Take a fresh look at your lifestyle.

علت حرام بودن گوشت گراز و داشتن کرم در گوشت

دلایل حرام بودن گوشت گراز

آیا برای شما هم درباره ی حکم گوشت گراز در اسلام و  چرایی حرام بودن گوشت گراز سوال پیش آمده است؟ این پست را دنبال کنید.

علت حرام بودن گوشت گراز در اسلام

گراز نوعی خوک وحشی است که اسلام خوردن گوشت آن را حرام کرده است. حال سوالی که مطرح است این می باشد که با اینکه گراز مثل گاو و گوسفند سم دارد و مانند آنها گیاهخوار است چرا گوشتش حرام است؟

 چرا گراز حرام گوشت است از نظر اسلام

با اینکه گراز گیاهخوار است و ویژگی های گاو و گوسفند را دارد با این حال از منظر اسلام گوشت ان حرام است و همان خوک وحشی نجس العین می باشد. همچنین به فتوای مراجع تقلید خرید و فروش گوشت گراز جایز نیست.

حرمت گوشت خوک در آیه 173 سوره بقره به شرح زیر است:

إِنَّمَا حَرَّمَ عَلَیْکُمُ الْمَیْتَةَ وَالدَّمَ وَلَحْمَ الْخِنزِیرِ وَمَا أُهِلَّ بِهِ لِغَیْرِ اللّهِ.

(خداوند) تنها مردار و خون و گوشت خوک و آنچه را که (هنگام ذبح) نام غير خدا بر آن برده شده، بر شما حرام کرده است.

خداوند در قرآن خوک را بر قوم یهود نهی و بر مسلمان رام کرده است. اما گوشت های که برای جسم و روح انسان مفید است را بر وی حلال کرده است.

امام رضا (ع) درباره مصرف گوشت گراز میفرمایند: خوک نماد شهوت و بی غیرتی است و شکل و قیافه این حیوان درس عبرتی برای شهوت پرستان است.

همچنین بخوانید: آیا خرگوش نجس است

علت حرام بودن گوشت گراز از نظر علمی

به گفته برخی از صاحب نظران دو دلیل برای حرام بودن گوشت گراز وجود دارد:

  • یکی به دلیل تاثیرات روحی و روانی است که گوشت خوک روی انسان می گذارد چرا که خوک در جوامع بشری نشان بی غبرتی و کثیفی می باشد. بر اساس گفته برخی افراد خوک غیرت ناموسی نداشته و جفت خود را رد معرض خوک های نر دیگر قرار می دهد و لذت می یرد که این صفات در گوشت ان هم تاثیراتی میگذارد.
  • دلیل دوم حرام بودن گوشت گراز وجود نوعی کرم در گوشت آن است که ضرر های بهداشتی و بیماری هایی را برای انسان در پی دارد. برخی بیماری ها چون اسهال خونی، یرقان عفونی و از این موارد در اثر خوردن گوشت خوک پدید می آید.

بنابراین برای پیشگیری از زیان رسیدن به انسان بهتر است از خوردن ان ممانعت شود. البته این دو نظر از دلایل فلسفی و حکمت آن است و نه علت انحصاری حرام بودن گوشت گراز را که خوب یا بد بودن آن را خداوند بهتر می داند.

بیماری های ناشی از کرم گوشت گراز

کرم تریشین در داخل بافت عضلانی گراز و خوک وجود دارد که انسان پس از مصرف گوشت گراز این انگل را وارد بدن خود می کند که کرم های نر از مدفوع خارج می شوند کرم های ماده درون بدن می مانند و در داخل عضلات کیست و تورم آهکی ایجاد می کنند. علایم آلودگی به کرم تریشین می توان به تب، استفراغ، اسهال، تعریق، بلع دردناک و .. اشاره کرد.
  • کرم کدوی خوک در عضلات و مغز خوک موجود است که باعث ایجاد نارسایی های گوارش در بدن انسان می شوند.
  • تری شینوز نوعی کرم است که در گوشت گراز و وجود دارد و با ایجاد خراش هایی در جداره امعاء و التهاب در آن باعث پیدایش جوش و دمل پراکنده در بدن درد عضلانی و سختی نفس و ناتوانی در حرف زدن و بلع غذا و.. می شود که درمانی برای آن پیدا نشده است.
  • بخاطر سنگین بودن گوشت خوک، معده برای هضم آن یه سختی می افتد.

مگ تک

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.