Take a fresh look at your lifestyle.

خواص پنیرک برای رحم و درمان عفونت در طب سنتی

فواید پنیرک برای رحم

گیاه پنیرک در دو نوع مختلف پنیرک کبیر و پنیرک صغیر وجود دارد که هر کدام از آن ها خواص درمانی مخصوص به خود را دارند. پنیرک در طب سنتی به گل ختمی نیز معروف است. اگر بخواهید از گیاه پنیرک به منظور درمان استفاده کنید باید زمانی که شکوفه دارد و گل های آن باز نشده است آن را بچینید. در این پست از مینویسم به بررسی خواص پنیرک برای رحم در طب سنتی میپردازیم.

خواص گیاه پنیرک برای رحم در طب سنتی

گیاه پنیرک گیاهی است با گل های بنفش کوچک از گیاهان بومی اروپا، آسیا و آفریقای شمالی و در مناطق کوهستانی و دشت ها می روید. از برگ و ریشه این گیاه در موارد دارویی استفاده های فراوانی میشود. پنیرک حاوی پتاسیم، فیبر، اسیدهای چرب ضروری، ویتامین ها و مواد مغذی فراوانی است. بهترین بخش گیاه پنیرک مغز و دانه های آن است. لعاب گیاه پنیرک در طب سنتی کاربرد فراوانی دارد. اما توجه داشته باشید که قبل از استفاده از این گیاه به طبع آن توجه کنید و مطابق با طبع خود آن را مصرف کنید. طبع پنیرک سرد و تر متمایل به معتدل است. خواص پنیرک برای رحم در طب سنتی در ادامه آورده شده است:

خواص پنیرک برای رحم
خواص پنیرک برای رحم

بیشتر زنان عفونت دستگاه تناسلی را در زندگی خود تجربه می کنند. بهتر است بدانید که عفونت های دستگاه تناسلی در سنین باروری که از بلوغ تا یائسگی می باشد شایع تر است. عفونت دستگاه تناسلی شامل علائم متفاوتی چون ترشحات واژن بد بود و رنگی، خارش و سوزش می باشد. گیاه پنیرک به دلیل داشتن خواص آنتی باکتریایی و ضد عفونی برای درمان ناراحتی های رحم و عفونت دستگاه تناسلی و عفونت ادراری مناسب است. همچنین استفاده از گیاه پنیرک، عضلات رحم را تقویت می نماید. همچنین گیاه پنیرک دارای خاصیت تب بر و ادار آور بوده و عفونت و سوزش را التیام می بخشد.

طرز استفاده از پنیرک برای عفونت رحم

دمنوش پنیرک برای درمان عفونت رحم:

مقداری گیاه پنیرک را در آب جوشی که یک دقیقه از جوشیدن آن گذشته است بریزید و ده دقیقه صبر کنید تا دم بکشد. دم کرده پنیرک را روزی 3 مرتبه میل کنید تا اثرات درمانی آن برخوردار شوید. افزودن مقداری عسل به دمنوش پنیرک نیز هم طعم آن را بهتر می کند و هم اثر بهتری خواهد داشت.

اگر طعم پنیرک را دوست ندارید می توانید آن را با کمی گل سرخ خشک شده، دارچین و یا آبلیمو مخلوط کنید.

اگر پنیرک را به همراه بابونه و یا پونه (خواص پونه برای عفونت) مصرف کنید میزان اثرگذاری آن بر روی عفونت رحم بیشتر خواهد شد.

نشستن در جوشانده پنیرک:

مقداری پنیرک را در آب ریخته و بجوشانید و سپس آن را در ظرفی ریخته و درون آن بنشینید. این کار برای کاهش التهابات رحم و درمان عفونت مفید است.

مطلب درمان عفونت با جوش شیرین را نیز بخوانید.

دیگر خواص پنیرک در طب سنتی

استفاده از گیاهان دارویی در درمان بیماری ها در طب سنتی یکی از روش های رایج در جهان است. گیاه پنیرک نیز یکی از گیاهان دارویی که خواص درمانی زیادی چون ضدالتهاب، آننی اکسیدان، محافظت کبد و … دارد. همچنین به دلیل خاصیت نرم کنندگی این گیاه رومی ها و یونانیان باستان از آن برای درمان عفونت ها و بیماری های متعددی مثل سرماخوردگی، سوختگی، سرفه، التهاب لوزه ها، مشکلات گوارشی، برونشیت، اگزما و زخم ها از آن استفاده می شده است. برخی از خواص پنیرک عبارتند از:

  • تسکین درد

    یکی از موارد استفاده رایج از گل پنیرک می تواند به عنوان مسکن درد، به ویژه در کاربردهای موضعی باشد. اگر زخمی بر روی پوست خود دارید، می‌توانید برگ‌های آن را به صورت ضماد روی ناحیه آسیب دیده بمالید. نه تنها مواد شیمیایی موجود در برگ ها به دلیل داشتن ویتامین غنی به بهبودی سریع کمک می کند، بلکه ممکن است خواص ضد درد داشته باشد.

  • محافظت از سیستم ایمنی

    پنیرک همچنین می‌تواند سیستم ایمنی بدن را با جلوگیری از عفونت‌های باکتریایی و سایر عوامل خارجی برای تأثیرگذاری بر نواحی زخمی تقویت کند.

    ضد التهاب

    برای درمان زخم، بثورات پوستی، کبودی و گزش نیش حشره میتوانید از ضماد یا ژل پنیرک برای درمان استفاده کنید. زیرا پنیرک برای کاهش التهاب و تورم عملکرد خوبی دارد. همچنین میتوانید روغن و عصاره آن را روی مفاصل بمالید.

  • درمان بیماری های تنفسی

    اگر از احتقان قفسه سینه یا بیماری تنفسی رنج می برید، استفاده از پنیرک میتواند برای شما مفید باشد. گیاه پنیرک خلط آور است و مجاری تنفسی را تمیز می نماید.

  • اثرات بالقوه ضد پیری

    تاثیری که استفاده موضعی از پنیرک می تواند بر بدن داشته باشد قابل توجه است. از ژل، کرم یا عصاره پنیرک می توانید برای درمان چین و چروک استفاده نمایید.

  • بهبود مشکلات گوارشی

    برای افرادی که مشکلات گوارشی دارنداستفاده از ملین های قوی می تواند تاثیرات خوبی داشته باشد. دمنوش پنیرک میتواند برای بهبود اینگونه مد موثر باشد.

یکی از کاربردهای پنیرک تهیه رنگ آبی خوراکی می باشد.

مضرات گیاه پنیرک

  • کسانی که ناراحتی معده دارند بهتر است که تخم پنیرک را استفاده نکنند.
  • روغن پنیرک به دلیل اینکه قوی است باید رقیق شود و مصرف کنید.
  • خانم های باردار و شیرده برای مصرف پنیرک بهتر است با پزشک مشورت نمایند.
  • کسانی که به گیاهان دارویی آلرژی دارند از گیاه پنیرک استفاده نکنند.

مگ تک

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.