Take a fresh look at your lifestyle.

۱۰ تا از مضرات موسیقی بر اساس دلایل علمی (چرا گاهی موسیقی بد است)

همیشه درباره فواید موسیقی شنیده ایم اما موسیقی همیشه خوب نیست. موسیقی خوب و موسیقی بد بسیار متفاوتند. در این نوشته قصد داریم مضرات موسیقی را با هم بررسی کنیم. شاید برایتان جالب باشد که انواع مختلف موسیقی چه تاثیرات مضری می توانند بر روی شما داشته باشند البته تاکید می کنیم که موسیقی بد و مضر مد نظر ماست نه هر موسیقی.

دلایل علمی مضرات موسیقی

در ادامه 10 مورد از مضرات موسیقی بر اساس یافته های علمی را خواهید دید که همگی بر اساس تجربه و آزمایش های میدانی نتیجه گیری شده اند.

10. آسیب شنوایی در نوجوانان در حال افزایش است

حتما درباره ضرر های موسیقی با صدای بلند شنیده اید. در حالی که نوجوانان همیشه ترجیح می دهند موسیقی را با صدای بلند گوش دهند، به نظر می رسد که ظهور دستگاه های پخش موسیقی قابل حمل در همه جا باعث می شود شنوایی آنها بیش از هر زمان دیگری آسیب ببیند. طبق مطالعه اخیر گروه روانشناسی علوم اعصاب و رفتار مک کانستر در کانادا، درصد فزاینده ای از نوجوانان “عادات گوش دادن خطرناکی” دارند. یک چهارم از 170 کودک مورد مطالعه علائم وزوز گوش را احساس می کردند، یک صدای زنگ مزمن و بی وقفه در گوش که به طور معمول در بزرگسالان تا 50 سالگی ظاهر نمی شود.

اگرچه وزوز گوش می تواند موقتی باشد (مانند بعد از یک کنسرت با صدای بلند) اما بر اساس گزارش این مطالعه، می تواند نشانه ای از آسیب عصب شنوایی باشد و بنابراین احتمال دارد آسیب شنوایی دائمی را به همراه داشته باشد و این یک ضرر موسیقی از نظر علمی است که باید به آن توجه شود.

9. موسیقی غم انگیز اضطراب را افزایش می دهد

مضرات موسیقی از نظر علمی

دانلود عکس فانتزی موسیقی برای پروفایل (دخترانه و پسرانه)

محققان فنلاندی بسیار علاقه مند به بررسی ضرر های شنیدن موسیقی ناسالم و تأثیر موسیقی بر روی مغز هستند ، زیرا در طی چند دهه گذشته چندین مطالعه انجام داده اند که با اطمینان نسبی نشان می دهد با استفاده از موسیقی در درمان می توان احساسات را به طور موثر تنظیم کرد. یک مطالعه در سال 2015 به این نتیجه رسید که گوش دادن به موسیقی غمگین همیشه تأثیر منفی دارد.

در مورد مضرات موسیقی غمگین بر روی سلامت روان آزمایشات جالبی صورت گرفته است. توسط MRI واکنش مغز افراد به انواع موسیقی بررسی شد. نتایج این آزمایش نشان داد تاثیر یک موسیقی غمگین با یک متن غمگین به مراتب بیشتر از تاثیرات مفی یک موسیقی غمگین با یک متن شاد است.

به عبارت ساده تر: موسیقی شاد شما را خوشحال می کند ، و موسیقی غمگین شما را ناراحت می کند ، اما موسیقی شاد همراه با شعرهای شاد شما را بیش از پیش شاد می کند ، و موسیقی غمگین با متن غمگین شما را بیشتر غمگین می کند ، حتی ممکن است در مشکلات عاطفی نیز موثر باشد.

گوش دادن یک موسیقی آرام می تواند سطح کورتیزول بدن شما را کاهش دهد و استرس شما را کم کند و همین طور برعکس.

8. موسیقی باعث اختلال در مطالعه و عملکرد کاری می شود

مضرات موسیقی از نظر علمی: اختلال در عملکرددر یک مطالعه همزمان سرگرم کننده و وحشتناک درباره ضرر های موسیقی از دانشگاه ولز ، محققان توانایی افراد را برای یادآوری اطلاعات در حالی که در معرض اصوات مختلف بودند ، بررسی کردند. پنج نوع شرایط مختلف بررسی شد:

  • سکوت
  • موسیقی مورد علاقه
  • موسیقی که آن را دوست نداریم
  • صدایی که اعداد تصادفی را تکرار می کند
  • صدای تکرار شونده مانند صدای قاشق

به هر حال، مشخص شد که افراد در هنگام گوش دادن به موسیقی عملکرد ضعیف تری دارند – هر موسیقی، خواه مورد علاقه باشد یا خیر می تواند راندمان کاری شما را تحت تاثیر قرار دهد و آن را کاهش دهد و این یکی از آسیب های موسیقی است. در این مطالعه افراد در سکوت بهترین عملکرد را داشتند.

البته تحقیقات مشابه در دهه 1990 نشان می دهد برخی از انواع موسیقی می توانند تمرکز را افزایش دهند. با این حال ، مطالعات بعدی این نتیجه را تأیید نکرده اند و به نظر می رسد این نتیجه اخیر علمی تر باشد.

7. گوش دادن به موسیقی هنگام رانندگی سرعت واکنش را کم می کند

مضرات موسیقی از نظر علمیدر سال 2004، یک تیم کانادایی زمان واکنش در افراد مورد آزمایش در حالی که در محیط های پر سر و صدا بودند را بررسی کرد و به آرامی سطح سر و صدا را افزایش داد. آنها دریافتند که با هر 95 دسی بل افزایش صدا زمان واکنش 20 درصد کاهش می یابد، یک درصد باورنکردنی قابل توجه که به خوبی ضرر موسیقی هنگام رانندگی و همین طور سایر کارهایی که نیاز به واکنش سریع دارند را نشان می دهد.

آزمایش مشابهی در جاده ها انجام شد: رانندگان نوجوان در حالی که به موسیقی مورد علاقه خود گوش می دهند، جالب است بدانید 98 درصد این نوجوانان به طور متوسط ​​سه اشتباه مرتکب شدند.

6. تکرار ، تکرار ، تکرار

تکرار نوعی استبداد است موسیقی پاپ طی دهه ها از نسلی به نسل دیگر بسیار کم تغییر کرده است. متأسفانه، به نظر می رسد موسیقی پاپ در حال تکرار یک کلیشه است. یک مطالعه اسپانیایی داده های یک پایگاه داده عظیم از آهنگ های پاپ را بین سالهای 1955 و 2010 جمع آوری کرد و نتیجه گرفت که در این دوره میزان تنوع و تنوع آکوردها ، ملودی ها و سازها به طور پیوسته کاهش یافته است.

اساساً ، ابزارهای جعبه ابزار موسیقی به حدی کاهش یافته است که همه از همان ابزار استفاده می کنند.

5. موسیقی پاپ مدرن برای به تله انداختن شما مهندسی شده است

این یک راز نه چندان خوب محرمانه است که اکثریت قریب به اتفاق آهنگ های پاپ طی چند دهه گذشته توسط تعداد بسیار بسیار کمی از مردم نوشته شده است. تکرار باعث ایجاد آشنایی می شود و طبق یک تحقیق پرتغالی در سال 2011 که مربوط به قرار گرفتن در معرض موسیقی هنگام انجام MRI بود ، استفاده از این شناخت نوعی تقلب برای رسیدن به مراکز لذت مغز است.

4. موسیقی می تواند هوش خلاقانه شما را فرسایش دهد

مضرات موسیقی از نظر علمیویرجیل گریفیت، تحلیلگر در این زمینه ثابت کرد که: طرفداران موسیقی پاپ تمایل به خلاقیت کمتری دارند.

ما نمی گوییم که گوش دادن به موسیقی پاپ شما را احمق می کند یا حتی اینکه همه موسیقی های پاپ بد است. اما موسیقی که برای مخاطب خود ارزش قائل نیست لیاقت وقت گذاشتن بیشتر را ندارد. بنابراین یکی از مضرات موسیقی از نظر علمی و پزشکی این است که میزان خلاقیت شما را کاهش می دهد.

3. تاثیر منفی موسیقی بر روابط شما

مضرات موسیقی از نظر علمی: تاثیر منفی بر روابط عاطفیاز مدت ها قبل تصاویر جنسی در موسیقی و فیلم های محبوب همه گیر بوده است. یک مطالعه در سال 2006 بر روی تقریباً 1500 نوجوان نشان داد که نوجوانانی که به شدت موسیقی گوش می دهند در مقایسه با سایرین، احتمالاً رابطه جنسی را زودتر شروع می کنند. همچنین می تواند توانایی آنها برای داشتن روابط سالم را نیز تحت تأثیر قرار دهد.

2. موسیقی درباره پیری باعث کوتاه شدن عمر می شود

مضرات موسیقی از نظر علمیمحققان دانشگاه Anglia Rustin در کمبریج ، انگلیس ، 76 ترانه را که به موضوع پیری استناد می کنند ، تجزیه و تحلیل کردند. کلیشه ها در مورد پیری در فرهنگ می توانند باعث ایجاد نگرش منفی نسبت در افراد مسن شوند که می تواند باعث بیماری، کاهش فعالیت های اجتماعی و عدم تمایل به دریافت کمک های پزشکی می شود. مورد دیگر تمایل به خودکشی در میان افرادی است که موسیقی با مضامین بی ارزشی زندگی و موارد مشابه را گوش می دهند.

1. سلب اراده و ایجاد هیجانات کاذب

یکی از اثرات مخربی که گوشدادن به موسیقی می تواند بر اعصاب و روان ما داشته باشد از بین رفتن اراده هنگام گوش دادن به موسیقی است. حتما تجربه این مورد را داشته اید که هنگام گوش دادن به یک موسیقی ناخودآگاه شروع به گریه کردن، رقصیدن، خندیدن و  … شده اید. قدرت تاثیر موسیقی بر مغز را نادیده نگیرید. موسیقی می تواند شما را وادار به کارهایی کند که ممکن است با قدرت عقل خود هرگز آن ها را انجام ندهید. البته منظور ما ان نوع موسیقی است که مانند خوره مغز شما را تحت تاثیر قرار می دهد.

در پایان:

موسیقی قدرتمند است. همان طور که گوش سپردن به یک موسیقی خوب و غنی می تواند حال شما را بهتر کند، به روح شما آرامش ببخشد و انگیزه شما برای زندگی را افزایش دهد یک موسیقی ضعیف و سطحی نیز می تواند آثار مخرب و مضرات جبران ناپذیر جسمی و روحی برای شما به همراه داشته باشد. به 10 مورد از مضرات موسیقی بر اساس پژوهش های علمی اشاره شد. پس به آنچه که گوش می دهید توجه کنید.

مگ تک

ممکن است شما دوست داشته باشید
1 نظر
  1. majid می گوید

    جدای از همه بحث های روانشناسی و دینی و علمی و .. به عنوان کسی که موسیقی نسبتا زیاد گوش میدادم و حتی مدتی چند نوع ساز رو تمرین کردم ، میتونم بگم موسیقی در هر نوع که باشه ، یک چیز مشترک داره و اون برانگیخته تر کردن و به اصطلاح bold کردن و شدید تر کردن احساس انسان ، در لحظه گوش دادن به موسیقی هست. بسیاری از افراد از موسیقی بد و خوب صحبت می کنند و ملاک طبقه بندی ، بسته به شخص نگارنده ، می‌تونه مذهبی ، موسیقیایی ، علمی یا بر اساس محتوا و .. باشه . موسیقی در واقع زبان بیان احساس نیست ، بلکه زبان پررنگ تر کردن احساس هست . بر این اساس حتی محتوای مذهبی مثل صوت و ترتیل قرآن هم نوعی موسیقی هستند . اینکه موسیقی یک موسیقی دان انسان رو به غم ببره یا رقص ، مدیتیشن باشه یا عرفان و خلسه ( موسیقی سنتی ایران ) و با به مانند تلاوت های عجیب عبدالباسط ، فرد رو به یاد خدا و یا مضامین بعد مرگ بندازه ، همه در این مشترک هستند . اگر نظر شخصی خودم رو بگم ، به نظر من زندگی در جهان با احساساتی مناسب خود جهان بهتر هست . موسیقی ، احساسات غیر طبیعی رو در انسان به وجود میاره . منظور از غیر طبیعی ، چیزی نیست که در طبیعت بشر نباشه ، بلکه نوع اغراق آمیز احساس رو به وجود میاره ، هرچند این احساسات در زمان غلبه موسیقی ، بتوانند حال و احوالات انسان رو خوب کنند ، اما عملکرد شبیه مواد مخدر دارند . امروزه موسیقی بسیار زیاد شده . هم از نظر محتوا و نوع و هم افرادی که موسیقی می دانند و از همه نظر. گسترش زیاد موسیقی در قرن حاضر ، نشانگر خلا عاطفی در انسان ها هست . شخصا این حجم از موسیقی در جهان رو به صلاح نمی دونم. نه به عنوان فردی مذهبی ، بلکه به عنوان فردی که تجربه خود و اطرافیان رو دیدم ، موسیقی رو صلاح نمی‌دونم و شاید اغراق آمیز باشه که به نظر من موسیقی کلا چیز خوبی نیست . اگر نگاهی به انسان های قبل خودمون بی اندازیم ، در زندگی اون ها به دلیل اینکه صحیح زندگی می کردند ، احساسات خود رو در راه خانواده و والدین به کار می گرفتند . زندگی های تنها ، خانواده های از هم پاشیده ، تجرد ، زندگی خواب گاهی و … نیاز بشر رو به موسیقی زیاد کردند . اگر جامعه در مسیر صحیح باشه ، موسیقی ناخودآگاه ، کمتر میشه و نیاز کاذب از بین می‌ره . شخصا عقیده دارم ، موسیقی تنها در موارد بسیار بسیار کمی و در مقام نوعی دارو و نه غذا ، می‌تونه برای جهان مفید باشه . البته این در جهان خوب هست و طبیعی هست که در جامعه و دنیای بیمار و نابهنجار کنونی ، متاسفانه اجتناب ناپذیری. انسانی که موسیقی گوش نمیده ، احساساتی نرمال و عادی داره و در دنیای واقعی زندگی می کنه . کافیه نگاهی به زندگی شخصی خانواده موسیقی بیاندازید ، البته من نه تنها در مورد موسیقی بلکه در مورد فیلم ها ، سریال ها و بازی های کامپیوتری و … هم که جهانی غیر واقعی رو در ذهن انسان می سازند ، رو دارم . دنیای سرمایه داری و غرب انسان رو فریب میده . صدای آب و پرندگان و طبیعت ، و … برای ذهن کافیست .

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.