Take a fresh look at your lifestyle.

چه مواد غذایی برای بیماران کرونایی مفید است؟

هدف از انتشار این مقاله بررسی مواد غذایی مفید برای بیماران کرونایی می باشد. قطعا به دلیل شیوع این ویروس و نداشتن درمان قطعی تنها کاری که می توانیم انجام دهیم مصرف مواد غذایی غنی می باشد.

در روز هایی که بیماری ویروس کرونا به صورت پاندمی در کل دنیا وجود دارد و روز به روز شاهده بالا رفتن آمار مبتلایان به این ویروس در دنیا هستیم باید علاوه بر رعایت پروتکل های بهداشتی (زدن ماسک ، شستن صحیح دست ها) با مصرف برخی مواد غذایی مفید به تقویت سیستم ایمنی بدن در برابر ویروس کمک کنیم. در ادامه این مقاله به معرفی بهترین مواد غذایی برای بیماران مبتلا به ویروس کرونا می پردازیم.

بیشتر بدانید: با ویتامین دی به مبارزه با کرونا بروید

مواد غذایی مفید برای بیماران کرونایی چیست؟

در دوران نقاهت بیماری کرونا اشتهای بیمار زیاد می شود و این بهترین زمان برای جبران کمبود ویتامین ها ، پروتئین ها و انرژی مورد نیاز بدن است. از این رو بهتر است در این زمان جهت تسریع روند بهبود مبتلایان به کرونا به رژیم غذایی صحیح ، مصرف آب کافی ، مصرف بالای امگا ۶ ، پرهیز از مصرف خودسرانه دمنوش‌ ها ، مصرف ویتامین D و C  توجه شود. داشتن خواب متعادل در شبانه روز و حرکات سبک ورزشی نیز به تقویت سیستم ایمنی بدن در برابر این ویروس کمک می کند.

تغذیه مناسب برای مقابله با کرونا

الگوی غذایی مفید برای دوران نقاهت بیماران کرونایی

برای اینکه بتوانیم یک الگوی غذایی صحیح در دوران نقاهت کرونا داشته باشیم باید میزان مایعات متناسب بدن را تامین کنیم استفاده از آب، آب میوه تازه طبیعی (آب هندوانه، آب پرتقال، آب سیب) و آب سبزی های تازه طبیعی (آب کرفس، آب هویج، آب گوجه فرنگی) ، چای کم رنگ، آب گوشت یا آب مرغ به میزان حداقل هشت لیوان در روز که موجب رقیق شدن ترشحات درون مجاری هوایی می شوند.

مصرف سوپ داغ مانند سوپ سبزیجات و سوپ جو، سوپ بلغور و.. و یا مصرف آش های سبک مانند آش برنج، آش جو، آش سبزیجات بسیار ضروری می باشند.

عسل برای تقویت سیستم ایمنی و همچنین مهار سرفه کمک شایانی می کند. زردچوبه با داشتن خاصیت ضد التهابی و همچنین مصرف سیر ، پیاز و زنجبیل و مواد غذایی از این قبیل که دارای طبع گرم می باشند باعث می شود که سیستم ایمنی تقویت شود. زنجبیل و موز حالت تهوع را کم می کنند. با اضافه کردن مقداری پودر سبوس خوراکی (برنج یا گندم) به غذاها انرژی لازم برای دوران نقاهت بیماری کرونا را فراهم کنید.

عسل برای فشار خون بالا خوب است یا ضرر دارد؟

مصرف منابع غذایی حاوی ویتامین C بدلیل خاصیت آنتی اکسیدانی مانند مرکبات و سبزیجات سبز رنگ مانند فلفل دلمه ای (بویژه آب تازه میوه ها و سبزی ها) یا آب نارنج یا آب لیمو ترش تازه همراه غذا و سالاد که سبب افزایش اشتها نیز می شود، بسیار توصیه می شود.

همچنین مصرف مواد پروتئین، روی، آهن، سلنیم که تقویت کننده سیستم ایمنی است مانند گوشت، مرغ، تخم مرغ، ماهی (سالمون) یا میگو، حبوبات، غلات کامل، انواع مغز (بادام، گردو، پسته، فندق ) بسیار توصیه می شود.

مطالعه کنید: مصرف مرتب شیر برای درمان ترس از کرونا

دریافت میزان مناسبی از اسید های چرب امگا 3 برای افرادی که در دوران نقاهت کرونا به سر می برند بسیار مفید است. مواد غذایی چون گردو و ماهی چرب دارای مقادیر بالایی از امگا3 هستند. روزانه در وعده های صبحانه حتما از گردو استفاده کنید و هفته ای حداقل 2 بار ماهی را به رژیم غذایی خود اضافه کنید.

روغن زیتون، کنجد، ارده، شکلات تلخ، از جمله مواد غذایی موثر در بالا بردن ایمنی بدن در مقابل ابتلا به ویروس کرونا بشمار می آید. توجه به کم‌خونی‌ در بعضی اشخاص و آسیب پذیر بودن آنها می توانند از میوه به استفاده کنند.

مصرف نوشیدنی‌ها و خوراکی‌های محرک مانند چای غلیظ، قهوه، نسکافه یا شکلات تلخ را در دوران نقاهت بیماری کرونا به شدت محدود کنید.

بهترین کسب و کارها در دوران شیوع کرونا چیست؟

مواد غذایی مضر برای بیماری کرونایی

از مواد غذایی مضر برای بیماران کرونایی می توان به قند ، شکر ، نمک و غذاهای فست فودی اشاره نمود. میزان قند و شیرینی را در این دوران به حداقل برسانید به عبارتی از مصرف نوشیدنی های تجاری و نوشابه ها و شیرینیجات در این دوران پرهیز کنید و در عوض مصرف شیرینی های کاذب مانند میوه های شیرین، خرما و کشمش را جایگزین کنید. کاهش مصرف قندهای مصنوعی باعث افزایش سیستم ایمنی در دوران نقاهت کرونا می باشد.

از مصرف غذای فست فودی در دوران بیماری کرونا پرهیز نمایید
از مصرف غذای فست فودی در دوران بیماری کرونا پرهیز نمایید

بهتر است مصرف فست فودها به شدت محدود شود چرا که حاوی اسید های چرب ترانس هستند و باعث ایجاد التهاب در بدن می شود و از مصرف نمک زیاد خودداری نمایید. افرادی که فشار خون دارند بیشتر در خطر ابتلا به بیماری کرونا هستند و مصرف نمک یک عامل خطر محسوب می شود چرا که برای فشار خون مضر است.

مصرف شیر و لبنیات در دوران بیماری که سبب ایجاد موکوس در دستگاه تنفسی می‌شود را باید محدود کرد مگر اینکه از نوع محصولات پروبیوتیک باشد.

مگ تک

ممکن است شما دوست داشته باشید
1 نظر
  1. قادر می گوید

    سلام و عرض ادب خدمت شما عزیزان
    از دیروز که مادر پیرم مشکوک به کرونا هستش ومن تنها نان آور خانواده هستم از بخت بد من قلبش مشکل داره نظر شما من چگونه بادرامد ماهیانه دو ملیون خورده‌ای چگونه تغذیه مناسب برای مادرم تهیه کنم بخدا دیگه کم آوردم
    به امید روزهای خوب وبهتر برای شما همه عزیزان دارم
    ممنونم از شما بابت مطالب خوبتون

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.