Take a fresh look at your lifestyle.

استرس و اضطراب از کجا نشأت می گیرد و برای مقابله با استرس باید چه کرد

در دنیایی که هر روز بیشتر به سمت صنعتی شدن می رود اگرچه ممکن است زندگی راحتتری را تجربه کنیم اما شاهد افزایش میزان استرس در افراد می شویم. امروزه عوامل استرس زای زیادی در اطراف خود مشاهده می کنیم که باعث ایجاد اضطراب در محیط درس، کار و حتی در محیط خانواده می شود. استرس در وجود همه ی ما وجود دارد اما میزان و دلایل آن متفاوت است.

در این نوشته قصد داریم بعد از اینکه به معرفی استرس و انواع آن پرداختیم چند راهکار مقابله با استرس، اضطراب و ناراحتی را معرفی کنیم که با رعایت آن ها می توانید بر استرس خود غلبه کرده و آرامش بیشتری داشته باشید. پس با ما همراه باشید.

استرس چیست و عوامل ایجاد کننده استرس چه هستند؟

در پاسخ به این سوال که استرس چیست؟ باید بگوییم که استرس، حالتی است که بدن هنگام احساس تهدیدی قریب الوقوع به خود می‌گیرد. استرس به دو نوع تقسیم می شود. استرس مثبت و استرس منفی. استرس مثبت نوعی نگرانی و دلواپسی طبیعی در مقابله با رویدادهای مهم زندگی است که خیلی هم خوب است و باعث می شود افراد احساس بی تفاوتی نداشته باشند و برای وقایع مهم خود را آماده کنند.

در واقع میزان کمی اضطراب می‌ تواند فرد را ترغیب کند تا با چالش‌ ها مقابله کرده و برای رسیدن به اهداف مهم، سخت‌تر کار کند. اما استرس مثبت اگر از میزان مجاز خود بیشتر شود و حالت وسواس فکری به خود بگیرد تبدیل به استرس منفی می شود که بسیار مضر است و می تواند مانع بازدهی مناسب افراد شود. میزان بیش از حد استرس، انگیزه‌ ی مثبت را به واکنش‌ های منفی تبدیل می‌ سازد. در حقیقت استرس منفی می‌ تواند موجب بروز بیماری شده، تاثیری منفی بر روابط داشته و مانع بهره وری شود.

عوامل ایجاد کننده استرس را بشناسیم

عوامل مختلفی می توانند در ایجاد استرس نقش بازی کنند به عنوان مثال عوامل محیطی مانند گمای هوا، سمای هوا، سر و صدای آزاردهنده محیط و … و به طور کلی هر عامل محیطی که آرامش روانی فرد را به هم بزند می تواند ایجاد استرس کند.

عوامل ایجاد کننده استرس می تواند رابطه‌های عاطفی و مشکلات نزدیکان، بیماری‌ها و مشکلات جسمی، مشکلات کاری، بدهکاری، اعتیاد و … باشد که هر کدام به نوعی آرامش فکری فرد را به هم ریخته و باعث ایجاد اضطراب، استرس و ناراحتی می شود.

معرفی چند راهکار مقابله با استرس، اضطراب و ناراحتی

تحقیق ها نشان می‌ دهد که شناسایی یک موقعیت اضطراب آور می‌ تواند مغز را از حالت مضطرب به حالتی فعال و پویا منتقل سازد. استرس به خودی خود از میان نمی‌رود پس به جای این که از استرس فرار کنید سعی کنید آن را شناسایی کرده و با قدرت با آن مقابله کنید. در ادامه چند روش برای مقابله با استرس به شما معرفی می کنیم:

 استرس را به قسمت‌های کوچکتری تقسیم کنید

راهکار جهت دادن به استرس
راهکار جهت دادن به استرس

مشکلات بزرگ، موجب بروز استرس های بزرگتری می‌شوند. به جای اینکه به طور مستقیم با عوامل عمده‌ی ایجاد کننده‌ی اضطراب مقابله کنید، آن‌ها را به اجزای کوچکتری تقسیم کنید و مسئولیت مقابله با هر کدام را به افراد مختلف بسپارید.

این روش یعنی تقسیم وظایف و سپردن قسمتی از کار به دیگران موجب دستیابی به دو هدف می‌شود؛

  • اولاً، با نشان دادن ارزش کار افراد به کل تیم، موجب افزایش تعهد و همکاری می‌شود .
  • دوماً، استرس هر فرد را کاهش می‌دهد؛ زیرا هر فرد روی بخش معینی کار می‌کند که نسبت به مجموع تمامی قسمت‌ها، دشواری و ترسناکی کمتری دارد.

اضطراب های مبهم را به حقایقی مشخص تبدیل کنید

افراد در یک موقعیت مضطرب، احساس می‌کنند ابر سیاهی بر تمامی کارهایشان سایه افکنده است، در این مواقع باید موقعیت را به درستی تفسیر کرد و اضطراب هایی که دلایل مبهمی دارند را به فعالیت‌های مشخص و قابل دسترس تبدیل کرد و راهی برای مقابله با آن اندیشید.

از خوردن غذاهای استرس زا خودداری کنید.

غذاهایی که میزان استرس را افزایش می دهند عبارتند از:

  • چای و قهوه و به طر کلی همه نوشیدنی هایی که کافئین دارند
  • غذاهای سرخ کردنی و چرب
  •  مواد غذایی به دست آمده از حیوانات مانند گوشت قرمز

در غذا خوردن زیاده‌روی نکنید و سبزیجات بیشتری مصرف کنید. لبنیات، گوشت و غلات مصرف کنید و تا جایی که می‌توانید مصرف موادی چون تنقلات مضر، چیپس، غذاهای کنسروی و فوری، شیرینی‌ جات و… را به حداقل برسانید.

چند راهکار ساده برای مقابله با استرس و ناراحتی

  • ورزش کنید، به پیاده روی بروید و به طورکلی فعالیت بدنی منظمی داشته باشید
  • برای غلبه بر استرس کارهایتان را برنامه ریزی کنید و آن ها را در زمان تعیین شده انجام دهید
  • کارهای مهم خود را یادداشت کنید تا مطمئن شوید موردی از قلم نیفتاده
  • زمانی را برای بودن در کنار خانواه و دوستان اختصاص دهید
  • مشکلاتتان را با یک فرد مطمئن و دلسوز در میان بگذارید تا با شما همفکری کند.
  • به جای صرف وقت زیاد روی مسائل بی اهیمت زمان بیشتری را صرف اولویت هایتان کنید.
  • داشتن برنامه ریزی روزانه شما را از نگرانی نجات می دهد
  • شکست را قبول کنید و در صورت خوب پیش نرفتن کارها ناامید نشوید و خودتان را با شرایط جدید وفق داده و راه حل جدیدی بیندیشید
  • به خودتان ببیشتر اهمیت بدهید و خودتان را دوست داشته باشید
  • با افراد منفی رفت و آمد نکنید.

به گفته پزشکان، استرس عامل بسیاری از بیماری‌ های جدی مانند بیماری‌ های قلبی، فشار خون بالا، دیابت و .. است و علاوه بر این می‌تواند موجب کمردرد، سردرد، ناراحتی معده، مشکلات گوارشی، خستگی و بی‌خوابی، مشکلات پوستی، افزایش یا کاهش وزن و … شود.

اثرات مخرب استرس بسیار زیاد است و به این موارد محدود نمی شود بنابراین اگر با استرس و اضطراب زیادی مواجه هستید بهتر است راهی برای مقابله با استرس بیندیشید. در این نوشته چند راهکار مقابله با استرس، اضطراب و ناراحتی را به شما معرفی کردیم که می توانید با رعایت آن ها به مرور زمان بر استرس خود غلبه کنید.

 

 

 

مگ تک

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.