Take a fresh look at your lifestyle.

زیباترین و عجیب ترین غار های کشف شده در جهان + عکس

غار به دهانه ای در زمین گفته می شود که به اندازه کافی بزرگ باشد که انسان را در خود جای دهد. بیشتر غارها زمانی ایجاد می شوند که سنگ ها در آب در حال حرکت حل شوند و گذرگاه های تونل مانند ایجاد کند. در این مطلب قرار است خارق العاده ترین و زیباترین غارهای دنیا را به شما معرفی کنم. غارهایی که شگفتی و چگونگی به وجود آمدن شان موجب بهت و حیرت هر بازدید کننده ای می شود.

مطالب پیشنهادی: مکان های زیرزمینی جالب در دنیا

10 تا از غار های عجیب دنیا

همانطور که اشاره شد غارها از انحلال و فرسایش شیمیایی و فیزیکی سنگ در امتداد و مجاور گسل ها و لایه های سنگ بوجود می آیند. این بدان معناست که غار یه شبه بوجود نمی آید. چنانچه عاشق طبیعت گردی و شگفتی های طبیعت هستید آشنایی با 10 تا از زیباترین غارهای دنیا که در ادامه به شما معرفی می کنیم خالی از لطف نیست.

 1. ایسریسن ولت در ورفن در اتریش

 ایسریسن ولت در ورفن در اتریش

غار ایسریسن ولت که ترجمه فارسی آن می شود «دنیای یخ های غول آسا، یکی از عجیب غار های جهان محسوب می شود. این غار طبیعی سنگ آهکی-یخی؛ بزرگترین در نوع خود بوده و با طولی به اندازه 42 کیلومتر هر ساله 200000 توریست را به سمت خود جذب می کند. این غار خیلی وسیع است اما با این حال فقط یک کیلومتر اول آن که با یخ پوشیده شده به روی توریست ها باز است. باقی غار فقط با سنگ آهک پوشیده شده است. جالب است بدانید که قدیمی ترین لایه های یخ این غار به 1000 سال قبل برمی گردند.

ایسریسن ولت توسط رودخانه سالزاک شکل گرفته که رفته رفته راهش را در کوهستان باز کرده است.  یخ های این غار توسط برفی شکل گرفته که به شکل آب به درون غار نفوذ پیدا کرده و همان جا مانده و یخ زده است. این بخش از غار حتی در تابستان هم یخ زده است. چرا که دهانه غار در تمام طول سال باز است و بادهای سرد همواره دمای غار را زیر صفر نگه می دارند. هر سال بهار لایه های جدیدی از یخ به این غار اضافه می شوند. چرا که هر سال برف ها آب شده و وارد غار می شوند و با یخ زدن فرم جدیدی به غار اضافه می کنند.

 2. غار فینگال در استافا، اسکاتلند

این غار زیبا و خارق العاده، غاری آبی بوده و در جزیره غیر قابل سکونت استافا در اسکاتلند قرار دارد. این جزیره آتش فشانی بوده و  به داشتن ستون های بازالتی معروف است. غار فینگال هم از همین بازالت ها شکل گرفته است. سایز، شکل و سقف طبیعی شکل گرفته این غار به گونه ای است که در ترکیب با امواج دریا صدایی عجیب می دهد. صدایی شبیه به صدای کلیساها به گوش می رسد و جو غار نیز به همان اندازه سنگین است. این غار به نام قهرمان کتاب جیمز مک پرسون، فینگال انتخاب شده است. فینگال یعنی «غریبه سفید».

نکته جالب در مورد غار فینگال فلیکس مندلسون: با دیدن غار فینگال آنقدر تحت تاثیر قرار گرفت که قطعه ای از موسیقی به نامش نوشت و حتی کنسرتش را هم اجرا کرد.

مطالب پیشنهادی: ترسناک ترین مکان های دنیا

3. پارک ملی غار ماموت در کنتاکی آمریکا

پارک ملی غار ماموت در کنتاکی آمریکا

طولانی ترین سیستم غارهای دنیا به پارک ملی غار ماموت تعلق دارد. باورش کمی سخت است اما این غار مساحتی به اندازه 53830 هکتار یا 528.3 متر مربع را پوشش می دهد. با دارا بودن چنین وسعتی غار ماموت دو برابر غار زیر زمینی آکتون در مکزیکو است. این پارک ملی و غار موجود در آن تورهای متفاوتی دارند؛ تورهایی که به بازدیدکنندگان کمک می کنند ابعاد و ویژگی های متفاوت آن را بررسی کنند.

این غار حیرت انگیز از «گرند اونیو» گرفته تا «نیاگارای یخ زده» و «فتمن میزری» که شهرت جهانی دارد. این نقاط از غار با تورها کاملا قابل دسترسی هستند و دیدن تمام شان به حداقل 6 ساعت زمان نیاز دارد. البته باید اشاره کنم که بخش های دیگری از غار هستند که به محوطه های بسیار تنگ ختم می شوند؛ که برای بازدید از این بخش ها باید سینه خیز رفت. تونل های خاکی این غار؛ که تنها افراد ماجراجو و شجاع می توانند کشف شان کنند هم نباید از این لیست جا انداخت.

نکته (نه چندان) جالب در مورد غار ماموت تور: «اکو ریور» که یکی از محبوب ترین تورهای غار ماموت بود در سال 1990 بسته شد. چرا که ترافیک و حضور بیش از اندازه آدم ها اکو سیستم و زندگی موجودات محوطه را به هم می زد.

4. غار گاروتوی آبی در کاپری، ایتالیا

غار گاروتوی آبی نمادی از کاپری است. گاروتو در واقع غاری دریایی بوده و در ساحل این جزیره در ایتالیا قرار دارد. پس هر کسی که از کاپری دیدن می کند از گاروتوی آبی هم بازدید می کند. اگر می پرسید علت خاص بودن این غار چیست باید به رنگ آبی فوق العاده اش اشاره کنم که دو عامل اساسی در آن ایفای نقش می کنند.

علت اول در ایجاد این رنگ آبی در واقع ورودی غار است که بسیار تنگ بوده و تنها یک قایق پارویی از آن رد می شود. عامل بعدی هم حفره بزرگ تری است که در زیر این قست ورودی قرار دارد. وقتی از درون غار به این منظره نگاه می کنید ورودی مانند حفره ای براق با نور سفید دیده می شود که روی آب قرار دارد. این در حالی است که حفره پایینی دهانه غار که منبع نور بزرگتری دارد با نور آبی روشن تر می شود. از این رو بی دلیل نیست که نام این غار در لیست عجیب ترین غارهای دنیا آورده شده.

مطالب پیشنهادی: راهنمای سفر به ونیز

5. رودخانه پورتو پرنس در پالاوان، فیلیپین

رودخانه پورتو پرنس در پالاوان، فیلیپین

پارک ملی و رودخانه پورتو پرنس در فیلیپین یکی از 7 عجایب طبیعت است که تازه کشف شده و در یونسکو هم به ثبت رسیده است. این رودخانه خانه تعداد بی شماری حیوان دریایی است. برای رسیدن به ورودی غار باید از نزدیک ترین شهر کمی کوه نوردی کنید. سال 2010 بود که گروهی از دوستداران محیط زیست و جغرافی دانان کشف کردند که این رودخانه طبقه دوم زیر زمینی هم دارد.

در این طبقه که درون غاری شکل گرفته است آبشارهای زیادی هم وجود دارد. شاید باورش کمی سخت باشد اما غاری 300 متری هم بالای این رودخانه زیر زمینی قرار دارد که در آن سنگ هایی با فرم های بی نظیر، خفاش های عظیم الجثه، کانال های از رودخانه و بازهم غارهایی عمیق تر وجود دارند. اتاقک های زیادی هم درون این غار وجود دارند. از جمله بزرگترین این اتاق ها می توان به اتاق ایتالیایی با وسعت 360 متر اشاره کرد.

رودخانه این غار به استفاده از قایق به طول 4 کیلومتر قابل دسترسی است. اما کمبود اکسیژن باعث می شود سایر بخش های غار قابل دسترسی نباشند.

6. غار کریستال ها در چیهوانوا در مکزیک

از دیگر غارهای زیبا و عجیب جهان می توان به غار کریستال ها در چیهوانوا در مکزیک اشاره کرد. معدنچی ها اولین بار در سال 1910 غار شمشیرها را که در بالای غار کریستال ها قرار داشت کشف کردند. کریستال های موجود در غار شمشیرها خیلی کوچک تر از غار کریستال ها هستند. در واقع کریستال های موجود در غار شمشیرها 1 تا 2 متر طول دارند. این در حالی است که طول کریستال های موجود در غار کریستال ها به 12 متر هم می رسد. دمای غار شمشیرها هم خیلی خنک تر است. شاید به همین دلیل رشد کریستال ها خیلی زود متوقف شده است.

غار کریستال ها در سال 2000 کشف شده و شامل بزرگترین کریستال های سلنیتی می شود که تا به حال کشف شده است. بزرگ ترین کریستال این غار عجایب 12 متر طول و 4 متر هم قطر دارد. برخلاف غار شمشیرها دمای غار کریستال ها در حدود 50 تا 58 درجه سانتیگراد بوده و رطوبت هم در بازه 90 تا 99% متغیر است. همین دمای بالا بوده که باعث شده این غار خیلی دیر کشف شود. حتی متخصصان و محققان با وسایل کارآمد و تخصصی، تنها 30 تا 45 دقیقه در این دما دوام می آورند.

حالا به این سوال می رسیم که چنین کریستال های خارق العاده ای چطور شکل گرفته اند؟ به مرور زمان آب زیرزمینی سرشار از سنگ گچ به دیوارها رسوخ پیدا کرده و فضای خالی موجود در آن را پر کرده است. البته این عامل به خودی خود باعث تشکیل چنین کریستال های عظیمی نمی شود اما با وجود استخری از ماگما که در زیر غار وجود دارد، آب های زیرزمین این غار همیشه داغ است. راستش را بخواهید 500000 سال است که این آب های زیر زمینی دمای 50 درجه سانتیگرادی دارند. این دما در کنار وجود سنگ گچ باعث شده که کریستال های سلنیتی عظیم الجثه شکل بگیرند.

نکته جالب در مورد غار کریستال ها
این غار به خاطر فعالیت های معدنکاران یکی از کمپانی هایی که در نزدیکی اش مشغول حفر زمین بودن کشف شد. حفر این معدن در سال 2017 متوقف شد تا غار دوباره به شرایط و دمای طبیعی اش برگردد و کریستال ها دوباره قدرت رشد داشته باشند.

مطالب پیشنهادی: داستان جزیره عروسک ها در مکزیک

7. غار کرم های شب تاب وایتامو در وایتامو، نیوزلند

غار کرم های شب تاب وایتامو در وایتامو، نیوزلند

یکی از زیباترین و عجیب ترین غار های این لیست و البته غار مورد علاقه خود من که شهرت جهانی هم دارد، غار کرم های شب تاب وایتامو است. کرم های شب تاب موجود در این غار درست به اندازه پشه های معمولی هستند. میلیون ها کرم شب تاب درون محوطه داخلی این غار زندگی می کنند. این کرم های شب تاب با کمک گروهی از متخصصان و ابزار خاص شان دائما تحت نظر هستند. دما، میزان کربن دی اکسید و حتی تعداد بازدید کنندگان این غار باید در حدی باشد که به اکوسیستم این موجودات آسیبی وارد نشود. بازدیدکنندگان می توانند با کمک قایقی به رودخانه زیر زمینی هم بروند. سقف و جالب تر از همه این است که غار تنها با نورهای حاصل از کرم های شب تاب روشن می شود.

نکته جالب در مورد غار کرم های شب تاب وایتامو این کرم های شب تاب که به نام گونه آراچنا لومینوسا هم شناخته می شوند تنها یک جای زمین قابیلت زندگی و رشد دارند. و این مکان جایی نیست جز غار کرم های شب تاب وایتامو!

8. غار کروبرا در ابخازیا، گرجستان

کروبرا غاری است که در سال 1960 کشف شده و با دارا بودن عمق 2196 متر عمیق ترین غار شناخته شده روی زمین است. این غار عجیب؛ با نام غار ورونجا هم شناخته می شود. این کلمه روسی بوده و به معنی «غار کلاغ ها» است. در واقع این نام برای غار انتخاب شده بود چرا که متخصصانی که این مکان را کشف کردند در ابتدا لانه تعداد زیادی کلاغ را در ورودی غار دیدند. نام غار کروبر هم به پاس زحمت های جغرافی دان روسی کروبر برای این مکان انتخاب شده است.

نکته مهمی در مورد این غار وجود دارد و آن هم این است که پس از کشف غار وریووکینا در سال 2001 و در همان لوکیشن ابخازیا، غار کلاغ ها بسته شد. غار وریووکینا 2212 متر عمق داشته و حالا عمیق ترین غار روی زمین شناخته می شود.

مطالب پیشنهادی: راهنمای سفر به گرجستان

9. غار اسکوکجان در دیواچا، اسلوونی

غار اسکوکجان در دیواچا، اسلوونی

این غار محل زندگی برخی از خاص ترین موجودات روی زمین است و به همین دلیل به ثبت جهانی یونسکو هم رسیده است. محققان بین المللی به این نتیجه رسیده اند که غار اسکوکجان گنجی طبیعی روی کره زمین است. بر اساس گزارشات منتشر شده در یونسکو غار اسکوکجان :

  • یکی از بزرگترین غارهای زیر زمینی است که تا به حال در دنیا شناخته شده است.
  • زیبایی طبیعی است که ارزش هنری بسیاری دارد
  • اکوسیستمی خاص و موجوداتی خارق العاده دارد.
  • از نظر تاریخی و فرهنگی بسیار حائز اهمیت است چرا که در دوران ماقبل تاریخ محل سکونت بوده است.
  • یکی از بهترین نمونه های کارست است که دست نخورده باقی مانده.

مطالب پیشنهادی: معروف ترین جاذبه های گردشگری جهان

10. پارک ملی کارلسبد در نیو مکزیکو، آمریکا

اگر بخواهم زیباترین غار دنیا در آمریکا را به شما معرفی کنم؛ بی شک به سراغ غار کارلسبد می رود. این غار شامل شبکه ای عظیم از غارهای زیر زمینی است که در دل سنگ های آهکی کوهستان گوادالوپ قرار دارد. جالب است بدانید که این غار در سال 2011، 41 میلیون بازدید کننده داشته است. این غار تمام روزهای سال باز است. البته به جز ایام کریسمس! بازدید کنندگان می توانند برای رسیدن به دهانه غار کوه نوردی کنند یا اینکه از بالابر استفاده کنند.

این شبکه غاری از «اتاق بزرگ» تشکیل شده است که محوطه ای بسیار بزرگ تشکیل شده از سنگ آهک است. این اتاقک بزرگ 4000 فیت طول، 625 فیت عرض و در بلند ترین نقاط 255 فیت ارتفاع دارد. بنابراین این اتاقک سومین اتاقک غاری در آمریکای شمالی و هفتمین محوطه بزرگ غاری در دنیاست.

شبکه غارهای کارلسبد تورهای بی شماری برای توریست ها دارد. یکی از این برنامه های پرطرفدار، «پرواز خفاش» است که در آن توریست ها می توانند پرواز دسته جمعی خفاش ها در حین غروب آفتاب و خروج از غار و پرواز این موجودات در زمان طلوع آفتاب و ورورد به غار را تماشا کنند. البته دوستداران طبیعت می توانند با خریدن بلیط در این مکان کمپ هم بزنند.

اخیرا تحقیقاتی انجام شده و اتاق های «شکلاتی» و «بی انتها» هم در این جست و جوها کشف شده اند. اتاقک «بی انتها» به این خاطر نام گذاری شده بود که سنگ های موجود در ته حفره آن هیچ صدایی ایجاد نمی کردند گویی که این اتاقک انتهایی نداشت. بعدها کشف شد که این اتاقک تنها 140 فیت عمق داشته و ته آن با لایه ای از لجن ضخیم پر شده. همین عامل باعث می شد در زمان افتادن سنگ ها به ته این حفره صدایی ایجاد نشود.

مگ تک

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.