Take a fresh look at your lifestyle.

راه های پیشگیری از کرونا در بارداری + اطلاعات مفید درباره کرونا در زنان باردار

با شیوع ویروس کرونا (covid-19) و ورود آن به ایران طبیعی است که اگر باردار هستید بیشتر از سایرین نگران سلامتی خود و فرزندتان باشید. از آنجایی که در دوران بارداری شرایط جسمی بدن در حالت ویژه ای قرار می گیرد ممکن است ابتلا به کرونا زنان باردار را بیشتر از سایرین تهدید کند. اما پیشگیری از کرونا در بارداری ساده است و با رعایت مواردی می توان به مقابله با کرونا در بارداری پرداخت. با ما همراه باشید تا با راه های پیشگیری از کرونا در بارداری آشنا شوید.

راه های مقابله با کرونا در بارداری

  • از آنجایی که  انتقال این ویروس از تماس دست آلوده به ترشحات تنفسی با چشم، بینی و دهان، از راه قطرات تنفسی صورت می گیرد یکی از روش های پیشگیری از کرونا در بارداری استفاده از ماسک های فیلتر دار و شستشوی مداوم دست ها است. در مکان های عمومی مانند قطار، مترو، اتوبوس و تاکسی از ماسک های فیلتردار استفاده است. اگر در فضای بیرون زیاد تردد دارید این ماسک ها را به دفعات زیاد عوض کنید.
  • برای پیشگیری از کرونا ویروس در بارداری از تردد در اماکن شلوغ و دربسته مانند مهمانی های غیر ضروری و هرجایی که تجمع زیادی از آدم ها وجود دارد خودداری کنید.
  • برای پیشگیری از کرونا در بارداری در بیرون از خانه دست کش یک بار مصرف دست کنید و یا یک خلال دندان یا شی ای شبیه به آن همراه خود داشته باشید تا برای فشردن دکمه آسانسور و دکمه های عبربانک از آن استفاده کنید.
  • بهترین راه پیشگیری از کرونا در زنان باردار تا جایی که ممکن است از دست زدن به پول، تلفن های عمومی، دستگیره های در و … خودداری کنید و در صورتی که چنین موارد آلوده ای را لمس کردید بلافاصله دست های خود را با آب و صابون بشویید.

پیشگیری از کرونا در زنان باردار

  • از دست دادن با افراد دیگر خودداری کنید و به هیچ وجه دست های خود را به صورت، بینی و دهان خود نمالید.
  • شستن صحیح دست با آب و صابون مفیدترین راه پیشگیری از کرونا در زنان باردار است.
  • استفاده از ژل های بهداشتی و پدهای الکلی به خصوص برای مادران باردار شاغل می تواند در پیشگیری از کرونا در زنان باردار کمک زیادی کند.
  • برای مقابله با کرونا در بارداری تقویت سیستم ایمنی بدن با خوردن مواد غذایی سرشار از ویتامین آ مانند آب هویج، توت فرنگی و آب کرفس را فراموش نکنید.
  • در صورت مشاهده علائمی شبیه به سرماخوردگی از خوردن خودسرانه دارو خودداری کنید و سریعا به پزشک مراجعه کنید به در خصوص استفاده از آنتی بیوتیک ها مراقب باشید زیرا این داروها اثربخشی داروهای درمانی کرونا را کم می کند.
  • اگر در محل زندگی شما جلسات آموزش رعایت نکات بهداشتی و پیشگیری از کرونا در بارداری تشکی می شود حتما در این جلسات شرکت کنید.
  • خونسردی خود را حفظ کنید داشتن استرس به ویژه در بارداری باعث کاهش ایمنی بدن شما می شود.
  • اگر فردی از نزدیکان شما مبتلا به آنفولانزا یا بیماری های تنفسی است در صورت لزوم از او دوری کنید حتی اگر این افراد مبتلا به انفولانزا هم نباشند در صورتی که بیماری خود را به شما منتقل کنند باعث تضعیف سیستم ایمنی بدن شما خواهند شد.
  • بعد از بریدن مواد غذایی حیوانی خام مانند گوشت و مرغ تخته و چاقوی مورد استفاده را بشویید و مواد غذایی خام و پخته را در کنار یکدگیر قرار ندهید.
  • از تماس بدون دستکش با حیوانات مانند مرغ، گوسفند و گاو، سگ، خودداری کنید.
  • برای پیشگیری از کرونا در بارداری مراقب باشید سرما نخورید، با آب سرد حمام نکنید و خود را در معرض هوای سرد قرار ندهید.

پیشگیری از کرونا در بارداریبرای اینکه در بارداری کرونا نگیرید با رعایت نکات زیر از ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن خود پیشگیری کنید:

  • برای مدت طولانی گرسنه یا تشنه نمانید.
  • مصرف آب سرد را به حداقل برسانید.
  • از خوردن گوشت های درهضم خودداری کنید.
  • زیاد شیرینی نخورید.

برخی غذاها رطوبت بدن را افزایش می دهند برای پیشگیری از کرونا در بارداری بهتر است این مواد غذایی را مصرف نکنید مانند:

  • ماهی، شیر، ماست، خیار، هندوانه، لبنیات و سردی ها، خربزه و کدو
  • سبزیجات تند شامل سیر، پیاز و پیازچه، ترب، تره و شاهی را بهتر است مصرف نکنید.
  • استرس، ترس، ناراحتی و خشم را از خود دور کنید.
  • خوردن سیاهدانه و عسل در وعده صبحانه
  • خوردن دمنوش پوست پرتقال، آویشن، شیرین بیان و عناب
  • آمیزش جنسی را محدود کنید.
  • ورزش هایی که شما را خسته می کنند انجام ندهید.

همچنین بخوانید: روش پیشگیری از کرونا در باشگاه

  • در سونا به مدت طولانی قرار نگیرید بهتر است برای جلوگیری از ابتلا به کرونا در بارداری از رفتن به استخر در بارداری خودداری کنید.

اطلاعات مفید در رابطه با کرونا در بارداری

پیشگیری از کرونا در بارداریلزوم پیشگیری از کرونا در بارداری:

طبق گفته پزشکان احتمال ابتلا به بیماری کرونا در زنان باردار بیشتر است و در مادران بارداری که مبتلا به کرونا می شوند، احتمال زایمان زودرس، پارگی کیسه آب و سقط بخصوص در سه ماهه نخست بارداری بیشتر است به همین دلیل لازم است برای پیشگیری از کرونا در بارداری با اقدامات پیشگیرانه کرونا آشنا شویم.

آیا احتمال انتقال ویروس کرونا از مادر به جنین وجود دارد؟

آیا کرونا می توانید برای جنین متولد نشده خطرناک باشد؟ اگر یک خانم باردار به کرونا مبتلا شود احتمال انتقال آن به جنین تقریبا وجود ندارد. این نتیجه از تحقیقات گسترده ای که در چین روی خانم های باردار صورت گرفته حاصل شده و نشان داده که انتقال کرونا به جنین از مادر باردار غیرممکن است و تاکنون موردی گزارش نشده است و ویروس کرونا نمی تواند از طریق رحم به جنین منتقل شود.

ویروس کرونا به دلیل محافظت کیسه مایع آمونیاتیک و جفت، نمی تواند به جنین منتقل شوند.

پیشگیری از ابتلا به کرونا در نوزاد بعد از زایمان مادر مبتلا

اگر مادری به کرونا مبتلا باشد همان طور که گفتیم نوزاد متولد شده سالم است و به کرونا مبتلا نیست اما برای اینکه بعد از تولد به کرونا مبتلا نشود چه باید کرد؟ خانم های باردار مبتلا به کرونا بعد از زایمان در محیط ایزوله ای قرار می گیرند تا بهبود ی کامل صورت بگیرد و در حالت نرمال و ایده آل قرار بگیرند و در این مدت تغذیه با شیر مادر برای نوزاد انجام نمی شود و از شیر خشک استفاده می شود.

اگر مادری مبتلا به کرونا باشد آیا با زایمان طبیعی کرونا به نوزاد منتقل می شود؟

مواردی که تاکنون مورد بررسی قرار گرفته اند مواردی بوده که مادران باردار نوزاد خود را به روش سزارین به دنیا آورده اند و هنوز تحقیقاتی در این زمینه صورت نگرفته که آیا زایمان طبیعی زنان بارداری که به کرونا مبتلا هستند می تواند باعث ابتلای نوزاد به کرونا شود یا خیر.

در این خصوص دو نظریه وجود دارد:

  1. اگر ویروس کرونا از طریق ذرات موجود در هوا منتقل شود احتمال انتقال ویروس به جنین در روش سزارین و زایمان طبیعی، یکسان است.
  2. اما اگر این ویروس مانند اچ آی وی از طریق خون و مایعات بدن منتقل شود، نرخ انتقال از طریق سزارین، بسیار کمتر از زایمان طبیعی است.

احتمال ابتلا به کرونا در بارداری در چه مواردی بیشتر است؟

رابطه مستقیمی بین امکان ابتلا به کرونا در بارداری و قدرت سیستم ایمنی بدن وجود دارد. بیشتر افرادی که کرونا گرفته اند افرادی بوده اند که به بیماری هایی مانند دیابت، فشار خون و ناراحتی قلبی مبتلا بوده اند.
تب بالا در سه ماهه اول بارداری خطرناک است و می تواند یکی از علائم ابتلا به کرونا باشد.

 نتیجه گیری:

از علائم کرونا می توان به مشکلات ریوی و تنفسی، درگیری ریوی و سرفه های شدید اشاره کرد. زنان باردار گروه حساسی هستند که باید بیش از سایرین مراقب سلامتی خود باشند چون امکان ابتلا به کرونا در زنان باردار وجود دارد. امکان انتقال کرونا از خانم های باردار به جنین وجود ندارد و تاکنون موردی گزارش نشده است.

مگ تک

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.