Take a fresh look at your lifestyle.

خواص انگور؛ خوردن زیاد انگور آیا ضرر دارد؟

انگور یک میان وعده خوشمزه و سریع هم در خانه و هم بیرون آن است. در این نوشته قصد داریم خواص انگور و مضرات آن را مورد بررسی قرار دهیم. انگور را می توانید در انواع و رنگ های مختلف پیدا کنید، از انگور عسگری، یاقوتی، سفید، سبز گرفته تا قرمز، سیاه، زرد و صورتی. آن ها در اشکال مختلفی نیز وجود دارند از کشمش گرفته تا ژله، کمپوت انگور، شربت انگور و آبمیوه. همچنین ممکن است انگور بی دانه یا دانه دار باشد.

انگور فواید و خواص زیادی برای سلامتی دارد که به دلیل مقادیر زیاد مواد مغذی و آنتی اکسیدان موجود در آن است.

در ادامه، خاصیت و مضرات انگور برای شما آورده شده است. با دانستن فواید و مضرات میوه انگور با آگاهی بیشتری آن را مصرف خواهید کرد.

خواص انگور برای سلامتی

مهمترین خواص انواع انگور در ادامه آورده شده است:

1. جدول ارزش غذایی انگور

انگور سرشار از چندین ماده مغذی مهم است. تنها 1 فنجان (151 گرم) از انگور قرمز یا سبز حاوی مواد زیر است:

کالری140
کربوهیدرات27 گرم
پروتئین1 گرم
چربی0/2 گرم
فیبر1/4 گرم
مس21 درصد از ارزش روزانه (DV)
ویتامین k18 درصد از DV
تیامین (ویتامین B1)9% از DV
ریبوفلاوین (ویتامین B2)8% درصد DV
ویتامین B68 درصد از DV
پتاسیم6٪ از DV
ویتامین C5% از DV
منگنز5 درصد از DV
ویتامین E2% از DV

همانطور که می بینید، انگور یکی از منابع غنی ویتامین K و مس است. مس یک ماده معدنی ضروری برای تولید انرژی است، در حالی که ویتامین K برای لخته شدن خون و سلامت استخوان ها حیاتی است.

انگور همچنین مقدار خوبی از ویتامین های گروه B مانند تیامین، ریبوفلاوین و B6 را دارد. هم تیامین و هم ریبوفلاوین برای رشد و توسعه مفید هستند، در حالی که B6 عمدتا برای متابولیسم پروتئین مورد نیاز است.

خلاصه: انگور حاوی ویتامین ها و مواد معدنی مهمی ازجمله مس و ویتامین B و K است.

فواید و مضرات انگور

بیشتر بخوانید: خواص هسته انگور

2. خواص انگور برای قلب

انگور ممکن است به شیوه های مختلف به سلامت قلب کمک کند.

خواص انگور برای کاهش فشار خون

یک فنجان انگور (151 گرم) حاوی 6% از مقدار مورد نیاز روزانه برای پتاسیم است. این ماده معدنی برای حفظ سطح فشار خون سالم ضروری است.

شواهد نشان می دهند که پتاسیم از طریق بزرگ کردن رگ ها و شریان ها به کاهش فشار خون کمک می کند. همچنین ممکن است به دفع سدیم و جلوگیری از باریک شدن رگ ها و شریان ها کمک کند، که در غیر اینصوت ممکن بود به افزایش فشار خون منجر شود.

با این وجود، بررسی 32 مطالعه مشخص کرد که مصرف پتاسیم بسیار کم و بیش از حد ممکن است منجر به بالا رفتن فشار خون شود. محققان توصیه می کنند که به توصیه مصرف روزانه 7/4 گرمی پایبند باشند.

خواص انگور برای کاهش کلسترول

ترکیبات موجود در انگور ممکن است با کاهش جذب کلسترول به محافظت از بدن در برابر سطح بالای کلسترول کمک کند. در یک مطالعه 8 هفته ای بر روی 69 نفر با سطح کلسترول بالا، خوردن 3 فنجان (500 گرم) از انگور قرمز در روز به کاهش سطح کلسترول LDL (بد) و کلی کمک کرد. با این وجود، انگور سفید اثر یکسانی را ندارد.

علاوه بر این، ثابت شده است که رژیم های غذایی سرشار از رسوراترول – یک آنتی اکسیدان موجود در انگور- مانند رژیم غذایی مدیترانه ای موجب کاهش سطح کلسترول می شوند.

خلاصه. ترکیبات موجود در انگور با کاهش فشار خون و سطح کلسترول به محافظت در برابر بیماری های قلبی کمک می کند.

3. انگور سرشار از آنتی اکسیدان است به خصوص پوست و دانه های انگور

آنتی اکسیدان ها، ترکیباتی هستند که به ترمیم آسیب سلولی ناشی از رادیکال های آزاد کمک می کند؛ رادیکال های آزاد مولکول های مضری هستند که باعث استرس اکسیداتیو می شوند. استرس اکسیداتیو با بیماری های مزمن زیادی مانند دیابت، سرطان و بیماری قلبی در ارتباط است.

انگور سرشار از چندین نوع آنتی اکسیدان و یکی از بهترین منابع آنتی اکسیدان است. بیشترین مقدار آنتی اکسیدان در پوست و دانه های انگور موجود است. با این وجود، فاکتورهای متعددی به مقدار آن تاثیرگذارند، ازجمله نوع، میزان رسیدن میوه، نحوه ذخیره سازی بعد از برداشت و فاکتورهای محیطی.

جالب اینجاست که این ترکیبات مفید حتی بعد از تخمیر نیز باقی می مانند، به همین دلیل است که شراب یک منبع آنتی اکسیدان به حساب می آید.

برخی از انواع انگور حاوی مقادیر بیشتری از آنتوسیانین ها هستند، دسته ای از فلاونوئیدها که به این میوه ها رنگ نارنجی، قرمز، آبی، صورتی و بنفش می دهند. مطالعات انسانی و حیوانی نشان می دهند که آنتوسیانین ها ممکن است به پیشگیری و درمان بیماری های قلبی و مغزی کمک کنند.

دیگر آنتی اکسیدان های مهم موجود در میوه عبارتند از رسوراترول و کوئرستین که از بدن در برابر بیماری های قلبی، سطح بالای قند خون و سرطان کمک می کند. انگور همچنین یکی از میوه های حاوی ویتامین C، بتاکارتن، لوتئین و اسید الاژیک هستند که همه جز آنتی اکسیدان های قوی محسوب می شوند.

خلاصه. انگورها سرشار از آنتی اکسیدان هستند که ترکیبات گیاهی مفید می باشند و از بدن در برابر بیماری های مزمن محافظت می کنند.

4. انگور دارای خواص ضد سرطانی است

آنتی اکسیدان های موجود در انگور می توانند در حفاظت از بدن در برابر برخی از انواع سرطان موثر باشند. رسوراترول یکی از آنتی اکسیدان های موجود در انگور است که به کاهش التهاب، جلوگیری از رشد و گسترش سلول های سرطانی در بدن کمک می کند.

در واقع، تاثیر آن در برابر سرطان های مختلف مورد بررسی قرار گرفته است. انگور همچنین حاوی آنتی اکسیدان های کوئرستین، آنتوسیانین و کاتچین است که ممکن است دارای اثرات مبارزه با سرطان باشند.

مطالعات آزمایشگاهی و حیوانی نشان می دهند که عصاره انگور ممکن است رشد و گسترش سلول های سرطان سینه و روده بزرگ را مسدود کند. علاوه بر این، یک مطالعه 2 هفته ای بر روی 30 نفر نشان داد که افراد بالای 50 سالی که در روز 3/0-1 پوند (150-450 گرم) انگور می خورند، کاهش نشانگرهای خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را تجربه کردند.

در حالی که مطالعات انسانی بیشتری مورد نیاز است، یک رژیم غذایی سرشار از آنتی اکسیدان مانند خوردن انگور با کاهش خطر ابتلا به سرطان در ارتباط است.

خلاصه. آنتی اکسیدان های موجود در انگور به رشد و گسترش چندین نوع سرطان کمک می کنند، اگرچه به مطالعات انسانی بیشتری برای اثبات نیاز است.

5. به حفاظت از بدن در برابر دیابت و کاهش سطح قند خون کمک می کند

انگورها حاوی 23 گرم قند در هر فنجان (151 گرم) هستند که ممکن است این سوال پیش آید که آیا گزینه مناسبی برای افراد دیابتی هستند یا نه. اگر به رتبه بندی شاخص گلیسمی (GI) آنها نگاهی بیندازید – معیاری که نشان می دهد یک ماده غذایی با چه سرعتی قند خون شما را افزایش می دهد – متوجه می شوید که بسته به نوع انگور در محدوده 49 الی 59 است.

به طور مشابه، تعریف GI پایین بسته به منبع متغیر است – برخی از افراد کمتر از 55 را کم می دانند، در حالی که دیگران کمتر از 50 را پایین در نظر می گیرند.

این بدان معنی است که رتبه GI انگور از پایین به متوسط تغییر می کند که ممکن است سطح قند خون شما را با سرعتی آهسته یا متوسط افزایش دهند، اما لزوماً آن را افزایش نمی‌دهند.

با وجود اینکه انگور یک ماده غذایی مفید برای دیابتی ها است، به یاد داشته باشید که خوردن بیش از حد غذاهایی با GI کم همان تاثیری را بر روی قند خون دارد که غذاهایی با GI بالا دارند. بنابراین، بهتر است انگور را در حد تعادل مصرف کنید. علاوه بر این، ترکیبات موجود در انگور به بهبود نشانگرهای پاسخ انسولین کمک می کند.

در مروری بر روی 29 مطالعه بر روی 1297 فرد بزرگسال، مصرف انگور و مکمل های انگور به طرز قابل توجهی آنچه را که ارزیابی مدل هموستاتیک مقاومت به انسولین (HOMA-IR) نامیده می شود و معیاری از مقاومت به انسولین است را کاهش می دهد.

به طور خاص، ترکیب رسوراترول ممکن است توانایی بدن شما در استفاده از انسولین را بهبود بخشد:

  • کاهش مقاومت به انسولین
  • افزایش حساسیت به انسولین
  • محافظت از سلول های بتا پانکراس که انسولین تولید می کنند
  • بهبود تولید انسولین
  • افزایش تعداد گیرنده های گلوکز در غشای سلولی

مدیریت سطح قند خون با گذشت زمان برای کاهش خطر ابتلا به دیابت و جلوگیری از عوارض مرتبط با دیابت از اهمیت بسیاری برخوردار است.

خلاصه. اگرچه انگور قند بالایی دارد، اما GI پایین تا متوسط آن باعث می شود تا مصرف آن در حد اعتدال برای افراد دیابتی مناسب باشد. علاوه بر این، ترکیبات موجود در انگور از بدن در برابر قند خون بالا محافظت می کند.

6. برای سلامت چشم مفید است

ترکیبات گیاهی موجود در انگور به محافظت در برابر بیماری های رایج چشم کمک می کنند. به عنوان مثال، در مطالعه ای بر روی موش ها، در آن دسته از موش هایی که با انگور تغذیه شدند نشانه های کمتری از آسیب به شبکیه چشم دیده می شد و عملکرد شبکیه آن ها نسبت به موش هایی که انگور نخورده بودند، بهتر بود.

علاوه بر این، در یک مطالعه آزمایشگاهی درباره خواص انگور برای چشم مشخص شد که رسوراترول از سلول های شبکیه در چشم انسان در برابر اشعه ماوراء بنفش A (UVA) محافظت می کند. این ممکن است خطر ابتلا به دژنراسیون ماکولا وابسته به سن (AMD)، یک بیماری شایع چشمی را کاهش دهد.

طبق یک بررسی مروری، رسوراترول همچنین از چشم انسان در برابر گلوکوم، آب مروارید و بیماری چشمی دیابتی محافظت می کند.

 علاوه بر این، انگور حاوی آنتی اکسیدان های لوتئین و زآگزانتین است که در کمک به حفظ سلامت چشم، بهبود عملکرد بینایی و پیشگیری از ابتلا به بیماری های رایج چشمی مرتبط با سن موثر هستند.

خلاصه. انگور حاوی ترکیبات مختلفی ازجمله مانند رسوراترول، لوتئین و زآگزانتین است که ممکن است به پیشگیری از بیماری های شایع چشم کمک کند.

7. خواص انگور برای تقویت حافظه، توجه و روحیه

خوردن انگور به تقویت حافظه و سلامت مغز کمک می کند.

در یک مطالعه 12 هفته ای بر 111 فرد مسن سالم که روزانه 250 میلی گرم مکمل انگور مصرف می کردند، به طور قابل توجهی امتیازها در تست اندازه گیری توجه، حافظه و زبان در مقایسه با افراد دیگر بهبود یافت.

مطالعه ای دیگر بر روی بزرگسالان جوان سالم نشان داد که نوشیدن 8/7 اونس (230 میلی لیتر) آب انگور باعث بهبود روحیه و سرعت مهارت های مرتبط با حافظه تنها 20 دقیقه بعد از مصرف می شود.

علاوه بر این در مطالعه ای بر روی موش ها، مصرف 4 هفته رسوراترول موجب بهبود یادگیری، حافظه و خلق و خو شد. بعلاوه، مغز موش نشانه هایی از افزایش رشد و جریان خون را نشان داد. در نهایت، رسوراترول ممکن است با کاهش التهاب مغز و حذف پپتید آمیلوئید بتا که تجمع آن با بیمایر آلزایمر در ارتباط است، به پیشگیری از ابتلا به این بیماری کمک کند.

خلاصه. انگور حاوی ترکیباتی است که موجب بهبود حافظه، توجه و روحیه می شود و نیز از مغز در برابر بیماری آلزایمر محافظت می کند.

8. فواید انگور برای سلامت استخوان

انگور حاوی مواد معدنی مورد نیاز برای سلامت استخوان هاست، از جمله آن ها می توان به پتاسیم، منگنز، ویتامین C و B و ویتامین K نام برد که به جلوگیری از پوکی استخوان کمک می کنند. پوکی استخوان شرایطی است که در آن استخوان ها شکننده می شوند.

علاوه بر این، مطالعات انسانی و حیوانی نشان می دهند که رسوراترول تراکم استخوان را بهبود می بخشد. به عنوان مثال، در یک مطالعه 8 هفته ای، موش هایی که با پودر انگور منجمد تغذیه کردند نسبت به سایر موش ها، جذب استخوان و حفظ کلسیم بهتری را از خود نشان دادند.

علاوه بر این، یک مطالعه 2 ساله بر روی زنان یائسه نشان داد که مصرف 75 میلی گرم رسوراترول دو بار در روز باعث بهبود تراکم مواد معدنی در استخوان شد و تحلیل استخوان ها را کاهش داد که هر دو این موارد خطر شکستگی هیپ و سایر شکستگی ها را کاهش می دهند.

با این وجود، مطالعات در فاز انسانی در این زمینه کم انجام شده اند.

خلاصه. انگور حاوی ویتامین ها و مواد معدنی است که برای سلامت استخوان ها مفید هستند، هرچند به مطالعات انسانی بیشتری نیاز است.

9. در برابر باکتری ها و قارچ ها محافظت کننده است

ترکیبات موجود در انگور از بدن در برابر میکروارگانیسم ها محافظت می کنند. به عنوان مثال، رسوراترول دارای خواص ضدمیکروبی است که از رشد باکتری ها و قارچ هایی مانند کمپیلوباکتر ژژونی و کاندیدا آلبیکنس جلوگیری می کند.

همچنین ممکن است از بیماری های ناشی از غذا جلوگیری کند. وقتی انگور به مواد غذایی مختلف اضافه شود، به پیشگیری از رشد باکتری های مضر مانند E. coli کمک می کند. سایر ترکیبات موجود در انگور با فعالیت ضدمیکروبی شامل آنتوسیانین هایی است که دیواره های سلولی باکتریایی را از بین می برد.

در نهایت، انگور منبع خوبی از ویتامین C است که به دلیل فواید برای تقویت سیستم ایمنی شهرت دارد.

خلاصه. انگور حاوی ترکیبات متعددی است که ممکن است تاثیرات مثبتی در مبارزه با باکتری و قارچ داشته باشد.

10. علائم پیری را کاهش داده و موجب افزایش طول عمر می شود

ترکیبات گیاهی انگور در کاهش علائم پیری و افزایش طول عمر موثر هستند. تحقیقات نشان می دهند که رسوراترول ممکن است علائم پیری را با تقلید از اثرات مفید محدودیت کالری، مانند کاهش استرس اکسیداتیو، افزایش مقاومت در برابر استرس و بهبود پاسخ التهابی به تاخیر بیندازد.

به یاد داشته باشید که این خواص انگور تنها در مطالعات حیوانی مشاهده شده اند. علاوه بر این، رسوراترول ژن SirT1 را فعال می کند که با رژیم های غذایی کم کالری فعال می شود و با طول عمر طولانی تر مرتبط است. رسوراترول همچنین سیرتوئین را فعال می کند، پروتئینی که فرآیندهای سلولی مانند پیری و مرگ سلولی را تنظیم می کند.

خلاصه. رسوراترول که در انگور یافت می شود، ژن های مرتبط با کاهش علائم پیری و افزایش طول عمر را فعال می کند.

11. به کاهش التهاب کمک می کند

در حالی که التهاب کم واکنش طبیعی بدن است، اما التهاب مزمن نقش کلیدی را در ایجاد بیماری های درازمدت مانند سرطان، بیماری قلبی، دیابت، آرتروز و اختلالات خودایمنی ایفا می کند. لازم به ذکر است که ترکیبات آنتوسیانین و رسوراترول در انگور با خواص ضدالتهابی قوی در ارتباط است.

تحقیقات نشان می دهند که هر دو این ترکیبات می توانند بیان نشانگرهای التهابی مانند فاکتور نکروز تومور آلفا (TNF-alpha) و اینترلوکین-6 (IL-6) را سرکوب کنند. با این وجود، کمبود مطالعات با تمرکز بر انگور وجود دارد.

خلاصه. انگور حاوی ترکیباتی است که دارای خواص ضدالتهابی می باشند که به نوبه خود از بدن در برابر بیماری های مزمن محافظت می کند.

12. خواص انگور برای سلامت پوست و مو

رسوراترول ممکن است خواص محافظتی متعددی برای پوست و مو داشته باشد. در واقع، این ترکیب در محصولات آرایشی محبوبیت زیادی پیدا کرده است زیرا به سد پوستی نفوذ می کند و میزان کلاژن را افزایش می دهد و نیز از آسیب اشعه ماوراء بنفش ناشی از قرار گرفتن در معرض نور خورشید محافظت می کند.

مطالعات حیوانی نشان داده اند که اثر رسوراترول بر تولید کلاژن به بهبود سریع تر پوست کمک می کند، بنابراین یکی از خواص انگور برای پوست این است که جزو مواد غذایی کلاژن ساز است. از آنجایی که استرس اکسیداتیو و التهاب نقش مهمی را در ریزش مو ایفا می کند، تحقیقات بیان می کنند که این ترکیب می تواند رشد مو را بهبود بخشد.

برای شروع، رسوراترول از فولیکول های مو در برابر آسیب های محیطی محافظت می کند. همچنین باعث افزایش سریع سلول های فولیکولی مهمی می شود که رشد مو را تقویت می کنند. با این وجود، مطالعاتی در مورد اثرات مصرف انگور بر روی پوست و مو وجود ندارد.

خلاصه. آنتی اکسیدان رسوراترول موجود در انگور از پوست در برابر آسیب محافظت می کند و باعث رشد مو می شود، اما به تحقیقات بیشتری نیاز است.

13. خواص انگور برای لاغری

چاقی خطر ابتلا به چندین بیماری ازجمله دیابت، بیماری قلبی و سرطان را افزایش می دهد. لازم به ذکر است که آنتوسیانین های موجود در انگور ممکن است دارای خواص ضدچاقی باشد. مطالعات بر روی موش هایی که از رژیم غذایی پرچرب تغذیه شده اند نشان می دهد که آنتوسیانین ها ممکن است افزایش وزن بدن را سرکوب کرده و محتوای چربی کبد را کاهش دهند.

علاوه بر این، تحقیق در فاز حیوانی نشان داد که عصاره پروانتوسیانیدین از دانه انگور موجب افزایش سطح هورمون سیری GLP-1 می شود که به نوبه خود اشتها و میزان غذای مصرفی را کاهش می دهد. با این وجود، کمبود مطالعات انسانی به چشم می خورد.

خلاصه. آنتی اکسیدان های موجود در انگور با سرکوب اشتها و جلوگیری از افزایش وزن، با چاقی مبارزه می کنند. با این وجود، به مطالعات بیشتری در فاز انسانی نیاز است.

14. خواص انگور برای درمان یبوست

یبوست شامل دفع مدفوع کمتر از حد معمول و احساس ناقص بودن دفع آن است. تغییرات در رژیم غذایی مانند افزایش مصرف فیبر و مایعات برای درمان شروری است، زیرا کم آبی یک دلیل ثانویه شایع از یبوست است.

فیبر موجود در میوه هایی مانند انگور به طرز قابل توجهی با کاهش زمان حرکت مدفوع در روده ها و نیز افزایش وزن مدفوع و حرکت روزانه روده در مقایسه با آب میوه ها، علائم یبوست را کاهش می دهد. علاوه بر این، انگور حاوی 81% آب است، بنابراین به شما در رسیدن به اهداف هیدراتاسیون کمک می کند.

خلاصه. انگور به عنوان منبع خوبی از آب و فیبر، می تواند به درمان یبوست کمک کند.

15. در بهبود خواب موثر است به خصوص پوست انگور

شواهد نشان می دهند که ارتباط مستقیمی بین خواب و رژیم غذایی وجود دارد. در واقع، مطالعات یبان کرده اند که انگور منبع طبیعی ملاتونین است، هورمونی که باعث بهبود خواب می شود و چرخه خواب و بیداری را تنظیم می کند.

لازم به ذکر است که ملاتونین بیشتر در پوست انگور وجود دارد، به همین دلیل است که در محصولاتی مانند آب انگور و شراب نیز وجود دارد. از انجایی که ملاتونین ارتباط نزدیکی با ساعت داخلی بدن دارد، زمان مصرف فاکتور مهمی است که باید در نظر گرفته شود. اگر برای بهبود خواب انگور می خورید، آن را در ساعات پایانی روز مصرف کنید.

خلاصه. انگور منبع طبیعی ملاتونین است که هورمونی است که بهبود کیفیت خواب کمک می کند.

16. گنجاندن انگور در رژیم غذایی ساده است

انگور میوه ای خوشمزه و متنوع است که به راحتی می توان در رژیم غذایی گنجاند. چند روش برای لذت بردن از خواص این میوه فوق العاده به شرح زیر است:

  • انگور را به تنهایی به عنوان میان وعده صبح یا بعد از ظهر بخورید.
  • برای یک اسموتی غنی از مواد مغذی، آن را با اسفناج، خیار، موز، کلم پیچ و نعنا مخلوط کنید.
  • روی ماست مورد علاقه خود را با آجیل خرد شده و کمی عسل سرو کنید.
  • از انگور یخ زده به عنوان یک غذای با طراوت تابستانی لذت ببرید.
  • انگورهای خرد شده را روی سالاد دلخواه خود بریزید.
  • برای یک دسر شیرین اما سالم، آن را با سیب، توت فرنگی و شکلات تلخ همراه کنید.
  • آب انگور 100% بنوشید.

خلاصه. مصرف انگور به عنوان میان وعده یا اضافه کردن آن به وعده غذایی کار ساده ای است. آب میوه و شراب قرمز در حد اعتدال همان خواص را برای بدن دارند.

با توجه به آنچه گفته شد، باید مراقب عواقب بعد از مصرف انگور نیز باشید زیرا زیاده روی در هر چیزی مضر است.

انگور چگونه می تواند باعث عوارض جانبی شود؟

انگور میوه کوچکی است و همین باعث می شود که تعداد زیادی از آن را در هر وعده مصرف کنیم. یک فنجان کامل (92 گرم) انگور حاوی بیش از 60 کالری است. اندازه کوچک انگورها باعث پرخوری می شود و در نتیجه کالری مصرف بیشتر می شود. برای اینکه بدانید کالری انگور زیاد است یا نه می توانید مقاله کالری انواع میوه ها را بخوانید.

خوردن مقدار زیادی انگور می تواند منجر به افزایش وزن شود. این خصوصا وقتی صادق است که فرد آگاهانه مراقب میزان مصرف خود نباشد. درست مانند بیشتر میوه ها، انگور حاوی فیبر است. مصرف بیش از حد فیبر خود می تواند منجر به یبوست شود.

بیشتر اثرات منفی مصرف انگور به خوردن بیش از حد آن ها مرتبط می شود. اگرچه عوارض جانبی مصرف انگور رایج نیستند، اما مهم است که آن ها را بدانید.

مضرات انگور

اسید سالیسیلیک موجود در انگور می تواند موجب مشکلات گوارشی شود. این در صورت زیاده روی در مصرف انگور رخ می دهد. خوردن مقدار زیاد انگور در روز ممکن است منجر به اسهال شود. افزایش وزن با گذشت زمان یکی دیگر از عوارض جانبی مصرف بیش از حد انگور است. افرادی که تب دارند باید در خوردن انگور قرمز احتیاط کنند.

1. مضرات انگور برای معده: ممکن است موجب ناراحتی معده شود

انگور حاوی اسید سالیسیلیک است. برخی از تحقیقات عدم تحمل این اسید را که با التهاب موضعی دستگاه گوارش، درد شکم، اسهال و نفخ همراه می شود، مرتبط می دانند.

در برخی مطالعات، در افرادی که دانه انگور مصرف کرده بودند نشانه هایی از آپاندیسیت دیده شد. دانه های انگور هضم نشده یا باقیمانده میوه در معده نیز می تواند باعث درد شکمی حاد شود. با این وجود، تحقیقات بیشتری باید در این زمینه انجام شود.

در صورتی که فرد به سندرم روده تحریک پذیر یا اسپاسم روده مبتلا باشید نیز ممکن است با مشکلاتی روبرو شود. انگور حاوی فیبر نامحلول است که می تواند دستگاه گوارشی را تحریک کند. اگر به سندرم روده تحریک پذیر مبتلا هستید، هرگز انگور را با معده خالی نخورید.

اگر سوءهاضمه یا ناراحتی معده دارید، مصرف اب زنجبیل می تواند به شما کمک کند. زنجبیل همچنین حالت تهوع را تسکین می دهد، به خصوص تهوع دوران بارداری یا عوارض جانبی ناشی از شیمی درمانی.

2. ممکن است منجر به اسهال شود

غذاهای سرشار از قند ممکن است منجر به اسهال شوند. برخی از تحقیقات درباره مضرات انگور نشان می دهند که الکل شکر، ترکیبات طبیعی موجود در شکر ممکن است موجب اسهال شود. با این وجود، شواهد کافی برای اثبات این ادعا وجود ندارد. آب انگور ممکن است موجب اسهال در افراد مستعد شود زیرا مقدار قند بالایی دارد.

برخی بر این باورند که انگور می تواند موجب اسهال مسافرتی شود. این نوع اسهالی است که هنگام مسافرت به یک مکان جدید که در آن آب و غذا یا اقدامات بهداشتی متفاوت از محل زندگی شماست، رخ می دهد. میوه های بدون پوست معمولا موجب این نوع اسهال می شوند.

اسهال مسافرتی می تواند مشکل ساز باشد زیرا شما دور از خانه هستید. شما می توانید با مصرف داروهایی مانند لوپرامید که علائم اسهال را درمان می کنند، از این عارضه جلوگیری کنید. برای دوز ایده آل با داروساز یا پزشک خود مشورت کنید.

شواهد حکایتی نشان می دهند که مصرف این دارو ممکن است برای زنان باردار و کودکان زیر 3 سال بی خطر نباشد. برای اطلاعات بیشتر با پزشک مشورت کنید.

3. ممکن است موجب افزایش وزن شود

خوردن بیش از حد انگور در یک وعده می تواند میزان کالری دریافتی را افزایش دهد. انگور کالری زیادی دارد. اگرچه هیچ تحقیقی تایید نمی کند که مصرف انگور می تواند باعث اضافه وزن شود، اما خوردن آن ها این خطر را افزایش می دهد.

همچنین، ممکن است بخواهید مصرف انگور را به عنوان یک میان وعده کاهش دهید. کالری انگور در مقایسه با بیسکوییت و سایر میان وعده های شیرین کمتر است، اما مصرف بیش از حد آن ها می تواند در درازمدت منجر به اضافه وزن شود.

بهتر است میوه را به صورت تازه مصرف کنید. کنسرو انگور حاوی دو برابر بیشتر قند است و می تواند به افزایش سریع وزن کمک کند.

این ایده که انگور می تواند باعث اضافه وزن شود هنوز توسط تحقیقات تایید نشده است. با این وجود، منطقی است که فرض کنیم به دلیل کوچک بودن مصرف بیش از حد آن ها دور از انتظار نیست. انگور را در رژیم غذایی روزانه خود بگنجانید، اما مراقب میزان مصرف خود باشید (8 تا 10 انگور در روز باید مصرف کنید).

4. مضرات انگور در دوران بارداری

این اثر نامطلوب ممکن است به دلیل وجود رسوراترول در انگور باشد، که یک پلی فنول قوی است که در شراب قرمز نیز وجود دارد. در یک مطالعه بر روی خواص و مضرات انگور، مکمل های رسوراترول موجب بروز مشکلات پانکراس در جنین در حال رشد می شوند. اگرچه این مطالعه هیچ ادعایی را ضد انگور بیان نمی کند، اما بهتر است با احتیاط مصرف شود.

برخی از مطالعات اولیه درباره فواید و مضرات انگور در دوران بارداری نشان داده اند که مکمل های رسوراترول ممکن است در دوران بارداری مفید باشند. اما به طور کلی مطالعات نتیجه یکسانی ارائه نمی دهند. لطفا قبل از مصرف انگور در دوران بارداری با پزشک خود مشورت کنید.

5. مضرات انگور برای نوزادان

خفگی در کودکان یک مسئله رایج است. میوه و سبزیجات کوچک می توانند باعث خفگی در بچه ها شوند، به خصوص در کودکان بین 6 تا 12 ماه. همین اتفاق برای انگور نیز ممکن است رخ دهد. این دوره زمانی است که کودک یاد می گیرد غذا را بجود و قورت دهد.

در نتیجه انگور می تواند مشکل ساز شود. به همنی منظور به کودکان خود انگور برش داده شده بدهید تا از خفگی آن ها جلوگیری کنید. شکل و اندازه انگور باعث می شود که این میوه خطر خفگی بالایی داشته باشد. اندازه انگور برای مسدود کردن راه هوایی کودک کاملا ایده آل است. اگر کودک شما در حال خفگی است، نکات زیر می توانند به شما کمک کند:

  • اگر می توانید انگور را ببینید، سعی کنید آن را با انگشتان خود درآورید. کورکورانه انگشتان خود را فشار ندهید زیرا ممکن است انگور را بیشتر به داخل فشار دهید. این ممکن است اوضاع را بدتر کند.
  • اگر نمی توانید میوه را ببینید و کودک شما ساکت است یا خیلی سرفه نمی کند، لطفاً برای کمک تماس بگیرید.
  • اگر کودک شما هوشیار است، اما هنوز در حال تقلا است، سعی کنید به پشت او ضربه بزنید. می توانید این کار را با قرار دادن کودک به صورت رو به پایین در امتداد ران های خود انجام دهید. سر آنها را با دست خود نگه دارید. حدود پنج ضربه تند به پشت (بین تیغه های شانه) وارد کنید.

6. ممکن است باعث آلرژی شود

اگرچه حساسیت به انگور نادر است، اما می تواند مشکل ساز باشد. یک پروتئین خاص در انگور به نام پروتئین انتقال لیپید انگور می تواند موجب واکنش های آلرژیک در افراد شود. انگور همچنین می تواند باعث آنافیلاکسی شود که می تواند زندگی فرد را به خطر بیاندازد.

مطالعه دیگری موردی را گزارش می دهد که یک دختر 18 ساله پس از خوردن انگور دچار خارش، بثورات و تورم صورت شده است. سالیسیلات ها ترکیباتی هستند که در بیشتر میوه ها و سبزیجات از جمله انگور یافت می شوند. اکثر آلرژی های انگور، به جز آنافیلاکسی، خطر جدی برای زندگی فرد محسوب نمی شوند.

آنافیلاکسی با آزاد شدن هیستامین و سایر مواد شیمیایی در بدن رخ می دهد. این منجر به نشت رگ های خونی شده که در نهایت منجر به تورم بافت های دهان و راه های تنفسی می شود.

شناخته شده ترین درمان برای آنافیلاکسی تجویز اپی نفرین است. اپی نفرین یک ماده شیمیایی در بدن است که ضربان قلب را افزایش می دهد و ممکن است فشار خون را افزایش دهد.

شما می توانید اپی نفرین را از نزدیکترین داروخانه خود به عنوان یک سرنگ از پیش پر شده خریداری کنید. پس از شناسایی علائم آنافیلاکسی، می توان آن را بلافاصله به عضله ران تزریق کرد. اگر مستعد ابتلا به چنین واکنش های آلرژیک هستید، نگه داشتن تزریق اپی نفرین می تواند کمک کننده باشد.

7. مضرات انگور برای کلیه و دیابت: ممکن است مشکلات کلیوی را تشدید کند

مطالعات نارسایی حاد کلیه را در سگ ها پس از مصرف انگور نشان داده اند. پس از مصرف انگور، سگ ها استفراغ کرده اند. آنها همچنین بی اشتهایی (از دست دادن اشتها)، بی حالی و اسهال را تجربه کرده بودند. یک گزارش توسط موسسه ملی دیابت و بیماری های گوارشی و کلیوی نشان می دهد که افراد مبتلا به بیماری مزمن کلیوی پیشرفته و دیابت، مصرف برخی غذاها از جمله انگور را محدود می کنند.

اگرچه هیچ مطالعه ای مستقیماً انگور را با اثرات نامطلوب کلیه در انسان مرتبط نکرده است، اما باید احتیاط کنید. اگر هر نوع بیماری کلیوی دارید، لطفا از انگور دوری کنید و با پزشک خود صحبت کنید.

همانطور که گفته شد، این به طور کلی بی خطر است. آنها همچنین فوق العاده مغذی هستند. اما دانستن اثرات نامطلوب آنها بسیار مهم است. این میوه ها همچنین می توانند با داروهای خاصی تداخل داشته باشند. اگر از هر نوع دارویی استفاده می کنید، باید مراقب باشید.

همچنین بخوانید: طرز نگهداری برگ مو

آیا خوردن انگور با مصرف دارو تداخل دارد؟

انگور می تواند با داروهای زیر تداخل داشته باشد:

  • هالدول
  • فناستین
  • کومادین

این فهرست شامل داروهایی است که توسط کبد تجزیه می شوند. افرادی که از داروهای رقیق کننده خون استفاده می کنند باید از مصرف بیش از حد انگور پرهیز کنند. اگر چنین داروهایی مرصف می کنید، باید قبل از مصرف با پزشک خود مشورت کنید.

انگور تازه در مقایسه با آب انگور

هم انگور و هم آب انگور دارای خواص زیادی برای سلامتی هستند، اما به طور کلی خود میوه سالم تر از آب میوه است. دلیل آن فرآیند تولی اب میوه است که شامل حرارت دادن به میوه برای جلوگیری از تخمیر است و این فرآیند ممکن است میزان آنتی اکسیدان موجود را تا 44% کاهش دهد.

علاوه بر این، آب میوه در مقایسه با خود میوه فیبر بسیار کمتری دارد و در مقابل سطح قند آن بالاست. شواهد نشان می دهند که رژیم های غذایی که شامل میوه های کامل به جای آب میوه می شوند، به دلایل زیر برای مدیریت وزن مؤثرتر هستند:

  • افزایش آهسته تر در سطح قند خون، که از افزایش و سقوط سطح قند خون و انسولین جلوگیری می کند.
  • تاخیر در تخلیه معده که باعث افزایش احساس سیری و کاهش مصرف غذا می شود

علاوه بر این، شواهد نشان می دهد که تنها حدود 5 درصد از آمریکایی ها فیبر مصرفی توصیه شده را مصرف می کنند که به ترتیب 38 و 25 گرم در روز برای مردان و زنان است. بنابراین، شما باید در صورت امکان به جای نوشیدن آب انگور، انگور تازه بخورید.

خلاصه. اگرچه هم خود انگور و هم آب انگور دارای خواص زیادی برای سلامت است، اما مصرف خود میوه انگور به دلیل مقادیر بیشتر فیبر و آنتی اکسیدان و نیز قند کمتر توصیه می شود.

کلام آخر درباره خواص و مضرات اگور

انگور حاوی مواد مغذی و ترکیبات گیاهی قوی است که برای سلامت بدن مفید هستند. اگرچه، انگور حاوی قند است، اما به نظر می رسد اگر در حد اعتدال مصرف شود موجب افزایش سطح قند خون نخواهد شد.

آنتی اکسیدان هایی مانند رسوراترول بیشتر خواص انگور را تامین می کند، ازجمله خواص ضدالتهابی، ضد دیابت و ضد سرطان. آن ها همچنین بسیار خوشمزه هستند و می تواند به راحتی در رژیم غذایی بکار برد. برای بهره بردن از خواص بیشتر، انگور تازه را به جای آب میوه یا شراب مصرف کنید.

انگور میوه ای خوشمزه با پروفایل آنتی اکسیدانی بالا است. ترکیبات گیاهی قوی در این میوه خواص زیادی برای سلامت انسان دارد. با این وجود، مصرف بیش از حد آن می تواند عوارض جانبی را به همراه داشته باشد. این عوارض می تواند شامل ناراحتی معده، اسهال، اضافه وزن، عوارض جانبی در دوران بارداری، خفگی در کودکی و آلرژی باشد.

همچنین ممکن است مشکلات کلیوی را تشدید کرده و تداخل دارویی ایجاد کند. اگرچه برای رژیم غذایی مفید است، اما در حد تعادل مصرف کنید تا از مضرات آن در امان بمانید.

سوالات متداول درباره خوردن انگور

چند عدد انگور در روز می توانید مصرف کنید؟

حدود 32 عدد می تواند به عنوان یک وعده در نظر گرفته شود. اگر رژیم غذایی سالمی دارید و سبک زندگی پرتحرکی را دنبال می کنید، خوردن یک وعده بی خطر است. در غیراینصورت، 8 تا 10 عدد کافی است.

آیا خوردن انگور در شب خوب است؟

بله، می توانید. در واقع، خوردن انگور در شب ممکن است در بهبود خواب موثر باشد. انگور حاوی ملاتونین است که هورمون خواب نامیده می شود.

آیا می توان با معده خالی انگور خورد؟

بله، می توانید. این میوه سرشار از آنتی اکسیدان و مواد مغذی است و در عین حال شاخص گلیسمی پایین دارد.

بهترین زمان مصرف انگور برای لاغری

خوردن انگور ناشتا در وعده صبحانه برای لاغری مفید است.بهترین زمان مصرف انگور برای چاقی

بهترین زمان مصرف انگور برای چاقی

خوردن انگور با غذا باعث چاقی و اضافه وزن می شود.خوردن انگور در شب

طبع انگور سرد است یا گرم

طبع انگور‌ با توجه به رنگ و نوع انگور متفاوت است به عنوان مثال انگورهای کشمشی و فخری طبع گرم، و انگور‌های عسگری و صاحبی طبع سرد دارند.
افراد گرم مزاج بهتر است انگور‌های زرد و سبز و افراد سرد مزاج باید انگور قرمز و سیاه مصرف کنند.

مگ تک

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.