Take a fresh look at your lifestyle.

چه مواد غذایی متابولیسم بدن را بالا می‌برند؟

مواد غذایی که باعث بالا بردن متابولیسم بدن می شوند

در طی چرخه متابولیسم، کالری‌ های موجود در غذا و نوشیدنی‌ ها با اکسیژن ترکیب می‌ شوند تا انرژی مورد نیاز بدن را تامین کنند. کند بودن متابولیسم بدن منجر به کالری‌ سوزی کمتری می‌ شود که خود موجب ذخیره‌ ی هر چه بیشتر آن به صورت چربی در بدن می‌ گردد. برعکس، در متابولیسم سریع، کالری‌ سوزی خیلی سریع رخ می‌ دهد. به همین دلیل است که برخی افراد با وجود این که زیاد غذا می‌ خورند اما افزایش وزن پیدا نمی‌ کنند. نرخ متابولیسم بالاتر انرژی بیشتری برای بدن شما فراهم می‌ کند، گردش خون را در بدن بهبود می‌ بخشد و خون را از سموم موجود در بدن پاکسازی می‌ کند. اما چه مواد غذایی باعث افزایش متابولیسم بدن می شود؟ برای دانستن این مطالب در این پست با ما همراه باشید.

مواد غذایی افزایش دهنده متابولیسم بدن

ریشاب چوخانی، بنیانگذار Naturevibe Botanicals می‌گوید: «فرآیند متابولیسم به مواد مغذی بستگی دارد که برای تامین انرژی تجزیه می‌ شوند. سوپرفودها در کنار داشتن یک رژیم غذایی متعادل، خواب کافی و ورش منظم،‌ نقش مهمی را در افزایش نرخ متابولیسم بدن ایفا می‌ کنند.

سوپرفودها غذاهایی هستند که سرشار از مواد مغذی و مواد معدنی می‌باشند به گونه‌ای که در یک رژیم غذایی معمول این میزان وجود ندارد. آن‌ ها حاوی مکمل‌ های گیاهی، آنتی اکسیدان‌ ها (مانند بتاکاروتن، ویتامین‌های A، C، E، فلاونوئیدها و سلنیوم)، پروتئین و اسیدهای چرب امگا 3 هستند. چوخانی سه سوپرفود برتر را معرفی می‌کند که متابولیسم بدن را افزایش می‌دهند.

اسپیرولینا برای افزایش متابولیسم بدن

اسپیرولینا نوعی جلبک سبز-آبی است. یکی از مشهورترین و محبوب‌ترین سوپرفودهای جهان، اسپیرولینا نام دارد که سرشار از مواد مغذی و آنتی اکسیدان‌ های مختلف است و می‌ تواند به افزایش متابولیسم بدن کمک کند. این سوپرفود حاوی 60 درصد پروتئین است و منبع فوق‌العاده‌ای از ویتامین‌ های A، K1، K2 و B12؛ آهن، منگنز و کروم می‌ باشد.

به عنوان یک منبع غنی از مواد مغذی گیاهی، فشار خون و کلسترول بالا را کاهش می‌دهد، گردش خون و سطح انرژی را افزایش می‌ دهد و موجب کاهش التهاب می‌ شود. برخی از مطالعات همچنین نشان می‌ دهند که اسپیرولینا دارای خواص ضد سرطان است و ممکن است در پیشگیری از ابتلا به سرطان دهان موثر باشد.

بالا بردن متابولیسم بدن با دانه‌های کتان

یکی دیگر از مواد غذایی که باعث افزایش متابولیسم بدن می شود، دانه‌های کتان است. قرن‌هاست که دانه‌های کتان به دلیل خواصی که برای سلامتی انسان دارند مورد توجه قرار گرفته‌اند. با گذشت زمان، مطالعات علمی نیز این خواص و فواید سلامتی را به اثبات رسانده‌اند. دانه‌های کتان کاربردهای متفاوتی دارند. به طور کلی دو نوع دانه کتان وجود دارد: قهوه‌ای و طلایی که هر دو سرشار از مواد مغذی هستند. یک قاشق غذاخوری از دانه کتان حاوی مقدار قابل توجهی پروتئین، فیبر و اسیدهای چرب امگا 3 است و همچنین انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی را دارد. دانه‌های کتان حاوی چربی‌های سالم هستند؛ به اثبات رسیده است که این چربی‌ها آنزیم‌های چربی‌سوزی را افزایش می‌دهند و منجر به کاهش وزن قابل توجهی می‌شوند.

می توانید برای افزایش سوخت و ساز بدن خود دمنوش بذر کتان تهیه و نوش جان کنید. به همین راحتی.

دارچین برای افزایش متابولیسم بدن

برخی از ادویه‌ها نیز فواید سلامتی بی‌شماری دارند که بهبود متابولیسم بدن کمک می‌ کنند. یکی از این ادویه‌ها دارچین است. از زمان مصر باستان در بسیاری از کشورها از این ادویه در غذاهای مختلفی استفاده کرده‌اند. دارچین به دلیل دارا بودن ترکیب متعدد مانند سینامالدئید، سینامات فواید سلامتی بی‌شماری دارد. از جمله این فواید می‌ تواند به خواص آن در مقابله با دیابت و سرطان اشاره کرد. دارچین می‌تواند به هضم غذا کمک کند، همچنین فعالیتی شبیه به انسولین در بدن دارد که خطر ابتلا به چندین بیماری را کاهش می‌دهد، به کاهش وزن کمک می‌کند، از فشار خون بالا جلوگیری می‌کند و در کنترل کلسترول و تسریع روند ترمیم موثر است.

کلام آخر

علاوه بر سه مواد غذایی برای بالا بردن متابولیسم بدن که در این مقاله به آن‌ها اشاره کردیم، مواد غذایی دیگری نیز وجود دارند که تاثیر فوق‌العاده‌ای بر متابولیسم بدن می‌گذارند. ازجمله این مواد غذایی می‌توان به پودر ماکا، دانه‌های چیا، چای سبز ماچا، انواع توت و غیره اشاره کرد. همه‌ی موادی که به آن‌ها اشاره کردیم را می‌توانید به راحتی در رژیم غذایی خود بگنجانید و با بالا بردن متابولیسم بدن سلامت خود را تضمین کنید.

مگ تک

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.