Take a fresh look at your lifestyle.

راه های کاهش استرس در نوجوانان

راههای درمان استرس و اضطراب نوجوانان

استرس در نوجوانان به خصوص استرس شدید می تواند آسیب های جسمی و روانی زیادی به آن ها وارد کند و تاثیرات آن در بزرگسالی نیز همراه آن ها باشد. اما برخی راهکارها و روش های ساده برای کاستن از استرس در نوجوانان وجود دارد که با انجام آن ها تا حد زیادی استرس و اضطراب کاهش می یابد. اگر به دنبال راهکارهایی برای کاهش استرس در فرزندان نوجوان خود هستید این مطلب را بخوانید.

روش های درمان قطعی استرس در نوجوانان

در جوامع امروزی به دلیل مشغله های زیادی که در زندگی افراد وجود دارد ممکن است در موارد زیادی فرد دچار استرس و اضطراب گردد. بر اساس مطالعات، استرس در سنین پایین و نوجوانی بیشتر از بزرگسالان می باشد با اینکه چندان دور از تصور نیست اما باید آن را جدی گرفت و به فکر کاهش ان بود. امروزه دانش خانواده نسبت به گذشته ارتقا پیدا کرده و اگر والدین متوجه استرس در فرزندان خود شوند سریعا به دنبال روش هایی برای کاهش آن می افتند. در این مقاله به معرفی روش های کاهش استرس و اضطراب کودکان و نوجوان میپردازیم.

مدیریت استرس برای سلامت روان و رفاه قبل از نوجوانی و نوجوانی مهم است. شما می توانید به فرزندتان کمک کنید تا کنترل استرس خود را یاد بگیرد. برخی از راه های کاهش استرس نوجوانان در ادامه معرفی می شود.

  • استرس فرزندتان را بپذیرید

اگر متوجه شدید که فرزندتان استرس دارد، به او بگویید که متوجه شده اید و برای حمایت از او حاضرید. پاسخگویی گرم و دلسوزانه به نوجوان می تواند به او کمک کند تا با خودش مهربان تر باشد. هنگامی که نوجوانان با خود شفقت‌آمیز رفتار می‌کنید، می‌تواند اثرات استرس را کاهش دهد.

  • بررسی کنید که چه چیزی باعث استرس می شود

اگر فرزند شما بداند چه چیزی باعث استرس می شود، مقابله با آن برای او آسان تر است. شما می توانید با واداشتن فرزندتان به نوشتن تمام کارهایی که انجام می دهد و استرس میگیرد به او کمک کنید.

به یاد داشته باشید که چیزهای خوب نیز می توانند استرس زا باشند و استرس نیز می تواند از انجام دادن بیش از حد ناشی شود.

  • بیاموزید که چگونه با چیزهای استرس زا کنار بیایید

می‌توانید با کمک به فرزندتان در اولویت‌بندی اینکه کدام چیزها ابتدا به توجه نیاز دارند و کدامیک را میتواند به بعد موکول کند، شروع کنید. برخی از چیزهای استرس زا را می توان تغییر داد. به عنوان مثال، اگر فرزند شما به دلیل اینکه همیشه دیر به مدرسه میرود، استرس دارد، ممکن است بتواند با آماده شدن از شب قبل یا زودتر بیدار شدن از خواب، استرس را کاهش دهد یا اگر فرزند شما در مورد امتحان آینده بسیار نگران است، می توانید با تنظیم یک جدول زمانی مطالعه به او کمک کنید تا آماده شود.

برخی از چیزهای استرس زا را نمی توان تغییر داد، اما می توان درباره آنها صحبت کرد. به عنوان مثال، اگر فرزند شما در مورد وضعیت مالی خانواده شما مشکل دارد، گوش دادن و صحبت کردن در مورد نگرانی های آنها ممکن است به کاهش استرسی که احساس می کند کمک کند.

  • نوجوان را به داشتن یک سبک زندگی سالم  تشویق کنید

انتخاب سبک زندگی سالم اغلب می تواند به نوجوان کمک کند تا استرس را کنترل کند یا اثرات آن را کاهش دهد. در اینجا چند ایده برای فرزند شما وجود دارد.

سبک زندگی سالم برای کاهش استرس شامل موارد زیر می باشد:

فعالیت بدنی مناسب

فعالیت بدنی و ورزش خلق و خو را بهبود می بخشد و می تواند حس موفقیت را به فرزند شما بدهد و همچنین سلامت جسمی او را تقویت کند. ورزش همچنین کورتیزول “هورمون استرس” را می سوزاند و می تواند به آرامش بدن کمک کند.

ورزش بهترین روش کاهش استرس در نوجوانان است. ورزش کافی سلامت جسمی را تقویت می کند و عادت خوبی برای نوجوانان است که آن را در بزرگسالی با خود همراه داشته باشند. اگر نوجوان شما می گوید که زمان زیادی برای ورزش کردن ندارد می توان هر بار ده دقیقه، سه بار در روز ورزش کند و همچنان از تمام فواید آن بهره مند شوند.

غذای خوب

خوب غذا خوردن می تواند به شما کمک کند تا احساس خوب، قوی، پرانرژی، هوشیار و توانایی تمرکز داشته باشید.

به خصوص قبل از خواب آرام و ریلکس شوند

این ممکن است پیاده‌روی، خواندن کتاب، حمام کردن آرامش‌بخش، گوش دادن به موسیقی یا انجام تمرین‌های تنفسی، تمرینات آرام‌سازی عضلات یا تمرین‌های تمرکز حواس باشد. همچنین خوردن مواد غذایی مفید قبل از خواب نیز می تواند تاثیرگذار باشد.

خواب خوب و کافی

نوجوانان و جوانان به حدود 8 تا 10 ساعت خواب در شبانه روز نیاز دارند و خواب کافی و با کیفیت می تواند به شما کمک کند هوشیارتر، مثبت تر و پرانرژی تر شوید. نداشتن خواب کافی یکی از بزرگترین دلایل استرس در نوجوانان است.

از نوجوان خود بخواهید به عادات قبل از خواب خود نگاه کند. اگر از وسایل الکترونیکی استفاده می‌کند، قهوه یا نوشابه‌های کافئین‌دار در اواخر بعد از ظهر یا عصر می‌نوشد، یا کمی قبل از خواب با دوستان حود مکالمه‌های هیجان‌انگیز یا ناراحت‌کننده دارند، همه این ها می تواند روال خواب را به هم بریزد. از نوجوان خود بخواهید برای زودتر خوابیدن فقط با 15 دقیقه زودتر از زمان فعلی شروع کند، سپس به تدریج زمان را تغییر دهد. اگر سعی کند دو یا سه ساعت زودتر از حد معمول به رختخواب برود، احتمالاً شانس زیادی نخواهد داشت.

  • اگر استرس زیاد شد از دیگران کمک بگیرید

اگر کودک شما غالباً تحت فشار استرس قرار می گیرد و به سختی می تواند با چیزهای روزمره کنار بیاید، ممکن است نیاز باشد تا با یک متخصص و روانشناس صحبت کنید.

  • به نوجوانان مدیریت زمان را یاد بدهید

یکی از دلایلی که افراد بسیار تحت فشار قرار می گیرند این است که آنها همیشه مهارت های مدیریت زمان لازم را ندارند تا هر کاری را که باید انجام دهند در محدوده زمانی که باید انجام شود. نوجوانان می توانند برای تسکین استرس چند دقیقه وقت بگذارند و تمام کارهایی را که باید در طول یک هفته انجام دهند یادداشت کرده و یک برنامه‌ریزی برای پیگیری تکالیف، ساعات کاری، تمرین‌های ورزشی و هر چیز دیگری داشته باشند.

  • وقت گذراندن با دوستان

گذراندن وقت با افراد دیگر می تواند به کاهش استرس کمک کند و به نوجوانان فرصتی برای آرامش بدهد. آن ها باید هر هفته زمانی را برای استراحت و تفریح ​​در نظر بگیرند. به پیاده روی بروند، یک فیلم خنده دار تماشا کنند تا احساس شادابی و استرس کمتری به سراغشان بیاید.

  • برای خود وقت بگذارند

یکی دیگر از مشکلات سبک زندگی بسیار پرمشغله، نداشتن زمان استراحت کافی برای شناخت خود است. یک نوجوان، دارای افکار و دیدگاه‌های در حال تغییر است، و مهم است که زمانی برای شناخت خود و اعتقادات و احساسات خود صرف کنند. اگر هر روز چند دقیقه را به یادداشت برداری اختصاص دهند. این یک راه عالی برای بیرون کشیدن افکار و کاهش استرس است.

  • تکنیک های آرامش را امتحان کنید

تکنیک های تمدد اعصاب زیادی برای نوجوانان وجود دارد که می تواند استرس نوجوانان را کاهش دهد و نحوه واکنش نوجوان به استرسی که دارند را بهبود بخشد.

یکی از این تکنیک ها مدیتیشن است: به نوجوان خود بگویید: مدتی را با چشمان بسته در مکانی آرام بگذرانید. روی یک کلمه، صدا یا ایده تمرکز کنید. اگر افکار دیگری به ذهن شما خطور کرد، بدون قضاوت به آنها توجه کنید و سپس به آرامی توجه خود را به چیزی که می خواهید روی آن تمرکز کنید برگردانید.

یوگا یکی دیگر از تکنیک های آرام سازی برای کاهش استرس در نوجوانان است.

  • بودن در فضای باز

مطمئنا قدم زدن در پارک احساس آرامش بیشتری به همه ما می دهد. بر کسی پوشیده نیست که گذراندن وقت در طبیعت می تواند آرامش بخش باشد. آیا می دانستید که تحقیقات نشان می دهد که طبیعت می تواند استرس را نیز کاهش دهد؟

اگر در نزدیکی محیط‌های طبیعی مانند جنگل، چمنزار، دریاچه، کوه‌ها زندگی می‌کنید، فرصتی عالی برای لذت بردن از طبیعت دارید. نگاه کردن به بیرون از پنجره نیز مفید خواهد بود. البته بسیاری از مردم در مناطق شهری یا حومه شهر زندگی می کنند که طبیعت زیادی در اطراف آنها وجود ندارد. حتی گیاهان گلدانی و درختان می توانند به افزایش روحیه و کاهش استرس در نوجوانان کمک کنند.

  • به نوجوان خود یاد بدهید کمال گرایی منفی نداشته باشند

کمال گرایی بیش از حد باعث می شود نوجوانان فکر کنند که به اندازه کافی خوب نیستند. بزرگسالانی که با کمال‌گرایی زندگی می‌کنند، اغلب دچار فرسودگی می‌شوند، بنابراین مهم است که یاد بگیریم کجا و چه زمانی خوب است که به “به اندازه کافی خوب” بسنده کنیم. سال های نوجوانی زمان بسیار خوبی برای شروع به کار بردن این موضوع است.

استرس چیست

استرس نوعی عکس العمل بدن در موارد دشوار است. منشا استرس می تواند از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد. همه افراد ممکن است در طول زندگی دچار استرس و اصطراب شوند که در شرایطی مانند انتخاب های مهم، انجام امور دشوار، ملاقات با شخصیت مهم و از این قبیل که قطعا برای تقریبا همه افراد روی داده است. نوجوانان نیز از این قاعده مستثنی نیستند و در شرایط مختلفی چون امتحانات، حضور در جمع، ملاقات های مهم و… دچار استرس و اضطراب می شوند. میزان استرس و نوع آن در نوجوانان متفاوت است در برخی موارد خیلی جدی و در برخی موارد جزیی است.

به طور کلی استرس پاسخی به چالش‌ها، فشارها یا رویدادهای خارجی است که ممکن است شامل مواردی مانند ضرب‌الاجل‌های نزدیک، تصمیمات دشوار یا نگرانی های سلامتی باشد. اگر در این موقعیت‌ها احساس استرس می‌کنید، بدنتان به شما اطلاع می‌دهد. به عنوان مثال، ممکن است ضربان قلب شما بالا برود، تنفس شما سریع تر شود و عضلات شما منقبض شوند.

استرس یک بخش طبیعی از زندگی است. همه استرس را تجربه می کنند و مقداری استرس مشکلی ندارد. این می تواند شما را برای اقدام آماده کند و به شما انگیزه دهد تا کارها را با دقت انجام دهید. به عنوان مثال، احساس استرس در مورد یک آزمون آینده می تواند فرزند شما را برای مطالعه تشویق کند. یا دانستن اینکه آنها باید به موقع به اتوبوس برسند می تواند به فرزند شما کمک کند صبح زود آماده شود.

نشانه های استرس زیاد در نوجوانان

اگرچه مقداری استرس خوب است، اما استرس بیش از حد می تواند طاقت فرسا باشد و در خواب، تفکر و یادگیری اختلال ایجاد کند و مانع لذت بردن فرزند شما از زندگی شود.

زمانیکه نوجوانان دارای استرس بیش از حد هستند، ممکن است این موارد را داشته باشند:

  • تنش عضلات
  • سردرد
  • فک سفت
  • دندان قروچه
  • ضربان قلب
  • عرق کف دست
  • خواب ناآرام
  • انرژی کم
  • خستگی یا فرسودگی
  • احساس سختی تمرکز
  • از دست دادن انگیزه
  • احساس غرق شدن

وقتی فرزند شما برای مدت طولانی استرس بیش از حد داشته باشد، می تواند برای سلامت جسمی و روانی نوجوان شما مضر باشد و همچنین می‌تواند منجر به اضطراب، اختلالات اضطرابی و افسردگی شود.

علل استرس در دوران نوجوانی

بسیاری از موقعیت‌ها می‌توانند برای نوجوانان استرس ایجاد کنند که شامل:

  • تکالیف مدرسه
  • تصمیم گیری در مورد دروس و امتحانات
  • فشار برای انجام روابط خوب با دوستان و روابط عاشقانه زندگی
  • تغییراتی مانند ترک مدرسه، نقل مکان، رفتن به دانشگاه
  • احساس ناآمادگی یا غرق شدن در کارهای هیجان انگیز
  • تصمیمات متعارض در خانواده

مگ تک

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.