Take a fresh look at your lifestyle.

نشانه های داشتن غلظت خون بالا که باید جدی گرفته شود

غلطت خون بالا ممکن است علامت بیماری یا اختلال باشد، اگرچه همیشه این مسئله نشان دهنده یک مشکل سلامتی نیست. شرایط پزشکی یا شیوه زندگی می توانند غلظت خون زیادی ایجاد کنند. فاکتورهای سبک زندگی که می توانند باعث غلظت خون بالا شوند عبارت است از سیگار کشیدن، زندگی در ارتفاعات زیاد و غیره. برای مطلع شدن از جزئیات نشانه های داشتن غلظت خون در ادامه مطلب با ما همراه باشید.

علائم و نشانه های غلظت خون بالا

این مسئله عادی است که فردی دچار غلظت خون شود و از آن آگاهی نداشته باشد. علائم غلظت خون با گذشت زمان و بسیار آهسته شکل می گیرد. غلظت خون یعنی چه؟ داشتن بیش از حد گلبول های قرمز، خون را غلیظ می کند و این امر باعث می شود جریان خون سالم با مشکل مواجه شود. غلظت خون همچنین می تواند خطر لخته شدن خون را در فرد افزایش دهد. پزشک ممکن است در طول معاینه معمول خون یا هنگام پیگیری وضعیت دیگری، بیماری غلظت خون را کشف کند.

علائم و نشانه های غلظت خون ممکن است با گذشت زمان آشکار شود. علائم شایع تر غلظت خون بالا عبارتند از:

  • سردرد یا سرگیجه
  • تعریق بیش از حد
  • خارش پوست
  • زنگ زدن گوش
  • تاری دید
  • خستگی
  • پوست مایل به قرمز روی کف دست، لاله گوش و بینی
  • خونریزی یا کبودی
  • احساس سوزش و مور مور شدن در پا
  • خونریزی لثه

عوارض غلظت خون بالا چیست؟

افراد مبتلا به غلظت خون که تحت درمان قرار نگرفته اند، احتمالاً عوارض زیر را نیز تجربه می کنند.

  • بزرگ شدن طحال
  • لخته شدن خون
  • آنژین
  • سکته
  • زخم معده
  • بیماری قلبی
  • نقرس
  • سایر اختلالات خونی مانند میلوفیبروز یا لوسمی

همچنین بخوانید: فشار خون بالا (چند نکته که باید درباره فشار خون بدانید)

نحوه تشخیص غلظت خون چگونه است؟

اگر پزشکان گمان کنند که فرد مبتلا به غلظت خون است، چندین آزمایش برای کمک به شناسایی این بیماری انجام می دهند. روج های رایج تشخیص غلظت خون عبارتند از:

1. آزمایش خون

آزمایش خون هرگونه افزایش گلبولهای قرمز در جریان خون و همچنین میزان غیر طبیعی پلاکت ها و گلبول های سفید را نشان می دهد. اگر فرد مبتلا به غلظت خون باشد، پزشک آزمایش خون خاص تری را برای او توصیه می کند.

2. بیوپسی مغز استخوان

در صورت لزوم پزشک ممکن است بخواهد مقداری از مغز استخوان را برای انجام آزمایشات روی آن بردارد. بیوپسی مغز استخوان شامل گرفتن نمونه کوچکی از مغز استخوان با سوزن برای معاینه در زیر میکروسکوپ است.

3. آزمایشات ژنتیکی

اگرچه دلایل ژنتیکی غلظت خون بسیار نادر است، اما پزشکان ممکن است مغز استخوان فرد را  برای جهش های ژنتیکی که به غلظت خون پیوند دارند، تجزیه و تحلیل کنند. آنها همچنین ممکن است برای جهش JAK2 بررسی سلولهای موجود در خون را توصیه کنند.

درمان غلظت خون چگونه است؟

درمان غلظت خون بستگی به علت اصلی بیماری دارد. در مبتلایان به غلظت خون که ناشی از عللی مانند آپنه انسدادی خواب است، درمان علت اصلی باید به برطرف شدن تعداد گلبولهای قرمز خون بالا کمک کند.

با این حال، غلظت خون یک بیماری مزمن است که هیچ درمان شناخته شده ای برای آن وجود ندارد. هدف از درمان غلظت خون می تواند كاهش تعداد گلبول های قرمز و کنترل خطر عوارضی مانند لخته خون باشد. همچنین اگر تعداد پلاکت های خون خیلی زیاد باشد، روش های درمانی نیز وجود دارد.

گزینه های درمانی برای غلظت خون می تواند شامل موارد زیر باشد:

1- حجامت برای درمان غلظت خون

برای کمک به مدیریت شرایط، پزشکان به دنبال کاهش تعداد گلبول های قرمز از طریق فرآیندی به نام حجامت هستند که به طور دستی خون را از طریق یکی از رگ ها خارج می کند. پزشکان توصیه می کنند مقدار مشخصی از خون را در فواصل زمانی معین از بین ببرند تا تعداد گلبول های قرمز خون نزدیک تر شود.

2- داروهایی برای کاهش سلولهای خونی

بعضی اوقات حجامت برای کنترل رشد سلول های خون کافی نیست. پزشکان ممکن است برای درمان غلظت خون داروهای سرکوبگر میلوئوری را برای کمک به کنترل تعداد سلولهای خون توصیه کنند.

این داروها شامل هیدروکسی اوره (Hydrea) هستند که مغز استخوان را سرکوب می کنند تا از تولید بیش از حد سلول های خونی جلوگیری کنند.

مهار کننده های JAK2 برای درمان غلظت خون

در مواردی که فرد به خوبی به داروهای دیگر پاسخ نمی دهد، پزشکان ممکن است داروهای مهار کننده آنزیم JAK2 را توصیه کنند که ژن JAK2 وظیفه تولید آن را دارد.

سایر داروها برای درمان غلظت خون

پزشکان اغلب برای کمک به کنترل علائم غلظت خون داروهای دیگری را توصیه می کنند. این داروها شامل آسپرین و آنتی هیستامین ها است. مصرف آسپرین با دوز کم به کاهش خطر لخته شدن در بسیاری از مبتلایان به غلظت خون کمک می کند، همچنین ممکن است علائم نگران کننده غلظت خون مانند سردرد را کاهش دهد. پزشکان همچنین ممکن است داروهای آنتی هیستامین را برای رفع خارش توصیه کنند.

همچنین بخوانید: 8 درمان خانگی برای پایین آوردن سطح کراتین خون به صورت طبیعی

جمع بندی

غلظت خون، افزایش تعداد گلبول های قرمز خون در بدن است. پزشکان ممکن است آن را هنگام بررسی معمول خون، کشف کنند یا ممکن است به محض شروع نشانه ها، آن را تشخیص دهند.

غلظت خون یک بیماری مزمن و بدون درمان شناخته شده است. با این حال، درمان مؤثر می تواند به مدیریت کافی بیماری و علائم آن کمک کند.

بهتر است با علائم غلظت خون بالا آشنایی داشته باشید زیرا هرکسی که علائم یا سابقه خانوادگی بیماری غلظت خون را دارد، باید برای تشخیص به پزشک مراجعه کند.

مگ تک

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.