Take a fresh look at your lifestyle.

چای بابونه برای چی خوبه | فواید چای بابونه

خواص و مزایای چای بابونه چیست؟ 

تاکنون، تحقیقات در مورد اثربخشی خواص چای بابونه بسیار امیدوارکننده بوده است. با این وجود، این مطالعات مزایای چای بابونه در مقایسه با سایر درمان‌های جایگزین را اثبات می‌کنند. برای اکثر انسان‌ها، استفاده از این چای به عنوان مکملی برای روش‌های درمان دیگر کاملاً بی‌خطر است. اما در صورت ابتلا به بیماری‌های جدی، نباید جایگزین روش‌های اصلی درمان شود. اما چای بابونه برای چی خوبه؟ 

حقایقی در مورد چای بابونه

  • از گل‌های بابونه‌ی خشک شده برای درست کردن چای بابونه استفاده می‌شود. 
  • محققان به مصرف چای بابونه علاقمند هستند. 
  • مشابه‌ی هر گونه درمان گیاهی، مصرف دمنوش گیاهی بابونه برای همه کس بی‌خطر نیست. 
  • هر چه چای قوی‌تر باشد، احتمالاً مزایای بیشتری برای سلامتی خواهد داشت. 

چای بابونه چیست؟

قدرت چای‌های مختلف بابونه متفاوت است، در برخی از آن‌ها به طور قابل توجهی مقدار بیشتری بابونه استفاده می‌شود. هر چه چای بابونه قوی‌تر باشد، احتمال بروز عوارض جانبی در افراد آسیب‌پذیر نسبت به آن بیشتر خواهد بود. در نتیجه، بهتر است که با دوز کمی از بابونه شروع کنید و به آرامی مقدار آن را افزایش دهید. 

بابونه حاوی مواد شیمیایی به نام فلاونوئید است. فلاونوئیدها نوعی از مواد مغذی موجود در بسیاری از گیاهان است و نقش بسیار مهمی در اثرات دارویی بابونه دارد. محققان هنوز مطمئن نیستند که چه مواد شیمیایی دیگری در بابونه وجود دارند که باعث به وجود آمدن چنین مزایایی برای سلامتی بدن می‌شوند.  

مزایای چای بابونه

در این بخش خواهیم گفت چای بابونه برای چی خوبه؟ مزایای بالقوه‌ و فواید چای بابونه که مدارک و شواهد بسیار زیادی برای اثبات آن‌ها وجود دارد، عبارتند از:

چای بابونه برای چی خوبه؟ 1- کاهش درد قاعدگی

مطالعات بسیار زیادی، چای بابونه را با کاهش درد دوران قاعدگی مرتبط دانسته‌اند. به عنوان مثال، مطالعه‌ی سال 2010 نشان داد که مصرف این چای به مدت یک ماه موجب کاهش درد دوران قاعدگی می‌شود. زنان مورد مطالعه همچنین اضطراب و استرس مرتبط با تغییر هورمون‌های کمتری را نیز گزارش دادند که این یکی از مهمترین فواید چای بابونه می باشد. 

2- درمان دیابت و کاهش قند خون

علاوه بر این، برخی از مطالعات نشان دادند که چای بابونه می‌تواند سطح قند خون بدن افراد دیابتی را کاهش دهد. این پژوهش‌ها بیان نمی‌کنند که چای بابونه می‌تواند جایگزین داروهای دیابتی شود اما می‌تواند به عنوان مکمل روش‌های درمان موجود در نظر گرفته شود. 

به طور مشابه، مطالعه‌ی سال 2008 بر روی موش‌ها نشان داد که مصرف مداوم چای بابونه می‌تواند از افزایش قند خون جلوگیری کند. این اثر منجر به کاهش خطر بلندمدت ابتلا به دیابت می‌شود و در نتیجه، مصرف این چای می‌تواند اثرات دیابت را بهبود بخشد. 

3- کند کردن و توقف پوکی استخوان

منظور از پوکی استخوان، از دست دادن تراکم استخوان است. در نتیجه، پوکی استخوان می‌تواند منجر به شکستگی و خمیدگی استخوان‌ها شود. در حالی که هر کسی می‌تواند به پوکی استخوان مبتلا شود اما این بیماری بیشتر در میان زنان یائسه متداول است. دلیل این موضوع ممکن است به اثرات استروژن مرتبط باشد. 

مطالعات سال 2004 نشان داد که چای بابونه می‌تواند اثرات ضد استروژنیک داشته باشد. این چای همچنین به افزایش تراکم استخوان کمک می‌کند. اما نویسندگان این مطالعه هشدار دادند که برای اثتبا این اثر چای بابونه باید تحقیقات بیشتری صورت گیرد. 

4- کاهش التهاب و تورم

تورم و التهاب یک واکنش سیستم ایمنی بدن برای مبارزه و درمان عفونت است. بابونه شامل ترکیبات شیمیایی است که می‌توانند تورم را کاهش دهند. با این وجود، التهاب و تورم بلندمدت می‌تواند به بیماری‌های بسیار زیادی از جمله بواسیر، درد گوارشی، آرتروز، اختلالات خودایمنی و حتی افسردگی مرتبط باشد. می توان گفت یکی از خواص چای بابونه کاهش اثرات التهابی است.

5- درمان و جلوگیری از سرطان

برخی از مطالعات نشان می‌دهند که چای بابونه، سلول‌های سرطانی را مورد هدف قرار می‌دهد یا حتی از تشکیل این سلول‌ها در وهله‌ی نخست جلوگیری می‌کند. با این وجود، تحقیقات در این زمینه غیرقاطع هستند و محققان معتقد هستند که برای اثبات خواص ضد سرطانی چای بابونه به مطالعات بیشتری نیاز است. همچنین، اکثر مطالعات بر روی حیوانات انجام شده است، نه انسان‌ها. 

مطالعه‌ی سال 2012، قدرت مبارزه با سرطان چای بابونه و گل همیشه بهار را با یکدیگر مقایسه کرد. هر دو مورد، تومورهای سرطانی را مورد هدف قرار می‌دهند اما اثرات چای گل همیشه بهار بسیار قوی‌تر است. 

6- کمک به خواب و استراحت

گفته می‌شود که چای بابونه به خواب و استراحت کمک می‌کند. با این وجود، ارزیابی‌های بالینی کمی این موضوع را مورد بررسی قرار داده‌اند. در یک بررسی از شواهد کنونی، 10 نفر از 12 بیمار قلبی عروقی کمی پس از نوشیدن چای بابونه به خواب رفتند. تعداد انگشت شماری از مطالعات دیگر با بررسی مدل‌های بالینی نشان می‌دهد که چای بابونه می‌تواند به افراد آرامش دهد. 

در مطالعه‌ای بر روی موش‌ها، عصاره‌ی بابونه به جوندگان دارای اختلال خواب کمک کرد تا راحت‌تر بخوابند. بسیاری از محققان بر این باور هستند که چای بابونه می‌تواند مانند بنزودیازپین عمل کند. بنزودیازپین، داروی تجویزی است که اضطراب را کاهش می‌دهد و خواب را بهبود می‌بخشد. برخی از پژوهش‌ها نشان می‌دهند که بابونه به گیرنده‌های بنزودیازپین می‌چسبد.

بررسی انجام گرفته در مورد اثر چای بابونه بر روی کاهش اضطراب و استرس غیرقاطع است. برخی از مطالعات، مزایای ضد اضطراب نسبتاً کمی را نشان می‌دهند و برخی دیگر چنین نیستند. 

7- درمان علائم سرماخوردگی

شواهد و مدارک و همچنین برخی از مطالعات نشان داده‌اند که بخور عصاره بابونه می‌تواند به تسکین علائم سرماخوردگی معمولی کمک کند. با این وجود، این مزیت از بابونه هنوز به طور کامل اثبات نشده است. 

8- درمان مشکلات پوستی جزئی

فواید چای بابونه برای پوست در طب سنتی ثابت شده است. مطالعه‌ی سال 1987 نشان داد که اعمال عصاره بابونه مستقیم بر روی زخم موجب التیام آن می‌شود. به همین ترتیب، چندین مطالعه نشان دادند که روغن بابونه می‌تواند در درمان اگزما و سایر بیماری‌های التهاب پوستی جزئی مفید باشد؛ اگرچه، این روش درمان به اندازه‌ی کرم هیدروکورتیزون تاثیرگذار نیست. 

چه کسانی باید از مصرف چای بابونه بپرهیزند؟ 

گروه‌های زیر باید از مصرف چای بابونه بپرهیزند مگر آن که پزشک تجویز کرده باشد:

  • افرادی با سابقه‌ی آلژری‌های شدید، به خصوص نسبت به گرده‌ها: بابونه ممکن است با گرده‌ی سایر گیاهان آلوده شده باشد. بنابراین، می‌تواند موجب واکنش آلرژیک در فرد شود. 
  • افرادی که قبلاً واکنش آلرژیک نسبت به محصولات بابونه داشته‌اند، حتی به میزان جزئی: این افراد باید از مصرف بابونه بپرهیزند چراکه واکنش آلرژیک آن‌ها می‌تواند با گذشت زمان بدتر شود. 
  • نوزادان و کودکان کم سن و سال: بابونه همانند عسل و سایر محصولات طبیعی، ممکن است با بوتولیسم آلوده شده باشد. اکثر بزرگسالان سالم می‌توانند با این عفونت مبارزه کنند اما نوزادان چنین توانایی را ندارند. بسیاری از پزشکان به نوزادان و کودکان کم سن و سال توصیه می‌کنند که عسل مصرف نکنند. در نتیجه، این گروه سنی باید از مصرف محصولات بابونه نیز بپرهیزند. 

علاوه بر این، مصرف چای بابونه به عنوان جایگزین روش‌های درمانی پزشکی اثبات شده به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود. در صورتی که فرد دارو مصرف می‌کند، باید از پزشک خود در رابطه با تداخل دارویی با چای بابونه سوال کند. 

سخن پایانی

در این نوشته به صورت مختصر و مفید گفتیم که چای بابونه برای چی خوبه و خواص و فواید چای بابونه را برشمردیم. چای بابونه برای هزاران سال است که در پزشکی سنتی بکار می‌رود و اغلب نتایج قابل قبول و امیدوارکننده‌ای را به همراه داشته است. با این وجود، امروزه آن را تنها باید به عنوان مکمل استفاده کرد، نه روش درمانی اصلی. 

افراد علاقمند به امتحان کردن چای بابونه باید آن را به صورت مکمل، و نه جایگزین، رژیم دارویی معمولی خود در نظر بگیرند. مصرف چای بابونه، به میزان 1 تا 2 فنجان در روز، می‌تواند موجب بهبود وضعیت سلامت بدن شود. 

مگ تک

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.