Take a fresh look at your lifestyle.

قوم عاد در کدام شهر بودند و چگونه هلاک شدند؟

حتما اسم قوم عاد را شنیده اید، قومی که چندین مرتبه از آنها در قرآن یاد شده، قبیله ای نیرومند و ثروتمند که به توانمندی خود افتخار می کردند. داستان قوم عاد در قرآن به عنوان پند و ارزی برای افراد روایت شده است. اما شاید برای شما جالب باشد که بدانید قوم عاد در کدام شهر بودند و چگونه هلاک شدند. برای اینکه بخوبی متوجه شوید قوم عاد چه کسانی بودند، سرزمین قوم عاد کجاست، عذاب قوم عاد در قرآن به چه شکل بیان شده و سرانجام قوم عاد چه شد، این مطلب را تا انتها دنبال کنید.

شهر قوم عاد کجاست

برخی شهر قوم عاد را سرزمین احقاف بین عمان و یمن یا عمان و حضرالموت می دانند. احقاف به معنی شن های روان است که در اثر وزش باد در بیابان روی هم انباشته می شود و گفته می شود احقاف به شکل یک ریگستان بوده است.

اما خیلی از منابع ارم را شهر تاریخی قوم عاد می دانند و معتقدند که ارم شهر گمشده ای در شبه عربستان و نزدیکی شهر اوبار است که در توصیف آن آمده همانند بهشت از کاخ های طلا و نقره ساخته شده بود و نهرهایی از زیر آنها جاری بود.

ستون هایی که از شهر ارم قوم عاد به جا مانده از وجود کاخ و بناهای عظیم در این شهر خبر می دهد.

در سوره فجر نیز به شهر قوم عاد یعنی ارم اشاره شده و آنرا شهری عظیم با عمارات ستون دار توصیف نموده که مانند آن ساخته نشده است.

گفته می شود قوم عاد بت پرستی را به عنوان یک سرگرمی برای خود ادامه می دادند و به امید اینکه جاودانه خواهند ماند، در زیر زمین مخزن های آب درست کرده بودند.

سرگذشت قوم عاد

عاد از ریشه عود به معنی بازگشت به چیزی بعد از انصراف از آن می باشد. قوم عاد از نژاد عرب، بعد از قوم نوح و مردمی نیرومند و توانمند از نسل عاد بن عوص بودند که در جنوب جزیره العرب و در شهر احقاف (بین عمان و یمن) زندگی می کردند.

برخی قوم عاد را یکی از اولین قبایل عرب می دانند که متشکل از 10 یا 13 قبلیه فرعی بوده است. ذات المعاد لقب قوم عاد است که به جهت نفوذ این قوم به کوه ها و ساختن کاخ های برافراشته بر روی ستون های سنگی به آنها نسبت داده شده بود.

نام قوم عاد 24 مرتبه در قرآن ذکر شده و گفته می شود نام عاد، اسم بزرگ این قوم بوده است.

در مورد اینکه قوم عاد چگونه هلاک شدند، در قرآن و روایات مختلف آمده که قوم عاد از نعمت و فراوانی برخوردار بودند، افرادی غول پیکر با قدرت بدنی بالا به اندازه درخت نخل بودند، دارای ثروت فراوان و عمر طولانی بودند و سرزمین آنها بسیار حاصلخیز بود، کاخ و خانه های سنگی باشکوه برای خود ساخته بودند دارای نخلستان هایی سرسبز و آباد بودند که در هیچ سرزمین مانند آن یافت نمی شد.

آنها از این قدرت و ثروت به خود می بالیدند. خداوند حضرت هود (ع) را برای پیامبری و هدایت آنها به سوی اسلام برانگیخت، اما قوم عاد سرباز زدند، دعوت حضرت هود را نپذیرفتند و به شرک و بت پرستی خود ادامه دادند و به هود نسبت جنون دادند، حضرت هود به موعظه و اندرز برای نجات قوم عاد پرداخت و آنها را از عذاب الهی بیم داد. اما قوم عاد همچنان به رفتار خود ادامه دادند، تا جایی که مورد غضب خداوند قرار گرفتند. خداوند به مدت 7 سال سرزمین قوم عاد را از باران محروم کرد و گرما، خشکسالی و قحطی سرزمین قوم عاد را فرا گرفت.

هلاک قوم عاد

در مورد سرگذشت و نحوه هلاکت قوم عاد گفته می شود؛ بعد از خشکسالی و قحطی که در اثر قهر الهی سرزمین قوم عاد را فرا گرفته بود، مردمان عاد دست به دعا برداشتند و برای بارش باران دعا کردند، تا اینکه ابر سیاهی در آسمان مشاهده کردند و گمان کردند ابر رحمت و بارش است، اما حضرت هود به آنها گفت این ابر عذاب الهی می باشد که بسیار دردناک و کشنده است. به مدت 7 روز بادی سهمگین و نابود کننده بر سرزمین قوم عاد وزید و به غیر از حضرت هود و افراد همراهش، همه مردمان قوم عاد و خانه های آنها با خاک یکسان شد.

سوره هایی که به نام پیامبران می باشند

(سوره فصلت آیه 16) به قوم عاد و نحوه هلاک این قوم اشاره دارد:

فَأَرْسَلْنَا عَلَیهْمْ رِیحًا صَرْصَرا …

(سرانجام تندبادى شدید و هول انگیز و سرد و سخت بر آنها فرستادیم …)

عذاب الهی به شکل تندبادی شدید و بی باران بر قوم عاد نازل شد که همه چیز را خرد و نابود می کرد و کاخ های سنگی و عظیم قوم هود را به ماسه هایی روان و نرم تبدیل کرد.

مگ تک

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.