۳۸ دانستنی جالب و سرگرم‌کننده در مورد کوالاها (تحقیق در مورد کوالا برای کودکان)

در این نوشته قصد داریم 38 دانستنی درباره ی کوالا این حیوان بامزه و دوست داشتنی در اختیار شما قرار دهیم که می توانید از آن به عنوان تحقیق در مورد کوالا برای کودکان استفاده کنید. کوالاها جانوران کیسه‌داری هستند که عمدتاً در استرالیا و بر روی درختان زندگی می‌کنند. این حیوانات کوچک، خزدار و بامزه تنها بازماندگان خانواده‌ی کیسه خرسان هستند و گفته می‌شود که مربوط به خانواده‌ی وامبت‌ها می‌باشند. آیا می دانستید علت اینکه کوالاها زیاد می خوابند این است که انرژی مصرف نکنند؟!

کوالا حدود 60 تا 85 سانتی‌متر (24 تا 33 اینچ) طول و تقریباً 14 کیلوگرم (31 پوند) وزن دارد. این جانوران عموماً تنها و در میان درختان انتخاب شده‌ای زندگی و حرکت می‌کنند.  به دلیل ظاهر متمایزی که دارند، کوآلاها را نماد حیات وحش منحصر به فرد استرالیا می‌دانند. آیا می‌خواهید دانستنی‌های جالب دیگری در مورد این جانوران خزدار بدانید؟ پس، این مقاله را به هیچ وجه از دست ندهید. همچنین از مقالات تحقیق در مورد فیل برای کودکان و تحقیق درباره دلفین ها نیز دیدن نمایید.

آیا کوالاها نوعی خرس هستند؟

خیر، کوالاها خرس نیستند. کوالاها نیز مانند کانگوراها، فرزندانشان را در کیسه‌های شکمی خود حمل می‌کنند. از آنجایی که شبیه به خرس‌ های پشمالو هستند، به اشتباه با نام خرس‌های کوالا نیز شناخته می‌شوند. با این وجود، کوالا یک جانور کیسه‌دار است و نام علمی آن، phascolarctos cinereus است. 

خرس‌های کوالا را در کجا می‌توان یافت؟

کوالاها اساساً در استرالیای شرقی و جنوبی، کوئینزلند، نیو ساوت ولز، ویکتوریا و جنوب استرالیا دیده می‌شوند. این حیوانات بامزه معمولاً در جنگل‌های اکالیپتوس زندگی می‌کنند. بدن بی‌دم و تپل، چشمان زرد رنگ، بینی گرد و سیاه رنگ، صورت بزرگ گرد و گوش‌های کرکی بزرگ باعث می‌شوند تا این حیوانات بامزه، منحصر به فرد به نظر برسند. 

کوالاها چه می‌خورند؟

کوآلاها گیاه‌خوار هستند و از برگ‌های انواع خاصی از درختان اکالیپتوس تغذیه می‌کنند. رژیم غذایی روزانه‌ی آن‌ها شامل حدود 1/3 کیلوگرم (3 پوند) برگ اکالیپتوس است. کوالاها دارای کیسه روده و کور روده‌ی بلندی هستند که حدود 2 متر یا هفت فوت طول دارد. در روده‌ی این حیوان نوعی باکتری مفید و همزیستی وجود دارد که مواد سمی و تانین‌های موجود در برگ‌ها را از بین می‌برد تا عمل هضم راحت‌تر انجام شود. آن‌ها همچنین برای کمک به هضم برگ‌های اکالیپتوس، گل و خاک هم می‌خورند. 

انگشتان و پنجه‌های قوی به آن‌ها کمک می‌کند تا شاخه‌ها را بگیرند. از آنجایی که کوالاها بدغذا هستند، گاهی‌اوقات یافتن غذا به تنهای برای آن‌ها دشوار می‌شود. همچنین، چون رژیم غذایی کوالاها دارای مواد مغذی کمی است و انرژی کمی را برای آن‌ها تامین می‌کند، این جانوران بامزه برای ساعت‌ها زیر سایه درختان می‌نشینند یا می‌خوابند. آن‌ها تا 18 ساعت در روز می‌خوابند. 

38 واقعیت جالب در مورد کوالاها برای کودکان

دانستنی درباره کوالادر ادامه، 38 دانستنی درباره کوالا ها را بیان می‌کنیم. 

  1. کلمه‌ی کوالا به معنی «آب‌نخور» است. این طور گفته می‌شود کوالاها آب مورد نیاز خود را از رطوبت برگ‌های اکالیپتوس تامین می‌کنند. در نتیجه، به ندرت آب می‌خورند. 
  2. فسیل‌های کشف شده‌ی کوالا در استرالیا مربوط به 20 میلیون سال پیش است. 
  3. کوالاها را می‌توان به سه گونه‌ی مشخص تقسیم کرد: کوالا کوئینزلند (adustus)، کوالا نیو ساوت ولز (cinereus) و کوالا ویکتوریایی (victor). 
  4. گفته می‌شود که اندازه‌ی مغز کوالاهای امروزی نسبت به اجدادشان کاهش یافته است تا خود را با انرژی کمی که از رژیم غذایی دریافت می‌کنند، تطبیق دهند. 
  5. کوالاها حیوانات شب‌زی هستند. آن‌ها در طول روز می‌خوابند و در شب برای غذا جستجو می‌کنند. 
  6. اگرچه کوالاها، اکثر اوقات، جانوران آرامی هستند اما هرزگاهی صداهای بلندی نیز از خود تولید می‌کنند. 
  7. یک دانستنی جالب درباه کوالا این است که اثر انگشت کوالا تقریباً شبیه به اثر انگشت انسان‌هاست. 
  8. آن‌ها چنگال‌های تیزی دارند که به آن‌ها در بالا رفتن از درخت کمک می‌کند. 
  9. کوالاها میزان سوخت و ساز پایینی دارند چرا که رژیم غذایی سرشار از فیبر آن‌ها دارای حداقل مقدار مواد مغذی است.
  10. از آنجایی که کوالاها نمی‌توانند چربی زیادی در بدن خود ذخیره کنند، اکثر اوقات می‌خوابند تا انرژی خود ذخیره نمایند. 
  11. آن‌ها دارای گوش‌های بلند، نرم و خزدار با موهای سفید در نوک، چشمان مهره‌ای و بینی چرمی هستند. دهان کوچک آن‌ها به طور کامل باز می‌شود. 
  12. کوالاها، دو انگشت شست در پنجه جلویی خود دارند. و تمام انگشتانشان پایشان دارای چنگال‌های منحنی و تیزی هستند. 
  13. آن‌ها تنها جانوران کیسه‌دار بدون دم هستند.
  14. در کنار توانایی بالا رفتن از درخت، آن‌ها همچنین برای قدرت شنیداری و بویایی بسیار قوی خود نیز شناخته می‌شوند. 
  15. آن‌ها برای برقراری ارتباط با یکدیگر، صدای ناله و خرخر تولید می‌کنند. 

دانستنی درباره تولیدمثل کوالاها

دانستنی درباره کوالا

  1. کوالای نر را Buck (جفتک) و کوالای ماده را doe (مادینه) می‌نامند.
  2. کوالاهای نر حدود 50 درصد بزرگ‌تر از کوالاهای ماده هستند و یک تکه‌ی بزرگ مشکی رنگ در وسط سینه‌ی آن‌ها وجود دارد. کوالای ماده نیز این تکه مشکی رنگ را دارد اما کوچک‌تر است. کوالاها از این تکه برای نشانه‌گذاری قلمروهای درختی خود استفاده می‌کنند. 
  3. کوالا معمولاً جانورانی آرام و منزوی است؛ به استثنای فصول باروری. 
  4. آن‌ها در تابستان باردار می‌شوند و هر بار تنها یک بچه می‌آورند که به آن «جوییـ گفته می‌شود. 
  5. دوران بارداری کوالای ماده، 35 روز است. 
  6. جویی‌ها هنگام تولد حدود 2 ساتی‌متر، تقریباً به اندازه‌ی یک آبنبات پاستیل، هستند و خز ندارند. به علاوه، هنگام زایمان، نابینا و ناشنوا است. 
  7. جویی‌های تازه متولد شده تا وقتی که خز آن‌ها رشد کند، حساس و ظریف هستند زیرا نمی‌توانند دمای بدن خود را تنظیم کنند. 
  8. جویی‌ها در کیسه‌ی شکمی مادر خود برای 5 تا شش ماه به رشد خود ادامه می‌دهند.
  9. کیسه‌ی شکمی کوالا، عقب‌دار است. 
  10. جویی‌ها برای شش هفته از اکالیپتوس آبکی و هضم شده‌ای که از مستقماً از مقعد مادر ترشح می‌شود، تغذیه می‌کنند. در واقع، تغذیه‌ی آن‌ها مستقیماً از مقعد مادر تامین می‌شود. 
  11. پس از از شیر گرفتن، آن‌ها از کیسه‌ی شکمی مادر خود بیرون می‌آیند. با این وجود، جویی‌ها همچنان تا حدود یک سالگی به پشت مادر خود می‌‌چسبند. 

واقعیت‌های دیگر در مورد کوالاها

  1. جالب است که کوالاها دارای نشیمنگاه قوی و محکمی هستند. آن‌ها در انتهای ستون فقرات خود، غضروف‌های قوی دارند که به کمک آن‌ها می‌توانند خانه‌های راحتی بر روی درختان اکالیپتوس برای خود بسازند.
  2. کوالاها می‌توانند تا 15 سال در حیات وحش و بیشتر از این در اسارت زندگی کنند. 
  3. زمانی که کوالاها تحت فشار و استرس هستند، مستعد کلامیدیا می‌باند. این بیماری موجب کوری می‌شود. در کوالاهای ماده نیز موجب ناباروری می‌شود. 
  4. اتحادیه‌ی بین‌المللی حفاظت از طبیعت (IUCN) در سال 2016، کوالاها را به عنوان گونه‌های آسیب‌پذیر فهرست‌بندی کرد. 
  5. دولت استرالیا، کوالاها را در فهرست گونه‌های در معرض خطر در سال 2012 قرار داد. 
  6. نگه داشتن کوالا به عنوان حیوان خانگی، غیرقانونی است.

آیا زندگی کوالا در معرض تهدید است؟

  1. بر اساس مطالعات، تعداد کوالاها بین 1984 تا 2012 حدود 28 درصد کاهش یافته است. 
  2. دولت استرالیا در آوریل 2012، کوالاها را به عنوان جانوران آسیب‌پذیر تحت قوانین EPBC فدرال، نیو ساوت ولز و کوئینزلند اعلام کرد. با این وجود، ویکتوریا و جنوب استرالیا در این فهرست قرار ندارند. 
  3. به دلیل جنگل‌زدایی، زیستگاه کوالا در حال از بین رفتن است. وقتی درختی نباشد، کوالاها برای پیدا کردن غذا بر روی زمین می‌ایند و خود را در معرض خطر قرار می‌دهند. 
  4. بین سال‌های 1920 و 1930، کوالاها به خاطر خزشان کشته شدند. در نتیجه، جمعیت آن‌ها از میلیون‌ها به صدها کاهش یافت و به یک گونه‌ی در حال انقراض در برخی از نقاط جهان تبدیل شدند. 
  5. به منظور جلوگیری از انقراض کامل آن‌ها، دانشمندان کوالاها را به جزایر کوچک‌تری منتقل کردند تا بقای آن‌ها تضمین شود. 
  6. اگرچه، تعداد زیادی کوالا وجود دارد اما زیستگاه آن‌ها به طرز چشمگیری به دلیل توسعه‌ی زمین‌های کشاورزی و شهرنشینی کاهش یافته است و در نتیجه، آن‌ها را در خطر انقراض قرار داده است. 

کلام آخر

کوالاها بامزه پشمالویی هستند. این حیوانات بامزه برای میلیون‌ها سال است که بر روی زمین زنگی می‌کنند. بسیاری از ما انسان‌ها عاشق این حیوانات دوست‌داشتنی هستیم. اما از بین رفتن زیستگاه اصلی آن‌ها به دلیل آتش‌سوزی مراتع و خشکسالی منجر به کاهش جمعیت کوالاها شده است. این حقایق را با فرزندان خود به اشتراک بگذارید و آن‌ها را با نیاز به حفاظت از این حیوانات بامزه آشنا کنید. 

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.