دور دهان خود حرکت دهید تا گرم شود. این کار باعث می شود رایحه های بیشتری آزاد شود تا توسط بویایی شما پردازش شود.

مگ تک

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.