Take a fresh look at your lifestyle.

معرفی راه های درمان حساسیت فصلی در منزل

در این مطلب به معرفی راه های درمان حساسیت فصلی در منزل می پردازیم. آلرژی یا انواع حساسیت ها که امکان دارد برای هر فرد در فصل های مختلف مشاهده شود. حساسیت و آلرژی یعنی واکنش سیستم ایمنی بدن به عوامل مختلف.

اشخاصی که به آلرژی مبتلا هستند دارای سیستم ایمنی حساسی می باشند و به همین دلیل به عوامل مختلف محیطی واکنش نشان می دهند و این مورد باعث بروز مشکلاتی برای فرد می شود. که این واکنش ها ممکن است نسبت به عواملی که در حالت عادی باعث تحریک سیستم ایمنی بدن انسان نمی شود بیش از اندازه باشند.

از دلایل اصلی حساسیت فصلی می توان به ژنتیک و یا مصرف مواد غذایی خاص اشاره نمود و این عارضه معمولا با علائمی همچون آب ریزش بینی، سوزش چشم و خارش همراه است که در انتهای مطلب به شرح کامل آن می پردازیم.

بیشتر بخوانید : علت حساسیت دندان و روش درمان آن

روش درمان حساسیت فصلی در منزل

درمان حساسیت فصلی در خانه می تواند یکی از مهمترین دغدغه های افراد مبتلا به انواع حساسیت ها باشد.

درمان کامل آلرژی و یا بهبود نسبی اثرات ناشی از آلرژی بر بدن می‌توان از روش ها و خوراکی‌های خانگی استفاده کرد. حتما برای آلرژی‌ های نوع حاد به مراکز درمانی مراجعه شود. در ادامه این مطالب به معرفی 7 روش خانگی برای درمان آلرژی و حساسیت می پردازیم.

1.سرکه سیب

یکی از روش های درمان حساسیت فصلی در منزل استفاده از سرکه سیب می باشد.

یکی از روش های درمان حساسیت فصلی در خانه استفاده از سرکه سیب می باشد. سرکه سیب مخاط ناشی از آلرژی را کم می کند و سیستم لنفاوی بدن را پاکسازی می کند. برای از بین بردن علائم آلرژی می توانید سه بار در روز یک قاشق چایخوری سرکه سیب را با یک لیوان آب تزکیب کنید و بعد آن را بنوشید این مورد باعث تسکین علائم می شود و سرفه و حالت تهوع را بهبود می دهد.

جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره درمان حساسیت می توانید از مقاله قرص لوراتادین برای چه دردی خوب است؟ بازدید نمایید.

2. کوئرستین

کوئرستین فلانولی طبیعی است و باعث تثبیت سلول های مغز در مقابل انتشار هیستامین می شود.در واکنش های آلرژیک، سلول هایی که تحریک شده اند از خود آنتی بادی ترشح می کنند که باعث اتصال آنها به سلول های مغز می شود.

وقتی آنتی هیستامین آزاد شود باعث خارش و سوزش چشم ها و یا ریزش اشک شود یا باعث خارش بینی و عطسه و افزایش مخاط بینی شود.امکان دارد باعث خارش پوست و ایجاد کهیر و جوش شود . ممکن است منجر به گرفتگی سینوس‌ها و سردرد شود. تنگی نفس، اسپاسم و زخم معده از جمله دیگر علائم انتشار هیستامین است.

کوئرستین دارای آنتی اکسیدان است که می‌تواند به کاهش علائم ناشی از آلرژی و درمان سریع آن کمک کند. میوه‌ها و سبزیجات خصوصا مرکبات، سیب، پیاز و روغن زیتون منابع سرشار از کوئرستین هستند.

3. پروبیوتیک های خوراکی

یکی از روش های خانگی درمان حساسیت فصلی مصرف پروبیوتیک های خوراکی می باشد. پاسخ نامتعادل سیستم ایمنی بدن به یک محرک، واکنش شدیدی از خود نشان می‌دهد که علت اصلی آلرژی است.

مطالعات اخیر نشان می‌دهد که حضور باکتری‌های مفید در روده باعث کاهش ابتلا به آلرژی است. تحقیقات نشان می‌دهد که وجود این باکتری‌ها در روده‌ی زنان باردار باعث کاهش احتمال ابتلای فرزندان آن‌ها به آلرژی در طول حیاتشان می‌شود.

ماست پروبیوتیک

اگر شما در مقابل آلودگی و گرد و غبار دچار حساسیت می شوید می توانید باکتری هایی که در دستگاه گوارشتان است را با مصرف پروبیوتیک های خوراکی متعادل کنید. هم اکنون در کشورمان ماست های پروبیوتیک وجود دارد که دارای باکتری های مفیدی برای دستگاه گوارش خصوصا روده هستند. از فواید آنها کمک به جلوگیری از مبتلا یدن به آلرژی های مختلف و هم چنین برای درمان آلرژی مفید است.

معرفی خواص آویشن در درمان حساسیت های فصلی و برونشیت

4. درمان حساسیت فصلی در خانه با سیر

از خواص شگفت انگیز سیر می توان برای درمان آلرژی فصلی در منزل استفاده کرد.  همانطور که می دانید سیر دارای خاصیت ضد التهاب و ضد میکروب می باشد. سیر این گیاه اعجاب انگیز، یک آنتی بیوتیک طبیعی می باشد که در میکروب ذایی بدن نقش بسیاری دارد. از سیر به روش های زیر می توانید به عنوان درمان خانگی حساسیت فصلی استفاده نمایید :

در ابتدا باید یک قاشق غذاخوری عسل طبیعی را به همراه 4 الی 6 حبه سیر و نصف کاسه آب را با هم مخلوط کنید و اجازه دهید به مدت 30 الی 40 دقیقه استراحت کند سپس آن را بر روی نواحی آسیب دیده بدن بمالید و بعد از پند دقیقه بشویید.

و یا 4 الی 6 حبه سیر را داخل یک کاسه آب بریزید و اجازه دهید به مدت 1 ساعت استراحت کند سپس روزانه یک لیوان از آن بنوشید و سیستم ایمنی بدن را در برابر حساسیت فصلی تقویت نمایید.

5. گیاهان دارویی

یکی از روش های درمان حساسیت فصلی در منزبل مصرف سرکه سیب می باشد. مصرف دمنوش های گیاهی خانگی و مصرف ادویه ها و گیاهان دارویی تا حد بالایی از ابتلا به حساسیت و آلرژی جلوگیری می کند. استفاده از این گیاهان باعث کم شدن مخاط و تخلیه سینوس ها می شود.

بابونه خاصیت ضد حساسیت دارد و از آن برای درمان دل درد، نفخ شکم و دستگاه گوارش استفاده می شود. تعادل در کارکرد کبد و مزاج نیز از فواید بابونه است.

از دمنوش بابونه می توان به عنوان یک روش درمان خانگی حساسیت فصلی نام برد.
از دمنوش بابونه می توان به عنوان یک روش درمان خانگی حساسیت فصلی نام برد.

چای سبز دارای ویتامین ث می باشد و باعث تقویت و متعادل کردن سیستم ایمنی بدن می شود. چای سبز دارای خاصیت آرامبخشی است و باعث تسکین و درمان آلرژی می شود.

دارچین، زردچوبه و بادرنجوبه و آویشن از جمله گیاهانی هستند که مسکن سیستم عصبی بدن هستند و علائم حساسیت و آلرژی را تسکین می‌دهند.

بیشتر بخوانید: فواید سلامتی زردچوبه (خواص درمانی اصلی زردچوبه برای انسان)

6. تمیز و پاک نگه داشتن محیط خانه

از دیگر روش های جلوگیری و پیشگیری از ابتلا به حساسیت و آلرژی های تنفسی این است که محیط خانه را از گرد و غبار پاک کنیم.

آلاینده های مختلفی در محیط خانه وجود دارد. علاوه بر آن مونوکسید کربن که از محیط خارج خانه وارد می شود و آلاینده‌ها و ذرات معلق ناشی از مو و شوره سر حیوانات خانگی، دود ناشی از پخت و پز، گرد و خاک، فرمالدهید و ترکیبات آلی فرار مانند عطر و بو نیز ممکن است در هوای خانه منتشر شوند و باعث ابتلای افراد به آلرژی شوند.

مواد شوینده می تواند دلیل بروز حساسیت فصلی شود.

عوامل آلرژی‌ زا همانند گرد و خاکی که بر روی سطوح مختلف قرار می‌گیرند باید پاک شوند. باید پنجره‌ها را به گونه‌ای تنظیم کرد که از ورود آلاینده‌ها جلوگیری شود. دیوار و کف حمام، سرویس بهداشتی و آشپزخانه را باید ضدعفونی شود. ذرات ریز موجود در پرزهای فرش نیز باید از بین برود. همچنین شستن و ضدعفونی کردن دست‌ها نیز توصیه می‌شود.

آموزش بهترين روش تميز كردن پاركت بدون تغییر رنگ و خرابی

اما بهترین راهکار برای حذف عوامل آلرژی‌ زا و آلاینده‌های هوای خانه، استفاده از دستگاه تصفیه هوا است. طبق گزارشات سازمان حفاظت زیست محیطی آمریکا، آلودگی هوای خانه تا ۵ برابر بیشتر از هوای بیرون است. آلاینده‌ها و ذرات معلق هوای خانه از دلایل اصلی حساسیت و مخصوصا آلرژی تنفسی هستند.

7. درمان حساسیت فصلی در منزل با مصرف عسل

می توانیم از خواص عسل برای درمان سرما خوردگی های خفیف و حساسیت فصلی در منزل استفاده نمود. پزشکان و متخصصان استفاده از عسل محلی فرآوری نشده ، را در طول روز توصیه می کنند، این نوع عسل می تواند علائم آلرژی را کاملا خنثی کند.

دلایل ایجاد حساسیت فصلی

علائم و مواردی که باعث بروز حساسیت فصلی و آلرژی می شوند بسیار متفاوت اند. که یکی از اصلی ترین آنها ژنتیک می باشد. والدینی که حساسیت دارند احتمال بیشتری وجود دارد که فرزندانشان نیز دچار آلرژی شوند.

برخی مواد غذایی نیز از جمله دلایل بروز آلرژی هستند. لبنیات، آجیل ها، غذاهای دریای و ماهی ها، تخم مرغ و حتی میوه هایی مانند موز و کیوی و … امکان دارد باعث آلرژی شوند.

عواملی در محیط وجود دارد که باعث بروز آلرژی و حساسیت در افراد می شود. آلودگی هوا و آلاینده های متفاوتی که در محیط و هوای اطراف ما وجود دارد از جمله مهمترین عوامل بروز و ابتلا به آلرژی است. گرده چوب و گرد و غبار،کپک و دود سیگار، دود ناشی از پخت و پز، مو و شوره پوست حیوانات و نیش حشرات، گرده افشانی گیاهان و … از عوامل محیطی ابتلا به حساسیت می باشد.

علائم حساسیت فصلی

از علائم خفیف و متداول آلرژی می توان به خارش ، التهاب و سوزش و اشک و آبریزش بینی اشاره کرد که این علائم به سایر نقاط بدن گسترش پیدا نمی کند.

یکی از علائم حساسیت فصلی خارش می باشد
یکی از علائم حساسیت فصلی خارش می باشد

در انواع متوسط آلرژی واکنش ها به سایر نقاط بدن سرایت می کنند و امکان دارد باعث خارش پوست و چشم و یا خارش گلو و تنگی نفس شود.

آنافیلاکسی یا پیش دفاعی یک نوع واکنش است که باعث می شود علائم واکنش در تمامی بدن پخش شود. التهاب پوست بدن،خارش و تنگی نفس، تهوع و درد و سوزش معده، سر گیحه و سردرد، افت فشار خون و موارد دیگر از جمله علائم آلرژی حاد محسوب می شوند که برای درمان آنها به مراقبت های بیمارستانی احتیاج می شود.

مگ تک

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.