Take a fresh look at your lifestyle.

خواص مارچوبه برای کبد | مصرف مارچوبه چه تاثیری بر سلامت کبد دارد؟

فواید مارچوبه برای کبد چیست

به منظور کمک به پاکسازی کبد، لازم است که مقدار زیادی از غذاهایی را مصرف کنید که برای کبد مفید هستند. این کار به کبد کمک می‌کند تا آنزیم‌های سم‌زدایی را تولید کند که برای سلامت کبد ضروری هستند. البته، نکته‌ی مهم این است که با سموم به کبد خود آسیب وارد نکنید زیرا منجر به تجمع چربی در کبد و اختلال در سلامت آن خواهد شد. در ادامه درباره فواید و خواص گیاه مارچوبه برای کبد بیشتر توضیح خواهیم داد.

نقش مارچوبه در سلامت کبد

مصرف آبلیمو (نیمی از آبلیمو را در یک فنجان آب بریزید) به صورت روزانه تفاوت چشمگیری ایجاد می‌کنند. آبلیمو به کبد کمک می‌کند تا آنزیم‌های بیشتری تولید کند و در رهاسازی سموم نیز موثر است. با تقویت هضم، آبلیمو فشار وارد بر کبد را کاهش می‌دهد.

کبد وظیفه‌ی تولید صفرا را بر عهده دارد که به انتقال سموم از جمله کلسترول به روده‌ی بزرگ کمک می‌کند تا از آن طریق از بدن خارج شود. کلسترول بالا یک فاکتور ریسک برای بیماری‌های قلبی به شمار می‌آید. همچنین، صفرا حرکت هماهنگ روده‌ها را تنظیم می‌کند. بنابراین، از تجمع سموم جلوگیری به عمل می‌آید. کنگر فرنگی حاوی سینارین است که باعث تولید صفرا در کبد می‌شود.

مدت زمان زیادی است که مارچوبه به عنوان یک داروی گیاهی برای سلامت کبد مورد استفاده قرار گرفته است. یکی از مهم‌ترین خواص آن در کاهش مسمومیت به الکل است و آنزیم‌های مورد استفاده برای تجزیه‌ی سایر سموم در کبد را افزایش می‌دهد.

مارچوبه این کار را به خوبی انجام می‌دهد به گونه‌ای که حتی در برخی از روش‌های درمانی سرطان نیز بکار گرفته می‌شود. خواص مارچوبه برای کبد ناشی از مقدار بالای آمونیاک موجود در مارچوبه است. سوالی که اغلب در رابطه با مارچوبه مطرح می‌شود این است که این سبزی حاوی مقادیر زیادی پتاسیم و فسفر است.

مصرف مارچوبه برای سلامت کبد مفید است. یکی از نکات جالب توجه این است که گیاه مارچوبه بعد از کاشت به مدت 15 سال عمر می‌کند.

مارچوبه یک ماده غذایی مهم برای پاکسازی کبد است

شواهد و مدارک علمی مبنی بر این که مارچوبه می‌تواند میزان دفع ادرار را افزایش دهد، وجود دارند. مارچوبه یک منبع فوق‌العاده از فیبر غذایی، اسید فولیک، ویتامین C، ویتامین E، ویتامین B6 و مواد معدنی دیگر است.

مواد غذایی که ارزش بسیار بالایی برای کبد دارند عبارتند از بلوبری، گیلاس، تمشک، پرتقال، گریپ فروت، پاپایا، گوجه فرنگی، اسفناج، کلم بروکلی، کلمپیچ، مارچوبه، کنگر فرنگی، خردل و فلفل دلمه‌ای.

اگر به طور منظم مارچوبه مصرف کنید، خواص موجود در آن به تنظیم و تثبیت سطح قند خون کمک می‌کند. همانطور که قبلا گفته شده، خواص مارچوبه برای کبد و سلامت کبد خوب است. ماده‌ی مغذی به نام کولین در مارچوبه وجود دارد که علاوه بر سالم نگه داشتن کبد، در محافظت از سلول‌ها و ایجاد انتقال‌دهنده‌های عصبی نیز نقش دارد.

مارچوبه یکی از محبوب‌ترین سبزیجات در بسیاری از نقاط جهان است. بسته به نوع مارچوبه، افراد مختلف آن را به صورت خام یا پخته مصرف می‌کنند. از این سبزی می‌توانید در سوپ‌ها، سالادها یا به صورت جداگانه استفاده کنید.

مصرف مارچوبه موجب پاکسازی کلیه‌ها می‌شود. مارچوبه یکی از معدود سبزیجاتی است که سرشار از مواد مغذی است و در درمان بسیاری از بیماری‌ها موثر است. قلیایی بودن این سبزی در کاهش اسیدیته‌ی خون موثر است و به پاکسازی بافت‌ها و عضلات کمک می‌کند. علاوه بر این نوشیدن دتاکس واتر برای پاکسازی کبد نیز می تواند مفید باشد.

7 خاصیت مارچوبه برای سلامت کبد و موارد دیگر

اگر مشکل کبدی یا کلیوی دارید، پیش از این که تغییرات اساسی در رژیم غذایی خود اعمال کنید بهتر است با پزشک مشورت نمایید. میوه‌ها و سبزیجات سرشار از آنتی اکسیدان‌ها هستند. در مقابل، مواد غذایی حاوی مواد نگهدارنده، دارای سموم شیمیایی و چربی‌های هیدروژنیزه‌ای هستند که از طریق تولید رادیکال‌های آزاد به بافت‌های کلیه و کبد و رگ‌های خونی آسیب وارد می‌کنند.

مارچوبه سرشار از آنتی اکسیدان است و علاوه بر این خواص ضدالتهابی، ضد باکتری، حفاظت از کبد و ضد مسمومیت دارد. مارچوبه همچنین می‌تواند از سلول‌های کبدی در مقابل سموم محافظت کند. مارچوبه سرشار از مواد مغذی و ویتامین‌های A، B1، B2، E، منیزیم، فسفر، کلسیم، آهن و اسید فولیک است.

کبد یک اندام داخلی بدن است که نقش حیاتی در ذخیره و هضم مواد معدنی و ویتامین‌های اساسی مانند مس، آهن ویتامین‌های A، B12، D، E و K دارد. برخی از ویتامین‌های مرسوم قادر به پاکسازی کبد هستند. در ادامه نگاهی می‌اندازیم به ویتامین‌هایی که برای پاکسازی کبد مفید هستند و این که چه مقدار باید مصرف شوند.

مارچوبه همچنین یک منبع عالی از ویتامین k است که در شکل‌گیری استخوان‌ها و انعقاد خون نقش دارد و ممکن است خطر ابتلا به دیابت را کاهش دهد. مارچوبه همچنین حاوی اسید فولیک است که نقش بسزایی در ساخت سلول‌های خونی دارد. اسید فولیک یک ماده‌ی مغذی اساسی در دوران بارداری است زیرا برای رشد جنین مورد نیاز است.

مارچوبه از سبزیجاتی است که به عنوان داروی گیاهی برای درمان بسیاری از بیماری‌های ازجمله انواع مختلف سرطان بکار گرفته می‌شود. مارچوبه یک محصول گیاهی است که عمدتا در اروپا و غرب آسیا رشد می‌کند. مارچوبه یک سبزی سرشار از مواد مغذی است که از جمله این مواد مغذی می‌توان به پتاسیم، فیبر گیاهی، ویتامین‌های A، C، B-6، آهن و منیزیم اشاره کرد. مقدار چربی موجود در مارچوبه ناچیز است.

کلام آخر

مارچوبه حاوی بیش از 100 ماده‌ی مغذی است که مزایای زیادی برای سلامت بدن دارند. مطالعات نشان داده‌اند که خواص مارچوبه برای کبد مفید است. مارچوبه را می‌توان به صورت خام یا پخته مصرف کرد. به منظور طعم‌دار کردن آن از سیر، شوید، گشنیز، چیلی قرمز و یا ادویه‌های شیرین‌تر مانند میخک و دارچین استفاده کنید.

مگ تک

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.