گاهی ممکن است درد و التهاب عضلات اسکتی تنها در یک طرف بدن، مانند یک دست و یا یک پا، احساس شود. در این صورت باید علت اصلی را تشخیص داد. درد دست راست در کلینیک تخصصی و فوق تخصصی ارتوپدی دکتر میر، تشخیصگذاری شده و بعد از انجام آزمایشات و معاینات دقیق، درمان میشود.
اما چرا درد در دست به وجود میآید؟ وقتی درد بروز پیدا میکند باید چه کارهایی انجام بدهیم؟ اگر شما هم به دنبال جواب این سوالات و پرسشهای مشابه هستید، با ما تا انتهای این متن همراه باشد تا جواب سوال خود را پیدا کنید.
درد در دست میتواند علت های متفاوتی داشته باشد. با توجه به علت و نشانه ها ممکن است علائم تنها در یک دست مشاهده شود. اما درد به هر شکل که باشد، باید نسبت به آن حساس بود و با بروز نشانه های اولیه، به پزشک مراجعه کرد. به این ترتیب می توان از بسیاری از مشکلات بعدی جلوگیری نمود.
درد دست راست، ممکن است در کتف، شانه، بازو، آرنج، مچ و کف دست احساس شود. هر کدام از این بخش ها استخوان های زیادی دارند. به خصوص مچ و کف دست که پر از استخوان های ریز و کوچکی هستند. آسیب به هر یک از این استخوان ها، باعث ایجاد مشکلات و ناراحتی برای شخص می شوند.
نشانه های ناهنجاری در دست راست
احساس درد، روی طیفی از خفیف تا شدید، از شایعترین نشانه های اختلال در کارکرد دست است. ممکن است در مفاصل و اتصالات استخوانی، التهاب و تورم دیده شود. قرمز شدن پوست، سوزش، ناتوانی در حرکت راحت دست نیز از دیگر نشانه ها است. در صورتی که متوجه این علامتها شدید، مطمئن ترین کار، مراجعه به پزشک ارتوپد و متخصص است.
علل بروز نشانه های ناهنجاری در دست
آسیب و شکستگی
در پاراگراف بالاتر اشاره کردیم که دست از تعداد استخوان های زیادی تشکیل شده است. وارد شدن ضربه در اثر افتادن(مخصوصا در سنهای بالاتر)، انجام ورزش های سنگین مثل والیبال و تصادفات، از جمله موارد شایعی هستند که به دست آسیب میزنند.
فتق دیسک مهره های کمر
در بعضی افراد، ممکن است مهرههای کمر جا به جا شوند. در این حالت به اعصاب و عضلات دور خود فشار وارد می کنند. فشار به اعصاب، به دیگر نقاط بدن پخش می شود. انتشار درد ممکن است تنها در یک طرف بدن مشاهده شود. بنابراین اگر درد را در یک دست تجربه می کنید، ممکن است آسیب اصلی در مهرههای کمر و گردن شما باشد.
آرتروز
بیماری آرتروز بیماریای پیشرونده است که مفاصل را درگیر خود می کند. در این حالت از مفصل توانایی حرکت آزادانه و چرخش گرفته می شود. آرتروز دست نیز مفاصل دست را دچار اختلال میکند.
سندروم تونل کوبیتال
این بیماری زمانی اتفاق میفتد که عصبی که از داخل استخوان آرنج عبور می کند، تحت فشار قرار بگیرد. در این صورت آرنچ ملتهب و متورم میشود و نمی توان راحت دست را خم کرد. اگر آرنج دست راست دچار این سندروم شود، درد در این دست به طور کامل احساس می شود و امکان فعالیت طبیعی را از فرد می گیرد.

چه درمان هایی وجود دارد؟
برای خیلی از مشکلات و بیماریهای دست، درمانهای سادهای وجود دارد. به طور مثال در صورت وارد شدن آسیب اولیه و نه چندان عمیقی به دست می توان از روشهای رایج خانگی استفاده کرد. گرفتن دوش آب گرم و استراحت، جز این دسته از درمان ها هستند. زیرا دوش آب گرم، گرفتگی عضلات را سریعاً از بین می برد.
بستن آتل نیز از دیگر روش های در دسترس است. آتل باعث میشود دست از ناحیه هایی که ضربه وارد شده، حرکت نکند تا خود بدن بافت آسیب دیده را ترمیم کند.
ممکن است مشکل دست، پیچیدهتر باشد و درد به همین راحتیها از بین نرود. در این صورت پزشک متخصص کلینیک تخصصی و فوق تخصصی ارتوپدی دکتر میر، دستور آزمایشات بیشتر و دقیقتری میدهد تا علت را تشخیص بدهد و بهترین درمان را برای فرد اتخاذ کند.