Take a fresh look at your lifestyle.

تاثیر استفاده از تکنولوژی در مدارس و آموزش محصلان

در این مطلب آموزشی با هم به بررسی تاثیر استفاده از تکنولوژی در مدارس و آموزش محصلان می پردازیم پیش از این در رابطه با مزایای استفاده از تکنولوژی در مدارس با هم گفتگو کردیم و به نتایج جالبی دست یافتیم.

در حال حاضر با شیوع کرونا و تعطیلی مدارس شاهده استفاده از تکنولوژی در آموزش محصلان هستیم امروزه، یافتن دانش آموزی بدون داشتن مهارت در نوعی از تکنولوژی نادر است. صحبت های بسیاری در مورد اهمیت این که دانش آموزان باید تابعیت دیجیتالی و مهارت های قرن بیست و یکمی داشته باشند، مطرح می باشد.

اما در صورتی که آن ها دسترسی کافی به تکنولوژی خارج از کلاس درس داشته باشند، آیا لازم است که آنها در کلاس درس از آن استفاده کنند؟ آیا دانش آموزان بیش از اندازه از تکنولوژی استفاده می کنند یا واقعاً از زمان اضافی استفاده از تکنولوژی سود می برند؟

معرفی 5 روش تاثیرگذاری تکنولوژی بر آموزش

البته این نظر شخصیه بنده است که آموزش فرهنگ استفاده از تکنولوژی مهم تر از آموزش استفاده از تکنولوژی در مدارس است. در این بخش از مقاله چندین روشی که تکنولوژی تاثیر مثبتی بر آموزش و پرورش دارد را با هم بررسی می کنیم.

1. ایجاد فرصت های یادگیری آنلاین و دیجیتال

در زمانی که بودجه آموزش محدود است، ایجاد فرصت های یادگیری آنلاین و دیجیتال می تواند به کاهش هزینه های عملیاتی کمک کند بدون این که زمان بیشتری را بگیرد یا کیفیت و تداوم آموزش ارائه شده را به خطر بیاندازد.

ما می توانیم از تکنولوژی با یادگیری معکوس، ارزیابی تکوینی و توسعه ی شخصی سازی شده به منظور کمک به سخنرانی ها و برنامه های تحصیلی از نظر محتوای مرتبط و یادگیری تجربی استفاده کنیم.

تکنولوژی همچنین با ارائه ی ابزارهایی که دانش آموزان برای موفقیت بیشتر به آن ها نیاز دارند و دادن انگیزه و پاداش به دانش آموزان هنگامی که عملکرد قابل قبولی دارند، نقش بسیار مهمی را در افزایش بهره وری دانش آموزان ایفا می کند. تکنولوژی زمان، انرژی و هزینه ی هدر رفته را کاهش می دهد و در عین حال دانش آموزان را به سخت کوشی ترغیب می کند.

تکنولوژی تنها برای دانش آموزان نیست بلکه کمک بزرگی نیز معلمان می کند و یک بهبود پیشرفت آموزشی به شمار می رود، بخصوص زمانی که منابع و بودجه محدود هستند (یا در برخی موارد، اصلاً وجود ندارد).

2. آموزش الکترونیکی و آنلاین

سواد دیجیتالاز آنجایی که تکنولوژی در تمام لحظات زندگی ما حضور دارد، ضروری است که دانش آموزان ما فرصت لازم برای بهبود مهارت های تکنولوژی قوی و سواد دیجیتال را کسب کنند. آن ها می توانند این مهارت ها را از طریق یادگیری آنلاین تمرین کنند و در عین حال بدون نیاز به بودجه اضافی، همچنان بر موضوعات اصلی آکادمیک تمرکز داشته باشند.

در حالی که دانش آموزان ما اهداف برنامه های تحصیلی را برآورده می سازند، ما به آن ها این امکان را می دهیم تا ضمن دنبال کردن تحصیلات عالی و ورود به بازار کار، مهارت های لازم برای رقابت را بدست آورند.

تکنولوژی و یادگیری آنلاین همچنین می تواند معلمان را مجهز به تجزیه و تحلیل زمان واقعی کند، بنابراین معلمان، دانش آموزان را بهتر زیر نظر گرفته و افرادی که به حمایت بیشتر نیاز دارند را شناسایی می کنند. این موضوع به ویژه برای تمایز قائل شدن میان دستورالعمل ها و گرایش پیدا کردن به نیازهای فردی هر یک از دانش آموزان سودمند است. آموزگاران می توانند به آسانی این گزارشات را با والدین و مدیر به اشتراک بگذارند و زمان ارزشمند خود را تلف نکنند.

تکنولوژی برای تمام افراد سودمند است نه فقط دانش آموزان، تکنولوژی می تواند برای آموزگاران پیشرفت حرفه ای و محتوای آموزشی در زمینه ی هماهنگ شدن با ترندهای رایج در تغییر چشم انداز آموزشی را فراهم سازد.

3. دسترسی بیشتر به STEM

یکی از روش هایی تاثیرگذار تکنولوژی بر آموزش دسترسی بیشتر دانش آموزان بر STEM است.

یادگیری مبتنی بر STEM شامل علم، تکنولوژی، مهندسی و ریاضیات است که دانش آموزان را برای موفقیت بلندمدت آماده می سازد. مطالعات نشان داده است که توانایی های حل مسئله ی دانش آموزان، خلاقیت و نوآوری همگی زمانی بهبود می یابند که تکنولوژی با زمینه های محتوایی اصلی یکپارچه شود.

دانش آموزان ماهر در STEM، متفکران منطقی هستند که توانایی ارائه ی راه حل و پاسخگویی به پرسش های پیچیده به منظور دستیابی به اهدافشان را دارند. با مشارکت دادن دانش آموزان در آموزش STEM از طریق تکنولوژی، می توانیم به آن ها در برآورده کردن تقاضای رو به رشد فنی و شدید قرن 21 کمک کنیم.

متاسفانه، صرفاً یک راه حل جادویی برای آماده سازی موثر دانش آموزان به منظور رویارویی با آینده وجود ندارد. با این وجود، لازم است تا بر STEM تمرکز شود، خواه از طریق علوم کاربردی، ریاضیات و فیزیک یا حتی برنامه های تحصیلی علوم کامپیوتری.

4. مهارت های برقراری ارتباط بهبود یافته

مهارت های برقراری ارتباط بهبود یافتهنمی توان نقش تکنولوژی در زندگی اجتماعی به ویژه میان جوانان و بزرگسالان را انکار کرد. دانش آموزان می توانند مهارت های برقراری ارتباط را روزانه از طریق تبادلات شخصی، انجمن های آنلاین و رسانه های اجتماعی مختلف تمرین کنند. اما بدون تکنولوژی، دنیای آن ها بسیار کوچکتر و با در هم تنیدگی کمتر خواهد بود.

در دنیایی که بسیار بزرگ و متنوع است، مشارکت با افراد دیگر از طریق ایمیل و همکاری مجازی در یک ماموریت با افراد خارج از کلاس درس یا حتی افرادی از کشورهای دیگر به دانش آموزان کمک می کند تا در کار تیمی منظم تر و آگاه تر شوند. به عنوان مثال، تکنولوژی می تواند به دانش آموزان یک کلاس زبان خارجه کمک کند تا با دانش آموزان آن کشور خارجی به صورت منظم و مجازی ملاقات داشته باشند و مهارت های گفتاری و شنیداری خود را بهبود بخشند.

از طریق افزودن بعد مبتنی بر وب به کلاس درس، مربیان می توانند ضمن افزایش درک، چشم اندازهای جدید و درک عمیق تری از واقعیت جهان را به دانش آموزان ارائه دهند. تعاملات آنلاین، مسیرهایی را به سوی آموزش جهانی برای دانش آموزان و مربیان فراهم می سازد. این تعاملات می توانند به یادگیری انتقال فکر، یافتن روش های جدید برای مشارکت و ایجاد انگیزه به منظور مشارکت در کارهایی که تفاوتی ایجاد می کنند، کمک نمایند.

بیشتر بخوانید : دلایل اهمیت فناوری و تکنولوژی

ایجاد روابط مشترک با همکارانی با سوابق متنوع ضروری است-نه تنها در بازار کار بلکه برای تعاملات روزمره. دانش آموزان باید چگونگی همکاری با دیگران بدون توجه به پیش زمینه، فرهنگ، مذهب و ایده هایشان را بدانند تا به هدف مشترک دست یابند.

ابزارهایی مانند ایمیل و اسکایپ، روش عالی برای تمرین برقراری ارتباط به حساب می آیند. آن ها دانش آموزان را از نظر روراستی، وظیفه شناسی، مختصرگویی نسبت به پیام ها، توئیت ها و بروزرسانی های حساب کاربری فیسبوکشان به چالش می کشند.

تکنولوژی فرصت هایی را به منظور استفاده از صدا، متن و ویدیو برای یادگیری در مورد فرهنگ های مختلف سراسر جهان و همچنین مکاتبه با افرادی از گوشه و کنار جهان فراهم می سازد.

دانش آموزانی که بعدها وارد دنیای حرفه ای می شوند، باید بتوانند هم در فضاهای فیزیکی و هم مجازی با گفتگو و مکاتبه کار کنند. آن ها شاید مجبور شوند به منظور تکمیل پروژه ها، تجارت یا دستیابی به اهداف با افراد دیگری از فرهنگ های مختلف همکاری داشته باشند و ارتباط برقرار نمایند.

5. آمادگی شغلی

جالب است که حتی در عصر تکنولوژی، تمام دانش آموزان در حال یادگیری مهارت های کامپیوتری درست یا کسب مهارت های سواد وب که برای استخدام ضروری هستند، نمی باشند.

نامزدهای ایده آل شغلی، خلاق، با انگیزه و آگاه هستند و توانایی یافتن راه حل های خلاقانه را دارند. تکنولوژی می تواند به توسعه ی این مهارت ها در دانش آموزان کمک کند.

با پیاده سازی تکنولوژی در کلاس درس، معلمان این امکان را به دانش آموزان می دهند تا یادگیری خود را فراتر از “three Rs” ببرند و مهارت های تکنیکی و شغلی خود را بهبود بخشند. آن ها می توانند از دانش خود در مورد تکنولوژی های دیجیتال به منظور حل خلاقانه ی مسائل، تکمیل پروژه ها، کسب دانش مرتبط و رسیدن به اهداف استفاده کنند. این ممارست ها به تضمین آمادگی شغلی کمک می کنند.

یادگیری مادام العمر

با تکنولوژی می توان دانش آموزان را برای کالج و شغل آماده کرد و همچنین برای آن ها امکان آموزش اختصاصی تر را فراهم نمود. وقتی دانش آموزان تکنولوژی را بیاموزند، مهارت هایی را کسب خواهند کرد که به آن ها این امکان را می دهد تا دانش مادام العمر و مستقلی داشته باشند.

تصور این که فرزندان ما از مدرسه وارد دنیای واقعی می شوند، می تواند دلهره آور و ترسناک باشد. اما تکنولوژی می تواند به ما در آماده سازی فرزندانمان با دانش و مهارت های درست کمک کند تا ورود به دنیای واقعی تا حد امکان بدون مشکل و به آرامی صورت پذیرد.

مگ تک

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.