Take a fresh look at your lifestyle.

عوارض خوردن پنیر در صبحانه چیست؟

آیا خوردن پنیر در صبحانه مضر است؟

پنیر از دسته لبنیات می باشد که فواید بسیاری دارد، یکی از مهترین فواید آن وجود کلسیم در این ماده غذایی می باشد که برای بدن به شدت نیاز است. در حالت کلی مصرف پنیر خواص و فواید فراوانی برای بدن دارد. اما متخصصان و کارشناسان تغذیه مصرف پنیر در وعده صبحانه را منع کرده و آن را مضر می دانند و گفته می شود بهتر است پنیر در وعده شام و شب استفاده شود. ولی اکثر خانواده های ایرانی برای صبحانه پنیر مصرف می کنند. آیا در مورد عوارض خوردن پنیر در صبحانه چیزی می دانید؟ در این پست عوارض و مضرات خوردن پنیر در وعده صبحانه به شما ارائه می شود، با ما همراه باشید.

آیا خوردن پنیر در صبحانه مضر است؟

معمولا اکثر خانواده های ایرانی به تغذیه خود، به ویژه وعده صبحانه اهمیتی نمی دهند و اکثرا صبحانه نان و پنیر می خورند، در صورتی که پنیر غذای مناسبی برای وعده صبحانه نمی باشد، زیرا از فعالیت های ذهنی و مغزی جلوگیری می کند، بیشتر کار و تلاش و بازدهی ذهن در هنگام صبح انجام می گیرد که با خوردن پنیر این اجازه به مغز داده نمی شود و از فعالیت بازمی ماند. 

یکی از بزرگترین اشتباهات رایجی که بیشتر افراد در هنگام خوردن پنیر انجام می دهند، این است که پنیر را با خیار و گوجه مصرف می کنند، در صورتی که طبیعت پنیر سرد و تر است و خیار و گوجه هم طبع سرد دارند، این ماده های غذایی در کنار یکدیگر سردی بدن را افزایش داده و اصلا غذای مناسبی، به ویژه در فصل سرما نمی باشد.

اگر توجه کنید، بیشتر کارمندان، کارگران و حتی دانش آموزان در هنگام صبح احساس ضعف، خستگی و بی حالی و …. دارند، همه این عوارض به دلیل خوردن پنیر در وعده صبحانه می باشد، زیرا پنیر در سیر شدن تاثیر بسیار کمی دارد و همچنین به سرعت غذاهای دیگر را هضم می کند، بنابراین این افراد با مصرف پنیر در وعده صبحانه به شدت احساس گرسنگی و ضعف می کنند و کشش انجام کار و بازدهی برای دریافت اطلاعات ندارند. به همین دلیل افراد باید در وعده صبحانه مواد غذایی که به بدن انرژی می دهد و قوی و مفید هستند مصرف کنند که آن ها را سیر نگه دارد تا بتوانند به فعالیت های روزانه خود رسیدگی کنند.

بهترین وعده صبحانه، استفاده از مواد غذایی گرم و انرژی زا می باشد، از این رو صبحانه مفید برای معده های سرد مربای بالنگ، مربای به، مربای هویچ و مربای پوست پسته و برای معده های گرم و ضعیف مربای آلبالو و مربای زرشک، حریره بادام، شیر برنج با کمی دارچین یا زعفران، عسل و شیره انگور است.

 مصلح پنیر چیست

همانطور که گفتیم خوردن پنیر در وعده صبحانه مضر است و فرد را دچار رخوت، سستی، بی حالی می کند و تمرکز ذهن و یادگیری افراد را کاهش می دهد.

از آن جایی که پنیر و لبنیات های دیگر کلسیم مورد نیاز بدن را تامین می کنند و فواید کلسیم برای بدن ضروری است، بنابراین در زمانی که ماده غذایی حاوی کلسیم را مصرف می‌ کنیم، باید همراه آن، مواد غذایی حاوی فسفر نیز مصرف کنیم، زیرا در بدن غده پاراتیروئید، وظیفه تنظیم کلسیم و فسفر بدن و جذب آن ها را به عهده دارد، این غده، کلسیم و فسفر را با یکدیگر و در کنار هم می‌ شناسد.

بنابراین بهتر است برای اینکه دچار عوارض مصرف پنیر در صبحانه نشویم پنیر را با مواد غذایی که فسفر دارند و مصلح پنیر می باشند مصرف کنید که این مواد غذایی عبارتند از گردو، سیاه دانه، زیره، آویشن و زنیان و …..

اگر پنیر را به تنهایی مصرف کنید، فقط کلسیم وارد بدن شده است و غده پاراتیروئید، فسفر مورد نیاز را از فسفر موجود در مغز تامین می‌ کند که موجب کند ذهنی می‌ شود.

معمولا توصیه می شود پنیر را در وعده شام خود قرار دهید و در شب از پنیر استفاده کنید.

در پایان:

امام صادق (ع) در مورد مصرف پنیر می فرمایند:

“چه نیکو لقمه ای است پنیر! دهان را تر و تازه می کند، بوی دهان را خوش ‍می سازد، غذای پیشین را هضم می کند و برای پس از خود، اشتها آور است. هر کس آن را سر هر ماه بخورد، نزدیک است که هیچ حاجت او بی پاسخ نماند.”

پنیر به دلیل طبع سردی که دارد بهتر است در شروع روز و وعده صبحانه مصرف نشود. به طور کلی خوردن مواد غذایی با طبع گرم برای وعده صبحانه مناسبتر است زیرا به تقویت حافظه و افزایش فعالیت مغزی کمک می کند. بهتر است برای کاهش عوارض خوردن پنیر در صبحانه پنیر را با گردو و سایر مصلح های پنیر مصرف کنید و آن را شب ها میل نمایید.

مگ تک

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.