Take a fresh look at your lifestyle.

واکر بهتر است یا عصا؟ (برای سالمندان، معلولان و بیماران)

هر چه پیر می شویم استخوان هایمان شکننده تر شده و درد در مفاصل هم بیشتر می شود. این عامل موجب می شود مانند سابق توان حرکت نداشته و زندگی روزمره مان با مشکل رو به رو شود. راه رفتن در دوران پیری و کهنستالی بدون کمک افراد و البته با استفاده از تجهیزات پزشکی مدرن؛ ساده تر شده. از عصا گرفته تا واکر، رولاتور و ویلچیر! در این مطلب قصد داریم تفاوت های میان عصا و واکر را بررسی کنیم تا متوجه شویم که واکر بهتر است یا عصا؟

مطالب پیشنهادی: حرکات ورزشی برای تقویت مچ پا

عصا بهتر است یا واکر؟

وسایل کمک کننده حرکتی مانند عصا یا واکر به افرادی که ضعیف هستند و مشکلات تعادلی دارند کمک می کنند تا در امنیت بیشتری راه بروند. این وسایل در واقع جلوی افتادن و آسیب دیدن را می گیرند. وسایل کمک کننده حرکتی زیادی وجود دارند. پس خیلی مهم است که حتما با یک مشاور صحبت کنید و بهترین مورد را که متناسب با نیازتان است انتخاب کنید.

 دو موردی که همواره به عنوان وسیله کمک کننده حرکتی توسط متخصصان توصیه می شود واکر و عصاست. اگر می خواهید بین این دو وسیله همانی را انتخاب کنید که برای شما بهتر است باید ویژگی ها و کاربرد هر کدام را خیلی دقیق بررسی کنید.

در پاسخ به سوال عصا بهتر است یا واکر؛ می توان گفت عصا و واکر هر کدام مزایا و معایب خودشان را دارند. مهم ترین تفاوت این دو وسیله حرکتی در این است که عصا نمی تواند به اندازه واکر ایستایی و تعادل ایجاد کند. در عین حال واکر هم نمی تواند مانند عصا توانایی حرکت به شخص بدهد. در حین انتخاب هر کدام از این دو وسیله برای حرکت، حتما فاکتورهای زیر را در نظر داشته باشید. عصاها معمولا 25% و بعضی نمونه های واکر تا 50% از وزن بدن را تحمل می کنند.

معمولا در موارد زیر به ناچار باید از عصا و یا واکر استفاده کنیم :

  1. زمانی که احتمال افتادن شما در حین راه رفتن زیاد باشد.
  2. وقتی درد فزاینده ای در زمان حرکت داشته باشید. علت چنین دردی می تواند بیماری نظیر آرتروز باشد.
  3. وقتی در حین راه رفتن به شکل قابل مشاهده ای می لنگید.

مطالب پیشنهادی: علت پا درد در شب

واکر چیست؟

واکر ها معمولا زمانی استفاده می شوند که هر دو طرف بدن مشکل حرکتی داشته باشد. این در حالی است که عصا برای مشکلات حرکتی یک طرف بدن بهتر و قابل استفاده تر است.

واکر ها فریم های آهنی خاصی هستند که به افرادی که تعادل کافی در راه رفتن و حرکت ندارند کمک می کنند. واکر ها می توانند به راحتی بیاستند چون چهار پایه دارند. این وسیله ها معمولا بسیار سبک بوده و خیلی هم راحت جا به جا می شوند. البته که بسیاری از مدل های به روز موجود در بازار خیلی راحت جمع می شوند تا نگه داری از آنها در خانه های کوچک امروز راحت تر هم باشد. ارتفاع واکر ها را می توان با توجه به قد افراد تنظیم کرد.

 واکر ها برای محیط های صاف طراحی شده اند. بنابراین اگر نیاز دارید از پله ها بالا و پایین بروید عصا برای شما مناسب تر است. در هر حال حال با عصا هم باید خیلی مراقب پله ها باشید.

انواع واکر

1. واکر استاندارد

یکی از ساده ترین مدل های واکر موجود در بازار که تقریبا در هر فروشگاهی پیدا می شود واکر استاندارد است. این مدل چهار پایه و دو دسته دارد.

فرد استفاده کننده با برداشتن هر قدم واکر را بلند کرده و روی زمین می گذارد و این گونه خیلی راحت قدم به قدم راه می رود. این مدل از واکر ها برای مسافت های کوتاه و استفاده روزمره عالی هستند. باید بدانید که مهم ترین کاربرد واکر استاندارد ایجاد بالانس و جلوگیری از افتادن افرادی است که در حین ایستادن و راه رفتن تعادل کافی ندارند. بیشتر واکر های استاندارد قابلیت تنظیم ارتفاع متناسب با قد شخص و تا شدن دارند تا نگه داری و جا به جا کردن شان در وسایل نقلیه ای مانند ماشین راحت تر باشد.

مطالب پیشنهادی: کمبود چه چیزی باعث گرفتگی عضلات می شود؟

2. واکر های جلو چرخ دار

یک نمونه دیگر از انواع واکر ها، جلو چرخ دار ها هستند. این مدل دقیقا شبیه به واکر استاندارد است با این تفاوت که به جای دو پایه جلویی دو چرخ دارد. دقیقا همان ویژگی که از نامش پیداست. این واکر ها در دو پایه جلویی چرخ، اما در دو پایه عقبی پایه های استاندارد ثابت دارند. چنین مدل هایی برای کسانی مناسب است که توانایی بلند کردن و جا به جایی واکرهای استاندارد را ندارند. افراد استفاده کننده از این واکر تمام وزن خود را روی این وسیله می گذارند. چرخ ها در این شرایط کمک می کنند تا واکر به سمت جلو حرکت کند و پایه های ثابت هم در نقش نگه دارنده هستند تا واکر سر نخورد و فرد را به زمین نیاندازد.

3. واکر چهار چرخ یا رولاتور

نام دیگر واکرهای چهارچرخ، رولاتور است. راحت ترین وسیله های حرکتی همین واکرهای چهار چرخ هستند. چرا که فرد اصلا نیازی به بلند کردن شان ندارد. اما از سوی دیگر راه رفتن با رولاتورها کمی سخت است. چرا که با قرار دادن وزن بر این وسیله، چرخ ها روی زمین سر می خورند و ممکن است فرد تکیه دهنده تعادلش را در چنین شرایطی از دست بدهد. برخی از رولاتورها جایی برای نشستن و ترمز هم دارند.

4. واکر ایستاده

ممکن است در نگاه اول رولاتور و واکر ایستاده کاملا شبیه هم باشند اما در واقع بسیار متفاوت هستند. در واکر های ایستاده دسته ها خیلی بالاتر از رولاتورها هستند؛ تقریبا جایی در موازات با آرنج! به همین خاطر نیازی نیست برای راه رفتن با واکر های ایستاده خم شوید. واکر های ایستاده حالت بهتری برای راه رفتن و تعادل دارند.

مطالب پیشنهادی: خواص ماساژ کف پا با روغن زیتون

عصا چیست؟

عصا هم گونه ای دیگر از وسایل کمک کننده حرکتی است که منجر به حمایت و ایجاد تعادل در افراد می شود. در عین حال عصا یکی از بهترین وسیله ها برای حرکت کردن در بازه زمانی پس از عمل جراحی است. با کمک این وسیله هم می توان حرکت کرد و هم می توان به بدن زمان داد تا کم کم بهبود پیدا کند.

عصا هم مانند واکر در نمونه ها، سایزها و حتی مدل های متفاوت دسته عرضه می شود. پس انتخاب عصای مناسب هم به نیازهای شما بستگی دارد.

یک عصای استاندارد تک نقطه ای نمی تواند بالانس و تعادل بالایی ایجاد کند. اما عصاهای چهار نقطه ای بیشترین میزان تعادل را ایجاد می کنند. البته که در این میان واکر ها بیشترین میزان تعادل را دارند. شما باید بسته به میزان توانایی و بالانس بدن خود یکی از این نمونه ها را انتخاب کنید.

تنها زمانی می توانید واکر را به عصا تغییر دهید که حس کنید تعادل بدن تان بهتر شده و دیگر به حمایت آن چنانی واکر نیازی ندارید. در نظر داشته باشید که نمی توان به عصا مانند واکر تکیه داد. عصا تنها راهی است برای متصل ماندن به زمین. پس اگر حس می کنید تعادل تان بهتر شده و واکر فقط جلوی دست و پایتان را می گیرد، وسیله حرکتی خود را از واکر به عصا تغییر دهید.

انواع عصا

1. عصای تک نقطه ای

استاندارد ترین مدل عصا، تک نقطه ای است. این مدل در یک نقطه پایه حمایتی داشته و معمولا در همین قسمت پایه نگه دارنده ای دارد که تعادل فرد را بیشتر کرده و از سر خوردن جلوگیری می کند. عصا های تک نقطه ای در جنس ها و مدل های دسته متفاوت عرضه می شوند.

2. عصای چهار چند نقطه ای

این مدل از عصاها چهار پایه در انتها دارند. بنابراین می توانند به راحتی و بدون تکیه دادن بیاستند و بهترین تعادل را در میان انواع مدل های عصا برای فرد ایجاد کنند. ارتفاع این عصاها معمولا با توجه به قد افراد قابل تنظیم است.

3. عصاهای سه نقطه ای

درست مانند عصاهای سه نقطه ای؛ این مدل ها هم تعادل عالی داشته و می توانند بدون تکیه دادن بیاستند. البته به جای داشتن چهار پایه در انتها، سه پایه دارند. میزان تعادل عصاهای سه نقطه ای از چهار نقطه ای کمتر است.

4. عصاهای صندلی شو

این عصاها در واقع همان مدل های عادی هستند که بخشی اضافه به آنها وصل شده است. در واقع اگر فرد مدتی طولانی با این عصاها راه برود و خسته شود می تواند این بخش اضافه را باز کرده و از آن به عنوان صندلی موقتی برای نشستن استفاده کند.

بهترین مدل دسته برای عصاها کدام است؟

بهترین و پرطرفدارترین دسته ها برای عصا انواع فومی هستند که دست به آنها می چسبد. اگر مشکل مفاصل دارید از دسته های استفاد کنید که مدل ارگونومیک دارند. عصاها معمولا دسته های قابل تعویض هم دارند.

برای حرکت در خانه عصا بهتر است یا واکر؟

اگر از واکر برای درون منزل استفاده می کنید حتما باید چند فاکتور را در نظر داشته باشید. اول اینکه فرش هایی که خیلی پرز دارند می توانند موجب چسبیدن واکر شده و حرکت را برای شما سخت کنند. دوم اینکه چهار چوب های در که خیلی کوچک بوده برایتان دردسرساز خواهند شد. ایده آل ترین حالت حرکت در خانه با از بین بردن موانع ایجاد می شود. یعنی باید مسیری بدون مشکل برای حرکت و دور زدن فراهم باشد. در این مواقع عصا می توان بیشترین کاربرد را داشته باشد.

خلاصه :

واکرها وزن بیشتری از بدن را تحمل می کنند. پس برای کسانی توصیه می شوند که مشکلات تعادلی و حرکتی پیشرفته تری دارند. بنابراین اگر بیماری هایی نظیر آرتروز، پوکی استخوان، M.S.، یا حتی پارکینسون دارید که حرکت کردن را برای به شما به صورت بالقوه مشکل می کنند واکر برای شما بهتر است.

اما اگر می خواهید قابلیت حرکت تان را بهبود ببخشید عصا گزینه بهتری برای شماست. چرا که قابلیت حمل و توان حرکت شما با استفاده از عصا بیشتر می شود.

در نظر داشته باشید که اگر احتمال افتادن شما بالاست واکر برایتان بهتر است. در هر صورت پیشنهاد می کنم اگر برای خرید هر کدام از این وسیله ها شک دارید با پزشک متخصص مشورت کرده و از نظرات آنها هم بهره مند شوید.

مگ تک

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.