Take a fresh look at your lifestyle.

چگونگی استفاده از وازلین برای ترک خوردگی لب ها

وقتی میگوییم وازلین منظورمان چیست؟

وازلین همان نوش دارو و درمان هر درد است که آرزویش را داریم.

وازلین یک درمان بی فایده است که مضرات آن بیشتر از فواید آن است.ترک لبهایمان را خوب میکند اما باعث سرطان میشود!

خب، کدامش صحیح است؟

هر دو گفته بالا در اینترنت رایج است. به سختی میتوان به این ادعاها اعتماد کرده و اقدام به خرید کرد.

نکته طلایی اینجاست: وقتی مردم میگویند « وازلین » منظورشان ژل پترولیوم (پترولیوم هم گفته میشود)، ترکیبی از روغن های معدنی و موم ها است که بیش از ۱۵۰ سال است که در بازار وجود دارد. تقریبا شبیه « کلینکس » در برابر « دستمال کاغذی » است، البته وازلین ۱۰۰ درصد ژل پترولیوم است.

اگر چه مدت زیادیست که مردم برای جراحت های کوچک، خراش ها و سوختگی ها و همچنین برای مرطوب کردن پوست خشک از وازلین استفاده میکنند، اما لب های شما با دیگر بخش های بدنتان متفاوت است. لب های شما نسبت به دیگر بخش های صورتتان نازک تر است که باعث میشود نسبت به محیط آسیب پذیر تر باشند. سرخی ملایمشان؟ احتمالاً به خاطر پشت و رو قرار گرفتن در بین بافت های مو ساز پوست (بیرون) و غشای مخاطی(داخل) است.

همه ما با این ماده ژلاتینی آشنا هستیم (شاید چون ارزان و در دسترس است)، اما کدام یک از شایعه های اینترنتی راجب آن درست است؟

بیاید بررسی کنیم.

تمیز یا کثیف : آیا وازلین برای لب ها مضر است؟

جواب کوتاه : خیر. اگر شما از پترولیوم حرف میزنید و نه مارک وازلین، بستگی به عناصر تشکیل دهنده اش و درواقع اهداف شما دارد. اگر منحصرا در مورد وازلین حرف میزنید، بستگی به نوع استفاده شما دارد. وازلین نوعی مرطوب کننده است که اوکلوسیو نامیده میشود. اوکلوسیوها رطوبت را حفظ میکنند و با هومکتانت ها که رطوبت را از هوا جذب میکنند، متفاوت اند. وقتی وازلین را به لبهای خود میزنید ژل پترولیوم مانند یک لایه محافظ عمل کرده و از خارج شدن رطوبت جلوگیری میکند.

اگر قبل از اعمال وازلین لبهای خود را بلیسید، احتمالاً ترک خوردگی لبهایتان را بد تر میکنید زیرا لبها آب را به خوبی نگه نمیدارند. عملا میتوانید با اعمال یک مرطوب کننده قبل از وازلین، این مورد را حل کنید.

تحقیقات در مورد آلژی نیز میگوید در افرادی که دارای اگزما هستند، ژل پترولیوم میتواند لایه محافظ پوست را بهتر کند. لایه محافظ قوی تر یعنی خشکی و سوزش پوستی کمتر.

به طور خلاصه، متوانید همانند افراد دیگر از وازلین به عنوان بخشی از مراقبت های پوستی روزمره خود استفاده کنید.

یادتان باشد: باید به دنبال ژل پترولیوم سفید پالایش شده – وازلین aka – باشید که برای استعمال خارجی ملایم بی خطر است. فقط آن را استنشاق نکنید، نخورید و به نقاط حساس نزنید (لوبریکانت نیست برای رابطه جنسی و سکس از آن استفاده نکنید).

نباید از ژل پترولیوم پالایش نشده استفاده کنید. وازلین پالایش شده است. به این معنی که پس از تهیه شدن ژل پترولیوم، طی فرایندی مواد مضر و سرطان زایی که مردم نگرانشان هستند، از آن جدا میشوند.

در این صورت سوال دیگری پیش می‌آید: آیا وازلین با محیط زیست سازگار است؟

درواقع خیر. وازلین از پترولیوم درست میشود که یک سوخت فسیلی است و از حفاری نفت – که در طولانی مدت عمل پایداری نیست – بدست می‌آید. بله، پترولیوم یک محصول فرعی این حفاری است و علت اصلی هزینه های میلیاردی شرکت های نفت نیست. اما اینطور هم نیست که ژل پترولیوم روی درخت سبز شود.

خبر خوب این که وازلین تنها چیزی نیست که لبهایتان را نرم نگه میدارد.

جایگزین های سازگارتری با محیط هم وجود دارند که مردم به آنها اعتماد میکنند:

  • بدون پترولیوم از آلبا باتونیکا
  • بازیابی بالم شفا دهنده از دکتر راجرز
  • روغن نارگیل
  • شی باتر

 

بهترین راه کمک به بهبودی لب ها

اولین نکته: لبهای خود را نلیسید و نکَنید. برای جلوگیری از سوزش بیشتر از بالم ها استفاده کنید. اگر ترک خوردگی لبهای شما به علت آب و هوا است(مانند سرمای شدید، بادهای تند و یا هوای بسیار خشک) از روش هایی مانند در خانه ماندن، استفاده از دستگاه رطوبت گیر و یا خوردن مقدار زیادی آب، کمک بگیرید.

برای تسکین فوری، لب هایتان را لایه برداری کنید. شاید به نظر برسد که لایه برداری نتایج خلاف انتظار خواهد داشت اما تا وقتی که لبهایتان درد زیاد و ترک های عمیق ندارند برداشتن پوست های خشک، نرمی و لطافت آنها را برمیگرداند.

تنها کاری که باید بکنید ترکیب کردن یه ماده ساینده مثل شکر با یک ماده ملین مثل شی باتر و ماساژ دادن ترکیب بر روی لبهایتان است. میتوانید از وازلین هم استفاده کنید. به جای مخلوط کردن ماده ساینده، وازلین را با استفاده از یک حوله یا مسواک نرم بر روی لبهایتان بمالید.

پس از لایه برداری، بالم لب مرطوب کننده خود را اعمال کنید. بالم های دارای سرامید مواد مرطوب کننده و اسیدهای چرب هیالورونیک، بهترین گزینه ها هستند. نهایتا برای حفظ رطوبت، وازلین (یا جایگزین مورد نظرتان) را اعمال کنید.

فقط بیش از حد لایه برداری نکنید. برای جلوگیری از آسیب بیشتر به لب ها، به دوبار در هفته اکتفا کنید.

ترک خوردگی لب ها

 

موادی که باعث خشکی لبهایتان میشود و باید از آنها دوری کرد

برخلاف بازاریابی های چرب و نرم، همه محصولات مراقبتی لب، برای لب های ترک خورده خوب نیستند. بر اساس آکادمی درماتولوژی آمریکا باید از موارد زیر پرهیز کنید:

  • لایه بردارهای شیمیایی مانند سالیسیلیک اسید
  • مواد نعنایی مانند جوهر نعنا و قرص های نعنا
  • مرکبات
  • کافور
  • اوکالیپتوس
  • هر گونه عطر
  • اوکتی نوکسات
  • اکسی‌بنزون
  • فنول
  • پروپیل گالات

شما بدنتان را بهتر میشناسید. اگر میبینید موردی از این لیست باعث سوزش در شما نمیشود و یا از موارد قبلی چیزی باعث سوزش و اذیت میشود، طبق آن مصرفتان را تنظیم کنید. یک قانون طلایی : اگر محصول باعث گزگز و سوزش میشود، بهبود نمیبخشد – بلکه دارد آسیب میزند!

افراط به نظر می‌آید، اما آیا برای ترک خوردگی لب به دکتر نیاز دارم؟

اگر پس از گذشت چند روز خود به خود خوب نشوند، شاید. لبهای ترک خورده ممکن است نشانه ی وضعیت نهفته ای مانند التهاب لب باشد. به علاوه، بعضی داروها و مکمل ها مانند لیتیوم و ویتامین آ هم میتوانند باعث ترک خوردگی لب ها شوند. اگر دارو مصرف میکنید، ممکن است علتش آن باشد.

 

مگ تک

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.