Take a fresh look at your lifestyle.

علت پا درد در شب چیست؟ شایع ترین دلایل درد پا در شب ها را بشناسید

پا درد در شب می تواند باعث بد خوابی شود. گرفتگی پا در شب در افراد بالای 50 سال و در خانم هایی که باردار هستند شایع تر است. خبر خوب این است که این گرفتگی ها معمولاً دلیلی برای نگرانی نیستند، کشش ها و تغییر شیوه زندگی ممکن است به از بین بردن پا درد در شب کمک کنند. برای اینکه از علت درد مفاصل پا در شب یا به اصطلاح علت پا درد در شب،  باخبر شوید با ما در ادامه مطلب همراه شوید.

دلایل پا درد در شب

بعضی دردها در موقع خاصی از شبانه روز به سراغ ما می آیند مثلا ممکن است از خود بپرسید که چرا گاهی بلافاصله بعد از خوردن غذا دل درد می گیریم یا چرا شب ها پادرد داریم و صبح خبری از این درد نیست؟ دلایل مختلفی برای پا درد در شب وجود دارد. اسپاسم ممکن است فقط یک بار در شب اتفاق بیفتد یا منجر به تکرار شود که در ادامه سبب بی خوابی و درد طولانی می شود. در زیر برخی از شایع ترین دلایل پا درد در شب آورده شده است :

عدم فعالیت

عدم فعالیت می تواند علت اصلی پا درد در شب باشد. نشستن برای مدت طولانی یا غیرفعال بودن ممکن است باعث شود عضلات پاهای شما مستعد گرفتگی شوند. همچنین نشستن در وضعیت های غلط ممکن است جریان خون به پاهای شما را مهار کرده یا منجر به فشار عصبی شود. حتی وضعیت خواب شما ممکن است در گردش خون به سمت پاها موثر باشد. بنابراین باید نحوه خوابیدن خود را بررسی کنید تا ببینید که آیا می تواند در پا درد هنگام شب نقش داشته باشد یا خیر.

فشار بیش از حد

یکی دیگر از دلایل پا درد در شب، کار کردن زیاد عضلات پا است که باعث می شود آنها در مقابل گرفتگی آسیب پذیر شوند. فیبرهای عضلانی در پاهای شما به طور مداوم منقبض و منبسط می شوند تا حرکت انجام شود. اگر خیلی سریع یک فعالیت را انجام دهید یا بیش از حد به پاهای خود فشار بیاورید، ممکن است دچار خستگی در عضلات شوید. خستگی بدن شما را از اکسیژن تخلیه می کند و به مواد زائد که در طول روز ساخته می شوند، می دهد که در نهایت منجر به پا درد در شب می شود.

کفش نامناسب

کفش نامناسب می تواند علت پا درد در شب باشد. پوشیدن کفش نامناسب در طول روز ممکن است بر عضلات پا اثر منفی بگذارد. همچنین ایستادن یا کار کردن در کف بتونی یا سایر سطوح سخت می تواند تأثیر مشابهی داشته باشد. ماهیچه های پا برای حمایت از وزن بدن فوق العاده سخت کار می کنند. کفش نامناسب ممکن است گردش خون در پا را مختل کند و اکسیژن رسانی را قطع کرده و اسپاسم دردناکی ایجاد کند که هنگام شب موجب پا درد شود.

کمبود آب (دهیدراته) 

شاید شما به اندازه کافی آب نمی نوشید و یا دچار اسهال یا بیماری دیگری هستید که باعث کم آبی در بدن می شود. حتی ورزش در هوای گرم می تواند بدن شما را به سرعت دچار کم آبی کند و بدن شما را از مایعات، نمک ها و مواد معدنی با ارزش مانند پتاسیم، منیزیم و کلسیم تخلیه کند.

هنگامی که بدن شما دچار کم آبی می شود، عضلات شما در مقابل اسپاسم و گرفتگی آسیب پذیر می شوند. همچنین شما در هنگام خواب در حال عرق کردن و از دست دادن مایعات هستید. به همین دلیل ممکن است علت پا درد در شب هنگام خواب همین موضوع باشد.

همچنین بخوانید: فواید آب درمانی چیست؟

کمبود مواد مغذی

دلیل پا درد در شب می تواند کمبود مواد مغذی باشد. کمبود ویتامین های B-12، تیامین، فولات و سایر ویتامین های گروه B ممکن است منجر به فشار عصبی شود. همچنین کمبود منیزیم و پتاسیم ممکن است منجر به گرفتگی عضلات پا و پا درد شود. اگر گمان می کنید کمبود ویتامین دارید، آزمایش خون ساده می تواند سطح ویتامین های بدن شما را نشان دهد و در صورت لزوم پزشک برای شما مکمل تجویز کند. البته توجه داشته باشید که مصرف بیش از حد مکمل ها در واقع ممکن است برای شما عوارض ایجاد کند.

استفاده بیش از حد از الکل

نوشیدن بیش از حد الکل ممکن است منجر به فشار عصبی و وضعیتی به نام نوروپاتی الکلی شود. علائم این بیماری شامل گرفتگی عضلات و ضعف تا بی حسی و سوزن سوزن شدن در بازوها یا پاها است. استفاده زیاد از الکل همچنین ممکن است به کمبود آب بدن و کمبود در ویتامینهای B منجر شود. عدم وجود این ویتامین ها عملکرد اعصاب را مختل می کند و باعث می شود علائمی مانند اسپاسم ماهیچه ها و پا درد در شب بدتر شود.

همچنین بخوانید: سوزش کف پای چپ نشانه چیست و راه درمان آن چیست؟

بارداری

زنانی که باردار هستند، به خصوص در سه ماهه دوم و سوم مستعد ابتلا به گرفتگی پا و پا درد در شب هستند.

متأسفانه محققان دقیقا نمی دانند که چرا پا درد در شب برای زنان باردار اتفاق می افتد. علت پا درد شبانه در دوران بارداری ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • وزن اضافی روی پاها با بزرگ شدن نوزاد
  • کمبود آب بدن
  • کمبود مواد مغذی به ویژه منیزیم

بیماری ها و داروها

شرایط پزشکی مرتبط با پا درد در شب شامل موارد زیر است:

  • موارد ساختاری مانند تنگی کانال نخاعی و بیماری شریانی می تواند علت درد پا در شب ها باشد
  • موارد متابولیک مانند بیماری کلیه، کم خونی، کم کاری تیروئید، پرکاری تیروئید و دیابت نوع 1 یا 2
  • سایر شرایط مانند آسیب عصبی، استئوآرتریت و بیماری پارکینسون

برخی از داروهای خاص ممکن است شما را مستعد ابتلا به پا درد شبانه کند. این داروها شامل:

  • داروهای فشار خون
  • استاتین
  • دیورتیک ها
  • قرص های ضد بارداری

مگ تک

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.