Take a fresh look at your lifestyle.

شرایط نگهداری گل زاموفیلیا | علت زرد شدن برگ های زاموفیلیا

روش نگهداری گل زاموفیلیا چگونه می باشد؟

گل زاموفیلیا از دسته گیاهانی است که همیشه سبز می باشد و نگهداری از آن زیاد سخت و دشوار نمی باشد، بنابراین می توانید به راحتی و با کمی مراقبت این گیاه زیبا و سبز را در منرل نگهداری کنید. گل زاموفیلیا با هر شرایطی سازگار است و می تواند رشد کرده و زنده بماند. گل زاموفیلیا دارای یک ساقه جدا با برگ های بسیار براق و زیبا می باشد که ارتفاع آن تا حدود 1 متر نیز می رسد. این گیاه آب را در خود ذخیره کرده، از این رو به آبیاری زیاد نیاز ندارد و همچنین در نور کم نیز می تواند به راحتی رشد کند. گیاه زاموفیلیا همیشه سبز و زنده است اما اگر به مدت طولانی در معرض خشکی زیاد، آب کم و نور بسیار کم قرار گیرد، از سختی و مقاومت آن کاسته شده و برگ هایش زرد می شوند و گیاه از بین می رود. در این پست شرایط نگهداری گل زاموفیلیا به شما ارائه می گردد، با ما همراه باشید.

 

شرایط و نحوه نگهداری گل زاموفیلیا

هر گیاهی برای رشد خود به شرایطی خاص نیاز دارد که گیاه زاموفیلیا نیز از این قائده مستثنی نمی باشد و برای رشد و نمو بهتر به شرایطی همچون خاک مناسب، نور کافی و آبیاری درست نیز احتیاج دارد که در زیر در مورد هر یک از این موضوعات توضیحاتی داده می شود.

 

خاک زهکشی و مناسب برای گل زامیفولیا

زاموفیلیا از جمله گیاهان با شرایط نگهداری آسان می باشد و نگهداری از این گیاه شرایط آسانی دارد می‌توان از هر خاکی که مناسب گیاهان آپارتمانی هست استفاده کرد.

اما با توجه به حساس بودن این گیاه به مرطوب بودن خاک و آبیاری بهتر است از خاک با زهکشی بسیار مناسب و زهکشی در گلدان استفاده گردد تا آب به راحتی از درون خاک عبور کرده و تخلیه شود، در بین خاک های موجود گیاهان آپارتمانی خاک‌ کاکتوس بیشترین سازگاری را از لحاظ زهکشی با گیاه زاموفیلیا دارد.

از جهت این که خاک هر گیاه محل زندگی و بستر رشد آن گیاه می باشد ، انتخاب خاک‌ مناسب مهمترین وجه نگهداری از گیاه مورد نظر شماست بنابراین بنا بر مطلبی که در بالا گفته شد شما باید از سوراخ های ته گلدان برای خروج آب اضافی و زهکشی مناسب استفاده کنید.
اگر به هر دلیلی خاک‌ کاکتوس مورد نظر در دسترس شما قرار نداشت و بنا به ضرورت از خاک و برگ معمول دیگر گیاهان آپارتمانی استفاده کردید، می توانید از طریق اضافه کردن مقداری پرلیت یا کوکوپیت به خاک مورد نظر زهکشی مناسب تری را ایجاد کنید.

خاک با زهکشی مناسب برای این گیاه در کنار اهمیت جلوگیری از پوسیدگی ریزوم گیاه برای افزایش میزان رشد و افزایش تعداد پاجوش های گیاه نیز استفاده می شود بنابراین اگر تجربه و توانایی ترکیب و ساخت خاک مناسب را ندارید از خاک های مناسب و آماده استفاده کنید.

 

نور لازم و کافی برای گل زاموفیلیا

همچون تمام گیاهان آپارتمانی گیاه زاموفیلیا نیز جهت رشد به نور خورشید نیاز دارد که ما در این قسمت به آن می پردازیم.

زاموفیلیا گیاه مقاوم است و می تواند در محیط‌ های کم‌ نور نیز به سلامت خود را حفظ کند، اما قطعاً قرار دادن گیاه در مقابل نور خورشید باعث رشد عالی و شادابی بهتر گیاه نیز خواهید بود.

اما باید در نظر داشته باشید نور خورشید که به گیاه می رسد حتما باید فیلتر شده باشد، به این دلیل که نور مستقیم خورشید باعث سوختن برگ ها و از بین رفتن گیاه زاموفیلیا می‌ شود، بنابراین بهتر است ساعتی در روز گیاهان را به محلی که نور فیلتر شده آفتاب بتابد منتقل کنید تا بتواند رشد و شادابی مورد نظر خود را به دست آورد.

کمبود نور خورشید علاوه بر کم کردن سرعت رشد گیاه باعث لاغر و باریک شدن ساقه های گیاه و کم شدن میزان تراکم در تعداد برگه ها می شود. بنابراین بار دیگه توصیه می کنیم جهت شادابی و افزایش میزان رشد گیاهتان ،حداقل 4 ساعت در روز گیاه را به محل پر نور منتقل کنید با تاکید این که حتماً گیاه را از معرض تابش مستقیم آفتاب دوری نگه دارید.

به هر دلیلی اگر امکان فراهم کردن نور خورشید را برای گیاه تان ندارید، می توانید از نورهای مصنوعی که به اسم لامپ های رشد نیز شناخته می شوند استفاده کنید.

 

آبیاری مناسب برای گل زاموفیلیا

با توجه به آن چه که درباره خاک گیاه زاموفیلیا ها گفته شد در میزان آبدهی آن نیز باید توجه لازم را انجام داد.

گیاه زاموفیلیا از جمله گیاهان ساقه گوشتی می باشد که می توانند حجم آب زیادی را در خود ذخیره کند بنابراین باید توجه داشته باشید که زاموفیلیا خشکی را بهتر از غرق آبی می تواند تحمل کند، در زمان آب دادن حتما بررسی کنید که بخش زیادی از خاک خشک شده باشد چون در غیر این صورت به دلیل مصرف زیاد آب درگیاه و ریشه گیاه پوسیدگی ایجاد می‌ شود و برگ های گیاه نیز زرد می شوند.

بنابراین مهمترین نکته در مورد زاموفیلیا خاک و میزان آب آن است.

و می توانید بنابر اقلیم محل زندگیتان که دارای چه نوع آب و هوایی است و یا دمای درون خانه میزان آبیاری و تعداد دفعات آبیاری در هفته و ماه را معین کنید ، نکته قابل توجه آبیاری زاموفیلیا این است که بعد از خشک شدن خاک در هنگام آبیاری حتماً گیاه را به طور کامل آبیاری کنید تا آب به ریزوم گیاه برسد.

مبنای محاسبه تعداد و آبیاری گیاه، زمان خشک شدن خاک است اما بنابر تجربه در مناطق گرم و در فصول گرم بین 7 تا 11 روز و در فصول سرد مناطق سرد و رطوبتی تقریباً هر دو هفته یک بار و حتی بیشتر برای آبیاری مجدد زمان مورد نیاز است.

اما در مقابل در زمان ریزش برگ گیاه و یا بی حال شدن گیاه می توان نتیجه گرفت که حجم آبیاری بسیار کم است بنابراین در میزان آبیاری و مدت زمان خشکی گیاه باید همواره تعادل را رعایت کرد تا شاهد پوسیدگی و یا بیحال شدن گیاه نباشیم.

 

چه عواملی باعث زرد شدن برگ زاموفیلیا می گردد؟

دلایل مختلف باعث زرد شدن برگ زاموفیلیا می شود عمده دلایل آن را بررسی می کنیم.

 

آبدهی زیاد

اولین مورد آبیاری بیش از حد و مناسب نبودن زهکش گیاه می باشد که به طور کامل شرح داده شد اما به اختصار تأکید می‌ کنیم که این گیاه به آبیاری بیش از حد و غرق آبی حساس است و باعث پوسیدگی و قارچ گرفتگی، قارچ شدن گیاه می شود.

حتما توجه داشته باشید که اگر از زیر گلدانی استفاده می کنید آب تخلیه شده از گلدان به زیر گلدانی را حتماً دور بریزید چون رطوبت همین آب نیز باعث مرطوب ماندن ریشه گیاه می شود.

 

آبدهی کم

و مورد بعدی و نقطه مقابل آبیاری زیاد، آبیاری کم و خشک ماندن زیاد گیاه است. بنابراین با توجه به این که این گیاه در مقابل کم آبی مقاوم است اما خشکی زیاد نیز می‌تواند باعث ضعیف شدن گیاه شود و برگ های این گیاه زرد و پوسیده می گردند.

 

نور زیاد

دلیل دیگر زرد شدن گیاه زاموفیلیا ماندن مدت زمان زیاد در مقابل نور مستقیم خورشید می باشد. همانطور که گفته شد گیاه زاموفیلیا کم نوری و نور متوسط را تحمل می کند اما تحمل کمی در مقابل نور مستقیم آفتاب دارد و این حجم از نور می‌ تواند باعث زردی و یا ایجاد لکه ها بر روی گیاه شود.

 

کم یا زیاد بودن میزان کوددهی

مورد بعدی که باعث این اتفاق می شود زیاد بودن و یا کم بودن میزان کوددهی می باشد. این گیاه نیاز به کود دهی خاصی ندارد اما با توجه به خاک و مدت زمان استفاده از خاک گاهی نیاز به انجام عمل کود دهی می باشد که می توانید در حدود سالی دو بار عمل کوددهی محلول در آب را انجام دهید، توجه داشته باشید که این کود دهی را به میزان توصیه شده در بسته بندی و حتی کمتر از آن انجام دهید.

جهت کوددهی گیاه می‌توانید از کود آهن و یا کود کامل و افزایش میزان پاجوش دهی از کودهایی با پتاس بالا استفاده کنید‌.

مگ تک

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.