Take a fresh look at your lifestyle.

بهترین زمان مصرف ویتامین دی + اطلاعات مفید دیگر درباره ویتامین d

ویتامین دی را کی بخوریم تا بهترین بهره را ببریم؟

با شروع فصل تابستان و تابش مستقیم نور خورشید شاید شما هم در فکر باشید که از خواص نور خورشید و ویتامین دی آفتاب استفاده کنید. ویتامین ها مواد مغذی بدن هستند که برای سلامت بدن ضروری است و فرد باید آنها را در رژیم غذایی مصرف کند چون بدن قادر به ساخت ویتامین ها نیست. در این مقاله شما را با ویتامین دی و فوایدش و همچنین بهترین زمان مصرف ویتامین دی آشنا میکنیم.

قرص ویتامین d را کی بخوریم؟

برای به حداکثر رساندن جذب و اثربخشی باید ویتامین دی را در زمان مناسب مصرف کنید اما بهترین زمان مصرف ویتامین دی چه موقع است؟ اگرچه ویتامین D توسط پوست در اثر تماس با نور خورشید و آفتاب گرفتن ساخته می شود ، اما به طور طبیعی در غذاهای بسیار کمی یافت می شود. مکمل ویتامین D یک روش موثر برای تأمین نیازهای شما و جلوگیری از کمبود آن است ولی باید در زمان درستی مصرف شود تا از اثرات شگفت انگیزش بهره مند شوید.

ویتامین D یک ویتامین محلول در چربی است ، به این معنی که در آب حل نمی شود و هنگامی که با غذاهای پرچرب مصرف شود، جذبش زیاد می شود. مکمل های ویتامین D را با یک وعده غذایی بخورید تا جذب آن را افزایش دهد. مصرف ویتامین D با بیشترین وعده غذایی در روز فقط پس از 2–3 ماه سطح ویتامین D خون را حدود 50٪ افزایش میدهد. در مطالعه ای روی 50 بزرگسال مسن ، مصرف ویتامین D در کنار یک وعده غذایی حاوی چربی سالم، پس از 12 ساعت در مقایسه با مصرف ویتامین دی یک وعده غذایی بدون چربی 32٪ افزایش یافت.

آووکادو، آجیل، دانه ها، لبنیات پرچرب و تخم مرغ منابع مغذی چربی هستند که به تقویت جذب ویتامین D شما کمک می کنند. در کنار صبحانه یا میان وعده قبل از خواب مصرف کنید اما به شرطی که در خواب شما تداخل ایجاد نکند. (ویتامین دی و خواب)

مصرف ویتامین D همراه با وعده غذایی می تواند باعث افزایش جذب آن شود. برای بهترین نتیجه ، با برنامه های مختلف آزمایش کنید تا بدانید که چه چیزی برای شما مناسب است.

مصرف ویتامین دی در صبح

بسیاری از افراد ترجیح می دهند مکمل هایی مانند ویتامین D را اول صبح مصرف کنند. بهتر است مکمل ویتامین D را با یک صبحانه سالم کم چرب مصرف کنید. اتفاقا راحتتر است چون مصرف ویتامین در صبح نیز راحت تر از اواخر روز است. به ویژه در صورت استفاده از مکمل های متعدد درست است ، زیرا ممکن است مصرف مکمل های دارویی در طول روز برای شما پر چالش باشد. استفاده از جعبه قرص ، تنظیم زنگ هشدار در کنار میز غذاخوری چند راهکار ساده برای یادآوری مصرف ویتامین D است.

ویتامین دی و نور خورشید

ویتامین دی به بدن در جذب کلسیم و فسفر کمک میکند. وقتی انسان در معرض نور آفتاب قرار میگیرد بعلت تابش نور خورشید در پوست، ویتامین دی تولید می شود. اما نور خورشید کافی نیست چون ما مدت کوتاهی در برابر تابش نور خورشید هستیم و لباس ما پوشیده است. پس باید ویتامین D از طریق برخی غذاها یا مکمل ها دریافت شود. ویتامین D هنگامی که پوست در معرض نور خورشید قرار می گیرد، ساخته می شود. ضد آفتاب مناسب پوست، لباس های محافظ ، قرار گرفتن در معرض نور خورشید ، پوست تیره و سن ممکن است مانع دریافت کافی ویتامین D از آفتاب شود.

نقش مهم ویتامین دی در سلامت بدن

ویتامین دی ، به عنوان ویتامین آفتاب شناخته شده است و در سلامتی و بهبود بیماریها نقش مهمی دارد. ویتامین دی به تقویت استخوان ها و عضلات ، تقویت ایمنی ، افزایش خلق و خو ، کمک به کاهش وزن و بهبود عملکرد قلب کمک می کند.

اگر بنا به هر علتی نمیتوانید ویتامین دی را از خورشید بدست آورید، باید حتما ویتامین D را از طریق غذا و مکمل ها دریافت کنید.

ویتامین D چندین نقش مهم در بدن دارد:

  • تقویت استخوانها و دندانهای سالم
  • حمایت از سیستم ایمنی ، مغز و سیستم عصبی
  • تنظیم سطح انسولین و مدیریت دیابت و کنترل وزن
  • کنترل عملکرد ریه و سلامت قلب و عروق
  • کنترل و پیشگیری از سرطان

استخوان های سالم

ویتامین D در کنترل کلسیم و حفظ فسفر در خون نقش بسزایی دارد. این عناصر برای حفظ سلامت استخوان ها حیاتی هستند، پس ویتامین D در حفظ سلامت استخوان ها و دندان ها ضروری است. کمبود ویتامین D در کودکان می تواند باعث راشیتیسم شود ، که به دلیل نرم شدن استخوان ها ایجاد میشود.

در بزرگسالان ، کمبود ویتامین D به صورت استئومالاسیا ، یا نرم شدن استخوان ها ظاهر می شود. استئومالاسی منجر به تراکم ضعیف استخوان و ضعف عضلانی می شود. از ویتامین D برای درمان و پیشگیری از اختلالات استخوانی (مانند راشیتیسم ، استئومالاسی) استفاده می شود. همچنین کمبود ویتامین دی (d) باعث جوش صورت می شود؟

کمبود ویتامین D باعث پوکی استخوان می شود. ویتامین D با کلسیم برای پیشگیری از تحلیل استخوان موثر است. ویتامین D با سایر داروها برای درمان سطح پایین کلسیم یا فسفات که ناشی از برخی اختلالات (مانند هیپوپاراتیروئیدیسم ، سودو هیپوپاراتیروئیدیسم ، هیپوفسفاتمی خانوادگی) است، استفاده می شود. قطره ویتامینD  یا سایر مکمل ها به نوزادانی که از شیر مادر تغذیه میکنند، تجویز میشود، زیرا شیر مادر معمولاً دارای مقادیر کمی ویتامین D است.

کاهش خطر ابتلا به آنفولانزا

ویتامین D نقش حفاظتی در مقابل ویروس آنفلوانزا دارد.

درباره عوارض واکسن آنفولانزا بیشتر بخوانید.

نوزادان سالم

کمبود ویتامین D با فشار خون بالا در کودکان ارتباط دارد. یک ارتباط احتمالی بین سطح کم ویتامین D و سفتی دیواره های شریانی کودکان وجود دارد.

کاهش واکنش آلرژیک

ارتباطی بین مصرف کم ویتامین D و افزایش خطر واکنشهای آلرژیک وجود دارد. تخم مرغ یک منبع اولیه اولیه ویتامین D است. کودکانی که بعد از 6 ماه شروع به خوردن تخم مرغ کردند نسبت به کودکانی که بین 4-6 ماهگی شروع کرده بودند بیشتر در معرض آلرژی غذایی قرار داشتند.

بارداری سالم

زنان بارداری که کمبود ویتامین D دارند ممکن است بیشتر در معرض خطر ابتلا به زایمان زودرس باشند. کمبود ویتامین D با دیابت بارداری و واژینوز باکتریایی در زنان باردار مرتبط است.

مصونیت در برابر عفونت

  • ویتامین D می تواند به محافظت در برابر عفونت های حاد تنفسی و ذات الریه کمک میکند.
  • کمبود ویتامین D ممکن است خطر عفونت و بیماری شدید را افزایش دهد.

درمان و پیشگیری از افسردگی

ویتامین D در فرایندهای مختلف مغزی نقش دارد و گیرنده های ویتامین D در سلول های عصبی و گلیا در مناطقی از مغز وجود دارد که تصور می شود در پاتوفیزیولوژی افسردگی نقش دارند.

  • افراد مبتلا به افسردگی بالینی اغلب کمبود ویتامین D دارند.
  • افزایش سطح ویتامین D به کاهش علائم افسردگی کمک می کند.

سلامت قلب

ویتامین D به تنظیم سیستم رنین-آنژیوتانسین-آلدوسترون (و در نتیجه فشار خون) ، رشد سلولهای عروقی و مسیرهای التهابی و فیبروتیک کمک می کند.کمبود ویتامین D با اختلال عملکرد عروق ، سفت شدن شریانی ، هایپرتروفی بطن چپ و چربی خون همراه است. برخی تحقیقات نشان می دهد که این ویتامین می تواند به کاهش فشار خون کمک میکند.

کمک به کاهش وزن

در یک مطالعه ، به زنان یائسه مکمل ویتامین دی برای بررسی کاهش وزن داده شد. زنانی که دارای ویتامین D کافی بودند ، چربی بیشتری از بدن خود را از دست دادند ، کاهش بیشتری در دور کمر مشاهده کردند و وزن بیشتری از دست دادند.

کاهش التهاب

ویتامین D نقش های دیگری در بدن دارد ، از جمله کاهش التهاب و تعدیل فرآیندهایی مانند رشد سلول ، عملکرد عصبی عضلانی و ایمنی بدن و متابولیسم گلوکز.

سلامت عضلات

سلامت استخوان به حمایت از عضلات اطراف کمک می کند تا به تعادل و نوسان وضعیتی کمک کرده و در نتیجه خطر زمین خوردن را کاهش دهد. ویتامین D همچنین برای رشد طبیعی و رشد فیبرهای عضلانی مورد نیاز است. بعلاوه ، سطح ناکافی ویتامین D می تواند بر قدرت عضلات تأثیر منفی بگذارد و منجر به ضعف و درد عضلانی (میوپاتی) شود.

سرطان

  • ویتامین D ممکن است باعث مهار سرطان و مهار پیشرفت تومور شود، مهار تمایز سلول و مهار متاستاز. ویتامین D ممکن است دارای اثرات ضد التهابی ، تعدیل کننده سیستم ایمنی و ضد آنژیوژنیک باشد.
  • ارتباط بین سطح پایین سرمی ویتامین دی و افزایش خطر بروز سرطان و مرگ را نشان می دهد.
  • مکمل ویتامین D میزان مرگ و میر ناشی از سرطان را 13٪ کاهش داد و بیشترین مزیت آن با مصرف مکمل روزانه بود.

سرطان پستان

زنانی که از مکمل های ویتامین D و کلسیم استفاده کرده بودند (که بسیاری از آنها به مصرف آنها ادامه دادند) 18٪ کمتر در معرض سرطان پستان (غیر تهاجمی) بودند.

سرطان روده بزرگ

ارتباطی بین سطح پایین تر از 30 نانومول در لیتر ویتامین دی (12 نانوگرم در میلی لیتر) و 31٪ خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ وجود دارد.

سرطان ریه

هیچ ارتباطی بین سطح سرمی ویتامین دی و خطر ابتلا به سرطان ریه بعد از آن یافت نشد، حتی زمانی که محققان داده ها را از نظر جنس ، سن ، نژاد و وضعیت سیگار کشیدن را بررسی کردند.

سرطان پانکراس

یک مطالعه با مقایسه 738 مرد مبتلا به سرطان لوزالمعده با 738 گروه شاهد هیچ ارتباطی بین سطح سرمی ویتامین دی و خطر ابتلا به سرطان لوزالمعده وجود نداشت.

اسکلروز چندگانه یا ام اس

ام اس یک بیماری خود ایمنی در سیستم عصبی مرکزی است که به غلاف میلین اطراف آن آسیب می رساند و از سلول های عصبی مغز و نخاع محافظت می کند. این آسیب پیام های بین مغز و بدن را مانع یا مسدود می کند ، و منجر به ویژگی های بالینی مانند از دست دادن بینایی ، ضعف حرکتی، اسپاستیسیته ، آتاکسی ، لرزش ، از دست دادن حسی و اختلال شناختی می شود. برخی از افراد مبتلا به ام اس در نهایت توانایی نوشتن ، صحبت کردن یا راه رفتن را از دست می دهند.

  • کاهش سطح ویتامین D در افرادی که کمتر در معرض نور خورشید هستند ممکن است آنها را مستعد این بیماری کند.
  • مقادیر کافی ویتامین D خطر ابتلا به بیماری ام اس را کاهش داده و خطر عود بیماری و روند پیشرفت بیماری را کند می کند.

دیابت نوع دوم

ویتامین D در متابولیسم گلوکز نقش دارد. این ماده ترشح انسولین را از طریق گیرنده ویتامین D بر روی سلولهای بتا لوزالمعده تحریک می کند و مقاومت به انسولین محیطی را از طریق گیرنده های ویتامین D در عضلات و کبد کاهش می دهد. ویتامین D ممکن است از طریق تأثیرات آن بر متابولیسم گلوکز و سیگنالینگ انسولین و توانایی آن در کاهش التهاب و بهبود عملکرد سلولهای بتا در پانکراس ، در پاتوفیزیولوژی دیابت نوع 2 نقش داشته باشد.

  • سطح پایین تر سطح سرم ویتامین دی را با افزایش خطر ابتلا به دیابت مرتبط دانست
  • مکمل ویتامین D به حفظ هموستاز گلوکز کمک می کند ، خطر پیشرفت از دیابت را  به دیابت نوع 2 کاهش می دهد.

علل کمبود ویتامین دی

برخی از مهترین علت های کمبود ویتامین دی در بدن عبارتند از:

نوع پوست

پوست تیره و ضدآفتاب توانایی جذب اشعه ماورا بنفش در بدن را کاهش می دهد. جذب نور خورشید برای تولید ویتامین D در پوست ضروری است.

ضد آفتاب

ضد آفتاب با ضریب محافظت در برابر آفتاب (SPF) 30 می تواند توانایی بدن در سنتز ویتامین را تا 95٪ کاهش دهد. پوشاندن پوست با لباس از تولید ویتامین D نیز جلوگیری میکند.

موقعیت جغرافیایی

افرادی که در عرض های شمالی یا مناطقی که آلودگی زیادی دارند زندگی می کنند ، شیفت شب کار می کنند و یا در خانه هستند باید در صورت امکان ویتامین D را از منابع غذایی یا مکملها مصرف کنند.

شیردهی

نوزادانی که به طور انحصاری از شیر مادر تغذیه می کنند به مکمل ویتامین D احتیاج دارند ، به خصوص اگر پوست تیره داشته باشند و یا حداقل در معرض آفتاب باشند.

افراد مسن

برای افراد مسن و دارای اضافه وزن، خطر کمبود ویتامین دی بیشتر است. افراد می توانند از مکمل های ویتامین D استفاده کنند ، اما بهتر است ویتامین ها یا مواد معدنی را از طریق منابع طبیعی به دست آورند.

افرادی که جذب چربی محدودی دارند

از آنجا که ویتامین D محلول در چربی است ، جذب آن به توانایی روده در جذب چربی رژیم غذایی بستگی دارد. سو جذب چربی با برخی بیماریها همراه است که شامل برخی از اشکال بیماری کبدی ، فیبروز کیستیک ، بیماری سلیاک ، بیماری کرون و کولیت اولسراتیو است. علاوه بر افزایش خطر کمبود ویتامین D ، افراد مبتلا به این شرایط ممکن است از غذاهای خاصی مانند محصولات لبنی (بسیاری از آنها با ویتامین D غنی شده اند) استفاده نکنند یا فقط مقدار کمی از این مواد غذایی را بخورند. افرادی که در جذب چربی رژیم غذایی مشکل دارند ممکن است به مکمل ویتامین D نیاز داشته باشند.

افراد چاق یا افرادی که تحت عمل بای پس معده قرار گرفته اند

در افراد با شاخص توده بدنی (BMI) 30 یا بیشتر ، سطح سرم ویتامین دی آنها پایین تر از افراد غیر چاق است. افراد چاق ممکن است برای دستیابی به سطح مناسب ویتامین دی در مقایسه با افرادی با وزن طبیعی به مصرف ویتامین D بیشتری نیاز داشته باشند.

افراد چاقی که تحت عمل بای پس معده قرار گرفته اند می توانند دچار کمبود ویتامین D شوند. در این روش ، بخشی از روده کوچک فوقانی ، جایی که ویتامین D در آن جذب می شود ، برداشته می شود و جذب ویتامین D با مشکل مواجه میشود.

علائم کمبود ویتامین دی

علائم کمبود ویتامین D ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • بیماری یا عفونت مکرر
  • خستگی و اگزما
  • درد استخوان و کمر و آرتروز
  • احساس ناخوشی و افسردگی
  • اختلال در بهبودی زخم
  • ریزش مو و فشارخون
  • درد عضلانی و التهاب

عوارض ناشی از کمبود ویتامین دی

  • مشکلات قلب و عروق
  • مشکلات خود ایمنی
  • بیماری های عصبی
  • عفونت ها
  • عوارض بارداری
  • برخی سرطان ها ، به ویژه سینه ، پروستات و روده بزرگ.

منابع ویتامین D

دریافت نور کافی خورشید بهترین راه برای کمک به بدن در تولید ویتامین D است. اما دریافت نور خورشید به تنهایی کفایت نمیکند و حتما باید از موادغذایی و مصرف مکملها نیاز به ویتامین دی را برطرف کرد. منابع غذایی فراوان ویتامین دی شامل:

  • ماهی های چرب ، مانند ماهی آزاد ، ماهی خال خالی و ماهی تن، زرده تخم مرغ، پنیر، جگر گاو، قارچ، شیر غنی شده، غلات و آب میوه های غنی شده.
  • تعداد کمی از مواد غذایی به طور طبیعی حاوی ویتامین D هستند. گوشت ماهی های چرب (مانند ماهی قزل آلا ، ماهی آزاد ، ماهی تن و ماهی خال خالی) و روغن کبد ماهی از بهترین منابع هستند.
  • رژیم غذایی بر میزان ویتامین D در بافت تأثیر می گذارد. جگر گوشت گاو ، پنیر و زرده تخم مرغ دارای مقدار کمی ویتامین D هستند که در درجه اول به شکل ویتامین D3 است.
  • برخی از قارچ های موجود در بازار با استفاده از نور ماورا UV بنفش تحت درمان قرار گرفته اند تا سطح ویتامین D آنها افزایش یابد.
  • غذاهای غنی شده با ویتامین D موجود در رژیم غذایی نیاز ویتامین دی روزانه را تأمین می کنند.  شیر و محصولات لبنی که از شیر تهیه می شوند ، مانند پنیر و بستنی نوشیدنی های تهیه شده از سویا ، بادام یا جو دوسر) غالباً با مقادیر مشابه ویتامین D با مقدار موجود در شیر گاو غنی شده غنی می شوند. غلات صبحانه آماده اغلب حاوی ویتامین D هستند.

مقدار مجاز مصرف روزانه ویتامین D

ویتامین D بصورت میکروگرم یا واحد بین المللی IU  اندازه گیری میشود. یک میکروگرم ویتامین D برابر با 40 IU است.

  • نوزادان 0-12 ماه: 400 واحد بین المللی
  • کودکان و نوجوانان 1 تا 18 ساله: 600 واحد بین المللی
  • بزرگسالان تا 70 ساله: 600 واحد بین المللی
  • بزرگسالان بالای 70 ساله: 800 واحد بین المللی
  • زنان باردار یا شیرده: 600 واحد بین المللی

قرار گرفتن در معرض آفتاب در معرض آفتاب به مدت 5-10 دقیقه ، 2 تا 3 بار در هفته ، به اکثر افراد امکان تولید کافی ویتامین دی را می دهد.

عوارض مصرف بیش از حد ویتامین دی

ویتامین دی یک ویتامین فوق العاده مهم است ، اما در غذاهای بسیار کمی یافت می شود و به سختی می‌توان از طریق رژیم غذایی دریافت کرد. ویتامین D اضافی معمولاً در اثر مصرف زیاد مکمل ها رخ می دهد. ویتامین D را از منابع طبیعی دریافت کنید تا از خطر سمیت ناشی از افزایش ویتامین دی در امان باشید. از آنجا که درصد زیادی از جمعیت جهان در معرض کمبود هستند ، ویتامین D یکی از رایج ترین مکمل های غذایی است.

  • حد بالایی که متخصصان مراقبت های بهداشتی برای ویتامین D توصیه می کنند 4000 IU در روز برای بزرگسالان است. خطر سمیت ویتامین D در مصرف کمتر از 10000 IU در روز بعید است.
  • مصرف بیش از حد ویتامین D می تواند منجر به کلسیفیک شدن بیش از حد استخوان ها و سخت شدن رگ های خونی ، کلیه ، ریه و بافت های قلب شود.

سطح ویتامین D و کیفیت خواب

مصرف ویتامین D در شب می تواند با تداخل در تولید ملاتونین، بر کیفیت خواب تأثیر منفی بگذارد.

خطرات مصرف زیاد ویتامین دی

ویتامین D به طور کلی در سطوح توصیه شده بی خطر است. اگر ویتامین D بیش از حد مصرف کنید ، می‌تواند اثرات سمی داشته باشد و باعث جذب بیش از حد کلسیم شده و منجر به یک بیماری به نام هیپرکلسمی (افزایش کلسیم خون) شود و ممکن است استخوان ها را ضعیف کند ، عملکرد مغز و قلب را مختل کند و منجر به سنگ کلیه شود.

مصرف زیاد کلسیم (حدود 2100 میلی گرم در روز از غذا و مکمل ها) با مقادیر متوسط ​​ویتامین D حدود 19 میکروگرم [واحد بین المللی 765] در روز از مواد غذایی و مکمل ها، خطر سنگ کلیه را 17 درصد افزایش می دهد.

سطح بسیار بالای ویتامین دی منجر به موارد زیر شود:

  • نارسایی کلیه
  • ضربان قلب نامنظم
  • مرگ

در موارد شدید ، سمیت ویتامین D باعث نارسایی کلیه ، کلسیفیکاسیون بافت های نرم بدن (از جمله در عروق کرونر و دریچه های قلب) ، آریتمی های قلبی و حتی مرگ می شود. مسمومیت با ویتامین D به دلیل مصرف مکمل های غذایی حاوی مقادیر بیش از حد ویتامین D به دلیل خطاهای تولید ، مصرف نامناسب یا مقادیر زیاد یا تجویز نادرست پزشکان ایجاد شده است.

چه عواملی در اثربخشی ویتامین دی اثر دارد؟

عوامل زیادی می توانند در اثربخشی ویتامین دی تأثیر بگذارند ، از جمله زمان و نحوه مصرف دوز روزانه مکمل ویتامین دی.

علائم سمیت ویتامین D عبارتند از:

  • حالت تهوع
  • استفراغ
  • ضعف عضلانی
  • تغییرات خلق و خوی
  • درد
  • گیجی
  • از دست دادن اشتها
  • کمبود آب بدن
  • ادرار زیاد
  • تشنگی بیش از حد

تداخل ویتامین دی با انواع داروها

مکمل های ویتامین D ممکن است با انواع مختلفی از داروها تداخل داشته باشند. چند مثال در زیر آورده شده است. افرادی که به طور منظم از این داروها و سایر داروها استفاده می کنند ، باید در مورد میزان ویتامین D و وضعیت خود با پزشک شان صحبت کنند.

  • اورلیستات

داروی کاهش وزن اورلیستات ، همراه با یک رژیم غذایی کم چربی ، می تواند جذب ویتامین D از مواد غذایی و مکمل ها را کاهش دهد و منجر به پایین آمدن سطح ویتامین D شود.

  • استاتین ها

داروهای استاتین سنتز کلسترول را کاهش می دهند. از آنجا که ویتامین D درون زا از کلسترول حاصل می شود ، استاتین ها ممکن است سنتز ویتامین D را کاهش دهند. علاوه بر این ، مصرف زیاد ویتامین D ، به ویژه از طریق مکمل ها ، ممکن است قدرت آتورواستاتین ، لوواستاتین وسیمواستاتین و را کاهش دهد.

  • استروئیدها

داروهای کورتیکواستروئید مانند پردنیزون اغلب برای کاهش التهاب تجویز می شوند. این داروها می توانند جذب کلسیم را کاهش داده و متابولیسم ویتامین D را مختل کنند.

  • داروهای ادرار آور تیازید

دیورتیک های تیازید باعث کاهش دفع ادرار کلسیم در ادرار می شود. ترکیبی از این دیورتیک ها با مکمل های ویتامین D که جذب کلسیم روده را افزایش می دهند.

  • ویتامین D برای سلامت کلی شما بسیار مهم است. حتی اگر یک رژیم غذایی سالم را دنبال کنید ، ممکن است برای رسیدن به سطح مطلوب به مکمل هایی نیاز داشته باشید.
  • از مصرف بیش از حد ویتامین D دوری کنید. به طور کلی ، 4000 واحد بین المللی یا کمتر در روز ، تا زمانی که مقادیر خون شما کنترل شود ، بی خطر محسوب می شود.
  • علاوه بر این ، مکمل ها را از تولید کنندگان معتبر خریداری کرده اید تا خطر مصرف بیش از حد تصادفی به دلیل برچسب زدن نامناسب کاهش یابد.
  • اگر از مکمل های ویتامین D استفاده کرده اید و علائم ذکر شده در این مقاله را تجربه کرده اید ، در اسرع وقت با یک متخصص مشورت کنید.

مکانیسم تشکیل ویتامین دی در بدن

ویتامین D حاصل از قرار گرفتن در معرض آفتاب ، غذاها و مکمل ها از نظر بیولوژیکی بی اثر است و برای فعال شدن باید تحت دو هیدروکسیلاسیون در بدن قرار گیرد. اولین هیدروکسیلاسیون ، که در کبد اتفاق می افتد ، ویتامین D را به 25-هیدروکسی ویتامین تبدیل می کند ، همچنین به عنوان “کلسیدیول” شناخته می شود. هیدروکسیلاسیون دوم در درجه اول در کلیه اتفاق می افتد و 1،25-دی هیدروکسی ویتامین را تشکیل می دهد ، به عنوان “کلسیتریول” شناخته می شود.

اشکال مختلف ویتامین دی

در غذاها و مکمل های غذایی ، ویتامین دی به دو شکل اصلی D2  و D3 وجود دارد که از نظر شیمیایی فقط از نظر ساختار زنجیره جانبی تفاوت دارند. هر دو شکل در روده کوچک جذب می شوند. جذب با انتشار غیرفعال ساده و مکانیزمی که پروتئین های حامل غشا روده را درگیر می کند ، رخ می دهد. وجود همزمان چربی در روده ، جذب ویتامین D را افزایش می دهد.

مگ تک

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.