Take a fresh look at your lifestyle.

آیا مصرف قرص اسپیرونولاکتون برای درمان جوش صورت مفید است؟

بسیاری از افراد در حین دوران بلوغ، جوش صورت را تجربه کرده اند. در برخی آدم ها جوش صورت تنها محدود به دوران بلوغ نیست و در بزرگسالی نیز ادامه پیدا می کند. از این جهت، به این نوع جوش های ادامه یابنده،  آکنه ی بزرگسالی نیز گفته می شود. آکنه ی دوران بزرگسالی در خانم ها حتی می تواند تا دهه ی سوم و اوایل دهه ی چهارم فرد ادامه پیدا کند و آزار دهنده و ناخوشایند باشد.
این نوع آکنه می تواند به صورت جوش های کیست مانند و دردناک ظاهر شود که در خانم ها در هنگام دوران قاعدگی با افزایش شدت و تورم بیشتر جوش ها همراه است. در این مطلب قصد داریم بدانیم آیا مصرف قرص اسپیرونولاکتون برای درمان جوش صورت مفید است؟

همچنین بخوانید: آشنایی با قرص لتروزول

مصرف قرص اسپیرونولاکتون برای درمان جوش صورت

درمان های مختلفی برای جوش صورت وجود دارد. آنتی بیوتیک ها و ایزوترتینوئین (راکوتان) و همچنین اسپیرونولاکتون داروهایی هستند که در درمان آکنه موثر واقع شده اند.

عوامل موثر بر جوش صورت

عوامل مختلفی ممکن است یک فرد را مستعد جوش زدن کند؛ به طور کلی کسانی که پوست چرب تری دارند بیشتر جوش می زنند چرا که محیط مناسبی برای رشد پاتوژن ها روی پوست خود دارند. عوامل ژنتیکی ، اختلالات هورمونی، استرس، تغذیه و کشیدن سیگار و … نیز می تواند در بروز آکنه تأثیر بسزایی داشته باشد.

علت ایجاد جوش های بزرگسالی با آکنه ی دوران بلوغ متفاوت است. آکنه در دوران بزرگسالی به علت عدم تعادل در هورمون ها ایجاد می شود. در واقع دراین حالت میزان هورمون های مردانه یعنی اندروژن ها نسبت به هورمون زنانه یعنی استروژن افزایش پیدا می کند. اندروژن ها باعث افزایش ترشحات غدد سباسه که از عوامل اصلی ایجاد جوش هستند می شود. غدد سباسه روی صورت به فراوانی یافت می شوند.

همچنین بخوانید: 5 درمان طبیعی برای جوش صورت

مصرف اسپیرونولاکتون  برای جوش صورت

درمان های مختلفی برای جوش صورت وجود دارد. یکی از داروهایی که در درمان آکنه ی بزرگسالی مؤثر است، قرص اسپیرونولاکتون است. اسپیرونولاکتون یک داروی ادرار آور است که در درمان فشار خون، بیماری های قلبی، کلیوی و کبدی استفاده می شود، اسپیرونولاکتون هم چنین دارای اثرات آنتی اندروژنی است و از این رو می تواند در تعادل هورمون های بدن نقش داشته باشد و به برطرف شدن جوش های صورت و کمتر شدن التهاب پوست کمک کند. به علاوه اسپیرونولاکتون می تواند با اثرات ضد اندروژنی خود به کاهش ریزش مو در زنان کمک کند و باعث ضخیم تر شدن موها شود.

میزان مصرف و عوارض جانبی اسپیرونولاکتون 

دوز اسپیرونولاکتون بسته به نیاز بیمار می تواند بین 25 میلی گرم تا 200 میلی گرم در روز متغیر باشد. از این رو لازم است بیمار جهت مصرف دوز مناسب دارو با پزشک خود مشورت نماید.

عوارض جانبی اسپیرونولاکتون شامل عوارض گوارشی مثل درد شکم، استفراغ، سرگیجه و  سردرد، تشنگی و خشکی پوست و احساس ضعف در عضلات می باشد. هم چنین این دارو می تواند باعث به هم خوردن نظم دوران قاعدگی، احساس سنگینی و دردناک شدن سینه ها و بزرگی سینه ها شود. این دارو از آنجا که ادرارآور نیز هست باعث پرادراری هم می شود.

برای کاهش عوارض گوارشی اسپیرونولاکتون می توان آن را همراه غذا مصرف کرد. و برای آنکه هنگام مصرف این قرص مجبور به بیدار شدن از خواب شب هنگام نشویم توصیه می شود دوز مناسب آن صبح و یا نهایتاً عصر مصرف شود.

نکته ی مهم در مصرف اسپیرونولاکتون این است که این دارو در طول زمان مؤثر خواهد بود و بنابراین مصرف مرتب و طولانی مدت دارو باید مدنظر فرد قرار بگیرد. هم چنبن آزمایش های دوره ای نیز با مشورت پزشک باید در طول مصرف دارو برای فرد انجام شود.

مگ تک

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.