Take a fresh look at your lifestyle.

درمان پسوریازیس کف دست و پا + رژیم غذایی برای درمان انواع پسوریازیس

برای درمان پسوریازیس دست و پا چه کنیم؟

پسوریازیس نوعی بیماری خود ایمنی است که در اثر تجمع سلول های پوستی ایجاد می شود. این تجمع باعث پوسته پوسته شدن پوست می شود. التهاب و قرمزی در اطراف پوسته ها شایع است. پسوریازیس به رنگ نقره ای مایل به سفید هستند و ضخیم و قرمز رنگ هستند. گاهی اوقات ترک خورده و خونریزی می‌کنند. چرخه زندگی نرمال سلولهای پوستی یک ماه است. در افراد مبتلا به پسوریازیس ، این روند تولید فقط در طی چند روز اتفاق میافتد. سلول های پوستی فرصت از بین رفتن ندارند. در ادامه اطلاعات مفیدی درباره بیماری پسوریازیس و نحوه درمان پسوریازیس کف دست و پا و دیگر انواع ارائه پسوریازیس می دهیم.

اطلاعات مفید درباره درمان پسوریازیس

درجات مختلف پسوریازیس:

خفیف: کمتر از سه درصد از بدن شما را درگیر می‌کند.
متوسط: بین ۳ تا ۱۰ درصد از بدن شما را درگیر می‌کند.
شدید: بیش از ۱۰ درصد از بدن شما را درگیر می‌کند.

پسوریازیس یا فلس ها در کجا بروز میکند:

فلس در مفاصل ، از جمله آرنج و زانو ایجاد می شود. ممکن است در هر نقطه از بدن ایجاد شوند ، از جمله:

  • دست ها
  • پسوریازیس کف دست و پا
  • پا
  • گردن
  • پوست سر
  • صورت

انواع کمتر شایع پسوریازیس در ناخن ها ، دهان و اطراف دستگاه تناسلی دیده میشود.

آکادمی پوست آمریکا تخمین می زند که حدود 80 درصد افراد مبتلا به بیماری پسوریازیس پلاک دارند. پسوریازیس با چه بیماریهای همراه است

این بیماری پوستی معمولا با چندین بیماری دیگر همراه است، مثل:

  • دیابت نوع 2
  • بیماری التهابی روده
  • بیماری قلبی
  • آرتروز پسوریازیس
  • اضطراب
  • افسردگی

انواع مختلف پسوریازیس

پنج نوع پسوریازیس وجود دارد:

1.پسوریازیس پلاکی

پسوریازیس پلاک متداول ترین نوع پسوریازیس است.

2.پسوریازیس گوتات

پسوریازیس گوتات در کودکی شایع است. این پسوریازیس باعث لکه های صورتی می شود. شایعترین مکانهای درگیر این نوع شامل: تنه ، بازوها و پاها است. این لکه ها به ندرت مانند پسوریازیس پلاک ضخیم یا برجسته هستند.

3.پسوریازیس پوسچولار

پسوریازیس پوسچولار در بزرگسالان بیشتر دیده می شود. باعث تاول های سفید و چرکی شده و نواحی از پوست قرمز می شود. پسوریازیس پوسچولار در نواحی کوچکتری از بدن مانند دست ها یا پاها قرار دارد ، اما به طور وسیعی گسترش میابد.

4.پسوریازیس معکوس

پسوریازیس معکوس باعث پوستی قرمز و ملتهب می شود. پسوریازیس معکوس در زیر بغل یا سینه، کشاله ران یا اطراف اندام تناسلی ایجاد می شوند.

5.پسوریازیس اریتودرمیک

پسوریازیس اریتودرمیک نوعی شدید و بسیار نادر است.

این نوع غالباً قسمتهای بزرگی از بدن را همزمان در بر می گیرد. پوست آفتاب سوخته به نظر می رسد. فرد مبتلا به این نوع پسوریازیس تب میکند یا خیلی بیمار میشود.

این نوع می تواند زندگی را تهدید کند ، بنابراین افراد باید بلافاصله به پزشک مراجعه کنند.

علائم و نشانه های پسوریازیس

  • لکه های قرمز ، برجسته ، ملتهب پوست
  • ترازوها یا پلاک های نقره ای مایل به سفید روی تکه های قرمز
  • پوست خشک که ممکن است ترک بخورد و خونریزی کند
  • درد در اطراف تکه ها
  • احساس خارش و سوزش در اطراف تکه ها
  • ناخن های ضخیم و حفره دار
  • مفاصل دردناک و متورم

برخی از افراد اگر نوع پسوریازیس کمتری داشته باشند علائم متفاوتی را تجربه خواهند کرد.

بیشتر افراد مبتلا به پسوریازیس چرخه ای از  علائم را پشت سر می گذارند. این بیماری علائم شدیدی را برای چند هفته ایجاد کرده و علائم رفع شده و قابل مشاهده نیست. پس از آن ، در عرض چند هفته بدتر شده و دوباره شعله ور میشود. بعضی اوقات ، علائم پسوریازیس از بین می رود.

آیا پسوریازیس مسری است؟

پسوریازیس مسری نیست. از فردی به فرد دیگر منتقل نمیشود. لمس ضایعه پسوریازیس باعث انتقال این بیماری نمی شود.

شیوع بیماری پسوریازیس

پسوریازیس ممکن است در هر سنی شروع شود ، اما بیشتر تشخیص ها در بزرگسالی اتفاق می افتد. متوسط ​​سن شروع بین 15 تا 35 سالگی است. طبق سازمان بهداشت جهانی، برخی مطالعات تخمین می زنند که حدود 75 درصد موارد پسوریازیس قبل از 46 سالگی تشخیص داده می شوند. دوره دوم تشخیص در اواخر دهه 50 و اوایل دهه 60 است.

مردان و زنان به طور یکسان تحت تأثیر قرار می گیرند. سفیدپوستان بیشتر تحت تأثیر قرار می گیرند. افراد رنگین پوست به نسبت کمتر از سفیدپوستان درگیر ابتلا به بیماری پسوریازیس میشوند.

علت ایجاد پسوریازیس

علت پسوریازیس مشخص نیستند. طبق مطالعات اخیر، دو عامل اساسی زیر در بروز این بیماری نقش مهمی دارد.

  • ژنتیک
  • مشکلات سیستم ایمنی بدن

1.سیستم ایمنی

پسوریازیس یک بیماری خود ایمنی است. یک مشکل خود ایمنی باعث حمله بدن به خود بدن فرد شده است. در پسوریازیس ، گلبول های سفید خون معروف به سلول های T به اشتباه سلول های پوست را مورد حمله قرار می دهند.

در یک بدن سالم، گلبول های سفید برای حمله و از بین بردن باکتری های مهاجم و مبارزه با عفونت ها عمل میکنند. حمله اشتباه به پوست باعث افزایش روند تولید سلول های پوستی شده است.

منجر به پلاک هایی می شود که با پسوریازیس مرتبط هستند. حملات به سلولهای پوست باعث ایجاد مناطق قرمز و ملتهب پوست می شود.

2.ژنتیک

برخی از افراد ژن هایی را دارند که ابتلا به پسوریازیس در آنها بیشتر می شود. اگر یکی از اعضای خانواده شما مبتلا به بیماری پوستی باشد ، خطر ابتلا به پسوریازیس در اعضای آن خانواده بیشتر است.

عفونت باکتریایی استرپتوکوک که باعث گلو درد می‌شود پسوریازیس را ایجاد می‌کند.

تشخیص پسوریازیس

برای تشخیص پسوریازیس دو آزمایش یا معاینه انجام میشود.

1. معاینات فیزیکی

پزشکان با یک معاینه ساده قادر به تشخیص این بیماری هستند. علائم پسوریازیس به طور معمول مشهود است و از سایر بیماری ها که ممکن است علائم مشابه ایجاد کند ، قابل تشخیص است.

در طی این معاینه ، حتماً تمام نگرانی خود را به پزشک اطلاع دهید. علاوه بر این، اگر اعضای خانواده این بیماری را دارند، به پزشک بگویید.

2. نمونه برداری

اگر علائم مشخص نیست پزشک می خواهد برای تشخیص دقیق نمونه برداری کوچکی از پوست انجام دهد.

بیشتر نمونه برداری ها در روز ملاقات در مطب پزشک انجام می شود. پزشک داروی بی حس کننده محلی تزریق می کند تا بیوپسی (نمونه برداری) درد کمتری داشته باشد. سپس برای بررسی به آزمایشگاه می فرستند. در آزمایشگاه توسط میکروسکوپ بررسی می شود. این معاینه می تواند نوع پسوریازیس را تشخیص دهد. همچنین سایر اختلالات یا عفونت های احتمالی را رد کند.

هنگامی که نتایج را آزمایشگاه میدهد، پزشک برای تعیین یافته ها و گزینه های درمان با شما قرار ملاقات خواهد گذاشت.

متداول ترین عوامل تشدیدکننده پسوریازیس

عوامل محرک خارجی ممکن است یک دوره جدید پسوریازیس را آغاز کنند. این عوامل برای همه یکسان نیست. ممکن است با گذشت زمان تغییر کند. این عوامل شامل موارد زیر است:

فشار و استرس شدید

استرس غیرمعمول ممکن است پسوریازیس را شعله ور کند. اگر استرس را کاهش داده و مدیریت کنید ، بیشتر شدن را کاهش داده و از آن جلوگیری کنید.

مصرف بی رویه الکل

مصرف زیاد الکل می تواند باعث بیشتر شدن پسوریازیس شود. اگر بیش از حد از الکل استفاده می کنید ، شیوع پسوریازیس ممکن است بیشتر باشد. در صورت نیاز به کمک ، پزشک می تواند به شما کمک کند تا برنامه ای برای ترک مشروبات الکلی داشته باشید.

جراحت

یک حادثه ، برش یا خراش ممکن است باعث بیشتر شدن پسوریازیس شود. عکسبرداری ، واکسن و آفتاب سوختگی نیز می تواند شیوع این بیماری را بیشتر  کند.

داروها

برخی از داروها محرک پسوریازیس محسوب می شوند. این داروها عبارتند از:

عفونت

پسوریازیس در اثر حمله اشتباه سیستم ایمنی به سلولهای سالم پوست ایجاد می شود. اگر بیمار هستید یا با عفونت دست و پنجه نرم می کنید ، سیستم ایمنی بدن برای مبارزه با عفونت بیش از حد فعالیت میکند و شاید باعث بروز این بیماری شود.

آب و هوا

به ویژه شرایط سرد و خشک و سیگار کشیدن و قرار گرفتن در معرض دود سیگار از جمله محرکها هستند.

گزینه های درمان پسوریازیس

پسوریازیس هیچ درمانی ندارد. هدف از درمان کاهش التهاب و قرمزی، کاهش رشد سلول های پوستی و از بین بردن پلاک ها است. درمان های پسوریازیس به سه دسته تقسیم می شوند:

1.درمان های موضعی

کرم ها و پماد هایی که مستقیماً روی پوست قرار می گیرند می توانند برای کاهش پسوریازیس خفیف تا متوسط ​​مفید باشند.

درمان های موضعی پسوریازیس شامل موارد زیر است:

  • کورتیکواستروئیدهای موضعی
  • رتینوئیدهای موضعی
  • آنترالین
  • آنالوگ های ویتامین D
  • اسید سالیسیلیک
  • مرطوب کننده

2.داروهای سیستمیک

افرادی که به پسوریازیس متوسط ​​تا شدید مبتلا هستند و کسانی که به سایر روش های درمانی پاسخ خوبی نداده اند ، ممکن است نیاز به استفاده از داروهای خوراکی یا تزریقی داشته باشند. برخی از داروها عوارض شدیدی دارند. پزشکان معمولاً آنها را برای مدت کوتاهی تجویز می کنند.

این داروها عبارتند از:

  • متوترکسات
  • سیکلوسپورین
  • رتینوئیدها
  • بیولوژیکس

3.نور درمانی

در درمان پسوریازیس از نور ماورا بنفش استفاده می شود. نور خورشید باعث از بین رفتن گلبولهای سفید خون بیش از حد فعال می شود. نور UVA و UVB ممکن است در کاهش علائم پسوریازیس خفیف تا متوسط ​​مفید باشند.

راه درمان پسوریازیس شدید

بیشتر افراد مبتلا به پسوریازیس متوسط ​​تا شدید از ترکیبی از روش های درمانی بهره مند می شوند. در این نوع درمان بیش از یک نوع درمان برای کاهش علائم استفاده می شود. در صورت توقف پاسخ پوست به آنچه که برای درمان استفاده می کنند ، ممکن است نیاز به تغییر در روش های درمانی داشته باشند.

اگر مبتلا به پسوریازیس متوسط ​​یا شدید هستید یا اگر درمانهای دیگر به شما پاسخ ندهد، پزشک داروی خوراکی یا تزریقی را تجویز میکند.

رایج ترین داروهای خوراکی و تزریقی برای درمان پسوریازیس، عبارتند از:

  • بیولوژیکس

این دسته از داروها سیستم ایمنی شما را تغییر داده و از تعاملات بین سیستم ایمنی بدن و مسیرهای التهابی جلوگیری می کند. این داروها از طریق تزریق داخل وریدی وارد می شوند.

  • رتینوئیدها

رتینوئیدها نقش مهمی در کاهش تولید سلول های پوستی دارند. با قطع استفاده از آنها ، علائم پسوریازیس برمی‌گردند. عوارض جانبی آن ریزش مو و التهاب لب است.

افرادی که باردار هستند یا ممکن است طی سه سال آینده باردار شوند نباید به دلیل خطر نقص مادرزادی از  رتینوئید استفاده کنند.

  • سیکلوسپورین

سیکلوسپورین از پاسخ سیستم ایمنی بدن جلوگیری می کند و می تواند علائم پسوریازیس را کاهش دهد. به این معنی است که شما سیستم ایمنی ضعیفی دارید لذا ممکن است به راحتی بیمار شوید. عوارض جانبی اش شامل مشکلات کلیوی و فشار خون بالا است.

  • متوترکسات

مانند سیکلوسپورین، متوترکسات سیستم ایمنی بدن را سرکوب می کند. در دوزهای کم عوارض جانبی کمتری ایجاد میکند. در طولانی مدت عوارض جانبی جدی ایجاد خواهد کرد. عوارض جانبی جدی شامل آسیب کبدی و کاهش تولید گلبول های قرمز و سفید است.

رژیم غذایی برای مبتلایان به پسوریازیس

غذا نمی تواند پسوریازیس را درمان کند ، اما غذا سالم می تواند علائم را کاهش دهد. پنج تغییر در سبک زندگی ممکن است به کاهش علائم پسوریازیس کمک کند:

1.کاهش وزن

درمان پسوریازیس کف دست و پا

اگر اضافه وزن دارید ، کاهش وزن از شدت بیماری میکاهد. کاهش وزن درمان ها را موثر تر می کند. حتی اگر علائم شما بدون تغییر باقی بماند ، کاهش وزن برای سلامت کلی بدن مفید است.

2.رژیم غذایی فاقد چربی اشباع

مصرف چربی های اشباع شده را کاهش دهید. مصرف پروتئین هایی حاوی اسیدهای چرب امگا 3 مانند ماهی آزاد ، ساردین و میگو را افزایش دهید. منابع گیاهی امگا 3 در گردو ، دانه های کتان و سویا است.

3.از مصرف چه غذاهایی پرهیز شود

پسوریازیس باعث التهاب می شود. برخی از غذاها سبب التهاب می شوند. اجتناب از این غذاها علائم را بهبود میبخشد. این غذاها عبارتند از:

  • گوشت قرمز
  • شکر تصفیه شده
  • غذاهای فراوری شده
  • محصولات لبنی

4.الکل کمتری بنوشید

مصرف الکل خطر بیشتر شدن بیماری را افزایش میدهد.

5.مصرف ویتامین ها

یک رژیم غذایی غنی از ویتامین و مکمل های رژیمی غذایی کمک کننده است. غذای سالم به دریافت مواد مغذی کافی کمک میکند.

تغییر سبک زندگی در بهبود علائم پسوریازیس

زندگی با پسوریازیس چالش برانگیز است ، اما با یک روش صحیح ، می توانید علائم را کاهش داده و زندگی سالمی را داشته باشید. موارد زیر به شما کمک می کند تا با این بیماری کنار بیایید:

  • رژیم غذایی

کاهش وزن و رژیم غذایی سالم کمک زیادی به کاهش علائم پسوریازیس میکند. شامل یک رژیم غذایی غنی از اسیدهای چرب امگا 3 ، غلات کامل و گیاهان است. باید غذاهایی را که التهاب شما را افزایش دهند محدود کنید. این غذاها شامل قندهای تصفیه شده ، لبنیات و غذاهای فرآوری شده هستند. از مصرف سوسیس و کالباس، پیتزا، لبنیات، بستنی ،ماکارونی، لازانیا، کیکها و شیرینی ها و قهوه، نسکافه، انواع شکلات ها و ترکیبات غذایی مصنوعی مثل پاستیل به دلیل داشتن رنگ های مصنوعی اجتناب کنید.

  • یوگا و مدیتیشن

استرس، محرکی برای پسوریازیس است. یادگیری مدیریت و کنار آمدن با استرس به شما در کاهش علائم این بیماری کمک میکند. از ورزش و یوگا و مدیتیشن برای کاهش استرس خود استفاده کنید.

  • سلامت روان

افراد مبتلا به پسوریازیس دچار افسردگی و مشکلات عزت نفس می شوند. هنگام بروز لکه های جدید اعتماد به نفس کمتری داشته باشند

گفتگو با یک متخصص روانپزشکی یا پیوستن به گروههای تفریحی برای مبتلایان به پسوریازیس مناسب باشد.

  • حمام روزانه

دوش گرفتن به آرامش پوست کمک می‌کند. از صابون‌های خشک و عطری، استفاده نکنید. از آب ولرم استفاده کنید. از روغن های گیاهی  برای نرم کردن و رطوبت رسانی پوست استفاده کنید.

  • مرطوب کننده‌ها

بعد از حمام از انواع کرم های مرطوب کننده استفاده کنید. در فصل‌های سرد و خشک مراقب پوست خود باشید.

آرتروز پسوریازیس

آرتروز پسوریازیس یک بیماری مزمن است. مانند پسوریازیس، علائم آرتریت پسوریازیس ممکن است از بین برود و برطرف شود. آرتریت پسوریازیس می تواند مداوم باشد ، با علائم و مشکلات مداوم.

این وضعیت مفاصل انگشتان دست و پا را درگیر خواهد کرد. همچنین ممکن است بر روی کمر ، مچ دست، زانو یا مچ پا تأثیر بگذارد.

طبق دستورالعمل های بالینی، بین 30 تا 33 درصد از مبتلایان به پسوریازیس درگیر آرتروز ناشی از پسوریازیس میشوند.

این نوع آرتروز باعث تورم ، درد و التهاب در مفاصل آسیب دیده می شود. با آرتریت روماتوئید یا نقرس اشتباه گرفته می شود. وجود نواحی ملتهب و قرمز پوست با پلاک این نوع آرتروز را از دیگر بیماریها متمایز می کند.

بیشتر افرادی که به آرتروز پسوریازیس مبتلا می شوند ، به پسوریازیس مبتلا هستند. با این حال ، ممکن است بدون داشتن تشخیص پسوریازیس ، شرایط مفصلی ایجاد شود. اکثر افرادی که بدون داشتن پسوریازیس به آرتروز تشخیص داده میشوند، عضوی از خانواده دارند که به این بیماری پوستی مبتلا است.

درمان آرتروز پسوریازیس

درمان های آرتروز پسوریازیس علائم و درد را تسکین داده و تحرک مفاصل را بهبود بخشد. همانند پسوریازیس، کاهش وزن، حفظ رژیم غذایی سالم و اجتناب از عوامل محرک می تواند به کاهش علائم آرتریت پسوریازیس کمک کند. یک برنامه تشخیص و درمان به موقع احتمال عوارض شدید ، از جمله آسیب مفصل را کاهش میدهد.

عوارض ابتلا به پسوریازیس

اگر به پسوریازیس مبتلا باشید ، بیشتر در معرض ابتلا به سایر بیماری هایی خواهید بود، مثل:

  • آرتروز پسوریازیس، که باعث درد ، سفتی و تورم در مفاصل و اطراف آن می شود.
  • بیماری های چشمی ، مانند ورم ملتحمه ، بلفاریت
  • چاقی
  • دیابت نوع 2
  • فشار خون بالا
  • بیماری قلب و عروقی
  • بیماری کلیوی
  • سلیاک ، اسکلروز و بیماری التهابی روده موسوم به بیماری کرون
  • اعتماد به نفس پایین و افسردگی

زمان مراجعه به پزشک برای درمان پسوریازیس

اگر شک دارید که به پسوریازیس مبتلا هستید ، به پزشک مراجعه کنید. اگر پسوریازیس دارید و درگیر شرایط زیر هستید با پزشک خود صحبت کنید:

  • شدید یا گسترده است.
  • باعث ناراحتی و درد می شود
  • نگرانی در مورد ظاهر پوست
  • باعث مشکلات مفصلی مانند درد ، تورم
  • با درمان بهبود نمی یابد

پسوریازیس در کودکان

سالانه بیست هزار کودک زیر ۱۰ سال به پسوریازیس مبتلا می‌شوند. گاهی پسوریازیس با سایر بیماری‌های پوستی اشتباه شده و به درستی تشخیص داده نمی‌شود.

نشانه‌های پسوریازیس در کودکان: ناهمواری و تغییر رنگ در سطح ناخن‌ها، پوسته‌پوسته شدن شدید پوست سر، درماتیت و التهاب پوست در ناحیه پوشک کودک است. پسوریازیس در نوزادان شایع نیست، امکان ابتلا بعید نیست.  اگر یک والد این بیماری را داشته باشد، ۱۰ درصد کودکان به این بیماری مبتلا می‌شوند. اگر هر دو والد داشته باشند، تا ۵۰ درصد افزایش می‌یابد.

درمان خانگی پسوریازیس

روش های خانگی کنترل پسوریازیس و کاهش پوست ریزی و خارش متنوع اند. در ادامه به معرفی روشهای خانگی درمان پسوریازیس میپردازیم.

ماهی تازه

به دلیل ویتامین A و D و امگا ۳ کمک کننده است از مصرف بی رویه قرص ماهی و امگا ۳ ،6و 9 خودداری کنید.

زردچوبه

ماده موثر زردچوبه کورکومین ضد التهاب پوستی است. استفاده خوراکی زردچوبه یا استفاده از صابون زردچوبه و یا روغن های گیاهی مثل روغن نارگیل، روغن گل بنفشه، روغن خشخاش روغن سیاه دانه و روغن زیتون در کاهش علائم بیماری پسوریازیس و درد مفاصل بسیار مفید است.

سرکه سیب

دارای خواص زیادی است. مصرف سرکه سیب با یک قاشق عسل و یک لیوان آب ولرم صبح ناشتا علائم پسوریازیس را کاهش می دهد . در خارش شدید با یک پنبه سرکه سیب را به مناطق دارای خارش بمالید.

ژل آلوئه ورا

این گیاه معجزه خلقت است و با خواص ضد التهابی و ترمیمی به صورت خوراکی یا موضعی علایم بیماری پسوریازیس را کاهش میدهد.

مصرف ویتامین دی

بیماران پسوریازیس کمبود ویتامین D دارند و نباید در مصرف آن زیاده روی کنند. آمپول ویتامین D با دوز ۱۰۰۰۰ ماهی یک بار و یا آفتاب علائم را کاهش می دهد.

پوست موز

رنده کردن پوست موز و کمی زردچوبه اضافه شود و با پنبه روی خارش ناشی از پسوریازیس بمالید.

جوش شیرین و عسل

مخلوطی از آب و جوش شیرین و یک قاشق عسل را ترکیب کرده و در یخچال نگهداری شود و با پنبه‌ به مواضع پر خارش مالیده شود.

 کیسه یخ

از کیسه یخ در داروخانه ها می توان در کاهش خارش و کاهش درد مفاصل بیماران آرتریت پسوریازیس استفاده کرد.

خمیر سیر و ژل آلوئه ورا

سیر و آلوئه ورا با داشتن خواص ضد التهاب و ترمیم کننده پوست مانع تولید پروستاگلاندین ها و لوکوترین ها می‌شوند. مالیدن این خمیر بسیاری از علائم پسوریازیس را برطرف خواهد کرد .

برگ کلم

کلم را رنده کنید و آب پز کنید و کمی روغن بادام ریخته تا خمیری شود و روی ضایعه پسوریازیس بمالید.

روغن کرچک

روغن کرچک می تواند باعث کنترل علائم پسوریازیس گردد.

کپسایسین

کپسایسین از ترکیبات مهم در فلفل قرمز است. کرم‌های حاوی کپسایسین علائم بیماری پوستی پسوریازیس را بهبود میبخشد. این کرم‌ها معمولاً در داروخانه‌ها قابل تهیه هستند.

پروبیوتیک‌ها

پروبیوتیک‌ها، باکتری‌های مفیدی هستند که در ماست و غذاهای تخمیر شده وجود دارند و همچنین می‌توانند به صورت مکمل نیز مصرف شوند. وجود تعادل در باکتری‌های موجود در بدن، به تقویت سیستم ایمنی کمک می‌کند.

پسوریازیس نوعی بیماری خود ایمنی است، بنابراین پروبیوتیک‌ها می‌توانند در کنترل علائم این بیماری مفید باشند. برخی از انواع پروبیوتیک‌ها‌ می‌توانند به تعدیل پاسخ‌های التهابی در بدن که منجر به بروز علائم پسوریازیس می‌شود، کمک کنند.

انگور اورگون (OREGON)

انگور اورگون نوعی گیاه دارویی است که به کاهش بیماری پسوریازیس کمک می‌کند.

حمام جو دوسر

حمام کردن با آب خیلی داغ باعث از بین رفتن چربی پوست می‌شود. حمام جو دوسر یا پانسمان‌های آغشته به جودوسر خارش پوست را کاهش میدهد.

نوشیدن آب فراوان

مصرف آب زیاد و حذف چربی‌ ترانس و مصرف میوه‌ها و سبزیجات در بهبود خارش نقش مهمی دارد.

روغن نارگیل

روغن نارگیل دارای خواص آنتی باکتریال است، و حاوی مواد مغذی بسیار مفید برای پوست است، روغن نارگیل را روی نواحی پسوریازیس بمالید تا روغن نارگیل در پوست نفوذ کند.

آب و جوش شیرین

آب و جوش شیرین به رفع خارش پسوریازیس کمک خواهد کرد.

۴ قاشق آب و یک قاشق جوش شیرین را با هم ترکیب کنید و با استفاده از پنبه روی نواحی مبتلا به پسوریازیس بمالید.

روغن بابونه

روغن بابونه خواصی ضدالتهابی دارد. روغن بابونه را با روغن نعناع مخلوط کرده و با پنبه تمیز بر روی مناطق مورد نظر بمالید.

دانه کتان

دانه های کتان به دلیل داشتن اسیدهای چرب امگا 3 برای کاهش علائم پسوریازیس مفید است.

نور خورشید

نور خورشید بهترین درمان پسوریازیس است. بیش از حد زیر آفتاب نروید، نور خورشید خطر ابتلا به سرطان پوست را بالا خواهد برد.

روغن درخت چای

شامپوها و لوسیونهای حاوی این گیاه به درمان پسوریازیس پوست کمک می‌ کند.

روشهای درمانی دیگر پسوریازیس

  • طب سوزنی
  • طب فشاری
  • ماساژ
  • ریکی (نوعی انرژی درمانی)

مگ تک

ممکن است شما دوست داشته باشید
1 نظر
  1. پرستوی مهاجر می گوید

    سلام کف دست راست من به اندازه یک دو ریالی دچار خشکی و خارش میشود و علاوه کشاله ران و اطراف مقعد نیز دچار خارش میگردد چه داروی شیمیایی یا گیاهی را پیشنهاد میدهید متاسفانه به علت کمرویی و خجالتی بودن. تا کنون به پزشک مراجعه نکردم

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.