Take a fresh look at your lifestyle.

چرا هنگام ترس ضربان قلب زیاد می شود؟ چگونه آن را کنترل کنیم؟

دلیل افزایش ضربان قلب هنگام ترس

در دنیای کنونی با توجه به مشکلاتی متعدد در زندگی و کار و مشاغل، افرا بیشماری با ترس ناگهانی به دلایل متفاوت و در پی آن تپش قلب رنج میبرند. در این مقاله شما را با علت تپش قلب هنگام ترس و راههای کاهش و کنترل تپش قلب هنگام ترس آشنا میکنیم.

علل تپش قلب

قلب ما با پمپاژ باعث حرکت خون را در بدن میشود. روزانه نقریبا ۱۰ هزار لیتر خون توسط این پمپاژ درون رگهای خون هدایت می‌شود. طول مدت هر انقباض و انبساط قلب انسان حدود ۱ ثانیه است. ‌ قلب روزی صدهزار بار پمپاژ میکند.

تپش قلب به صورتهای مختلفی مانند کوبیدن، لرزیدن ، تپیدن حس می‌شود. تپش قلب با ضربان غیر عادی اغلب در قفسه سینه،گردن یا گلو همراه است. برخی میگویند قلبشان یکدفعه می‌ریزد یا بعضی گفته اند که قلبشان چند دقیقه تاپ‌تاپ می‌زند و دوباره به حالت طبیعی بر می‌گردد. بعضی از افراد تپش قلب به صورت دائم حس می‌شود. تپش قلب ممکن است نشاندهنده یک بیماری جدی باشد یا اهمیت خاصی نداشته باشد.

تپش قلب نشانه بیماری خاصی نیست ولی گاهی نشانه بیماری های خیلی مهم است. برخی از علل شایع تپش قلب اشاره میکنیم:

  • ایسکمی قلبی، بیماری های دریچه ای از جمله افتادگی دریچه میترال، نارسایی قلبی و آریتمی های قلبی.
  • ترس، استرس یا اضطراب، افسردگی
  • ورزش و فعالیت های بدنی
  • کافئین، نیکوتین، کوکائین
  • مشکلات غده تیروئید مانند کم کاری تیروئید، بیماریهای مربوط به ریه.
  • داروهایی که برای بیماری تیروئید، تنگی نفس، فشارخون یا آریتمی مصرف می‌شوند. بی‌خوابی، خستگی، کم‌ خونی، تب از دلایل مهم تپش قلب است.
  • تپش قلب در اثر ترس و استرس
    در افراد مبتلا به اضطراب، بیماران از احساس تپش قلب ناراضی هستند که در نوار قلب و هولتر ۲۴ ساعته هیچ مشکلی مشخص نشده و کاملا سالم گزارش میشوند.

رابطه ترس و تپش قلب، علت تپش قلب هنگام ترس

استرس و اضطراب، واکنش طبیعی بدن است که باعث افزایش سریع قدرت ضربان قلب میشود. بدن را برای گریز از آسیب‌ها و خطرها تحریک می‌کند. اضطراب و ترس در پیاده‌روی و دویدن فرد را برای فرار آماده می‌کند که واکنش طبیعی بدن است اما برخی اوقات مغز و بدن احساس اضطراب غیرطبیعی دارند.

ترس و استرس بر کیفیت زندگی افراد تأثیرگذار است. اضطراب شدید موجب افسردگی میشود. افرادی که دچار اختلالات عصبی و اضطراب در طول زندگی هستند، این افراد یکی از علائم افسردگی را دارند.

ضربان قلب بطور شدید در افرادی که دچار آسیب‌ها و مشکلات قلبی هستند و افرادی که دارای قلب سالم هستند اتفاق می افتد. در بسیاری از افراد ، ضربان شدید قلب یا تپش قلب شدید به‌ صورت خودبه‌خودی است. بسیاری از افراد برای مدت طولانی دچار استرس و اضطراب هستند و دارو تاثیر زیادی برای آنها ندارد.

آیا ترس با تپش قلب ارتباط دارد؟

تپش قلب و استرس باهم رابطه‌ دارند: ازطرفی تپش قلب علتش ترس باشد و در افرادی که از حملات استرس رنج می‌برند، تپش قلب بیشتر است.
تپش قلب ممکن است ناشی از استرس باشد یا اینکه بدون هیچ دلیل مشخصی رخ دهد و درواقع خودش موجب استرس شود. تپش قلب دلهره‌آور است باعث می‌شود مردم فکر کنند قلبشان مشکل دارد.

تشخیص ترس و بیماری قلبی

بهترین راه تشخیص ارتباط بیماری قلبی و اضطراب، کنترل و نظارت قلب است.کنترل قلب ضربان قلب را طی شبانه‌روز ضبط میکند.

اضطراب و ترس عواقبی مانند تپش قلب، احساس لرزش در قفسه سینه و تنگی نفس دارد که می توانند به قلب تان صدمه بزند. شما باید بتوانید ضربان قلب خود را کنترل کنید و از اثرات منفی اضطراب بر سلامت قلب کم کنید. اضطراب ضربان قلب را بالا برده  و با شروع انواع بیماری های قلبی ارتباط دارد.

در  ابتلا به اختلالات اضطرابی و ترس و تپش قلب ارتباط وجود دارد که توانسته فشار زیادی به قلب وارد کرده و خطر ابتلا به بیماری های قلبی را بالا ببرد.

خطر ابتلا به بیماری سرخرگ کرونر که شایع ترین بیماری قلبی است، در افراد مضطرب و پر از ترس و استرس بیشتر از سایرین بود. میان ابتلا به اختلالات اضطرابی و ترس و نارسایی قلبی ارتباط وجود دارد.

تپش قلب ناشی از ترس را چطور آرام کنید

در حمله ترس و وحشت، فرد تپش قلب و دردی در قفسه سینه خود حس میکند و علت آن بالا رفتن ضربان قلب است. حمله پانیک یا همان تپش قلب در اثر ترس با حمله قلبی متفاوت است

مشاوره برای کنترل تپش قلب ناشی از ترس

ابتدا کنترل اضطراب درونی است که عامل اصلی ایجاد تپش قلب است، توسط دوانکاو و مشاوره های خانواده  و یا مصرف داروهای ضدافسردگی و یا ترکیب هر دو روش تاثیرگذار است.

علاوه بر رفتار مشاوده، روش های دیگری هم هست که به مدیریت تپش قلب و رفع تپش قلب کمک کرده است. این روش ها به پایین آمدن تپش قلب کمک کرده و به مرور به شما استرس و ترس خود را مدیریت کرده و خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را کاهش میدهید.

ورزش و فعالیت بدنی در کاهش تپش قلب

فعالیت بدنی و ورزش به کنترل اضطراب و نگرانی کمک کرده است. کسانی که فعالیت بدنی زیادی دارند، در مقایسه با افرادی که فعالیت بدنی کمتری دارند بسیار ایمن تر هستند و کمتر درگیر استرس میشوند نسبت به افرادی که بدون تحرک هستند.

ورزش به کاهش ترس و استرس کمک کرده و ضربان قلب را در حالت استراحت کم میکند و از فاکتورهای مهم در سلامت قلب است. هر چه ضربان قلب در حالت استراحت پایین تر یعنی قلب عملکرد مؤثرتری دارد و بدن از سلامت قلبی عروقی بهتری برخوردار است.

ورزش راه مفیدی برای کنترل اضطراب و ترس است، اگر  درگیر بیماری قلبی باشید، برای سیستم قلبی عروقی بدن مفید است.

نفس عمیق بکشید

انجام مدیتیشن و ریلکس کردن مانند کشیدن نفس عمیق و کشش عضلات می تواند به کاهش ترس و پایین آمدن تپش قلب کمک کند. برای کشیدن نفس عمیق به یک مکان آرام بروید و به این شکل عمل کنید:

روی صندلی بنشینید یا روی زمین دراز بکشید و با بینی به آرامی نفس بکشید. دست خود را روی قفسه سینه ی خود بگذارید و همزمان با تنفس، دست های شما بالا می رودو نفس خود را به آرامی از دهان بیرون دهید. همچنین می توانید تکنیک های تنفس صحیح برای کاهش استرس را تمرین کنید.

پیاده روی کنید

پیاده‌روی به جریان خون کمک می‌کند و برای رفع و کنترل تپش قلب موثر است.

حواستان را پرت کنید

توجه بیش‌ازحد به ضربان قلب، تپش قلب را بدتر میکند. با انجام فعالیت‌هایی ذهنتان را منحرف کنید، آشپزی کنید و موزیک گوش دهید یا با دوستانتان گفتگو کنید.

نفس‌کشید‌نتان را کنترل کنید

تنفس صحیح بسیار اهمیت دارد. آرام و کنترل‌شده نفس بکشید از تنفس سریع جلوگیری کنید.

کافئین و چای را کم کنید

قهوه و چای و کافئین اکثر افراد مبتلا به تپش قلب را دچار ترس میکند. روزی یک فنجان قهوه مسئله ای نیست ، اما اگر بیشتر شود، تپش قلب و ترس را بیشتر خواهد کرد.

آب بنوشید

نوشیدن آب، تسکین‌دهنده‌ طبیعی است. آب خنک اثر آرامش‌بخشی دارد. با نوشیدن آب، ضربان قلب کاهش پیدا میکند. اگر از قبل سابقه ترس و استرس دارید هیچ‌کدام از این روشها تپش قلب را قطع نمیکنند. افرادی که سابقه‌ حملات ترس و استرس داشته باشند، بیشتر مستعد ابتلا به تپش قلب میباشند.

مگ تک

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.